Mamici si gravidute de Constanta (53)
Raspunsuri - Pagina 16
creem spune:
Fetelor nu stiti dca exista tastatura si mouse care sa nu tacane? Ca mi-am trezit copilu de trei ori, doar ca sa citesc...nu mai scriu ca iar se foieste
Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007)
Poze Maria Sofia
crisis81 spune:
"Hop si eu" intr-un tarziu dupa o zi luuuuuunga. Azi am parasit copilul si am plecat la cumparaturi. Am lipsit de la 11 la 17 si ori am luat-o razna ori fii-mea mi-a simtit lipsa. Cred asta pentru ca desi ea nu e obisnuita (inca) in brate, nu a vrut sa stea decat la mine in brate de cand am venit. Acum am reusit intr-un final sa o basculez in patut dupa atatea ore. Asa merit pentru ca am lipsit atatea ore.
Intr-adevar nu prea e vreme de stat in curte. Asteptam sa se faca picii bine si ne vedem sapt. viitoare in grup largit.
Mai vroiam sa scriu o gramada dar am uitat. Ma bag in pat!
Cris mami de Teodora
"Cele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oameni care au continuat sa incerce chiar si cand se parea ca nu mai este nici o speranta." - Dale Carnegie
rubia spune:
selen merci de propunere dar e prea devreme.mie imi trebuie programare undeva intre 10-25 iunie pt morfo din sapt 12-14 .
merci oricum,sper sa prind vreo programare,daca nu incerc la Iosup
mi-e somn de mor dar am niste rufe la spalat asa ca mai bantui putin ...se pare ca singura
7+
AngeliquedeS spune:
Rubia, mami, mergi la somnic, nu-l tine treaz pe bb
Adina, dc mai gasesti, vreau si eu o Omida
Cris, e normal sa fie asa, nu ti se pare deloc, normal ca ti-a simtit lipsa
Cati, sigur ca exista tastatura silentioasa, mergi la magazin, exista sigur, eu am avut la serviciu una, tastele erau moi moi si nu se auzeau deloc.
Angelique, mami de Pupi (28.12.2007)
Inimioara mea
zicolorata
Sa-l ajutam pe Mihaita
Bazar pentru Mihaita
mav spune:
neatza!
Darius-Costin (Daria Ioana)
cred ca eu am cei mai matinali copii.... daca sebi se trezea la ora 7 de obicei, insa cand se culca tarziu si nu merge la gradi a doua zi, ar dormi macar pana la 8, antonio la ora 6 da desteptarea.
nici macar nu mai vrea sa suga, doar are chef de joaca.... si chiuie si zgarie plasa de la patut cu unghiutele, pana il iau de acolo...
daca sebi doarme langa mine (ceea ce se intampla des in ultima vreme... are si el nevoie de mami... sau poate e doar gelos... dar are cosmaruri daca doarme singur).... evident ca antonio face tot ce poate ca sa-l trezeasca..... daca nu as avea ochii carpiti de somn, mi s-a parea chiar amuzant cum se agita bb sa ajunga la fra-su, sa-l atinga, sa-l mangaie, sa-l traga de par, etc......
asadar, m-am trezit... impotriva dorintei mele... si-s buimaca si nu-mi vine sa ma apuc de nimic...
ah, sa va zic cu sebi... desi am luat alaltaieri reteta cu antibiotic data de dr de familie, nu i l-am dat lui sebi... caci ieri l-am trimis la pediatru cu ta-su (era chiar dr fasie la urgente).
cica nu era copilul de antibiotic si sa ne schimbam dr de familie, caci e a nush cata zecea oara cand ii da antibiotic fara sa fie cazul......
.....in timp ce scriam, s-a trezit si sebi.... incepe feeria....
Mami de baieti nazdravani: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008)
Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!
mav spune:
Pt ca s-a discutat aici despre Capra cu trei iezi si alte povesti cu personaje negative.... si mai multe mamici au spus ca mai 'indulcesc' partea 'de groaza' a povestii.... sau chiar omit povestea respectiva... Dau copy/paste la o discutie deschisa la Clubul copiilor (generatia lui Sebi) si va intreb si eu: daca nu aduceti in discutie existenta personajelor negative... in povesti fantastice... care ar putea face si drege, cum le explicati copiilor ca exista rele si pericole reale pt ei?!
"Roxana_G
membru de baza
Trimis la: - 11/05/2009
Acuma vin si cu solicitari de sfaturi de la voi.
Prima si cea mai grava situatie, cum invatati copiii sa nu relationeze cu strainii si sa nu intre in casa altora. Ieri seara Alex se juca cu 2 copii prin complex, de regula alearga libera pe acolo si stiu ca nu pleaca. Aseara insa, in timp ce eram cu Andrei la leagane, am vazut-o fugind spre iesire. Eu nu ii dau niciodata voie la poarta pentru ca e neatenta cu masinile. Si l-am luat pe Andrei in brate si am fugit cu chiu cu vai dupa ea. La poarta nu era, credeam ca a iesit in strada, mi-a stat inima in loc. Si cand colo vad ca iese cu ceilalti copii dintr-o casa straina. Recunosc ca am altoit-o si am trimis-o acasa, nu imi venea sa cred. Cum ma sfatuiti sa procedez sa evitam astfel de situatii sa nu mearga in casele necunoscutilor? Pe copilul respectiv il vedea prima data, nu s-au mai jucat si nu ii cunostea parintii.
A 2a problema ar fi legata de teribilism si imitarea altor copii mai ales la rele. Alex are un simt de turma si o nevoie de a iesi in evidenta prin lucruri riscante, incat nu mai am curaj sa o las deloc nesupravegheata. Nu mai spun si singura in casa ce prostiute face, dar macar cand e cu copii sa inteleaga ca nu tot ce spun altii este normal si bine (de ex ieri o invata un copil sa sara din leagan in viteza si daca nu auzeam era gata sa o si faca).
buli
PR genius :P
Trimis la: - 12/05/2009
Roxana, la partea 1, cu plecatul de linga noi, am procedat asa:
i-am explicat pina ne-a durut gura. apoi i-am spus ca sint oameni rai care il pot fura. si l-am rugat sa-si imagineze cam cum ar fi daca l-ar lua cineva si nu ne va revedea niciodata.
si totusi odata a plecat cu bicicleta hat-departe.
in aceeasi zi m-am ascuns de el si dupa ce s-a panicat bine am iesit si i-am zis: vezi cum e sa nu ma gasesti?
suna cam horror sau cam dur poate, dar eu sint realmente f speriata de gindul ca s-ar putea pierde
apoi am mai stabilit o regula: ca daca se pierde, daca stie cum, revine in locul unde am fost impreuna ultima oara. daca nu stie drumul, ramine pe loc, fara sa se miste si cere ajutorul unui politist sau al unei doamne care are un copil cu ea, de preferat unul care sa ii spuna mama.
despre faza nr. 2, aia cu cascadoriile, nu prea sint in masura sa-ti dau sfaturi. matei e din categoria "provocatorilor". el insusi e destul de precaut, adica face cascadorii, dar calculate, dar taman ieri l-a intrebat pe un copil daca poate sari cu umbrela de pe bloc - l-am certat evident, nu stiu cit s-a prins ca m-a luat si pe mine prin surprindere.
Adina Iulia
membru de baza
Mai Roxi, pai nu trebuia s-o caftesti, ea habar n-a avut ca e interzis asa ceva...saracuta. Te cred ca ti-a stat inima-n loc, dar nu poti s-o acuzi de rea intentie. Daca nu ar fi ascultat niste reguli, ok, dar asa...nu stiu ce sa zic, nu trebuia s-o bruftuluiesti
Vivi are instinct de conservare foarte ridicat si nu am probleme cu ea.
in cazul in care se pierde, am invatat-o sa intre in absolut oricare magazin si sa se duca la o vanzatoare, sa-i spuna ca s-a pierdut si sa o roage sa sune la 112 sau la numarul meu de mobil (l-a invatat pe dinafara).
Stie de politie/politisti, insa stiu eu daca da chiar peste niste politisti pe acolo pe unde se pierde? Sa ceara ajutorul la o vanzatoare mi s-a parut cel mai nimerit.
Roxana_G
membru de baza
Poate ca am exagerat, insa m-am speriat ingrozitor. Insa nu era o regula noua, poate cu casa nu am fost explicita, dar interdictia de a merge la poarta exista de un an.
Astazi mi-au povestit ai mei ceva infiorator, nici nu stiu unde au auzit sau vazut. Despre un copil rapit in Bulgaria si returnat apoi parintilor fara un rinichi. Doamne fereste, traim intr-o lume nebuna, niciodata nu poti fi prea precaut.
La voi merge chestia asta cu explicatul in mod repetat? Or Alex este altfel, or nu am repetat eu suficient. Vad ca la Matei prinde.
La ea nu functioneaza conservarea, ma uit ce diferenta este fata de Andrei. El testeaza fiecare pas pe care il face, Alex e vesnic lovita sau julita. Nu se teme de nimic si incearca orice fara sa gandeasca deloc. Si nu invata din experienta, poate o vreme evita situatia care a generat accidentul insa apoi continua ca si cum nu s-a intamplat nimic.
Aaa, si Alex stie numere de mobil pe dinafara. Mai degraba al bunicilor decat al meu, dar bine si asa. Si stie si de 112, poate sa spuna cum o cheama si unde sta. Insa asta e ok in situatia in care se pierde, pentru cazuri cum e cel de care v-am zis din pacate numai prudenta parintilor si a copilului e de baza.
"
edit: am scos fontul size=1, ca era greu de urmarit discutia......
Mami de baieti nazdravani: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008)
Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!
selen80 spune:
neatza!
Darius-Costin
si retroactiv La multi ani pt toti sarbatoritii de zilele trecute, ieri eram prea euforica sa ma mai gandesc la altceva
Rubia, nu ai pt ce, nu vazusem in ce sapt esti, scuze poate gasesc pe altcineva care sa profite totusi de programare, ca stiu cat de greu se obtine din timp.....
Aoleu, Mav, ora 6??! sper ca ursulica mea sa-mi semene si sa doarma mult dimineatza ca io nu-s deloc matinala , daca m-ai trezit mai devreme de 7 nu-s om toata ziua.....dar....probabil ma voi obisnui, ce sa fac.....
22+ cu ursulica noastra
nunta
9 luni
AngeliquedeS spune:
Exact, Mav, in plus copiii mici nu se simt atat de terifiati si de ingroziti de descrierile de acolo si din alte povesti cum suntem noi, ca adulti. Ei nu inteleg decatca raul a fost pedepsit. Tb sa stie ca exista si rau pe lumea asta tocmai pt siguranta lor.
Angelique, mami de Pupi (28.12.2007)
Inimioara mea
zicolorata
Sa-l ajutam pe Mihaita
Bazar pentru Mihaita
docdecap spune:
salut!
si eu pe la ore din-astea, ca s-a trezit piticu la 7 dimineata si la 9 cerea la somn... care piticu inca doarme, de mi-am facut si eu un dus ca oamenii, ma bibilesc, ma ingrijesc
eu mai nou am copil. adica vine si se lipeste de mine, cand plec pe undeva si ma aude ca m-am intors vine la usa si mi se pune in brate, si ne iubim... e o senzatie noua pentru mine, care pana acuma venea doar ca cu 2 pasi inainte sa o coteasca brusc...
si cum de luni avem tanti noua... of, asa am o inima mica... asta micu s-a facut brusc lipicios, tati de dimineata pleaca cu cantec, il vede gata de plecare, ii face pa-pa, dupa care tup! la el in brate si nu mai pleaca de acolo decat luat cu momeli si dus cu vorba. si dupa ce iese tat-su pe usa, jale mare.
deci saptamanile astea care vor urma va fi mami de serviciu, cred ca pe tanti o bagam incet-incet la serban, intai ma ajuta cu alta treaba prin casa si eu sunt MC la copil, si apoi facem schimbul.
si evident ca mai am si de lucru in afara, cred ca cel mai mult ma oboseste ca lucrez la 4 proiecte diferite in acelasi timp (inclusiv copilul). si trebuie sa fac schimbul de la unul la altul destul de repede... nu mai spun blogul si forumul, astea sunt ocupatii "bonus"
deci cam de-aia semnez condica mai rar...
va pup tare