Pepenasi de iulie-august 2008 (115)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bobitamica spune:

KIMMY...si Irina se pare ca ar vrea laptic noaptea...Acum o saptamana vreo 2 zile la rand s-a trezit la 2 noaptea si i-am dat lapte. Si asa a dormit pana dimineata. Dar acum fac altfel. Inainte sa ma duc eu la culcare sau in jur de 11 ii dau un biberon...asa in somn. Papa tot si doarme pana la 5.30 apoi iar unul si doarme pana la 7.Au crescut si probabil nu le mai ajunge ce papa seara. Ea oricum papa pe la 8.30.
poate te ajuta tehnica asta..am mai spus unor prietene la care a functionat.. Succes!

Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

VIO - eu am folosit Off la Eliza, ala cu pulverizator mi s-a parut mai usor de aplicat decat lotiunea.

MADINA - sper ca la voi sa nu se intample ca la noi... Cu Eliza nu se putea merge in magazine. Si daca aveam totusi o urgenta, era teatru. Cand era mica (mergea in picioare) nu ma lasa nici sa probez o pereche de sandale. Am avut o nunta intr-un an, ea a refuzat sa se dea jos din brate de la mine, urla de zici ca o muscase tantarul agitator... m-a incaltat vanzatoarea - erau niste sandale cu catarama...
Dupa un timp am inceput sa ii dau seara ceai de la Fares, somn linistit. Si tot avea nopti cand se trezea macar o data.

Gata, s-a scurs timpul. Fug la bucatarie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madina71 spune:

Anka, deja se intampla, adica nu pot sa ma uit si eu sau sa cumpar ceva ca trebuie sa ma tin dupa el sa nu strice ceva din raft, nu mai zic ca pune mana pe toate, sa probez ceva nici vorba!!!! Cam cat o mai dura faza asta? Si cand ies afara si nu e cuminte trebuie sa il amenint ca ne intoarcem acasa si il las in patut singur si tot degeaba... Iari pana nu i-am dat o palmuta la fund nu s-a domolit! M-am uitat si eu sa nu fie lume prin jur si l-am altoit ca nu se mai putea... oricum a avut efect cateva minute ca apoi iar a inceput... Deja cred ca am inceput sa vb tare pe strada ca daca altfel nu ne intelegem!!!! Eu credeam ca numai baietii sunt neascultatori!!!
Acum sa-l si laud ca prea l-am ponegrit!!! Baiatul meu cel mare cunoaste cifrele si stie sa numere pana la 10, stie si toate literele de tipar, majusculele... I-a luat o prietena o carte cu cifre si litere, i-am mai aratat eu o data si de atunci a prins drag si incet incet le-a invatat....

Astept baietii cei mari sa mancam, asta mic circula prin toata casa, trebuie sa spal parchetul mai des ca a reusit sa treaca pragul din sufragerie si nu il mai pot tine intr-un loc!

Da cineva la copilasi D3 de la Biofarm in loc de Vigantol? Daca da, cate picaturi se dau echivalentul a 2 picaturi de Vigantol?

Altceva, fetele care au si copii mai mari, Vigantolul se mai da dupa varsta de 1 an jumate, cum si in ce cantitate? Eu nu i-am mai dat lui Adrian...

Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kimmy spune:

Nu e foarte incantata sa stea pe olita,sa zic ca se distreaza,dar nici nu e suparata.Ii dau ceva jucarie sau un tub de crema si se joaca si sta.Nu o las mai mult de 10-15 minute,si nu o fortez,daca nu vrea,o ridic.

Cu lapticul,si Timi bea pe la 20.30,apoi adoarme pe la 21,21.30.Problema e ca ea nu bea lapte in somn.Si eu ma pun in pat pe la 23.Ea se trezeste pe la 1-2,si nu mai adoarme pana pe la 3.Adica ma ridic,o pun inapoi,o invelesc,si in 5 minute iar e in picioare...poate e doar o faza...dar azi nopate dupa lapte s-a mai linistit...s-a mai foit,dar nu s-a mai ridicat in picioare.

Noi iar ne pregatim de intalneala cu Nick

Iza mami de Timea (28.06.2008)

Povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobitamica spune:

MADINA...eu ii dau D3 tot 2 picaturi ca si la Vigantol. Si ii dau pana la un an si jumatate.
Off ce greu e cu 2 copii...dar e super tare Adrian...Bravo lui!!
Succes si energie multa iti doresc!!

Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katalyna spune:

buna fetele!

am avut si eu o chestie pe picior si nu scapam de ea, in mod normal era cu coji dar la o perioada de timp se inrosea si ma manca de-mi venea sa rup carnea de pe mine. in cele din urma dupa 1 an am mers la dermatolog si mi-a dat niste pastile pe care nu le-am luat si nici nu mai stiu cum le zice si un unguent miconazol nitrat, dupa cateva aplicari mi-a trecut in mod miraculos, iar o prietena care avea tot pe coate niste chestiuni m-a rugat sa-i dau sa-si dea si ea si i-au trecut si ei. am incercat si cu rostopasca aplicata, se mai ameliora, dar asta m-a vindecat

David Alexandru 20.09.2003 si Natalia Ioana 17.07.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Madina... pai Eliza face 6 ani si nu s-a schimbat mult Cam asa fac toti. Cine nu face asa, e dresat sau mai... mototol Nu vorbesc de circ si tavalit pe jos prin magazine, ala e rasfat, obicei prost, etc... Noi de-alea nu avem. Dar nu are rabdare in magazine, nu sta sa se uite de la distanta, ci pune degetele pe vitrina.. Chiar si la alimentara, unde chiar nu pot evita sa intru!
Dar relax, asa sunt ei. Nu inseamna ca sunt neastamparati sau ca nu asculta ce le zici, ci pur si simplu sunt curiosi si uita repede!
Spun asta in cunostinta de cauza... M-am documentat O sa caut prin arhiva ca imi daduse Mada_Mxm niste linkuri super. Am citit si mi-am dat seama ca cerem noi prea mult de la copil... Si confundam curiozitatea cu neastamparul. Ca asa am fost noi crescuti, cu palmuta la fund, pusul la colt si mainile la spate. Ingrijorator este cand copilul intrece masura, face rautati adevarate, loveste, strica intentionat, darama, urla, murdareste, vorbeste urat... Cam ala e un copil neastamparat / neascultator, etc...
Nu cumva cu al doilea esti mai intelegatoare?

Dr Anca - Eliza adora spalatul pe dinti. Nu ii mai puteam lua periuta din mana...
A stat si pe olita. Daca era in pampers si facea ceva in el, imediat dadea alerta, si asta de cand am nascut-o, nu de cand am pus-o pe oala...
Erika insa refuza sa indoaie picioarele si sa se aseze pe oala. Si nu o deranjeaza sa stea cu pampersul murdar. Noroc de nasul fin al Elizei

Asa ca pe Erika nu o voi pune pe olita deocamdata. Nici nu avem una potrivita, ci una prea mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irolf1 spune:

Vigantol i-am dat pana la 2 ani. Dr zicea ca pana la 3.

Madina eu zic ca aceasta perioada o sa treaca cand or invata sa aiba rabdare. Eram o data in Selgros si vroiam sa uit la haine, dar ce-am putut ca a trebuit sa-l alerg pe el. Nu pleca departe, dar nu puteam sta linistita daca nu-l vedeam in nasul meu.
La magazinul din coltul strazii si nu numai, la orice magazinas care are un geam pe unde vinde se catara sa vada el ce-i acolo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irolf1 spune:

Eu ii dau Andreeei cereale pe la 19.30, stam pana pe la 20 si ceva, baita si pe urma titi la 21.30 sforaie. Stiu ca s-a discutat despre datul cerealelor seara, dar eu i-am dat si lui Alex si acum si n-am avut probleme. Adica in afara de trezire, bagat botu' in titi, culcat la loc, nimic, nu pare s-a agite. Prefer sa-i dau fructele dimieata si cerealele seara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Deci eu sunt fericita Alex sta cuminte in magazine, uneori mai pune mana pe jucarii, dar de obicei evit raionul
Eu acum cateva luni mergeam cu amandoi, singura, la supermarket.
Daca ii promit ca ii iau ceva si uit , la plecare intreaba " nu mi-ai luat cutare lucru"

Madina mie o doctora mi-a zis ca trebuie profilaxie cu D3 pana la 7 ani, dar de la 1,5 ani numai in sezonul rece (din septembrie pana in aprilie, inclusiv)

Cu olitza nu's ce sa mai zic, Alex are 3 ani si ....si urla, poate l-am tot terorizat cu ea de la 1 an....

David a facut kk odata, ca ii pusesem supozitor, insa de atunci nu l-am mai pus.

Ceea ce ma ingrijoreaza cam de o saptamana incoace, face moale, nu pot zice diaree, face de 2-3 ori/zi dar se murdareste pana la gat
Am zis ca o fi de la fructe, or da dintii dar deja ma ingrijoreaza. azi i-am fiert orez cu morcov. Cu zeama ce a ramas o sa-i prepar si laptele.
Daca maine tot mai face sunt nevoita sa ii iau lapte fara lactoza, nu? si eventual o vizita la medic de cat sa ma pui sa duc copilul la doctor, mai bine ma impusti. Chiar daca e bebe stau mai bine de 30 min la usa, sa vedem ce om face dupa 1 an cand nu mai are prioritate dormim pe hol cu o sseara inainte

De multe ori a primit "consultatie" prin telefon

_

Mamy for 2 boys: un fulguletz si un pepenash!

Mergi la inceput