*LMA Ghiocei de Martie Aprilie 2006* (63)
Raspunsuri - Pagina 11
alinaalex spune:
fetelor, multumesc din suflet pt. urari 
asa imi doresc si eu, sper sa fie bine de data asta si presimt ca iara va fi baiat, desi mi-as dori si o fetita, dar pana la urma nu conteaza, sa fie sanatos, asta-i cel mai important. Deja am emotii pt. urmatoarea eco.
ANDREEA, felicitari pt. fetita! Thea ce zice?
asa si noi, ultimii la gradi in fiecare zi, tati il duce pe Marc dimineata, ca eu la ora cand se trezeste el sunt demult plecata la servici ![]()
MIHA, am vazut pozele de la mot, superbe! si printesa f. eleganta si frumoasa, Cri la fel 
CIUF, ce faain, ati fost la mare! va invidiez. Cat stai in Ro?
MICAALSA, mai ai atat de putin! bine ca ai la cine s-o lasi pe Iulia si ai ajutor. Marc nicicum n-ar sta fara mine, nu stiu cum va fi la noi, parca pe zi ce trece e tot mai mamos.
IRINA, ma bucur ca te-ai angajat, e totusi ceva deocamdata. Crede-ma, stiu ce inseamna sa lucrezi intr-un spital si te inteleg perfect. Ii tin pumnii sa-ti gasesti cat mai repede un serviciu mai bun. Andrei ce mai face?
Si noi am renuntat de un an la pampers, dar inca ii pun noaptea, ca la cate lichide bea ar trebui sa ne trezim din ora-n ora pt. olita, dimineata scutecul e ultraplin, de multe ori iese afara. Deocamdata ramanem cu scutecel noaptea.
STEFANNA, la noi a fost invers: sotul n-a mai vrut bb2, gasea tot felul de motive, ba ca-i criza
,ba ca e prea tarziu (pt. mine, ca el e mai tanar), etc. Acuma el e cel mai fericit si spera la o fetita. Vezi ca de ce ti-e frica s-ar putea sa se intample
as mai scrie multe, dar tre sa fug dupa Marc.
V-am pupat, sa aveti o dupa-amiaza placuta!
Alina si
Marc Alexandru (28.03.2006) si
11+
pozele noastre
Irina71 spune:
alinaalex, FELICITAAAAARI ! si o sarcina usoara si bebe sanatos !

Vazut pozele, Marc e un frumos ca intotdeauna, iar tu, o slabanoaga, ca intotdeauna
Pfuai de mine, lucrezi la Urgente ? Si-ti mai si place ?
E, clar, chestie de vocatie ..... eu as muri sa vad oameni taiati, arsi, etc... toata ziua. Mai ales copii. 
Andreea, Felicitari ! si tie pentru fetita.
Tati e dezamagit rau ? Sper ca nu. V-ati gandit la nume ?
Aida, ce bine ca Alex s-a facut bine !
Te cred ca ai stat incordata ... aceeasi intrebare : v-ati gandit la numele lui bebe ? 
ciuf .... prin Constanta nu ati trecut ? Vrem poze ? 
Asa, deci ... carevasazica, avem 4 bebei ce se vor naste in anul Boului. Chiar 5, cu Vladimir, nepotul Andreei, nascut deja. Cei nascuti in anul asta sunt taaaaaare muncitori. Mama mea e nascuta in anul Boului si ghiciti ce : pana nu simte ea ca s-a zdrobit muncind pt. o chestie, nu se declara multumita.
Eu abia astept sa se termine anul asta, caci pt. mine, care sunt un Caine de Metal, e un an tare prost. Boul il pedepseste pe Caine, cica il enerveaza sa-l vada prin ograda. Abia astept anul viitor, al Tigrului (care incepe la sfarsitul lui ianuarie 2010). O sa-mi fie mai usor (sper, altfel o dau naibii de astrologie, pasiunea mea
).
Andrei e bine, desi cam mucios. Ii pun in fiecare seara un supozitor cu paracetamol, dar vad ca tot degeaba. Asta e.
Va pup. 
Delia21 spune:
IRINA,ma bucur ca mai este cineva pasionat de astrologie...si chineza
.Pentru caine,cel mai bun prieten,aliat este iepurele....deci poti astepta si pana in 2011,daca vrei....binenteles
,dar sa-ti mai zic....si luna iti da un animal,....si ziua inca unul....si ora inca unul.......,asa ca toti suntem o "ciorbita" de 4 animalute,deci de asta nu suntem trasi la indigo cei nascuti intr-un an.Asa e legat de cei nascuti in Bou....taica-miu era si el,.....si sincer nu am apreciat nicidata duritatea disciplinei si a regulilor in casa.....impuse binenteles de el.Deci ....ca orice lucru pe lumea asta....si asta poate avea un revers al medaliei.....daca vrei iti dau un site pe net unde poti vedea/afla toate cele 4 animale ,te asigur ca vei fi uimita
.
dianad spune:
Alina, felicitari! La fel si tie Andreea, pentru fetita-na' ca n-o sa scriem impreuna la caietele acelea cu sfaturi pentru viitoarele soacre ce-si streseaza nurorile.Stefanna, curaj!Irina, noroc cu tine ca-mi explici si mie de ce mi-a mers atat de prost anul asta. Zici ca anul viitor ne merge mai bine? Apropo, 20 ianuarie in ce zodie este: capricorn sau varsator ca eu inca nu m-am prins.Alex nu mai doarme cu pampers cred ca din toamna. Cere la pipi la timp ziua, cere si noaptea. Nu vrea insa sa faca la olita sau wc cealalta treaba. I-am promis masini, din noiembrie trecem pe langa magazinele cu jucarii si spune ca atunci cand va face kk la olita vom incepe cu masinuta x, apoi restul celor existente in magazin, insa cand vine momentul spune ca nu mai vreo nicio jucarie noua ba chiar pe 1 iunie ne-a spus sa ducem inapoi la carrefour toate jucariile tocmai cumparate. L-am lasat fara scutec 2 zile: in prima a refuzat sa faca ceva, in a doua a facut in chiloti. L-am dus la bunici cateva zile, la reintoarcere iar "n-am avut pampers" si tot in chiloti a facut, asta dupa ce l-am pus pe wc si simteam cum isi strange fundul sa nu iasa cumva ceva de acolo. M-am gandit ca merg pe un drum gresit, ca la gradinita pot mitui ingrijitoarea sa-i puna pampersul sau el se va invata sa faca seara sau dimineata cat e acasa si am decis sa-l mai las cu pampers o vreme. Am citit cateva subiecte pe net si am ajuns la 2 concluzii:-sa zic mersi ca nu face in pat noaptea cum se intampla pe la altii si la 5-6 ani- in jur de 4 ani niciun copil nu mai face kk in pampers.DianaD & Alexandru
aalina2003 spune:
aida,la multi ani frumosi si sanatate din plin...!!!groaznic ce povestesti ca s-a-ntamplat cu Alex. e ceva ce-a capatat de pe la gradinita?..nici n-am mai auzit asa ceva..bine ca a fost doar atat!
alinaalex, sarcina usoara...wow,ce surpriza!!! uite,vezi,tocmai cand ai lasat testul de-o parte....!!
aalina2003 spune:
eu sunt asa..cam daramata..in ultima vreme,in jurul meu, oameni dragi si apropiati mie au foat diagnosticati cu boli crunte: sotul meu , cumnata mea (32 de ani,scleroza multipla), matusa mea
(scleroza laterala)..stiu, se poate sa nu fie atat de rau precum spun cartile,dar..mi-e greu sa nu plang gandindu-ma la ei. din cauza bolii, cumnata si fratele meu vor sa divorteze. de fapt, ea vrea..greu de explicat,analizat..macar bine ca Ana e sanatoasa si eu pe langa ea sa o pot creste.
iertaciune,poate ca nu trebuia sa vorbesc atat..dar parca prea s-au adunat toate.
loranda spune:
Salut ghiocimea.
Profit de faptul ca Anda mi-e la gradinita, cea mica imi doarme si afara ploua ca sa va mai scriu cateva cuvinte despre noi.
Am nascut pe 2 aprilie la aceeasi clinica unde am nascut-o si pe Anda. Nasterea a fost super usoara (natural, fara anestezie in afara de cea locala pentru epiziotomie). Alaptarea....mult mai dificila. Desi ( spre deosebire de Anda ) m-am dus de aceasta data pregatita cu toate cele: mameloane de silicon, pompa electrica, am insistat sa o iau pe Iulia sa o pun la san imediat cum am ajuns in salonul de lauze pentru ca stiam ca la sub 2 ore de la nastere reflexul de supt este cel mai puternic, tot am esuat in a alapta la san. Asa ca tot la muls cu pompa am ajuns. Sper sa ma tina macar pana la 4 luni ( cu Anda m-am muls 6 luni- 4 luni exclusiv lapte matern).Am sfarcuri ombilicate si la fel cum mi s-a intamplat cu Anda, in a 2-a zi de la nastere mi-au devenit niste pepeni de imi venea sa-i tai jos si a fost nevoie sa iau 2 pastile de reducere a lactatiei, ca erau ca piatra dar de iesit nu iesea mai nimic). Iulia a avut doar 2800, a scazut 100 g ( spre deosebire de Anda care a scazut 500, dar ea a plecat de la 3600 ). Ei si daca credeam ca un copil nu poate manca mai rau decat Anda uite ca se poate. Care sunt sansele ca la o mama ambii copii sa-i fie nemancaciosi? Pentru ca am observat ca sunt destul de rari copiii care mananca rau. La ghioceii de 2006 macar ma consolam alaturi de Thea si Ana. La ghioceii de 2009 Iulia este codasa rau de tot cu incredibila greutate la 2 luni si jumatate de 4200, cand ceilalti copii se invart pe la 5500-6000 g.

. Nici Iulia nu are colici cum nu a avut nici Anda dar cam aici se opresc asemanarile. Este incredibil de cuminte, mananca si doarme, nu-i place in brate( ii dau sa manance intinsa pe pat), plange doar de foame. Azi noapte a dormit de la 22 la 6 dimineata ( Anda s-a trezit o data pe noapte pana la 1 an si jumatate, dupa vaccinul de 2 luni nu a facut febra ci a fost ( bineinteles) inapetenta( mai ceva ca de obicei). De Anda sunt foarte incantata. Mi-a fost putin frica de cum o sa reactioneze, desi am inceput sa o pregatesc din primele saptamani de sarcina( uneori cred ca am insistat cam mult ca era ajunsa la saturatie cu surioara ei din burtica ). Se poarta foarte frumos, este foarte grijulie, vrea sa o schimbe ea, sa-i dea sa manance, sa-i faca baie, ii vorbeste, e foarte intelegatoare. Ca fapt divers acum cateva saptamani cand am foat la ai mei la Bistrita, la plecare mama a intrebat-o in gluma daca i-o lasa pe Iulia ei. Anda aproape a inceput sa planga si ma ruga insistent sa o iau pe Iulia sa o pun in masina.
Pitica da semne de trezire... Felicitari tuturor noilor gravidute. Micalasa sper sa ne revedem cat de curand la Bistrita in noua formatie.
Va pup, am poze noi la semnatura. Sper sa nu mai treaca alte 2 luni pana reusesc sa va scriu dar sotul meu pleaca la 8 dimineata si vine la 8 seara. Pana la 1 sunt doar cu Iulia dar de la ora 1 sunt cu amandoua si asta doar de o saptamana de cand a reinceput Anda gradinita ca pana acum am fost cu amandoua.
Laura&www.dropshots.com/loranda" target="_blank">Anda(28.03.2006)
micaalsa spune:
loranda, tare ma bucur sa aud vesti de la tine. M-am tot gandit in ultima vrem e ce faci, cum a fost ... V-am vazut si pozele, sunt tare dulci amandoua in patut
Si Iulia arata tare bine, nu e slabuta defel. Pai la cine sa semene grasune
? Ca si tu esti slaba. Lasa, nu te ingrijora, sanatoase sa fie.
Chiar mi-ar place sa ne intalnim pe la Bistrita. Ne auzim. Daca vrei sa mai vb., ID-ul jmeu de mess e tot micaalsa. 
Anamaria
lui
Iulia (23.03.2006) si
33+ cu
Teodora
Nasterea printesei
ANDREEA GEORGIANA spune:
Buna gasca...din ce in ce mai mica!
Stefanna, ce mesaj? Jur ca nu m-am prins despre ce era vorba :)
Si dr. mi-a spus ca placenta poate urca bine merci, dar m-a avertizat ca n-am voie pe bicicleta daca vreau sa se intample asta. Si eu, care speram sa fiu o
cu un fizic de invidiat...
Serbetul il fac simplu (parerea mea :)). Storc prin tifon sau sita de plastic fructe (zmeura, capsuni, mure) pana "adun" un pahar de suc si il amestec cu 1 kg de zahar. Pun vasul (emailat) pe foc mic si las sa fiarba pana devine un lichid limpede. Iau spuma si incep sa amestec (cu mixerul, recunosc, fata de bunica mea care avea o paleta speciala de lemn cu care amesteca serbetul ore-n sir!) pana se ingoasa si se albeste. Adaug 1/2 lamaie stoarsa si amestec in continuare (in acelasi sens mereu). Cand este suficient de legat dar si suficient de moale incat sa fie turnat in borcane (sper ca m-am facut inteleasa :))...se toarna in borcane
Dureaza vreo ora si jumatate toata "frecarea" asta dar merita.
Reteta cozonacului stiu ca am postat-o pe undeva (Noe stie mai bine, ca ea m-a ajutat
). Daca nu se arata niciun om "de bine" care sa o posede, o voi scrie iar...la un moment dat.
Alinaalex, maimuta mea e happy ca va avea o surioara si nu un baietel, dar inca nu se poate hotara la ce "rang" va renunta in favoarea ei, ca momentan este si regina si printesa si zana.Poate totusi faci si tu o fetita
.
Irina, zici ca va fi muncitoare fetita noastra cea de-a doua? Inseamna ca "m-am scos"! Si Theutei ii place sa faca treaba, deci vor face echipa buna!
Si noi avem muci si, mai si tusim sporadic. Nu-i dau nimic, inafara de celebrele deja sucuri naturale care ar trebui sa-i intareasca sistemul imunitar.
Dianad, poate faci si tu o fetita, cine stie si completam doua caiete pt. doua tipuri de soacre
. Hai ca se cam ingroasa randurile curajoaselor cu bb 2.
Aalina, imi pare rau ca traversati o perioada atat de nefasta! Vorba ta, bine ca Ana este sanatoasa si tu la fel.
Am o cunostinta care sufera de scleroza in placi, la fel de cumplita si o duce groaznic de greu de vreo...20 de ani. Fereasca D-zeu!
Loranda, tare dulci sunt fetele tale! Abia astept sa le vad si eu pe amandoua minunile noastre si tare mi-as dori sa fie usoara acomodarea lor. Cum le culcati? Eu vreau sa o culc pe cea mica cu Theuta inca de la inceput si am inceput deja "demersurile" necesare mutarii intr-un pat de fetita mare. Doar ca-l vrea pe cel de la Ikea (de printesa
), desi are unul facut pe comanda (neatins decat de maimutoii ei, cu care nu stiu ce voi face?!), inainte de a se naste care, pe langa faptul ca a costat mult, are o saltea speciala bla, bla si in care nu vrea sa doarma cu niciun chip.
Daca o iau pe bebita in camera noastra, automat vom fi...4 din prima noapte
. Inca negociez cu tati... .
Micaalsa, tu cum le vei "caza" pe fete?
Mi-e cam somn, cred ca ma duc spre casa, cu o mica escala prin piata sa mai iau niste fructe. Deci...in loc sa dorm, voi mai gasi ceva de facut, probabil siropul de visine si zmeura
. Daca gasesc materie prima.
Astept vesti (si stiu ca nu numai eu!) de la mai multe dintre prietenele noastre virtuale, 2 vorbe macar. Mariana, Nshiro, Poli,Pispi,Claudia,Tili,Tcelen, Cameliada etc ce-i cu voi?
Andreea, mamica de fetita frumusica (28.03.2006) si
14+
loranda spune:
AndreeaGeorgiana, noi nu avem decat 2 camere, una a Andei ( care va deveni a fetelor ) si una a noastra. Mi s-a parut imposibil sa le culc ma amandoua in aceeasi camera inca de la inceput. De fapt nici nu am stat prea mult pe ganduri. Anda este destul de sensibila la zgomote iar tati este sensibil la lipsa de somn, asa ca el doarme cu Anda intr-o camera si eu cu Iulia in alta. In primele saptamani Iulia manca si de 3 ori pe noapte, ulterior de 2 ori pe noapte apoi o data pe noapte. Astept sa-si definitiveze programul si sa nu se mai trezeasca noaptea ( deocamdata doar azi noapte si in inca una a dormit toata noaptea). Am citit undeva ca atunci cand copiii ajung la 5 Kg au toate sansele sa nu se mai trezeasca noaptea ( asa ca noi , la stilul in care mananca, mai avem de asteptat vreo 2 luni![]()
). Oricum in patutul pe care l-ai vazut in poze nu doarme nimeni deocamdata. Anda a renuntat la el ( mai precis nu am mai culcat-o in el dinainte de a-s da seama ce se intampla- de cand avea Anda vre-un an si jumatate- pentru ca incepuse sa-l escaladeze si mi-a fost frica sa nu cada)si patutul a zacut prin debara pana inainte cu cateva zile de a naste, asa ca Anda uitase ca a fost vreodata patutul ei. Iulia doarme deocamdata in landoul de la carucior. E mai mobila asa putand sa o mut de colo colo ca sa o feresc de zgomotele mai puternice ( a se citi tipete ) facute in mod involuntar ( marea majoritate
) de Anda. Iar noaptea este mai ferita de lumina( necesara in timp ce ma mulg-este ea difuza dar ca sa nu ma plictisesc dau drumul la televizor sau calculator sau de multe ori chiar la amandoua
).