Licurici de ianuarie-februarie 2009 (18)
Raspunsuri - Pagina 24
ingrid70 spune:
Miere, legat de rastalmacire si clarificare, nici eu nu am spus ca bebelusii alimentati cu lapte praf au inteligenta unei vaci. Nici nu aveam cum sa spun asta din moment ce de la 4,5 luni mama ne-a dat la toti trei (eu si fratii mei) lapte praf (nu mai avea lapte din cauza ca mergea la serviciu - oboseala, pe atunci nu se foloseau pompe si lapte congelat). Si am spus ca daca bebe are nevoie, din diverse motive, ii voi da lapte praf, ca n-o sa las copilul sa moara de foame.Ceea ce am vrut eu sa spun este ca multe mame renunta prea usor la alaptat. Tocmai am aflat ca o colega care a nascut acum 2 saptamani nu a alaptat deloc ca ”sa nu-si strice sanii”
La noi in zona nu se foloseste cuvantul afro americans, ci negri, cu aceeasi semnificatie (deloc peiorativa). Nimeni nu desconsidera negrii aici, poate si pe motiv ca nu exista. Singurii pe care-i cunoastem sunt actorii de la TV. Si nimeni nu-l desconsidera pe Will Smith or Denzel sau altii.Cat despre tigani, eu nu l-am folosit, dar la fel rromi se foloseste doar in literatura sau viata publica, in particular nu-l foloseste nimeni. Nu cred ca Bebelusi a vrut sa-l jigneasca pe colegul ei care era primul in an.Si asta e ultima postare a mea pe tema asta!Mami de bebe Alexandru, 05.02.2009
bebelusi spune:
Ingrid eu zic sa o lasi balta, eu am renuntat sa ma mai contrazic...fiecare gandeste cum vrea. O sa incep sa citesc pe diagonala forumul asta din pacate...Fiecare isi imbraca copilul cum vrea, se informeaza din ce carte vrea, il alimenteaza cu ce vrea...de fapt cu ce considera ca e mai bine pentru el.
Mami puiutului Vlad Mihai
http://www.flickr.com/photos/33042663@N07/?saved=1
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
ingrid70 spune:
Aryia,
Mai fetele, vreau si eu sa-mi scada sanii macar un nr. Cum au fost nu vor mai fi, asta e clar. De la cupa B am ajuns la D si de la 80 la 100.
Asta e! Bebe e pe primul loc! Da, macar sa dea un pic inapoi ca pe aici cam greu cu sutienele marimi mari. B si C se gasesc peste tot, D si mai departe, greu, si sa arate si bine (nu de alea de bunicute). Doar de la firme mari si fff scumpe.Mami de bebe Alexandru, 05.02.2009
ingrid70 spune:
Bebelusi,
. Zi mai bine o reteta usoara de ceva dulce, ca parca am innebunit, as manca la dulce in prostie! Am o pofta ca in copilarie. Cand eram mica eram innebunita dupa dulciuri, as fi fost in stare sa ling zahar! Dar bebe nu-mi lasa mult timp liber! Am facut reteta cu nuca de cocos, prajitura imposibila, parca se numea. Foarte buna
si mai ales, f rapida!Mami de bebe Alexandru, 05.02.2009
flowerbee spune:
Fetelor, vad ca aseara tot la subiectul alaptare-lapte praf s-a ramas. Parerea mea este ca nu trebuie purtate discutii de genul asta si nu trebuie rostite jigniri, pentru ca fiecare copil este o individualitate si se va dezvolta diferit, chiar daca papa lapte de mama sau lapte formula. Nu trebuie sa se simta nimeni lezat daca exista puncte de vedere divergente. Fiecare procedeaza in functie de necesitatile copilului si de starea de sanatate a mamei.
Mai bine ganditi-va ca aveti copii sanatosi, frumosi, ca mananca, ca mesele sunt o incantare nu un chin, ca nu trebuie sa vanati fiecare inghititura a copilului, ca nu trebuie sa alergati prin doctori, ca nu aveti copii cu diverse afectiuni. Alimentatia este baza, fie ca e naturala, fie ca artificiala. Important este ca bebeii se dezvolta armonios si ca nu sufera de nimic. De inteligenti, vor fi inteligenti, stati fara grija.
Eu ii multumesc lui Dumnezeu pentru bebele meu, vreau doar sa fie sanatoasa, un copil in norma atat din punct de vedere fizic, cat si psihic. Nu ma gandesc ca daca o alaptez exclusiv va fi mai desteapta dacat daca ii voi da si completare sau daca trec la formula exclusiv.
Va spun sincer ca eu intru pe forum sa ma relaxez, sa mai aflu chestii utile pt copil, sa primesc sfaturi etc. Este cam singura mea distractie si ma cam doare sufletul sa vad ca nu putem sa ne respectam punctele de vedere diferite.
Am scris la sfarsit de capitol, dar sper sa citesca fetele ca sa revenim la starea de voie buna si caldura sufleteasca.
Bee
Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA
Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!
bebelusi spune:
Ingrid eu mai nou fac blat de tort:8 albusuri batute cu 8 linguri de zahar la care se adauga incet 8 galbenusuri si se bat in continuare cu mixerul. Apoi se adauga 8 linguri de faina si se mesteca cu lingura de lemn peste mana (sper ca iti dai seama cum zic)ca sa fie pufos aluatul si adaugi un praf de copt. (Poti diminua toate cantitatile la 5 si faci intr-un vas mai mic). Si o umplu cu frisca sau cu budinca sau cu fineti etc. GATA PRAJI
bebelusi spune:
Bee
si eu tot din aceleasi motive intru pe forum
ingrid70 spune:
Bee, perfect adevarat tot ce ai spus!
Bebelusi, am sa incerc, maine (poate o pacalesc pe mama sa stea cu bebe
)Mami de bebe Alexandru, 05.02.2009
DarkBendis spune:
Buna dimineata,
Hai mai fetelor nu va ciondaniti 

LA MULTI ANI Crina de Viorella si David de Alina 

Andre_ea, am vazut pozicile Ilincai in fel de fel de rochite, tare draguta si cu ochi superbi
. De rochite ce sa mai zic, pacat ca la varsta asta ei cresc asa de repede si nu ajung sa poarte hainitele destul.
Selene, haioase poze cu Dariuta
, cum se ascunde ea sub paturica. Si cum adica ii tu, mami, ii dai ei lapte cand ea vrea ceapa verde ![]()
![]()
Bebelusi, tare mi-ar place sa ajung in Sibiu sa ne vedem, dar e cam departe pentru noi (voi sta in Zalau la parinti). Fetele din Ardeal, ce-ar fi sa facem o "intalneala" in Cluj? Ar fi cineva interesat?
Ingrid, sa stii ca si pe MisterMister il mai apuca cheful de facut tambalau in loc sa pape. Si atunci refuza tzitzi, intoarce capul, baombane, sau chiar plange daca insist. Am invatat sa nu insis, il las un pic, daca e agitat il legan in brate sau ii cant, sau il las in ale lui si incerc mai incolo. Pai nici noua nu ne e foame la ore fixe, sau cand vor altii, nu?
Stela si Alinuk, multumim pentru materiale. Stela, am reusit sa deschid doua din file-urile trimise (m-am oprit aici ca nu am mai avut timp, da' banuiesc ca daca le-am deschis pe acelea,le voi deschide si pe celelalte mai incolo)
Aici e o zi superba, azi vom fi mult afara caci trebuie sa ajung in Pollock Country Park (aici: http://www.glasgow.gov.uk/en/Residents/Parks_Outdoors/Parks_gardens/pollokcountrypark.htm )caci cei de la muzeul unde sunt voluntara, The Burrell Collections, au nevoie de niste acte de-ale mele. Vom avea de schimbat 2 autobuzuri, dar merita: copaci, flori, aer curat, animale (celebrele Highland Cows pe care le iubesc .
) ... va fi o plimbare tare faina.

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008) 
Our Goblin Prince
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
ingrid70 spune:
Mai, eu cu diversificarea nu stiu cum o sa fac daca asta micu tot asa haotic mananca. Singurele mese fixe, cat de cat, sunt la 8,30-10 seara, adica inainte si dupa baita, la 3 noaptea si gustarile de la 5 si 7 dimineata (zic gustari ca baga doar 3-5 minute de supt lent)
Vad acolo scheme cu masa de dimineata, de la 10. El doar uneori nimereste sa suga ceva pe la 10. In rest se cam fataie toata ziua pe la titi, haotic. Dar poate pana atunci se mai regleaza.
Noi speram sa incepem diversificarea la 5 luni jumatate (la 5 luni plecam 2 saptamani in concediu si am inteles ca nu e bine sa o incepem in timpul concediului), dar vom vedea. As vrea la 6 luni, dar la cat e de mare, nu prea cred.Mami de bebe Alexandru, 05.02.2009