Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (03)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ADA1974 spune:

Ayla, merci oricum - vroiam ceva destul de vesel, fara cuvinte.

Adyris, da - m-am uitat pe cutie si scrie 1 doza.

ada mami de Sophia-Maria (18.03.2009) si Ana-Gabriela (12.02.2005).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

PISIK noi avem aceeasi problema, tragem din suzica aproape nonstop... Adormim cu suzica, daca ne pica facem scandal si prin somn (asta daca nu dormim profund, ca atunci poti sa tai lemne...). Mama ma consoleaza asa a fost si sora-mea si abia pe la 2 ani i-a furat-o pisica, dar si cand i-a furat-o nu i-a mai dat-o inapoi.

Monica mami de CRISTIAN
(7.03.2009)

CASA LU' BEBE
CAND 1+1=3

Mergi la inceput

ANAMARIAME cred ca te simti macar datoare sa incerci, nu? Eu sunt Galactogil addicted, cum nu mai iau, cum scade productia, oricum al meu haleste si completare... multa... dar fara Galactogil si ceaiuri cred ca era deja intarcat. Bag cam 2 cutii pe saptamana. Scump alaptatul asta, dom'ne!
Mai sunt niste pastile, Galafor. Poate te ajuta. Mie mi s-a parut ca au si alea un efect, dar nu asa puternic ca Galactogilul.
Cat despre ceaiuri, in afara de cel de la Fares mai e unul Teekane, e mai scumput si se gaseste mai greu, dar pentru variatie...

Monica mami de CRISTIAN
(7.03.2009)

CASA LU' BEBE
CAND 1+1=3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Asa e, Monica!Mi-am facut atatea mustrari de constiinta, si ma tot gandeam la tine, ca spuneai ca ai trecut prin aceleasi stari. Eu imi tot reprosez ca sunt o mama rea, nu am suportat suficient durerea, am renuntat prea usor...Galactogil, ceai de la Fares am incercat si eu. Fara rezultate exceptionale insa. O sa iau si Galofor.Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)

Mergi la inceput

ANAMARIAME, sper ca ti-a trecut blues-ul. Oricum, voi sunteti mai mici, aveti inca timp sa va recalibrati. Pana la urma noi am schimbat perspectiva: in loc sa ma plang ca haleste NAN in prostie zic bogdaproste pentru fiecare zi in care ii mai dau cate ceva de la mine. Atitudine pe care o recomand cu caldura :) Cat despre ragade, iti recomand o discutie cu Shasa, si pe mine m-a ajutat mult
Acum suntem in stadiul in care sta cam 10 min la san (la amandoi, in total 10 min), apoi urla ca mai vrea, vine biberonul si papa inca vreo 150-170ml Si am ajuns la 4 mese pe zi.

Monica mami de CRISTIAN
(7.03.2009)

PS. Am mai bagat cateva pozici la semnatura

CASA LU' BEBE
CAND 1+1=3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gigelica20 spune:

Fetelor, sunt capiata! Imi pica ochii in gura, la propriu.
Azi, dupa ce am vb cu Joanna si l-am laudat pe Piton cat de cuminte e in comparatie cu Darius...mi-a iesit prin ochi cumintenia.
Urla, plange, se zbate, mananca ca spartul, se ineaca, regurgiteaza fff des (azi cred ca a facut asta de 30 de ori). Am sunat pediatra si mi-a zis ca joi dimineata sa ma duc cu el la o echo de abdomen superior sa vada daca are reflux gastric.
Daca pana acum, dupa baita, cadea ca o musca si dormea 5-6 ore, in seara asta nu l-am potolit din urlete decat dupa 1 ora si ceva, timp in care mi-a tot cerut de mancare.
Mananca f mult de vreo 3 zile, chiar si 200 ml la o masa. E normal? Are 6 sapt implinite si a intrat in sapt 7 de ieri.
Pediatra a zis ca e prea mult si ca de aceea poate regurgiteaza si ca sa ii dau mai putin si des. Dar cum sa fac asta, ca URLAAAAAAAAAAAAAA daca nu se satura!!!
Noroc ca e mama soacra la noi...si facem cu schimbul.
Fug sa ma culc. Sunt rupta de oboseala!

Imi retrag cuvintele de lauda la adresa Pitonului. E un urlator fomist si colicios si partzaicios!!!

tuturor

Gigelica(Lucia) - Obosita dar foarte Fericita de Victor-Andrei ( Pitonul mancacios)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Lucia, la 6 saptamani este al doilea puseu de crestere, poate fi un motiv pt care papa mult si des, si peste masura, iar regurgitatea e ce da pe supraplin. Ai putin rabdare cu el, mai ales ca e si buni la voi. Sper sa nu fie altceva grav. Pupici

http://ghiocei2009.blogspot.com/2009/04/puseu-de-crestere.html

_
Monica, the best mommy for Claudiu, Luana, Alma
Every day brings new blessings.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pisik06 spune:

Monnvas, ma linisteste sa aud ca mai e cineva ca noi, ca deja imi venea sa o duc la neurolog, mama nebuna ce sunt. Si mama ma linisteste (mamele astea), dar eu tot nelinistita sunt, mi-e ciuda ca nu pot dovedi o bucata de cauciuc. Pana la urma eu sunt de vina ca i-am dat-o, dar la ce colici avea saracuta cred ca eram mai criminala sa nu ii ofer nimic pe care sa se razbune. Inainte nu adormea cu ea, dormea bine seara, acuma pana pica in somnul profund e jale, cum o scapa cum scanceste si daca nu o bagi in seama incepe sa planga si adio somn
Si la consumul de Galactogil sa ne luam de mana, facem vanzare la farmacii, si eu tot la 2-3 cutii/saptamana ma inscriu. Eu inca ma incapatanez sa alaptez numa la san si completare din bibe tot lapte muls de la san, dar papa la 2 ore

Gigelica, daca e vorba de reflux poti sa ma intrebi ca sunt experta, fara sa vreau. Noi avem reflux fara sa regurgitam asa mult. Bine, acuma regurgiteaza si ea mai mult in ultima vreme, dar nu mereu si nu cantitati f mari. La noi insa e afectat tranzitul intestinal si i-a cauzat colici f puternici.
Din eco simpla abdominala nu isi da seama de reflux, trebuie sa iti faca tranzit baritat - radiografie in timp ce bebele bea dintr-un biberon cu bairu (diluat cu ceai i l-au dat ei). Acolo se vede cum se duce manacrica, pe ce traseu si daca se intoarce, cum se digera, etc.
Daca e reflux sever, tratamentul cel mai bun e cu un anti-acid - ranitidina (in cantitate infima, se prepara numai la farmacie, ca acasa nu esti in stare sa fractionezi atat de marunt) sau omeprazol (losec) si motilium, un sirop care nu se gaseste in Ro. Daca cumva ajungeti la tratament, sa imi spui, ca am rezerve grase de motilium. Cica face minuni la reflux...Eu sper totusi sa fiti bine, bafta maine Si da, la reflux trebuie mese dese - la 2 ore-2 ore jumate si nu f mari cantitativ si neaparat trebuie salteaua de la pat ridicata la 30 de grade.

Mamica minunii Ana Bianca (20.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ayla21

Citat:
citat din mesajul lui novus

Fetelor, cum se manifesta refluxul gastro esofagian la bebelusi ??
Incerc sa ma dumiresc daca avem sau nu, cu toate ca nu cred dar...

Voi aveti umidificator de aer ??
trebuie sa ne luam si noi pt ca aerul din camera e foarte uscat (cred) , e camera cea mai calduroasa , bebelina are tot nasul infundat si cred ca e de la aerul uscat, dimineata parca si eu ma trezesc cu nasul si gura uscate

Mamica fericita de Alexandra (03.03.09)

www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Suntem trei muschetari

Noi avem hiogrometru, pt ca baietii mei au probleme respiratorii de la umiditate. La noi e destul de umed aerul, ca am aparat pt a scoate umiditatea. Poti pune tavita cu apa la geam, sau prosopele umede pe calorifer (chiar daca nu mai e caldura sa se incalzeasca). Nici umezeala nici aerul uscat nu sunt prea bune pt bebe, de aceea cel mai bun e un higrometru care iti indica exact gradul de umiditate din aer.

_

Da tocmai am constatat si nou ca avem nevoie de aparat care sa reduca umiditatea deci de care ai tu ??

Mamica fericita de Alexandra (03.03.09)

www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Suntem trei muschetari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Novus, noi avem doar dezumidifacator pe baza de pastile absorbante. Gasesti si in Trident, stiu ca si-a luat mama. Aparatul e vreo 50 ron si pastila 25 ron, si tine cateva saptamani, depinde unde il pui. De ex eu am unul in bucatarie unde tin de obicei rufele la uscat si se consuma rapid. Pastila absoarbe umeseaza si se trasforma in gel care se aduna intr-un spatiu special al aparatului. Nu e pe curent, nu face zgomot. Nu cred ca ai nevoie de ceva mai performant, pt ca tu te intrebai daca e uscat aerul, deci nu-i umezeala foarte mare. Exista si aparate sofisticate gen aer conditionat speciale pt dezumidificarea aerului, dar nu ma pricep. Si aerul conditionat are aceasta functie, noi avem, dar nu prea folosim.
Asa, uite-l.

_

Mergi la inceput