Licurici de ianuarie-februarie 2009 (18)
Raspunsuri - Pagina 23
rein spune:
Scriu si aici esenta, poate nu reusiti sa accesati linkul:
Pana la un an sunt strict interzise urmatoarele: mierea, laptele de vaca, albusul de ou, nucile, alunele, fructele cu seminte mici (capsune, fragi, mure, zmeura, kiwi), ciocolata, produsele cu cafeina, alimentele grase, prea condimentate si prajelile, bauturile racoritoare din comert.
As adauga sarea si zaharul.
Idaira spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cristi_2003 depinde de cereale eu am luat milupa - astea contin formula, asa ca se fac c apa, si nestle - se fac cu lapte. in prima zi in biberon i-am pus o masura/lingura (milupa e cu lingura, nestle cu masura). si tot cate una pe zi. pana la 5 - asa scrie pe cutie ca e reteta, 5 linguri la 150 ml. in fiecare zi ii dau 2-3 lingurite la inceput, sa se obisnuiasca cu ideea de lingurita, si cum nu e eficient cu lingurita restul cu biberon cu tetina nr 3. deci 150 ml + 1 lingura in z1, 2 in z2, etc. sau mai lent, cu jumatati de lingura. dupa cum vezi ca accepta copilul. Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008) http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/ |
Cerealele sint de la Nestle fara gluten,si deci...daca am inteles bine,ii fac biberon normal la care adaug masura de cereale,crescind progresiv adica:180ml apa+ 6masuri lapte praf+1 masura cereale.Buuuun,decit crescind doza de cereale se va face si mai dens si in final poate fi mancat cu lingurita.
Dya daca s-a iritat la fundulet NU mai folosi servete umede.Lasa-l cit poti cu funduletul la aer,fa-i bai cu bicarbonat de Na,1 linguritza la 500ml apa.Eu folosesc pe linga o crema Lanilosh Eryplast alta cu galbenele si propolis,si asa tot mi se irita.
De talc stiam si eu ca nu se mai foloseste...Carla
Povestea Carlei
eli spune:
buna si bine v-am regasit. nu stiu de cand nu am mai intrat pe aici, dar mi se pare o vesnicie.
noi suntem bine, ieri am facut 4 luni. la 4 luni fara 1 zi ne--am intors de pe burtica pe spate. are tentative de a se intoarce de pe spate pe burta, dar ramane capul in urma, e prea greu, ceea ce o face sa revina la pozitia initiala.
am citit povestea nasterii lui Fabian. superba. foarte, foarte frumos scrisa. m-a emotionat pana la lacrimi. au fost descrise sent pe care doar o mama le poate simit. imi pare rau
pt sarcina pierduta
(era fetita?-scuze ca rascolesc cutitul in rana).
la 4 luni, 7kg, cam cat papa bebe la 1 masa? in total /o zi cat ar trb sa fie? mamicile care va mulgeti, cat scoateti?
inca o intrebare, laptele congelat, cat poate fi tinut la frigider? daca il scot din congelator si-l las 12-14 ore in frigider e ok?
promit sa pun in curand poze.
v-am
! sanatate!
O zi plina de bucurii!
Eliza & Florence Maria & Stefan Takeshi
Nasterea broscutei
PoZe CaLdE
iuliacris spune:
Eli, bine ai revenit! Laptele decongelat poate fi tinut 24 ore la frigider (0-4 C), asa scrie pe pliantul meu de la Medela. Eu ma mulg doar ocazional, dimineata si doar ca sa am in frigider pentru orice eventualitate, asa ca nu-ti pot da cantitatea exacta, parca Iris din Olanda pompa tot timpul si a si zis cantitatile, da' nu mai stiu. De ce intrebi, ti se pare ca nu mai ai suficient?
Poze
Iulia si bebe Carla Maria (4 martie 2009)
iuliacris spune:
Eli, uite un grafic pe care l-am gasit
http://www.padnewsletter.com/docs/4%20Month/Infant%20feeding%20chart.pdf
1oz e aproximativ 30 ml, deci la 4-6 luni iese cam 770-950 ml pe zi.
Felicitari pentru performantele lui Florence. O sa mergem si noi cu Carla in Romania, eram curioasa cum s-a acomodat Florence cu schimbarea fusului orar, poate ca ai si zis la momentul respectiv, dar nu mai tin minte. Tare am emotii ca o sa ne faca nopti albe.
Poze
Iulia si bebe Carla Maria (4 martie 2009)
oana_vr spune:
Buna dimineata si
ptr toti sarbatoriti de astazi.....CRISTI eu am gasit niste cereal.e de la milulil ai idee cum sunt?Apropo de kg in plus eu sunt mai slaba acum ca atunci cd am ramas insarcinata.Aveam 54 cd am ramas am ajun la 74 si acum am 53
.....O zi bun tuturor!
bebelusi spune:
Buna dimineata 
Eli, dya eu ii dau cu Sudocrem, este foarte buna, nu mai avem probleme. Inainte de asta i-am dat cu un preparat facut dupa o reteta a medicului si la fel era foarte buna.
Oana cred ca la vara putem merge la mare, cel putin eu asa vreau.
Mami puiutului Vlad Mihai
http://www.flickr.com/photos/33042663@N07/?saved=1
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
ingrid70 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui andre_ea |
[/quote]Au, daca ar fi atat de simplu ce bine ar fi! Dar, ieri, de exemplu, pe la 10 ridicat tricoul, incercat sa mufez copilul, (acesta cu gura cascata nu vroia sa o inchida de fel) urla din toti rarunchii de ziceai ca-l tai. Incercat vreo 2 minute, lasat si incercat sa linistesc copilul. Iar incercari de mufare din 10 in 10 minute timp de 1 ora, aceleasi urlete disperate, abandonat ideea, trimis copilul la plimbare cu mama, venit acasa, iar incercari de supt, idem mai sus, nimic, adormit, trezit, supt 2 minute, jucat, iar supt 1 minut, somn, incercat sa sugem la 6 seara, aceleasi urlete, iesit iar afara, venit acasa morti de foame si rupt titi cu suptul. Deci de la 7 dimineata la 8 seara a bagat doar 30 ml de ceai cu Ca si 4-5 minute adunate cu totul de supt. Mama lui bebe plans toata ziua de ciuda. Apoi a mancat si la 10 bine si la 3 noaptea si putin la 5. Sper ca azi sa nu o luam de la capat. Ori copilul asta e nocturn cu masa ca de durut nu pare sa-l doara nimic, febra nu are, de jucat se joaca, doar de mancat nu prea vrea ziua. Pediatrul care l-a consultat doar i-a dat Ca si i-a marit nr. de pic de Vigantol, atat!Mami de bebe Alexandru, 05.02.2009
StelaPopescu spune:
Buna dimineata
.
Ingrid si noi am avut 3 zile in care nu a vrut sa mai manance la ora 10 sub nicio forma (noi bem formula), ii puneam biberonul in gura si ea in loc sa traga sufla in el de ne umpleam amandoua de lapte, am lasato in pace si a revenit singurica la program