Burtici fericite de septembrie-octombrie (54)
Raspunsuri - Pagina 16
loremunteanu spune:
Neata!
Anaconda, eu n-am facut, dar mi-a zis cineva (o prietena care a avut si care m-a pregatit sufleteste in caz ca si colul meu o sa cedeze (l-am avut rupt la prima nastere)), ca procedeul presupune legarea lui la exterior cu o atisoara. Cica nu e rau. Oricum esti pe maini bune; stie Tutu ce sa faca.
Loredana 20+ Maia-Raisa Roni-Cristian08.02.2007
http://atelierroloco.blogspot.com/
santorini spune:
Neata!
Felicitari Madalina pentru fetita jucausa din burtica!Sanatate multa!
Doro felicitari pentru bebelina SARA
crissbebesanatate multa! Lasa ca scapi tu si de nenorocita asta de raceala!
Raluk si roxxy ce bine ca ati scapat de stress-ul cu varicela!
1sweet_angel. Dozarea de anticorpi Rh trebuie intra-adevar sa o faci in luna a 5-a (eu am facut-o de ex. in sapt. 17) si apoi in fiecare luna. Daca nu iti apar anticorpi totul e OK. Vaccinul se face in max. 72 de ore de la nastere (nu de la cumparare)asa ca ai timp sa il procuri pana atunci daca tu crezi ca in China nu au asa ceva (desi eu zic sa incerci si acolo pentru ca eu stiu ca peste tot exista)! Morfofetala de trim II este o ecografie mai detaliata in care se masoara dimensiunile bebelului (cam fiecare osisor, organ etc.), si se cauta eventuale malformatii.
Titi eu l-am simtit abia dupa saptamana 21 asa ca e f normal sa il simti si mai tarziu!
Monica multa bafta la eco! Sa stii ca si la mine s-a intamplat sa nu il mai simt o zi. Saptamana trecuta l-am simtit in fiecare zi, iar luni deloc. Ieri l-am simtit iar!
Roxxy, selen si emy bafta la eco!
Eu pana la urma dupa ce am mai vorbit odata cu tampitele alea de la cabinetul lui Albu, raman programata pe 21, trebuie sa imi refac si eu si iubitel cererea de zi libera! Zicea parca cineva ca nu e prea tarziu sa faci eco in sapt. 24!
Va pupicesc
22+ cu
nazdravanul meu
biaz29 spune:
Buna dimineta burticute adormite! Revin si eu cu ochii pe jumatate inchisi fiindca am senzatia ca cerul a coborat pana la 2m deasupra capului meu.
Astazi pot sa zic in sfarsit ca e o zi mai buna in care m-au mai lasat putin durerile de maxilar si pot respira si vedea relativ normal. Oricum, inca stau cu frica in spate si ma gandesc dimineata cand ma trezesc: "Azi oare ce o sa-mi mai apara? Ce complicatie o sa mai fac?"
Ziceai tu bine, diamar, ca nu scap de antibiotic. Am incercat sa o tratez naturist, dar cand am vazut ca ma ia durerea de dinti ingrozitor, n-am mai putut-o lasa. Iau ospen, care e o banala penicilina dar e cea mai blanda si eu nu am mai luat nici un antibiotic de 4 ani, asa ca sper ca va fi eficient. Sper!
Bia, mamica lui Busici (24 mai 2005) si21+
biaz29 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crissbebe Am reusit in sfarsit sa ajung cat de cat la zi cu cititul...ce pot sa va zic....Emy mersi ptr griji..se pare ca tu ai fost singura care mi-a observat disparitia.. ca sa zic asa.. Cum v-a spus si Elle am fost in CM ca nu am fost bine deloc si acum din nou la munk...dar din pacate ptr mine am racit rau de tot...sunt foate ragusita si deja expectorez urat.. ...deci nu scap de una ca dau de alta...de multe ori ma gandesc de ce toate s-au adunat numai la mine... In fine nu vreau sa va stric seara cu problemele mele. va pe toate si sa stiti ca mi-a fost dor de voi.. 20 + cu"probabil masculin " |
Si eu ti-am observat lipsa, dar, dupa cum poti citi, am fost prea ocupata sa ma plang de tot ceea ce m-a pocnit zilele astea.
Ai mare grija de tine cu raceala, sa nu se complice cum am patit eu. Ca e tare urat. Pentru expectorat poti sa iei sirop de patlagina.
1sweet_angel spune:
monica sunt de acord cu techila bucurati-va cat mai puteti de racoare ca eu n-am facut-o su acum regret amarnic, caci aici in china e ffffff cald si umiditate mare si abia se poate respira.....luni m-a mancat sa ies pe-afara si rau am facut....am crezut ca nu mai ajung inapoi acasa....ieri a fost un pic mai racoare , dar de azi iar e caldura mare asa ca stau si eu in casa frumos ca in dar ce sa fac?.........
in leg cu bebe...eu am incercat sa nu intru iar prea mult in panica...il simt dar nu tot timpul(ca de ex. azi cand nu prea cred ca l-am simtit miscand)....are zile cand e ffff activ si zile cand e mai puturos......cred ca cea mai buna solutie de-a scapa de griji e sa cumparam acel aparat cu ajutorul caruia putem auzi bataile inimii lui bebe.....la voi e mai usor de gasit....acum nu stiu si care e pretul....eu o sa ma rog iar de cineva si sper ca de data asta sa ma ajute.
claucia imi pare nespus de rau ca nu te simti bine....asa e cat am stat acasa (in romania) nu am putut evita sa nu racesc.....nu stiu ce se intampla, dar sunt fel de fel de viroze si virusi pe-acolo.....mai toate cunostintele mele erau bolnave si vrand-nevrand te imbolnavesti ......asa ca mare grija.....
eu am evitat sa iau pastilute...m-am tratat mai mult babeste cu cartofi cu carmol sau spirt pusi la gat, usturoi mult si frectii dese cu carmol sau spirt cu otet si ulei......leacuri pe care le stiti si voi cu siguranta......
mai rau e ca si Alessia ta e bolnavioara......aveti grija de voi si sa va faceti cat mai repede bine......
va pupacesc
18+
biaz29 spune:
citat din mesajul lui madalina84 Salutare burticutelor Problema este ca mandra mea sta pe ficat din ce mi-a zis o prietena,adica ma doare rau in partea dreapta sub coaste,indiferent ce pozitie as adopta tot ma doare Am rugat-o sa se mute dar se pare ca e incapatanata si de vreo 2-3 ore tot acolo sta,ma bag in patut poate cine stie la burticute 19+ se pare ca va fi AMALIA ANDREEA BEBELICA MADALINA |
Si eu am avut o prietena care a nascut anul trecut si toata sarcina baietelul ei a facut box cu ficatul. Tare se mai plangea, saracuta. DIn nefericire, nu stiu sa fie ceva ce poti face. Poate doar sa o convingi pe nazdravana sa se mai roteasca.
lutoniana spune:
Buna dimineata de la o cafea buna savurata dupa 2 kiwi
Am citit tot dar nu ma pot baga la 85 % - 75%...126 zile si altele....pot sa spun doar ca daca una dintre voi a citit legile si stie sigur cum sta treaba sa nu se lase pana nu obtine ceea ce este dreptul ei. Daca in cale ii vor iesi incapabili, atunci sa isi ia burta in fata si sa dea cu ei de pamant si sa nu tina gura inchisa ...ca sunt buni si banii astia decat deloc.
As vrea insa pe langa felicitarile de rigoare pentru aflarea sexului bebelusilor, pentru neaparitia bolilor, pentru insanatosiri si lipsa de raceli.....sa-i raspund lui 1sweet angel cu parerea mea.
In primul rand problema zborului este una grava si poate aparea fara sa stim si fara sa avem alte stari. Nu se reduce totul numia la umflarea picioarelor ci si la variantii mari de tensiune, uneori necontrolabile. Fratele meu a patit asa ceva la un zbor scurt de 3 ore, si nu s-a mai putut da jos din avion decat cu salvarea. In conditiile in care e sanatos si mare cat muntele.
Cu atat mai mult ma gandesc la implicatiile zborului asupra minunatiei de bebelus purtat de noi, care are si el o inimioara mica si frumoasa.
Am inteles din mesajul tau ca vei mai veni inca odata acasa, ceea ce ma cam ingrijoreaza ca sarcina va fi si mai mare probabil.
Parerea si sfatul meu sunt ca trebuie sa te ocupi sa rezolvi in China problema. De pe vremurile cand scriai imi amintesc ca era o problema legata si de translator parca. Cauta sa gasesti unul, macar un vorbitor de engleza si mergi acolo la doctor. Nu au cum sa fie nepregatiti !!!
La inceputul acestei odisei, cu visul implinit la purtator, de a fi gravida, am inceput sa am stari necontrolate si nebunii datorita randurilor si preocuparilor pe care le citeam aici, la fete. (precizez ca nu invinovatesc pe nimeni de nimic ) insa m-am autoeducat si mi-am revenit.
M-am pliat pe acest sistem medical din tara in care eu singura am ales sa traiesc si m-am imbarbatat cu idei de genul ca aici fiecare familie are 3-4 copilasi care sunt nascuti normal si sanatosi.
Am facut analize si ecografii cate mi-au dat si cate mi s-au cerut, am intrebat tot ce era de intrebat si atat.
Sa fii impacata cu tine insati si cu deciziile tale este esential pentru a gasi linistea si un strop de fericire.
Daca esti acolo, cu voia ta, cu "nevoia" ta fa un efort de adaptare, fa un efort de a le intelege punctul de vedere, sistemul, regulile.
Nu are cum sa-ti dauneze.
Sunt mari si renumiti si poate te ajuta ceea ce-mi spuneam eu: "cele mai importante antidoturi, clonarea, cercetare medicala de inalta clasa au avut loc in Anglia" deci cu siguranta stiu ce i se poate intampla unei gravide.
Chiar ieri citeam aici pe forum de o fata careia dr. ginecolog i-a spus ca nu mai are analize de facut si banuiesc ca a facut-o pt ca sarcina decurge normal iar ea intreba ce ar mai putea face ....doar ca sa mai faca cate ceva. Aceasta nevoie consider ca ar putea fi usor inlocuita cu o carte despre dezvoltarea bebelusului, despre ce urmeaza, cu pregatiri sufletesti si materaile de care fiecare are mare nevoie acum in aceasta perioada.
Ma rog, ESTE DOAR PAREREA MEA !
Asa ca, Sweet Angel, te sfatuiesc sa cauti niste rezolvari si niste raspunsuri acolo care poate te vor ajuta.
Nu te speria la fiecare boala ce poate aparea la fete, la fiecare jena, junghi etc.....suntem 132 parca ...de femei total diferite, cu alimentatie diferita, cu pregatire diferita, cu gandire diferita, cu organisme diferite, cu bebelachi diferiti.....
Daca este sa se intample ceva neplacut poti sa te ingrijorezi atunci.
Pana atunci, vorba "engleuJului": ENJOY YOUR PREGNANCY !!!!
Sper ca nu am suparat pe nimeni
Cea mai fericita 22 + cu
biaz29 spune:
citat din mesajul lui 1sweet_angel am uitat sa schimb semnatura.....am mai crescut un pic fetele.....am citit ca unele dintre voi aveti deja un inceput de "productie de laptic"? cand ar tr sa inceapa sa curga ceva din sani ca eu pana acum nu am vazut nimik la mine? 18+ |
Nu e obligatoriu sa-ti curga ceva din sani. Si oricum nu exista o norma de productie. Poate sa nu-ti curga nimic pana ce nasti si e tot normal.
Danuta1979 spune:
Buna dimineata!
Pumnii stransi fetelor care merg azi la ecografie. Noi (eu si Alexandra)mergem maine la 12.
Dana 21+ cu Alexandra
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Dana&year=2009&month=9&day=21&babycount=1
claucia spune:
Anaconda imi pare binec a bebita este bine, dar cu colul ai grija, stiu multe cazuri cu cerclaj, din pacate nu stiu sa iti spun in detaliu, dar clar este ca nu mai ai voie sa faci efort, si sa stai cuminte.
Monica, multumesc pentru bata cu care vii sa sperii raceala! Eu merg vineri la Iosup si ma gandeam sa imi fac si o programare la un dr dar nu stiu de care, generalist, orelist de care, sa ma vada si eventual sa imi dea niste analize, exudat faringian sau ceva de genul sa vad daca e ceva pe undeva. Un soi de sinuzita care nu ma deranja aveam eu dinainte, fara dureri, doar niste simptome. Si felicitari pt bebe miscaret! Daca tot e bine sa te plangi ca uite, se repara, poate imi trece si mie raceala ca tot ma jelesc pe aici bravo ca misca bebele, eu nu prea bag in seama cu atatea pe cap, of.
Bia, sa treaca raceala, nu retinusem ca te apucase si durerea de dinti, biata, lasa ca trece tot si uiti repede. Eu vreau sa imi fac o analiza ceva, sa nu am vreun crocobaur prin gat ca prea tare ma doare, am fost patita cu amigdalele pe care le-am scos la 26 ani si am avut 2 operatii in aceeasi zi, adica eu si cu gatut suntem prieteni vechi, numai ca de la 26, adica de...aproape 4 ani nu am mai avut nimic...pana acum
Clau 21+ si Alessia Maria 13 iulie 2007
varsta bb2