Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 (cap.45)
Raspunsuri - Pagina 12
alinutza78 spune:
siacob bafta multa la echo...asteptam vesti bune
inutsa bafta multa in sesiune...incearca sa nu ai emotii prea mari ca poate faci vreo surpriza pe la examene![]()
. Nici eu nu am cumparat multe haine la strumf...si exista si varianta comenzii online...sa nu lasi totul pe ultima suta de metri, sa nu iti fie greu sa te deplasezi. Eu de pe acum am inceput sa obosesc si shoppingul a devenit o corvoada
...si inainte era sportul preferat![]()
Patricia multa sanatate
. Si eu sunt rea de caldura..si deja a inceput calvarul pentru mine: am inceput sa transpir si in casa. Noroc ca ma deplasez mai mult cu masina sau taxiul ptr ca nu as face fata caniculei de afara.
Fetelor voi v-ati facut toate testul de toleranta la glucoza? Mie nici medicul de familie, nici medicul ginecolog nu mi-au recomandat sa-l fac...doar s-au uitat pe rezultatele la analize si au vazut ca glicemia este ok. Eu am vineri si echo si control si analize de sange. Am sa mai intreb atunci inca o data? Dar ca regula...este testul ceva obligatoriu sau iti este recomandat sa-l faci daca analizele indica ceva? Eu eram oricum supraponderala la inceput de sarcina...de la inceputul lui aprilie pana acum am luat in greutate cam 5-6 kg (ceea ce mi se pare mult
..chiar daca au fost si sarbatorile la mijloc)...bebelusul e mai mare decat varsta sarcinii...nu stiu, ma ingrijorez degeaba?
saptamana usoara si sanatate tuturor gravidutzelor
Alinutza
26+ viitoare mamica de strumf baietel
Eric Alexandru
inutsa spune:
alinutza78 merci. sesiunea o incep de abia pe 25 mai. cunoscutii imi mai zic ca poate ma vad profii cu burta mare si o sa fie mai indulgenti
dar din pacate, asta nu tine cu profii de la masterul pe care-l fac, cum au fost stresanti in timpul facultatii, asa au ramas si in timpul masterului. ideea e ca TREBUIE SA INVETI daca vrei sa iei examenele, si cand ma gandesc cat e de invatat...

4 examene in 2 sapt. ei... sper sa le iau din prima, ca sa nu ma duc in restante ci sa-mi caut de treburi cu venirea bebelinei
pot sa-ti zic ca nici eu nu mi-am facut testul de toleranta la glucoza pt ca am glicemia ok. citisem si in carte ca testul respectiv se face doar daca sunt indici ca ai suferi de diabet de sarcina, adica daca ai glicemia marita. altfel, nu ai de ce sa-ti faci griji
---------------
Inesa
[ 31+] cu
Bianca
http://picasaweb.google.ro/inesa.iacob/
Giova spune:

eu m-am programat pe maine dupa amiaza la eco. cred ca va fii plin acolo, dar vroiam sa-l luam cu noi si pe marco...caci tare curios mai este. De acum voi merge tot la 2 sapt., ma bucur ca asa il vad mai des pe bb.
Noce super ca poti naste in alt mod decat cel normal. daca ar fi si la noi alte modalitati de nastere, ar merita sa dau banii in clinica privata. dar ca sa nasc tot normal...nu-mi vine.
Alina noi acum avem un ap. semi profesionist, Nikon D60, e mare hardughia si nici nu o folosim noi la capacitatea ei maxima. Nu am avut chef sa invatt si cursuri nici atat. e cam mare de carat, imi umple si mie geanta...nu stiu daca o voi lua la maternitate...zic aia ca a venit vreun paparazz pe acolo
.
Dienutza frumoase hainutele bebeului. sa le poarte sanatos.
Blanca foarte frumoasa si cealalta rochita. sa-ti traiasca finuta, e mare si frumoasa.
Pooh imi pare rau ca nu ai dormit azi noapte. poate reusesti sa te odihnesti pana iei pitica de la gradi.
Alexutza nu stiu ce sa zic de crema. eu am folosit in prima sarcina nivea si nu a afectat bebeul.
Rallu super explicatie, uite ca nu stiam.....si eu vroiam sa stau putin la plaja...dar cu costum intreg de baie cred ca ar merge.
Andreea_79 frumoasa burtica ai.
Missy mersi de lamuriri. habar n-aveam de chestia asta, am primit si eu un mail azi cu rectificarea ministrului.
Patricia asa e cu caldura. si mie mi se mai umfla mainile, picioarele...nu am chef sa ies de la racoare. si cat mai avem...si ce calduri vor veni
.
Danielle super ati petrecut ieri.
asa e la noi.... trebuie sa ai ceva bani pusi la ciorap pt. nastere, sau doamne fereste de alte necazuri, care duc la spitalizare si altele. iar conditiile...lasa mult de dorit.
Siacob la cat mai multe saptamani.
Inutsa bafta cu examenele. sa scapi cu bine si pe urma sa te gandesti la trusoul bebeului.
Alinutza nici eu nu am facut testul pt. intoleranta la glucoza. la noi nu cred ca se face, doar daca e cazul.
merg sa ma chinui cu pozele...tare greu se mai incarca, caci sunt mari.
o sapt. buna sa aveti
.
_
Gio
29+ si Marco(06.01.2006)
poze
pooh spune:
Giova,si eu tot maine ma duc la dr. si eco,si o iau si pe Timea![]()
.Data trecuta am fost la dr. si ne-am inteles ca pot s-o duc,sunt curioasa ce va zice,deja e ff. nerabdatoare fata![]()
Pooh,mami de Timea(15.06.05) si
32+
AMR 8 Sapt.
noce spune:
Fetelor,
am vazut camasi de noapte in genul celor cumparate de Blanca si in piata Drumul Taberei, la tarabe. Cele cu gauri pt tzitzi erau cam 30 ron si cele cu nasturi cam 20-25 ron.
Eu cand am vazut ca sunt pur si simplu taiate, m-am gandit ca le pot face pe ale mele de acasa. Am primit doua camasi de noapte foarte dragute, dar fara nasturi, fara gauri. Acum ramane sa vad daca le tai pe aceastea sau cumpar unele speciale.
29+
Filip
Minunea Sfantului Nectarie
AMR 10 sapt
http://bd.lilypie.com/Oy3Kp2.png
AMARIAM spune:
buna mamici, eu va citesc zilnic, dar sunt cam lenesa la scris ![]()
si eu am trecut prin niscaiva momente de panica mai precis la eco la 25 de sapt fetitica mea avea un deficit de greutate, iar ecografista panicoasa m#259; bagase la idei. Sapt trecuta insa dna doctor ne a facut din nou eco si ne a linistit : fata mea e lunguta si cu mijlocelul sub#355;ire de aceea una dintre masuratori arata ca e in urma cu 1 sapt.Toate cll masuratori sunt corespunzatoare virstei sarcinii. In doua sapt a luat bblina aproape jumate de kil, deci recupereaza si creste absolut normal.
La fel si eu
am luat 10 kg pina acum.
in alta ordine de idei sunt cam individuoasa pe cele care au amenajat deja camera pt bb. eu azi am inceput... am de izolat un perete, unde va sta patutul lui feti, deoarece e comun cu baia si am coloana de apa cc predipsune la inundatii, egrasie si mucegaiuri de tot felul. sper sa iasa bine si mai ales sa se termine RPD. dupa ce e gata camera incepem shoppingul aici e de mine
In leg cu testul de diabet pe termen lung (hemoglobina glicozilata)l am facut la recomandarea doctoritei, nu este obligatoriu, si a iesit negativ. si glicemia e de altfel f buna.
elevitul mi l a scos pe motiv ca sa nu ma ingras prea mult pina la sfirsit, ea considerind ca cele 10 kg sunt deja multe. mie mi se pare ca s a instituit o obsesie pt greutate inclsuiv la gravide iar doctorii toti isi doresc fotomodele cu burta ...si slabe si frumoase si sanatoase... desi una este sa fii gravida la 25 de ani si alta la 35 diferentele de metabolism sunt mari oricum, daramite in sarcina.
in fine...
Si sa nu uit ca aveam si eu o nelamurire: cind ne internam la maternitate sa nastem trebuie sa avem la noi adeverintele de salarizare sau de plata a asigurarii medicale? ce se intimpla daca ne ia pe nepregatite si venim fara adeverinta? Eu am DPN pe 31 iulie cind ar trebui sa mi iau adeverinta?
28+
va 
buburuza1979 spune:
adeverinta de salariat e valabila 3 luni de la data la care o scoti.
asa ca daca o scoti pe la 1 iulie sa o ai in casa "just in case" e ok.
28+
buburuzul miscacios
uliiasi spune:
Hello, zmeurici dragi!
De la mine nicio noutate, suntem bine, asteptam ecografia de saptamana viitoare. A, am intrat oficial in luna a 8-a.
In legatura cu testul de glicemie, nu este obligatoriu, se face la recomandarea doctorului. Eu l-am facut pentru ca bebe meu era prea mare pt varsta respectiva a sarcinii, dar totul e ok, cred ca a fost atunci un boom de crestere, pentru ca acum e in grafic.
ANAMARIAM, adeverinta de salariat nu trebuie sa fie mai veche de o luna. Deci daca ai DPN 31 iulie, daca iti iei de la servici o adeverinta in cursul lunii, e ok.
In rest, eu ma tot delectez cu pozicile voastre, la hainute, la camera bebeilor...Si ma tot intreb noi oare cand ne apucam de treaba...Avand in vedere ca stam in chirie, prea multe schimbari n-o sa facem, mutam mobile incolo-incoace, sa facem loc pentru patut si comoda (pe care nu le-am cumparat inca, evident...asteptam targul de pe 21 mai).
Va imbratisez cu drag! Sa aveti o zi frumoasa in continuare!

Iulia
31+ 
uliiasi spune:
A, chestia cu adeverinta sa nu fie mai veche de-o luna am aflat-o la cursul prenatal, era pusa pe lista de luat la spital si scria acolo sa nu fie mai veche de o luna. Dar mai stii? Poate difera si asta de la spital la spital.
Pup!
Iulia
31+ 
siacob spune:
Buna din nou,
Ne-am intors de la eco cu vesti. Totul este in regula, dar suntem in continuare mai micute in greutate, avem 1386 gr dar restul de masuratori sunt ok. Din cauza greutatii mai mici, avem in continuare diferenta de o sapt si 4 zile dar ne-am linistit ca nu suntem in afara limileor.
Stefania
30+