Orez cu branza sau alte combinatii? Sugestii?
Cu ce altceva combinati orezul (proteine in special, poate mai putin carne)? Merge cu Parmezan, oua, nuci, mai stiu eu ce altceva, sarat sa fie?!
Ma multumesc si cu mentionarea ingredientelor, daca nu aveti timp de retete.
Take joy! (poze)
Raspunsuri
flo1980 spune:
Budinca de orez cu branza si ou (ca si budnca aceea de macaroane cu branza si ou) la cuptor numai ca nu pui zahar ci folosesti branza mai sarata cu sau fara ou....acum depinde cum preferi....
_
Mamy for 2 boys: un fulguletz si un pepenash!
s_ellia25 spune:
buna..orezul poti sa il combini f bine cu legume..dupa ce fierbi orezul il speli si il amesteci cu mazare (verde congelata) spre ex si putina ceapa si mocovi rasi , amestec mexican sau ce iti place tie...sau cu ton ca o salata mai adaugi niste rosii uscate sau chiar normale dar fara samburi ori cerrys (rosiutele alea mici) si ceapa verde condimente..ori fructe uscate dc iti plac..
mika12 spune:
ML, uite cateva idei aici :
[http://1.bp.blogspot.com/_pblu36DOGxg/SFyx06mDpFI/AAAAAAAABeY/XXcOVuuu8T8/s400/salade-riz-partage3.JPG]
[http://recettes.viabloga.com/images/Salade%20Riz%20de%20Requia.jpg]
[http://s.plurielles.fr/mmdia/i/70/2/salade-marocaine-2359702_1350.jpg]
[http://s.plurielles.fr/mmdia/i/73/1/tuna-salad-roll-2174731_1350.jpg]
[http://recette.supertoinette.com/77878/thumb/800/-/riz-cantonais-facon-chinoise-77878.jpg].
philip spune:
la noi, reteta preferata e de orez cu shrimp de-ala maruntel da' sa fie mult. intai rumenesc ceapa in niste ulei de masline, adaug shrimpul, orezul, zeama de carne si le fierb pt 20 de minute. e delicios cald cu mult parmezan.
philip
36weeksbabyboy
mommyandreea
alintaroma spune:
Am si eu o reteta de orez care ne place, culeasa de pe o cutie de orez
Broccoli and rice casserole
2 cups orez brun care se fierbe
1 tbs ulei
1/2 cup ciuperci (din conserva sau fresh)
1 ceapa mica tocata
1 tbs usturoi pisat
2 tbs faina
1 cup lapte
1 cup brinza rasa (impartita in 2)
10 oz brocoli oparit si scurs
condimente sare, piper
Cuptorul preincalzit la 375 F. Punem intr-o tigaie uleiul, ciupercile, ceapa, usturoiul si le sotam ptr 5 minute, Sau pina cind sunt facute ciupercile in cazul in care folosim fresh. Se adauga faina, se amesteca bine. Se pune laptele si se lasa sa fiarba la foc mic pentru inca 5 nimute. Se adauga 3/4 din brinza se da un clocot si apoi se arunca orezul fiert si brocoli. Se pune intr-un vas termorezistent uns cu unt/ulei si se presara restul de brinza deasupra. Se da la cuptor acoperit cu folie sau capac pentru 10 minute.
Se poate servi cu pui sau tuna, alaturi sau amestecat in compozitie.
La noi a avut succes la toata lumea. L-am facut cu pui din conserva si cu tuna din conserva si a iesit delicios.
Sper sa va placa.
Carmi spune:
Noi il facem cu ceapa, ciuperci si parmezan, o bunatate...
Carmi si Fabiano-om-mare, ca papa:D (20.10.05)
Adela99 spune:
in retetele de mai sus pot inlocui cu succes orezul cu risoni (pasta in forma de orez). mie imi place in salatele reci. ca o salata orientala.
crista-s spune:
* cu mazare pe care o pui de la inceput de cind calesti orezul in unt sau ulei ( cu sau fara ceapa) - la final adaugi o brinza mai cremoasa (sa fie la gust mai ca brinza topita sau ca Brie ) si cind servesti in farfurie pui deasupra putine nuci macinate sau chiar jumatati ( pe care le-ai copt putin in cuptor sau tigaie si le-ai curatat de pielicica )
* cu sfecla rosie ( dc e cruda o razi si o pui de la inceput deci cu oerzul, untul/uleiul si ceapa dc pui ceapa ... dc e coapta sau fiarta o adaugi in orez numai la sfirsit de tot ...) orezul o sa rezulte rosiatic ... in farfurie presari peste el brinza feta sau orice brinza care seamana cu telemeaua rasa pe razatoarea mare sau sfarimata cu mina
* cu dovlecei ( felii, cuburi, rasi pe razatoarea mare ) este minunat si merge cu orice fel de brinza la final : parmezan, cascaval cuburi pe care doar sa le arunci in orez sau chiar sa pui orezul in forme cu brinza in mijloc (mozzarella sau cuburi de cascaval) pe care cind le maninci cu furculita sa iti curga brinza topita de la caldura orezului ca lava unui vulcan in farfurie :-))
* orez ( pilaf sau risotto) simplu in care adaugi la sfirsit urda / ricotta + parmezan si razi coaja de lamiie .. este un orez de vara minunat .. ca sa obtii mai multe feluri poti sa adaugi la final ori menta, ori salvie
* cu morcovi ..rasi si caliti de la inceput cu orezul, untul/uleiul si ceapa dc alegi sa o pui .. orezul o sa fie portocaliu la final :-)) si asta merge cu parmezan sau chiar si cu feta/ telemea rasa deasupra .. poti sa adaugi si o crenguta de rozmarin odata cu morcovul il parfumeaza minunat
* cu rosii si fasole verde sau mazare ( le pui de la inceput )
* cu rosii uscate, ardei copti cuburi sau fisii si l sfirsit cu brinza feta/telemea
* cu dovleac ras sau taiat cuburi, la sfirsit adaugi parmezan
* chiftele de orez .. din orezul fiert cu o zi inainte sau fiert special pt ele ... amestecat cu bucatele de legume fierte sau cu bucatele de carne ( resturi de a fripturi ) sau fiarta special sau cu peste fiert sau copt la aburi + ou, facute chiftelele si tavalite ca si snitelele apoi prajite in tigaie sau coapte pe hirtie dfe copt in cuptor
* cu orice buruieni verzi pe care sa le calesti intr-o tigaie separat cu utin ulei, sare si un catel de usturoi pe care il arunci la final ... orezul in fierbi ca pe risotto sau ca pe pilaf si in ultimele 5 minute ( timpul de fierbere e de obicei scris pe cutie sau punga orezului.. dc nu scrie mai bine nu il cumperi ). O alta varianta ar fii sa fierbi orezul impreuna cu niste cuburi de cartof mai ales cind alegi sa folosesti verzituri care sunt usor amarui ( cicoarea aia de care vorbeam mai demult .. italian dandelions) .. asta merge si fara brinza sau cu parmezan sau pecorino (seamana cu parmezanul dar e din lapte de oi)
* cu bucatele de bacon sau alte sunculite si cu broccoli sau varza sau conopida .. in varianta cu varza poti oparii frunzele le pui intr-o forma a de muffins , umpli cu orezul gata preparat si amestecat cu brinza rasa sau cuburi si acoperi cu marginile frunzei..le rastorni in farfurie si vor fii ca niste muffins-sarmale- surpriza :-)) sau dc nu le plac frunzele asa copiilor toci varza marunnt de tot sau o razi si o amesteci in orez...
si asta cu varza merge in combinatie cu niste cuburi mici de cartof si cu un cascaval afumat
* cu orice bucata de peste fara oase pe care sa o prajesti in tigaie ( cu sau fara ulei) sau sa il coci la foc mare in cuptor pe hirtie de copt si putin timp ... orezul il faci un pilaf sau un risotto clasic, fara sa adaugi brinza la final, il pui in farfurie si deasupra ornezi cu bucatile de peste
* poti face ori sos in stil ragu' de carne tocata sau taiata cuburi mici sau de peste sau de cirnat crud scos din matz ... separat faci un orez clasic ( pilaf au risotto ) .. aici numai modul de servire e divers caci ai mai multe variante si asa obtii mai multe feluri :-))
- in forme monoportie in care pe margini ai orezul si in mijloc sosul cu carne/peste/cirnat
- pui orezul in farfurie cu o mica groapa in mijloc si acolo servesti sosul
- pui orezul intr-o forma cu gaura in mijloc unsa cu unt si il presezi bine de tot apoi rastoni coroana obtinuta si in mijlocul ei servesti sosul care tb s afie scazut bine de tot
- faci asa numitii arancini prajiti sau la cuptor la foc mare si timp scurt
- sau sa amesteci orezul cu sosul si o sa iasa o mincarica cam urita ca sa o poti servi unora mai fitzosi dar pt copii cred ca e simpatica
* orice salata de orez cu carne de pui, peste, sunca , legume de orice fel
* cu sparanghel ( tulpina curatata si taiata marunt pusa de la inceput cu orezul, ceapa ) iar virfurile oparite separat si pusa numai la sfirsit in farfurie duņa ce ai amestecat deja orezul cu parmezan ras
* cu linte le fierbi intr-un vas cu morcov ras, ceapa tocata .. cind sunt la jumatatea coacerii o parte din ele le scoti si le pui impreuna cu orezul din care faci un risotto si pe celelalte le lasi sa isi termine coacerea adaugind sos de rosii, bucatele de cirnat crud sau bacon. Cind orezul e foarte al dente deci ii mai lipsesc vreo 5-7 minute amesteci cu parmezanul ras si il pui intr-un vas ( cu gaura in mijloc ) uns cu ulei si tapetat cu pesmet, strivesti bine si lasi sa se coaca vreo 10 minute la foc mediu-mare. Rastorni pe platou dar nu ridici forma pina nu s-a racit ... in gaura dinmijloc vei pune sosul cu lintea .. ( in sosul cu lntea pui rozmarin, foi de dafin )
* cu radicchio tocat + cirnat crud fara pielita fieret odata cu orezul
sau in loc de cirnat merge cu brinza una mai topita sau Brie ar merge si cu cea mucegaita gen Gorgonzola dulce dar tu ai copii si nu stiu dc ei maninca ... si peste asta poti pune nuci macinate sau taiate mai grosolan
* cu mere si cu carne afumata ( bacon afumat , speck care e o carne cruda afumata ) faci un risotto clasic cu ingredientele astea .. pe asta il fac si eu azi :-))
merge si cu mere si carne de cirnat si parmezan la sfirsit sau cu mere si brinza ( una mai moale .. aici se foloseste taleggio
sau cu mere si creveti
mere, nuci si ciuperci ciupercile le pui odata cu orezul, nucile mereu la sfirsit deasupra
merele tb sa fie din cele mai tari sa sa nu se faca piureu in orez ci sa ramanina cuburile intregi ( dc sunt mai pastoase le calesti la inceput in unt/ulei apoi le scoti, pui orezul si cind esti in ultime 5-7 minute le adaugi
cam atit imi vine in cap la ora asta ..
puisorul spune:
Orez cu linte verde: pui lintea la fiert, cand e aproape fiarta adaugi orezul, condimentezi cu sare si piper. Servesti cu ceapa calita in ulei de masline si boia.
Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele
dalina2x2 spune:
Orez fiert (noi il preferam pe cel cu bobul lung) cu telemea rasa si un pic de zahar...