*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (49)*
Raspunsuri - Pagina 7
cameliam spune:
Poze: Juma' de an, juma' de tort
Laura si eu sunt intrigata de treaba cu biscuitii... cat despre brocolli/conopida, cred ca amanam un pic. Nu zicea nimic sa fie speciali biscuitii, ci sa fie din aia simpli. O sa-i caut ceva BIO, si daca se poate si fara gluten, tre' sa fie pe undeva, de ex. www.biomania.ro/produse-pentru-copii/biscuiti" target="_blank"> aici si o sa-i fac si cereale in casa (ma gandesc la orez paserat in iaurt, porumb sub forma de mamaliguta mai incolo).
Edit: tocmai mi-a adus aminte maica-mea ca se pricepe sa faca biscuiti de casa... mai BIO de-atat nu cred ca gasim
Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008)
babyzapi spune:
Camelia buna ideea cu jumatate de tort! Se vede ca era foarte atrasa frumusica Alexandra de lumanerele
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Isabela, mamica lui Raphael Nicolas(23.10.2008)
RAPHAEL si ISABELA
Povestea nasterii
Flowers spune:
Babyzapi, a facut febra si aseara si azi, poate maine nu mai face .Vai, ce baiat mareeeee…Raphael mananca singurel.
Oceanborn, distractie placuta la mare.Sa faceti un castel mare pentru printul Thomas.
Olivia, sunt rasfatata timpului…pustoaca ,ah…inca se mai intampla sa mi se spuna domnisoara…la cei 31 de ani impliniti cred ca-i super compliment.
Eu nu ma mai stresez cu diversificarea pentru ca…zic eu ca-s pe drumul cel bun.Dimineatza mananca fructe ,azi i-am dat piersica si un covrigel cu vanilie strivit cu sucitorul.Am trecut, cu rabdare, de faza cu datul peste maini si improscat tot din jur.La inceput mananca cu pofta, apoi ,cand se mai plictiseste incep sa-i cant si am grija sa nu fortez.Daca vad ca face fetze-fetze si-si ridica funduletul maraind ii zic “Gata?” si dintr-o data se lumineaza la fata si zambeste, da din picioruse.Parca m-ar intelege. Nici nu mai avem nevoie de barbitza. La pranz ii dau piure de tuti legumili introduse pe rand si blenduite, dar nu asa fin ca la borcanase.Ii plac legumele mai mult decat fructele. Eu nu i le-am introdus separat, ci combinate.N-as fi putut s-o conving sa manance piureuri simple din anumite legume (gen ardei, dovlecel)pe care personal le alergam prin supa pana prin generala.Pastrez la frigider si pentru a doua zi cand incalzesc si pun putin unt.Seara ii dau cereale, dar nu mereu,depinde cand serveste celelalte mese.Noi suntem certate cu ceasul, nu ne face el noua program.
Bebecris, am semnat petitia.
Monicus, Anca, asta-i si telul meu, sa fiu pentru fete :mama , prietena , confidenta si sa tin familia unita no matter what. Monicus, votat.
Alra bb3 iese din discutie.Am dus munca de lamurire cu soatza o jumatate de an pentru Bria.
Diamisha, soacra stie ca-i dai lucrusoarele aduse pentru nepotica?
Amalia, catinel, catinel dar mergeti la sigur cu diversificarea.Bravo!Astazi am inregistrat si noi un success:bea apa din biberon.Unul primit,care pana azi a stat in tipla c-am zis ca-i no name (Angel ii zice).Daca pana acum a zis pas la Avent(bibe+canutza),Primi pasi si Geoby cu termometru,am zis sa-l incerc si p-asta ,si-a mers.
Andy, Julia doarme TUN. Cand era mica stateam cu soata la masa in bucatarie si vb in soapta sa nu trezim copilul care dormea in camera.Acum dormim toate trei in aceeasi camera , nu si in acelasi pat, dar Julia nu se trezeste nici daca tipa Brianna.Dimineatza sunt matinale amandoua.
Lauramiron , si pe mine ma bate gandul s-o tund pe Bria ca-i intra parul in ochi.Acum i-am facut motz.Ne pui o poza?
Cameliam , nu te-ai lasat cu tortul, pana la urma tot l-ai facut. O sa aprecieze Alexandra efortul…peste ani.
Madutza, la multi ani, multa sanatate si mult succes la bb3.
Otilia, are dreptate Ana, si Elisa ti-ar zice la fel daca ar putea
La multi ani sarbatoritilor zilei:Alexandra, Eduard si Elisa.
Flory mami de Brianna Theodora (7.11.2008) si Julia Alessandra (5.07.2002)
poze noi
Miky-ea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monicus Felicitari pentru rezultatele de la dr. Gata cu vaccinurle de 2 in 2 luni acum la un an, asa-i? Sanatate si va pup |
Multumim,,Monicus!Da,urmatorul este la 1 an,insa pediatrul ne-a spus ca mai exista vaccinul optional Prevenar.Chiar,mamici,voi il faceti cozonaceilor?
Mamica fericita a printesei Bianca Alexia
http://good-times.webshots.com/album/569856510OLRmQy
dandusa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cameliam Edit: tocmai mi-a adus aminte maica-mea ca se pricepe sa faca biscuiti de casa... mai BIO de-atat nu cred ca gasim |
doar sa ai grija sa nu puna albus de ou,cum aveam eu de gand
..................................................
diamantu' si safira'
poarta-ma mami
dandusa spune:
Laura,
noptile sant identice.dormim in formatie de trei,Crinuta la perete,Raducu la mijloc si eu la margine.Raducu se trezeste de 2-3,tzspe ori...suge adoarme si atat.Crinuta se mai foieste daca aude zgomot sau ceva,dar s-a obisnuit cu grasu,n-o mai deranjeaza ca la inceput.dimineata este groaznic cand se trezeste bufla sa faca kaki si trage de amandoua sa ne trezeasca.naspa moment si-a ales si el...
v-am admirat,frumoaselor
Malinas,
fasole verde...mie-mi spune gaze,stare de discomfort si burtica greoaie.stiam ca nu-i recomandata atat de devreme.la un simplu gogalit am descoperit ca este recomandata inca de la 4 luni asa cum am descoperit ca ar fi recomandat si ficateii/carnea de vita de la 5 luniconcluzia...,sa aveti pofta si sa nu creeze probleme.
Simona,
ajuta mult daca persoana care-i ofera biberonul,este altcineva decat tu!sa nu fie infometata.eventual da-i o tz inainte cu 30 de min si apoi ofera-i bibele.stiu ca de foame/nervi/agitatie...,nu are chef sa incerce ceva nou.incearca sia alt tip de tetina sau alt bibe.ofera-l spre joaca cu cateva zile inainte...si apoi pune lapte in el si lasa sa-l descopere.Raducu este fff interesat de ce bea sora-sa si cum prinde ocazia,cum fura cana si o duce la gura.ia ceva colorat,care sa-l atraga.ati inceput diversificarea?Raducu ,de cand mananca solid,si-a rarit mesele de tz(ziua).este f intereseat de tot ce mancam noi.sper sa treceti cu bine
Bravegirl,
cred ca zanica ta nu se mai satura cu tz.eu n-as astepta 15 Mai,i-as da de maine seara cereale.tinand cont ca vei incepe treptat...,in jur de 15 Mai,veti ajunge in pasi inceti la o masa de cereale...,deci la fix.stiu ca este lapte...dar poate ca necesarul ei,este altul.se trezeste prea des...ziua-i agitata,plange mult etc.sant pentru alaptat exclusiv si sustin cauza,dar in alte conditii.tu esti obosita,nervoasa etc.tin pumnii sa fiti bine
Olivia,
ma bucur ca si pe voi va incanta canuta.Crinuta are una mov,Raducu una alba simpla.a lui nu-i deloc atragatare...,asa ca a pus monopol pe a ei.ea,sora mai mare si intelegatoare,i-a oferit-o in dar cu conditia sa-i cumpar una cu pai.facem cum vrea Crinuta scumpa.facem sa fie bine la amandoi.v-am admirat...santeti de vis.o fam atat de frumoasaaaaa
Ramo,
de ce nu iesiti pe ploaie,afara?mie asta mi se pare cel mai relaxant moment.pitica doarmeeee dusaaaa,mamica-i relaxata si parca totul in jur se invarte in jurul lor.vb de o ploaie normala...,nu torentialapui husa de ploaie,tu iti iei fasul si iesiti ca fetele la o cura de aer curattttt,cum rar se mai gaseste prin Bucuresti.
..................................................
diamantu' si safira'
poarta-ma mami
diana21 spune:
Hello, mamici! Am intrat pe fuga sa va spun ca nu am mai scris zilele astea pt. ca alergam prin parcuri ca apucatii , e atat de frumos afara, incat nu avem stare. Azi am stat sase ore in curte la niste prieteni, nu ne mai dadeam dusi! Bebe a dormit doua ore pe mine (in sling), pe un balansoar, Ianca s-a jucat cu alti copilasi de varsta ei, ce mai, relaxare totala !
Sa va zic de diversificare. La noi merge struna, am inceput la cinci luni si o sapt. cu cereale seara pt. ca zis sa o luam usurel, cu o lingurita, doua si sa nu ma apuce opt luni cu bebe nediversificat. Ei, ti-ai gasit cu fomila al meu, care din prima seara a papat patru lingurite pe nerasuflate si cu proteste cand nu am mai vrut sa-i dau.
Legumele le-am introdus la cinci luni si jumatate, morcov fiert, direct piure.
Apoi i-am bagat, pe rand (cam la trei, patru zile distanta), albitura (nu-i place), dovlecel, cartof, spanac, ardei gras, stevie, loboda, conopida (l-a durut burtica si nu-i mai dau pana la opt luni), patrunjel frunze. In paralel, de pe la cartof , am inceput cu mar fiert (doua zile), apoi crud, apoi para, apoi piersica la borcanel, apoi banana (ieri).
Cereale cu gluten nu-i dau inca, il mai las macar pana la sapte luni, deocamdata strumfim Humana HA cu orez, porumb si morcov, Nestle - orez cu morcov si orez simplu, Milupa - orez cu vanilie, Milupa Bio - -orez, porumb si tapioca. Ii dau o masa intreaga, care variaza intre 120 ml si 170, cu lingurita (i le fac groase cam ca o smantana). Lapte folosesc Nan HA pt. ca de la Topfer s-a inrosit in jurul guritei si nu am vrut sa risc. Am inceput insa de doua zile sa-l testez cu o masura de Aptamil si vad ca nu se mai inroseste, deci a fost ceva legat de laptele Topfer. In rest, mai are trei, patru mese pe zi de tzitzi, l-am alaptat exclusiv pana la cinci luni si o sapt. cand i-am bagat masa de seara de cereale. Il mai alaptez, sper, pana la un an.
A, si suc ii dau, mar cu morcov si cu mandarina. Bea cam 60 ml. De fapt, il mananca pt. ca el nu bea din bibe. I-am luat si cana de la Avene, ci cioculet din cauciuc, insa greu si cu aia.
Ore de mese avem asa:
5 sau 6 dimineata - tzitzi
8 sau 9 - tzitzi
10 fructe cu o lingurita de orez (cam 120 g)
12 (uneori) - tzitzi
13 sau 14 - pranzul
16 sau 17 - tzitzi
19 sau 20 - lapte praf cu cereale
23 sau 24 - tzitzi
Ce nu stiu eu:
1. Cand sa ii bag carnita, branzica si iaurtul? Si in ce ordine?
2. Dar ficatul si carnea de manzat?
De gatit, ii gatesc la doua zile si mai bag si la congelator. Si pe Ianca am crescut-o la fel si nu am avut probleme din cauza asta. Pai daca laptele meu poate sta sase luni la congelator fara probleme, nu vad de ce piureul de legume nu ar putea!
................................
Andy, ti-am vazut flacaul, sa stii ca desi la inceput am zis ca e bucatica din tine, acum incep sa-l vad pe M. tot mai bine in trasaturile lui.
Cu dormitul, eu il culc pe bebe cu mine, acum nu mai dorm cu el in pat ca mi-e frica sa nu cada, insa i-am pus patutul de voiaj la noi in dormitor. La el in camera nu a dormit niciodata noaptea. Ianca doarme la ea in camera pana pe la ora doua cand se trezeste sa faca pishulica si apoi vine peste noi . La propriu, ca se se aseaza de-a curmezisul peste picioarele noastre. Deci, ne-am mutat degeaba la patru camere ca noi tot ca la tzara dormim, claie peste gramada !
Dar dimineata, in weekend, se trezeste si isi face singurica lapte cu cereale si merge la desene pana ne trezim noi ! De vreo juma; de an face asta, insa ea mereu ne-a lasat sa dormim (in sensul ca nu-i era foame niciodata, nu de alta !) macar o ora, doua dupa ce se trezea ea.
Auzi, mie mi-a scapat, ce probleme aveti voi cu lapticul?
Diamisha, , se putea si mai rau, bine ca nu locuieste cu tine !
Alra, , felicitari pt. grasana mica. Pai sta foarte bine la capitolul kg! Al meu pitic ia mai lent decat ar trebui, mai ales ca am inceput si diversificarea, insa nu ma stresez. Inca e in grafice, are 7.200 (l-am cantarit azi cu pampers curat).
.............
Eu sunt inca restanta, ma duc la cap. 46 sa citesc si mai viu. Maine nu, ca avem iar parcuri in program, dar de luni, sigur!
A, nu v-am zis, am o doamna care ma ajuta si cu copiii, si prin casa, e SUPER, SUPER, sunt complet indragostita de ea si ma simt si eu mai ok. Aici, pe DC, am gasit-o!
Nu mai sunt asa praf si pulbere ca inainte, mai apuc sa ies si seara uneori, ma duc la coafor, shopaiala, cum zice BraveGirl (apropo, am citit undeva traducerea si m-am gandit la tine - cica in romaneste ii zice "cumping" )
Vine in fiecare zi de la 8.00 la 15.00, iar joi vine de la 17.00 la 22.00 sau 23.00, depinde cand ajung petrecaretii (adica io si tati ) acasa. Joia e ziua noastra de iesit, ma simt ca in liceu cand ma lasa mama sa merg la discoteca sambata seara !
Acum ma duc la nani , oapte buna tutulol!
mav spune:
Buna dimineata!
Of, nu ma mai joc... Vazand ca la pagina 21 nu era inca inchis capitolul trecut, nu mi-am imaginat ca aici deja s-au mai scris inca 7 pagini... pe care iar n-am timp sa le citesc...
Mereu raman in urma si nu apuc sa mai zic si io o vorbulita... ramasei nevorbita; nebagata in seama......
Multumesc pt urarile primite in legatura cu sofatul! Deocamdata sunt o catastrofa... adik stiu ("recunosc comenzile" daca pot zice asa) ce-ar trebui sa fac, dar picioarele nu ma asculta, iar schimbatorul de viteze deja imi da cosmaruri... aaaa si nu va mai zic... ca instructorul imi spune: "Mai incet, Shumi! Mai redu, Shumi!"... ah, mi se pare atat de greu s-o tin la 40km/h....
...Daaaaaar... azi mi-am cumparat ochelari de soare pt sofat. Ce biiine, tot m-am ales cu ceva!
......Apoi... as vrea sa scriu atat de multe... si zau ca-mi pica ochii..... asa ca iar o dau cotita....
Corina, din ce scrii, eu cred ca e cazul sa accelerati cu diversificarea....
De bine ce il laudam pe Anto ca papa tss... cum i-am introdus si a treia masa 'solida', mi-a dormit ... relativ... toata noaptea si ziua a supt numai de 3 ori (la ora 5- cand l-am pus eu sa suga, ca imi plesnea o tzatza; la ora 13- cand m-am intors de la examen si a fost ffff bucuros sa ma vada si a sarit cu gurita flamanda pe mine la propriu si inainte de somnul de noapte; am ramas cu o tzatzica nesupta.... si nici nu e asa plina... sper sa nu se duca lapticu')....
Vreau sa va spun ca dimineata i-a mixat ta-su branza calcica & pruna & para si pe langa faptul ca a iesit un amestec delicios, de consistenta iaurtului (cu fructe), in sfarsit a avut si bb scaun fara supozitor... dupa branzica!!!!
Diamisha, saraca de tine, prin ce incercare ai trecut cu soacra... dar ai povestit atat de savuros, ca am ras cu pofta alaturi de sotul meu, caruia i-am citit cu intonatie.... Dupa care, am profitat de ocazie si i-am aratat ca si mama-sa, din prea multa dragoste, se repede la Anto si bb evident ca plange... si eu imi musc limba sa nu-i zic ceva... sa n-o ranesc... si ca ar fi mai bine daca i-ar explica el situatia...
Otilia, ti-a explicat bine Diamisha despre asimetriile corpului uman..... Din experienta mea personala... la Sebi este vizibil un ochisor mai mic decat celalalt, mai ales in caz de oboseala; dupa consultul oftalmologic (la Buc, la Clinica Oftapro) am inteles ca este ceva congenital, ca asta e conformatia ochilor/fetei... dar in plus... Sebi poarta acum ochelari pt hipermetropie.... Mergem la control o data la 6 luni... deja am schimbat 2 perechi de ochelari pana acum....
Pt linistea ta si siguranta& sanatatea fetei, ar fi bine sa mergeti la un consult... Vezi ca la Oftapro (primesc si bebelusi, am vazut eu destui pe acolo) se stabilesc programari cu cel putin 2 luni inainte, este fff aglomerat.
Olivia.... in legatura cu dive... raaaaabdare, rabdare, rabdare! Respira adanc, numara pana la 10.... si mai incearca inc-o data, relaxata....
Ce n-am apucat sa va scriu... Acum vreo 3 zile... mi-a luat pofticiosu' mancarea din mana.... asa ca a gustat paine cu Almette (un fel de branza). Nu mi-a venit sa cred... a papat/mestecat paine! Bine-nteles, bucatele mici-mici, si alta data prea curand n-o sa mai primeasca (stiu ca am gresit!); dar era asa simpatic cum MESTECA painea... (aveam in cap imaginea lu' fra-su... care manca de toate, insa pasat, la 2 ani).
Sa nu faceti ca mine!!!
Monicus, eu o am pe mama la 10 minute de mers lejer pe jos departare. Si nu vine sa ma ajute. Nici n-o chem (prefer sa ma descurc singura cu toate, dar fara nervi), dar nici nu vine (sanatate precara.... mereu o doare cate ceva... are 67 de ani)......
In privinta lui Sebi, stiu sigur ca am procedat cat am putut mai bine; cel putin pana l-am dus la gradinita. La doi ani si 7 luni, nu mai purta scutece, manca singur cu furculita si cutitul, etc, etc... As avea multeeeee de laudat aci, insa... ce folos... ca mi l-au stricat la gradi....Bunicile insa ii pot 'strica' pe nepotei.... muuuuult mai devreme.... (Ex: pe la 1 an doar... mama mi l-a spurcat pe Seb la ciocolata)
Eh, dar nu mai scriu nimic... ca e tarziu... si cad in povestiti extreme.... si n=o sa mai stiti ce sa credeti
Merit sa merg la nani!
Mami de baieti nazdravani: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008)
Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!
mav spune:
Ah, uitasem............
Da p-aia cu varsta de pensionare= 70 de ani, ati auzit-o????
Mami de baieti nazdravani: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008)
Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!
anca_27 spune:
Hello, hello, dau eu cioco de casa azi, cu nuci si stafide (e a treia oara de cand o fac si in sfarsit s-a intarit ) si ce mai vreti, ceai cu lamaie pt mucosi - soatza se aliniaza si el - cafea, dar cu masura sa nu agitati pruncii, si, haide, si cornuletze, c-asa v-a obisnuit Flowers.
Eu sunt chiauna, zibe mai mult n-a dormit decat a dormit, e si sor`mea la mine, la 2 ma trezeste c-asa plange fata, n-o aud? Zibe culcat la 10, sculat la 11, 1, 2, 3 jumate, 5 jumate. Azi dimineatza tot sor`mea, cu zibe in bratze se posteaza langa patul meu... eu nimic. Efectiv m-am socat. Cred ca intra creierul intr-o stare de conservare de la oboseala, stiind ca mai e cineva in zona, pai eu o aud la cel mai mic scancet. Ma bate gandul cu dive, dar mai stau cateva zile, poate isi revine. Pana atunci mai dau vina pe dinti, pe mucusori...
Mav, ce????? Ce 70? Pai cine mai traieste atata?
Diana, ce te invidiez ca sta in sling, zibe nu mai vrea , se impinge efectiv in mine, se maraie si daca n-o dau jos incepe sa urle. Am verificat-o dar n-o strange, e totul ok, cred ca efectiv vrea sa vada tot in jur, si eu o tin spre mine... s-o fi saturat deja de 5 luni tot de fata mea, o sa incerc s-o tin pe sold, sper sa nu fie prea devreme, asa are acces la `lume` mai mult.
Mami de Sara (8 dec 2008)
Poarta-ma, mami!
_
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici