Mamici si gravidute de Constanta (53)
Raspunsuri - Pagina 18
mav spune:
mey, da' p-aia cu varsta de pensionare= 70 de ani, ati auzit-o???????
Mami de baieti nazdravani:
Sebi(4 feb 2004) si
Antonio(27 oct 2008)
Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!
DanaAlex spune:
hehehe...spitalul judetean constanta e din multe puncte de vedere mai rau decat crezi...pacat ca in orasul nostru atat de mare nu avem un spital mai aproape de normal, adica CURAT in primul rand.
eu am nascut in 2006 la o saptamana dupa ce se mediatizase acel caz cu bebelusul caruia ii intrase un ditamai gandacul in gura de-l gasisera aproape sufocat...iti dai seama cum am stat, desi am avut noroc de o rezerva mai curatica, cu dus si wc care aratau ca din al doilea razboi mondial si tot pe atunci curatate, niste carpe atarnate pe post de draperie, lenjerie rupta, patata, pat de fier, saltea ...normal ca m-am dus blindata de solutii de curatat, spirt, lenjerie, ceea ce te sfatuiesc sa faci si tu...bucuria nasterii e unica si e pacat ca nimerim fara voie in asa conditii de cosmar...bonus atitudinea nepotrivita a unor cadre medicale, in special infirmiere/sore care vin si te sacaie sa spele copilul (in ghiuveta cu ce sapun ai, nici nu apuci sa te dezmeticesti daca nu ti-a zis cineva de practica asta inainte-eu am patit-o), sa-l imbrace, "asa trebuie"iar tu sa le zici saru'mana, zambesti frumos si bagi la buzunar
...si extra bonus comerciantii colorati care vin nestingheriti prin saloane...vei avea un tablou neicusorule de-ti vine sa nasti pe camp si fara vaccin antitetanos facut ![]()
noroc ca mai sunt alternative de anul asta tot in constanta, pana acum daca vroiai sa aiba copilul locul nasterii:constanta nasteai in cladirea groazei, etajul 7...aaaa si spre stiinta este una din sectiile curatele, exista si mai rau.
la a doua nastere am ajuns fara voia mea la mangalia(auzisem de medgidia si cernavoda dar n-am vrut pentru ca daca bb/mama ar fi avut ceva ce necesita interventie medicala speciala unde credeti ca e trimis din raion???...la centru, of course, adicatelea de ce-ai fugit nu scapi ever)...in fine, mangalia nici nu intra in calcul, dar asa a fost sa fie din cauza doctorului...nimic de comentat aici sub aspectul asta, insa muuuul mai muuuulta curatenie in maternitate, personalul mai interesat de tine, te simteai om...singurul lucru care nu mi-a fost pe plac e ca bb nu sta cu tine in camera...politica spitalului in 2007.
e putin off-topic, dar daca tot s-a mentionat de spitalul judetean constanta, am simtit nevoia sa comentez si realmente as incepe sau as participa la o campanie/miting/propaganda orice numai sa reusim noi constantenii sa avem un spital in care sa nu-ti fie frica si sila sa te duci...inversunarea asta am capatat-o anul trecut in vara cand baiatul de 4 ani al unei prietene a cazut si si-a rupt cotul, osul s-a intors ireal...brrrrr ma ia cu frig numai cand imi amintesc si bineinteles a urmat calvarul, ambulanta, spital, urgenta copii-medicul era plecat, copilul urla de durere, medicul a venit, s-a gandit, l-a trimis la radiografie (1 aparat sovietic vechi la tot spitalul, adica coada mare)noroc ca cei de pe ambulanta au mers cu el si a avut prioritate, asa ca aviz daca vi se intampla ceva mai bine mergeti cu salvarea decat personal, altfel luati rand la coada, trimis pe sectie pentru repunere os, pe sectie o doctorita care i-a pus gresit cotul...in fine, o noapte in spital, camera neaerisita si cu miros de vopsea ca se vopseau paturile, horror... el fiind cetatean austriac a doua zi dimineat l-a luat ambasada(nu are rost sa va povestesc demersurile ambasadei si beneficiile unui cetatean austriac) si l-a trimis in austria, urmarea 2 operatii una care sa repare ce a facut constanta si alta ca sa scoata aparatul care i-a fixat osul...copilul e bine acum....facand cercetari in perioada august 2008 cand s-a intamplat am aflat ca aceiasi doctorita a mai gresit in cazul unui copil, roman saracu, a stat in gips, dupa care i-au rupt mana sa i-o puna corect...strigator la cer...de aceea revin si spun ca numai noi, cei care platim o caruta asigurari si stam aici trebuie sa putem face ceva sa scapam din cosmarul asta de spital. Bucuresti-ul e totusi la 2 ore si ceva de mers cu masina si nu te poti duce tot timpul acolo sau in situatii limite cand transportul este interzis!!!
am scris haotic, m-am enervat pe situatie, stiu ca intelegi toate astea...o zi buna
mav spune:
....pt ca mai in urma m-a provocat dandusa sa scriu si de bine din viata fratiorilor...
azi dimineata, negociam cu sebi sa mearga la gradi... si el... cica vroia sa stea acasa, sa petreaca timp de calitate cu fratiorul lui.![]()
buuuuuuun, zic atunci, daca-i asa, haide sa inchidem tv-ul, calculatorul si celelalte minuni ale tehnologiei moderne (jocul video cu masini, etc) si.... sa petrecem timpul impreuna.
am scos carticelele cartonate, cu imagini de fructe, legume, animale si... povesti ilustrate (am adunat un teanc pt sebi si el le-a pastrat, ca nu-i un copil 'stricacios').
nici n-am apucat sa deschid gura... si sebi s-a pus pe povestit, cica ii "citea" lu' fra-su, urmarind imaginile.
atat de frumosi erau amandoi, cel mare serios, inventand povesti cu fructe si legume si cel mic intinzand si fluturand
manutele curioase catre carticele, bucuros ca-i bagat in seama... de fratele mai mare!
am vrut sa-i filmez..... dar mi s-au descarcat acumulatorii
si asa ca am ramas si fara poze....
sunt atat de multumita ca avem doi copii sanatosi, linistita sufleteste, suntem binecuvantati cu copiii nostri!
Mami de baieti nazdravani:
Sebi(4 feb 2004) si
Antonio(27 oct 2008)
Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!
selen80 spune:
Mav, despre ce ordonanta vorbesti??
eu sper totusi sa nu ajung pe camp...ca e destul camp intre cumpana unde stam noi si constanta, deci am sanse ![]()
iar cu varsta de pensionare, din pacate am auzit-o! si culmea ca e impusa de UE, nu e o idee stralucita a cuiva din Rom.....eu cred ca o sa ne ia direct in cosciuge de la birou
ce pensie linistita alaturi de nepoti, ce croaziere si alte vise....la munca fratilor, pan la moarte!! dar eu sunt totusi curioasa cine ma mai tine pe mine la munca in baston si senila complet 

uf, Dana, ai mare dreptate cu spitalul....eu tot sper sa ajung intr-o rezerva din aceea platita si sa nu fie chiar atat de rau.....sunt totusi optimista, impotriva a tot ce am auzit pana acum de spital....
22+ cu
ursulica noastra
nunta
9 luni
AngeliquedeS spune:
Fetelor, sunt un pachet de nervi, nu cred ca sunt eu absurda dar poate judec pripit
desi nu cred
sunt convinsa ca nu e normal asa ceva
La or 13 eram in parc, Pupicu fugarea porumbei si vrabiute cu alti cativa copilasi, el e topit dupa copii si cand vede copii se duce la ei si ii ia de gat sa-i pupe, sau sa le puna degetelul pe nas, eu oricum stau pe faza si ma duc dupa el si ii spun dinainte "sa te porti frumos, faci mai-mai, sa nu lovesti" etc.
La un moment dat se apropie de 2 baietei care se jucau, de vreo 2 ani, 2 ani jumate nu mai mult, sau cel mult trei, mama unuia si bunica celuilalt stateau imediat alaturi pe banca. Baieteii vorbeau unul cu altul si alergau pe acolo, prichindelul meu se duce si el la ei, se apropie si se uita la ei. Unul dintre baietei se repede la el si il impinge. Eu il proptesc pe al meu sa nu cada si ii spun baietelului "nu e frumos sa il impingi, nu ti-a facut nimic, doar se uita la voi" si ma asteptam deja sa intervina maica-sa cum as fi facut eu sa ii spuna sa se poarte frumos. De unde, baietelul se incrunta si il impinge pe al meu mai tare, alea doua de pe banca se uita linistite la noi fara sa spuna nici pas.
Atunci, deja plina de draci, spun "De ce il impingi, asa te-a invatat mamica ta sa faci? Nu ti-a spus mamica ta ca nu e frumos sa impingi copilasii?" Alea tot nu zic nimic, baiteii fug mai departe, Pupicu dupa ei, pana sa il ajung din urma i-a ajuns el pe ei. Cei doi au luat bucati de lemne de pe jos si aruncau in porumbei (????? - chestia iar mi se pare deplasata, eu iar nu mi-as lasa copilul sa faca asta, cum sa loveasca animalele???)
Cand il vede pe Pupicu ca se apropie de el, acelasi baietel se repede la el si il impinge si zbiara "Pleaca de aici!" Pana sa apuc eu sa spun ceva, baba de pe banca - bunica baietelului, mi-am dat seama, imi spune: "Doamna, ia-ti copilul de-aici ca o sa il loveasca".
In clipa aceea am crezut ca nu aud bine, si i-am spus "Cum adica sa imi iau copilul de-aici, parcul e al tuturor, cred ca de fapt ar trebui sa va invatati copilul sa nu mai impinga si sa mai loveasca ceilalti copii, dv trebuie sa il opriti si sa il educati sa nu se poarte asa, nu sa imi iau eu copilul de aici" Si tot ea a inceput sa comenteze ca sa imi vad de drum ca nu sta ea la discutii cu mine si nu ii spun eu ei cum sa isi creasca copilul".
Am innebunit, fireste si i-am spus ca am tot dreptul sa ii spun atata timp cat copilul ei il loveste pe al meu. Am mai schimbat cateva replici cu nesimtita, cealalta nu spunea nimic, pana la urma a fugit Pupicu de acolo si m-am luat dupa el.
Nu mi-a trecut nici acum, imi pare rau ca nu am apucat sa ma cert mai rau. Nu se poate sa spui cuiva ia-ti copilul de-aici fiindca al meu o sa il loveasca, nu e NORMAL ca tu sa incerci sa ii tii sub control agresivitatea? Sa il inveti incet, incet ca nu e bine sa faca rau celor din jur atata timp cat nu i-au facut nimic?? Toti copiii au manifestari violente si al meu, dar cand il vad ca se apropie de alt copil sunt imediat langa el ca sa previn eventualele scapari, sa ii inoculez cum trebuie sa se poarte.
Ma gandesc ca noi ne educam copiii cum trebuie si uite ca dau peste specimene de felul acesta si ma apuca groaza. O sa il invat sa se apere dc este atacat fara motiv, pt ca altfel nu se poate. Uite, noi le schimbam sfarsitul povestilor ca sunt prea "dure" pt ei ii in viata de zi cu zi dau peste chestii de felul asta, chiar mult mai rau.
Si stati ca o sa inceapa cresa si gadinita, daca nu o sa imi stie de frica toate mamele care nu stiu sa-si educe copiii care intra in interactiune cu al meu, sa nu-mi spuneti pe nume
Angelique, mami de Pupi (28.12.2007)
Inimioara mea
zicolorata
Sa-l ajutam pe Mihaita
Bazar pentru Mihaita
DanaAlex spune:
AngeliquedeS, calmeaza-te ca o sa gasesti o multime de asemenea copii cu specimene de mame, bunici, bone care nu intervin in disciplinarea lor sau macar in a-si cere scuze cand e cazul.Am patit si eu un episod de genul asta in toamna, cand o fetita a venit la a mea si i-a impuns un deget in fata, initial n-am vazut exact ce a facut, ta-su mi-a zis vesel ca "asa e ea prietenoasa, dar mai baga degetul in ochi"...nu am apucat sa ma gandesc sa-i spun ceva, fi-mea nu plangea-am zis ca e ok, era si pe inserat, eram ocupata cu cel mic, asa ca abia acasa am vazut ca o zgariase rau pe obraz, probabil cu unghia...asa ca uite cum fac eu de atunci incoace...ii supraveghez bine pe amandoi si fereasca-l sfantu' pe ala/aia de sta momaie sau mai si comenteaza cand fi-su/fi-sa l-o lovi pe unu dintre copii mei...ma dezbrac de caracter, imi pun limba de sarbatoare si n-o mai scapa nimeni din mana mea daca se poarta urat...si mai mult, fiindca sunt inca mici caut sa-i iau de langa copii"ciudati", adica cu apucaturi de huni si vandali...e mai bine asa.
Tot studiez pe DC discutii de genul asta, acum sunt la violenta in scoli/gasca...e subiect activ, caut sa ma pregatesc psihic si sa fiu in actualitate cu ceea ce intampla azi cu copii...din pacate sunt copii violenti si vrand-nevrand la un moment dat si copilul nostru macar va interactiona cu asa ceva sau si mai rau va deveni violent...o tempora, o mores...cam asa ceva, e greu sa incerci sa indrepti, mai ales sa faci sa priceapa unu mare ca cel mic care ii apartine e violent, pentru unii e mandrie si privesc progenitura ca pe un lider, asa ca cel putin pe moment stai si bareaza tu orice actiune violenta indreptata catre Pupici, ca mai mult n-ai ce face din pacate.
In cele le priveste pe hoastele care au ridicat pliscu, raspunde-le in acelasi ton sau ignora-le...degeaba te enervezi, stii bine proverbul"unde nu e (minte), nici D-zeu nu cere"
mav spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui AngeliquedeS Fetelor, sunt un pachet de nervi, nu cred ca sunt eu absurda dar poate judec pripit desi nu cred ........................... Ma gandesc ca noi ne educam copiii cum trebuie si uite ca dau peste specimene de felul acesta si ma apuca groaza. O sa il invat sa se apere dc este atacat fara motiv, pt ca altfel nu se poate. Uite, noi le schimbam sfarsitul povestilor ca sunt prea "dure" pt ei ii in viata de zi cu zi dau peste chestii de felul asta, chiar mult mai rau. Si stati ca o sa inceapa cresa si gadinita, daca nu o sa imi stie de frica toate mamele care nu stiu sa-si educe copiii care intra in interactiune cu al meu, sa nu-mi spuneti pe nume Angelique, mami de Pupi (28.12.2007) Inimioara mea zicolorata Sa-l ajutam pe Mihaita Bazar pentru Mihaita |
iti inteleg supararea, dar ce rezolvi cu asta?!
absurda nu esti, nu e normal, dar judeci pripit.... pierzand din vedere ca nu toata lumea gandeste ca tine....
tu doar pt atat iti faci sange rau?! ohoooo...... sa vezi ce urmeaza.....
sincer, crezi ca atitudinea ta a fost (/ar fi) un exemplu bun pt copilul tau
chiar intentionezi sa-i educi tu pe parintii copiilor din jur?!
(probabil ca mai bine taceam
)Mami de baieti nazdravani:
Sebi(4 feb 2004) si
Antonio(27 oct 2008) Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!
DanaAlex spune:
uite aici ref violenta copiilor
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137270
AngeliquedeS spune:
Da, Alina, cred ca este un bun exemplu atitudinea mea, unul foarte bun. Sa stie ca nu trebuie sa se lase calcat in picioare, ca nu trebuie sa inghita si sa taca si sa plece cu coada intre picioare. Sa stie sa se apere atunci cand are dreptate si sa nu se dea deoparte pe sine pentru oameni nesimtiti sau needucati. Nu-i poti schimba, dar nici sa nu ichizi ochii. Eu asa am procedat in viata, fara sa fiu mahalagioaica, fara sa imi dau in petic, cand am avut dreptate am mers pana in panzele albe si am atras atentia oricui si oriunde asupra ceea ce au gresit!
SI daca nu iti place raspunsul meu, atunci da, mai bine taceai.
Inimioara mea
zicolorata
Sa-l ajutam pe Mihaita
Bazar pentru Mihaita
AngeliquedeS spune:
Dana, vad ca si tu ai adoptat aceeasi atitudine pe care am de gand sa o adopt eu, sunt ferm convinsa ca lipsa de reactie nu ar face altceva decat sa le dea apa la moara celor care isi educa odraslele in felul acesta, daca mergi pe principiul taci si inghite exact asta o sa li se para, ca ai lor copii sunt adevarati eroi descurcareti in ale vietii 
Inimioara mea
zicolorata
Sa-l ajutam pe Mihaita
Bazar pentru Mihaita