GRAVIDUTE/MAMICUTE DIN BACAU(5)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Alina eu am inceput diversificarea la 4 luni, dar Ioana a fost alaptata exclusiv artificial, daca tu alaptezi natural poti sa mai astepti pana la 6. Si sfatul meu este sa astepti, ca nu-i nici o problema pt bebe, si cu cat e mai marisor cu ata o sa va fie mai usor amandurora. Si apoi nu are rost sa te grabesti ca o sa ai dupa aceea toata viata la dispozitie sa te stresezi cu mancarea copilului, ce-i dau azi la pranz? Dar diseara? Etc...

Anna si Ioana 11.07.2008

povestea nasterii

Mergi la inceput

Alina stai sa mai zic ceva.
Daca totusi vrei sa incepi usor usor, poti sa-i dai cereale dupa cum spuneam, in biberon, sau poti sa-i dai sucuri de morcov, de mar, insa sfatul meu este sa-i dai suc putin timp si apoi sa treci la supa de legume (piure adica, eu asa i-am dat, nu zeama chioara). De ce zic sa nu stai mult la sucuri, ca prea bune nu sunt, adica sa nu faca un obicei din a bea suc, asta e parerea mea, nu contin decat ce-i mai nasol din fructe, adica zaharul, fibrele, vitaminele raman in pulpa si in coaja, exact ce arunci. Asa ca poti sa-i dai suc asa ca sa se obisnuiasca putin cu gustul, sa se obisnuiasca si stomacelul usor usor cu aciditatea, etc, dar apoi sa treci la piure de fructe ca e mult mai bun. Asta insa dupa cum spuneam pe la 6 luni. Lingurita efectiv de la 6 luni. Asta e parerea mea. Tu insa decizi cum e mai bine pt copilul tau!

Anna si Ioana 11.07.2008

povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina2700 spune:

Miha normal ca a ramas tot baiat si ma bucur tare mult ca totul e ca la carte!Si noi vom sarbatori implinirea celor 4 lunite ... dar pe 12.E super haioasa Amalia "cum ai inghitit coca?",ai sa vezi ca o sa-l indrageasca si o sa fie super de incantata de bebe!

Iulia insanatosire grabnica...baga mare vit C,miere din astea!
Si nu uita sa ne mai arati si noua pozici cu voi!

Fetelor sa va spun de ce m-am gandit eu la cereale si cum as vrea sa procedez: 1- se trezeste noaptea prea des sa pape.
2- face caca moale si uneori chiar cu mucozitati,iar Nestle am citit ca ar contine Bifidus Bl care ar ajuta burtica lui David.
3- eu vreau sa incep cu o lingurita de cereale ,preparate cu lapte de la san ,iar ca si consistenta ...sa fie moale astfel incat ar putea trece prin tetina(David nu mai vrea biberon sau suzeta de nici o culoare...)
4-cresterea cantitatii de cereale o voi face f .usor astfel
prima zi o lingurita ,a 2a zi tot o lingurita,a 3a 2 lg, a 4a 2 lg,si astfel voi prelungi f mult cu cerealele ,modificand usor si consistenta pina ajunge sa pape cateva lingurite de cereale de consistenta piureului.Dupa care voi incepe cu alte alimente (undeva in jurul varstei de 5 luni) gen suc de fructe ,piureuri de fructe ,supe,piureuri de legume(nu neaparat in ordinea asta)

Ce ziceti? Eu am sa cer si parerea pediatrei dar sunt sigura ca recomandarea este alaptat exclusiv pina la 6 luni.Astia fac totul cum scrie la carte!

poze cu noi 1
poze cu noi 2
poze David Luca

Mergi la inceput

In alta ordine de idei am tot citit pe net despre cand si cum se incepe diversificarea si am gasit articole in care scrie ca bebe e pregatit pt diversificare atunci cand isi tine singur capul bine,cand sta in fundulet sprijinit chiar,cand si-a dublat greutatea de la nastere,daca pare interesat cand tu maninci :CONDITII PE CARE DAVID LE INTRUNESTE!Deci nu stiu ce sa mai cred!...
Nu stiu daca o sa am rabdare pina pe 22 cand merg cu el la vaccin.Sper sa rabd!

poze cu noi 1
poze cu noi 2
poze David Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaradu79 spune:

Buna,
Sunt si eu o burticuta de 11 sapt si sunt din Bacau. As dori sa stiu daca cineva este sau a fost pacienta dr.Dinu si ce pareri aveti despre el.Sau ce doctor/doctorita ati recomanda.Astept cu interes raspunsurile voastre.Multumesc anticipat.

10+

Mergi la inceput

Ramonaradu79 bine ai venit in !
Sa ai o sarcina usoara, si un bebe sanatos!Sa ne scrii mai multe despre tine!
Despre Dinu am auzit ca e un medic bun...dar cred ca mai mult te pot ajuta celelalte fete care sunt acasa...eu de peste mari si tari ...nu ma pot exprima!

poze cu noi 1
poze cu noi 2
poze David Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona7575 spune:

Sweetdropita , felicitari, draga mea pt.bebelusul proaspat venit pe lume, Doamne ajuta sa fie intr-un ceas bun venirea lui pe lume, sa fie sanatos si sa va bucurati de el.
Ramonaradu, am fost o perioada pacienta lui Dinu, este un medic bun, am fost multumita de tratamentele ce mi le-a facut (eu am nascut cu Huszar pt.ca voiam femeie) dar cam tacut, nu prea vorbeste... acum cateva zile mi-a spus o tanara mamica ca nu prea a fost multumita de el dar nu este o regula, la spital erau 2 fete ce erau f.multumite de el. Dumnezeu le orinduieste cum stie el mai bine. Bine ai venit in clubul nostru !!!
Julax, Alina, AnnaBaby - va sarut, m-ati bagat in ceata cu diversificare, eu nu stiu sa fac nici un pireu din fructe, tre` sa citesc niste carti de bucate pt.bebelusi, o sa fie o nebunie , uf, ca proasta mai sunt ..
Mihaela, felicitari pt.bebetitza din burtica...

http://community.webshots.com/album/571784515YijojX?start=0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karmen_ spune:

Buna, mamici! SUNT MAMICA! Bebitza mea s-a nascut pe 3 iunie prin cezariana, desi cred ca ar mai fi stat in burtica vreun pic. Am vorbit seara cu dr la telefon si, intrucat aveam deja 40 de saptamani si 4 zile, am hotarat ca a doua zi sa nasc. Asa a fost sa fie: eu sunt nascuta pe 3 aprilie, bebe pe 3 iunie si tati pe 3 iulie. N-am crezut ca o sa nasc in acea zi, mai ales ca data probabila cand am ramas gravida era 23 mai.

A avut 3,200 kg si 51 cm si a luat nota 10. Ziua de 3 iunie a fost cea mai frumoasa zi din viata mea si, culmea, si ziua in care am vorbit cel mai mult la telefon (peste 8h). Durerile de dupa operatie au fost cu mult mai mici decat mi-am imaginat, motiv pentru care a doua zi deja mergeam singura.
Fetita seamana cu tati (spre bucuria mea, ca e un barbat tare frumos). Luni am venit acasa, adica la Slanic Moldova. Abia asteptam sa va dau vestea, dar abia acum am putut rezolva cu net-ul.

Sunt, insa, un pic necajita, deoarece nu prea am lapte si deja ii dau si lapte formula in completare.
Va pup pe toate si pe mamici si pe copilasi, caci imi era tare dor de voi!
O zi frumoasa!

Mergi la inceput

Karmen felicitari, sa-ti traiasca fetita si sa fie sanatoasa! Ma bucur ca ai trecut cu bine de momentul nasterii, ca totul e ok, cat despre lapte nu te ingrijora, nu e o problema asa de mare, nu-i nici o tragedie, o sa pape formula si gata. Si Ioana mea a crescut numai cu formula si pana acum, multumesc lui DD, totul e ok.

[b]Ramona[b] sa stii ca nu e o mare filosofie diversificarea din punctul asta de vedere, al prepararii mancarii sau al diversitatii meniului, ci mai degraba e greu sa inveti copilul sa manance, sa accepte lingurita, sa inghita frumos, etc...Si pana la urma toate mamicile se descurca daca isi urmeaza instinctul si fac cum cred ele ca e mai bine pt puii lor. Asa ca mult curaj pt cand va veni momentul!

Anna si Ioana 11.07.2008

povestea nasterii

Mergi la inceput

Ramonaradu bine ai venit, sa ai o sarcina usoara si la sfarsit un bebe sanatos! Despre doctori, e greu de recomandat, fiecare femeie are asteptari diferite de la ginecolog, unele prefera medici femei, altele barbati, etc. Eu de ex am vrut neaparat o dr femeie si am ales-o pe dr Zoican. Daca citesti mai in urma, in capitolele anterioare, sau la povestea nasterii mele, am mai scris despre ea. Eu am fost foarte multumita. Asta insa nu inseamna ca toate pacientele ei sunt asa. Pana nu incerci pe pielea ta nu poti sa-ti faci o parere. Asa ca, daca tot esti la incxeputuk sarcinii si nu esti inca decisa cu ce dr vrei sa colaborezi, mai incearca si alte variante, insa sfatul meu este sa nu spui ca pana acum ai mers la alt dr, eu asa am facut la inceput cand aveam ceva dubii in privinta dr Z, si am mers la dr Draghici, care a fost foarte retrasa, atenta la ce spunea, la modul ca eram pacienta colegei ei si ea nu prea vroia sa se bage peste ea.

Anna si Ioana 11.07.2008

povestea nasterii

Mergi la inceput