Orez cu branza sau alte combinatii? Sugestii?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Vai ce de bunataturi! Multumesc tuturor, nici nu visam ca se pot face atat de multe amestecuri!

Pastrez shrimpii si pestele pt. sot si copii, eu ma orientez spre cele cu branza, legume/linte +/- carne.

Acum parca imi pare rau ca am intrebat numai despre mancaruri, caci imi place mult si dulce. Apropo, Dalina, nu spune de doua ori...budinca dulce cu macaroane imi lipseste cel mai mult. Tu chiar il mananci cu telemea si zahar?
Adela, risoni nu este o pasta? Eu vreau sa le elimin.

Crista, imi vine sa-mi cer iertare... pai ti-a luat o gramada de timp sa le insiri pe toate, dar abia astept sa incerc una, alta. Pana la urma am inlocuit pastele pe care le faceam cu cicoare, carne de curcan (tip sunca), usturoi, nuci, parmezan si boia cu orez brun, dar fiert in supa de pui (prima data l-am pus in apa... nu mi-a placut deloc) si au iesit bune, bune.

Multumesc dragelor!

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

:-)) las ca a fost cu folos asa mi-a venit pofta sa fac si eu orez .. deci am facut cu mere si sunculita afumata ( pancetta ) iar la final am pus putin parmezan ras .. o bunatate daca iti plac gusturile usor dulcege si sarate in acelasi timp.

Orezul ala tb sa mi-l cumpar si eu ... si ai facut ff bine sa fierbi in supa daca ii lasi zeama mai multa si pui mai putin orez poti face chiar si un fel de supa/minestra de orez si cicoare . Poti eventual sa pui si un cartof si sa scazi si mai mult cantitatea de orez .. poti in loc de carne sa pui la sfirsit omleta taiata bucati ca in ciorba de salata ... incearca caci e tare buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Ce-i cu cartoful in combinatia cu orez/cicoare? Inteleg ca absoarbe din amareala frunzelor? Stii ca pana la urma le schimb 5 ape si abia apoi le pun in mancare? Stiu ca e o barbarie, dar nu le suport altfel.
Multumesc de idei!

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

ML din experienta personala zic asa : cartoful ar cam avea 2 motive sa il pui intii pentru ca e fiert si deci moale, in timp ce amesteci cu frunzele si cu pastele el se striveste putin sau putin mai mult si devine ca o crema care tine frunzele lipite de macaroane :-) si in al doilea rind da un gust mai dulceag frunzelor, mai taie din amareala ... acum depinde de gusturile fiecaruia mie personal nu imi par asa amare, am baut si mincat la viata mea amareli mai mari :-)
Incearca sa fierbi cicoarea cu niste zeama de lamiie in apa parca asa auzeam eu ca mai taie din amareala sau chiar sa pui putina zeama de lamiie cind o inabusi cu uleiul si usturoiul. Incearca pe o cantitate mica ca sa nu arunci tot dc nu iti place cu lamiie .

eu am facut si piure de cartofi in care am pus frunze d'astea oparite apoi calite in ff putin ulei cu usturoi si ardei iute ( asta e facultativ). E o garnitura super buna dar si un fel de mincare vegetarian ... merge si cu spanac sau cu alte buruieni cu conditia sa nu le coci prea tare ca pe urma nu mai intelegi nimic din gustul lor ...

dupa ce ai schimbat 5 ape la frunzele alea e ca si cum nu le-ai mai pus :-)) ca s-au dus toate cele din ele odata cu asa zisa amareala :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Citat:
citat din mesajul lui crista-s

...dupa ce ai schimbat 5 ape la frunzele alea e ca si cum nu le-ai mai pus :-)) ca s-au dus toate cele din ele odata cu asa zisa amareala :-)


Ai dreptate, de fapt cred ca in amareala sta tot secretul, de asta este un balsam pt. ficat. Am sa incerc cu lamaie (cat mai am, nu cred sa punem anul asta in gradina; ultima data am primit semintele de la niste prieteni. In schimb plantam papadii )

Take joy! (poze)

Mergi la inceput