Sezatoarea canadiana (143)
Raspunsuri - Pagina 3
Denisam spune:
Laura-magazine grecesti sunt doar pe Danforth si acolo agsesti lumnari si tinute de botez superbe si deosebite- noi numai de acolo am primit si am fost multumiti si pe toata lumea aud ca merge acolo-adica dc vrei lumanare faina ca la noi, nu din asta ca aici o luminare cu o flaore si o panglic ain feirictul caz-sau poate vrei sa o faci tu si iese asa
http://www.dropshots.com/alexm#date/2007-08-25/06:35:59
Bafta si weekend minunat la toata lumea!
Happy mother's day!
Denisa cu Emma Andrea 3 ani si Mark Alex 1,6 ani
bebitzu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ana Stroe Bebitzule, dar a semnat vecinica pentru casa , pentru ca trebuiau sa treaca pe la noi dar n-au mai aparut? despre job inca nu zic nimic, e parfum pina-n iunie cind formatiunea va fi terminata si o sa fiu pe cont propriu pe teren cu clientii in fata faptului; oricum pare fain, interesant, ce ma ajuta sa trec cu vederea magariile qcoase obisnuite, sper sa ramin la aceeasi parere; as merge si eu la o intilnire, dar we asta are barbatu-meu examen si celalalt imi sarbatoresc Constantini(i) |
Ana, da, au semnat marti seara dar probabil la nebunia care este acum pe capul lor nu au mai avut timp sa treaca
Ma bucur sa aud ca este ok cu job-ul , nu avea cum sa nu fie de data asta
monicutza_bb spune:
Donia felicitari pt job. Sa te acomodezi usor si sa iti placa mult acolo
Maru transmite-i felicitari lui Andrei pt job si spor la livrat (cred ca esti tare mandra de el, stiu ca eu as fi )
Simona brava pt Zarzara sanatoasa si frumoasa (cu siguranta, daca seamana cu Radu). Imi place cum gandesti in legatura cu educarea copiilor si a responsabilizarii lor.
Nelia ne vedem maine la o cafea la Tim? Poti veni? Vino si cauta-ma la sala mea (care o fi aia ca am uitat dar ti-am zis pe PM) daca poti veni la curs
lollipop-ul pepitel
bebicii si bebica nou-nascuti
si pe toata lumea si ma duc acum ca iar nu ma lasa copii sa scriu
Pretioasa Ema invinge cancerul.
Te iubim din tot sufletul.
Monica & printesa Aylin Nicole (27 iulie 2007) & nazdravan de Alex (18 iunie 2006) & tati
"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body."
maru spune:
monicutza, multumim. Ieri si-a facut prima livrare si era atat de serios, si cand i-am zis ca pe strada noastra poate livra si singur, nu a protestat F mandru!
lorelaim spune:
Servus fetelor dragi
Imi cer scuze ca am abandonat DC-ul si in special pe voi dragutzele mele pt atata amar de vreme... Din pacate a fost musai sa ma ´fortzez´ sa nu deschid DC-ul cand foloseam calcu´ ca altminteri in loc de dictzionarul on-line suedezo-englez as fii vizionat plina de incantare doar intamplarile voastre
Deci - un micutz up-date de la noi... din Bora-Bora de la Polul Nord... unde nu exista anul acesta primavara... Noaptea inca avem temperaturi in jurul lui 0 grade! acum in mai...
Deci sapt aceasta care tocmai se incheie, martzi dupa-masa am avut proba scrisa pt National Prov - nivå D (adica examenul de trecere de la nivel D la SAS grund - mai explicit de la ´scoala generala´ la ´gimnaziu´) iar joi dimineatza am avut ´muntlig prov´ adica a trebuit sa si vorbim (prima data cu un coleg/o colega 10-15min, dupa care cu profa 10-15 min cu profa ref la 2 subiecte diferite- de tipul job, sanatate, scoala, familie, hobby, etc).
Astazi de dimineatza am primit rezultatele de la testul... si surpriza-surprizelor... profa mea de la Grupp D mi-a propus sa ´sar´ direct la SAS A (adica sa nu mai ´trec´ prin ´gimnaziu´ ci sa merg direct la ´liceu´) deoarece am avut la toate VG (adica nu numai la testul propriu-zis dar si la proiectele din timpul cursului D, etc). Sa fiu sincera... desi am fost f suprinsa si poate chiar un pic speriata de idee... totusi am acceptat ´saltul´. Este un oarecare risc... deoarece sunt CONVINSA 100% ca nu stiu inca TOATE cuvintele pe care o pers care a trecut prin SAS Grund ar trebui sa le stie... Dar mi-am asumat acest risc consienta ca daca imi pun caru´n pietre si trag... o sa reusesc sa invatz si sa depasesc ´handicapul´ (sper din tot sufletul ca nu am facut o greaseala acceptand si ca ma vor tzine balamalele sa trag si ca voi reusi sa fac fatza situatziei). Asta bineintzeles ca inseamna MUNCA-MUNCA-MUNCA si NIMIC ALTCEVA... Norocul meu ca mama e inca aici pana in 4 iulie... si voi reusi sa ma focusez doar pe suedeza.
SAS A si SAS B (cum ar veni la noi cls 9-10 si apoi 11-12) vor fii fiecare cate 10 saptamni... adica in total 20 de saptamani = 5 luni! Nici nu-mi vine sa cred ca am inceput cursul de suedeza in 24 noiembrie 2008 si acum stiu sa scriu si sa citesc astfel incat sa pot ´incepe liceul´ aici! Trebuie sa recunosc cinstit ca acest miracol s-a datorat in mare parte profei mele de la grupul D (pe care l-am inceput in 26 ianuarie anul acesta). N-am vazut pe nimeni cu asa o mare dragoste pt profesie cu asa o mare dedicatzie pt ceea ce face!... Indiferent ce crede draga de ea despre multzi dintre elevii ei... care STAU la curs... si o lungesc pana la absurd... doar ca sa primeasca banii de la ´comuna´ (nu va spun mai multe despre ´refugiatzii´ care vin cu pasapoarte false platite cu mii de dolari... care se imbraca in tzoale de ultima ora, au n-shpe ghiuluri pe degete, cercei cat roata carului si lantzuri de aur la gat cu medalioane care rivalizeaza ca marime cu talanga vacilor).
Stiu ca suna... cel putzin ciudat... dar dupa testul de martzi cand am stiut ca am facut bine (din punctul meu de vedere a fost relativ usor) am inceput deja sa ma simt trista... iar dupa ´muntlig prov´ de joi care s-a terminat cu un hohot de ras al profei si mi-a zis ca s-a amuzat cu ´trancaneala´ mea (am avut ca subiect prezentarea unui prof model din viatza mea de scolaritza si am ales-o pe profa de mate din cls V-VIII - care era super severa si ne dadea cel putzin 200 probl munca independenta pe vacantza de vara... iar eu plina de entuziasm pioneresc faceam mai bine de vreo 300... asa-i cu matematicienii astia cu capu´n sac care habar n-au ce fain e sa mai ai si vacantza...) efectiv m-a apucat plansul de tristetze ca nu o sa mai fac in continuare cu ea...
In rest noi asteptam cu sufletul la gura si cu inima cat un purice sa fie anuntzatzi cei care vor fii ´taiatzi´ de la firma unde lucreaza omul meu... si ne rugam la Doamne-Doamne sa-l ´sara´ de data aceasta pe dragutzul meu si sa nu ramneam cu ´curu´n balta´ in tzara de kakao... ca suntem ´aranjatzi´ :-( Amandoi fara servici... eu de-abia am invatzat lb, omul meu habar n-are de ea... suntem ´pierdutzi´... Asa de mult imi doresc sa VIN ACASA IN CANADA cum voi nici nu va imaginatzi! Omul meu se tot uita pe web da´ inca nu a gasit nimic... asa ca prelungim chinul si exilul...
Copila e cu buni acasa toata ziua. Ies la joaca aprox 1h si 30min dim si cam la fel si dupa masa. Are zilnic ´teme´ adica vreo 60 exercitzii la mate (adunari pana la 13 si scaderi de la 10 in jos - care merg fff repede... unele s-au automatizat deja iar pt altele a invatzat sa folo abacul) si doua pagini cu litere MARI (sau chiar URIASE as putea spune). In rest vorbeste foarte bine romana si mai putzin bine engleza... asa ca am hotarat ca in fiec zii, INDIFERENT cat de ocupata sunt, musai ii citesc cel putzin 30 min in engl iar ea are voie la un DVD de aprox 1h (Disney sau ceva similar) in engl. Cred ca franceza o s-o lasam complet in grija scolii... ca eu sincer NU fac fatza si cu ea... Si hai sa radetzi... in parc, cand sunt si altzi copii, ca sa o incurajez si sa o ajut si pe ea sa vorbeasca sue, eu ii vorbesc in sue...
Anul acesta am renuntzat la vacantza (tzinem de bani si cu dintzii... ca suntem cu ´sabia de-asupra capului´) asa ca o sa ne lipsim de soare si caldura... si ne vom multzumi cu vant, drizzle si temp care se invarte ziua intre 10 si 15 grade...
Cam asta ar fii pe foarte-foarte scurt de la noi...
Inca nu am apucat sa ma uit in urma... si din pacate nu am cum sa recuperez in acest weekend ca de luni incep ´liceul´... Mi-am cumparatt deja carte si acum sunt in fatza calculatorului si incep sa-mi traduc si sa-mi scriu cuvintele pt lectzia de luni... Asa ca, din pacate, pana la sf lui iunie iar o sa iau pauza...
Va tzuck cu drag, va urez multa-multa sanante, numai reusite atat pe plan personal cat si profesional, si bunul Dumnezeu sa va ocroteasca de toate relele si sa va dea numai bucurii!
Tzuck
simi spune:
Donia, felicitari pentru job! Cind incepi?
Maru, feicitari lui Andrei! Ai baiat mare! Cum a fost in prima zi de munca? Fiul meu a avut primul job ca embaleur (punea in sacose) la Provigo. I-a placut, era foarte constiincios, il laudau pe-acolo de cite ori treceam sa-l iau, numai ca s-a lasat asta toamna, cind a vazut ca nu face fata si la scoala si la munca. Speram sa-si gaseasca ceva pe vara, dar nu-i usor. Chiar si la job-uri din astea marunte, nu-i usor... Inca odata felicitari! Isi va aminti mereu de primul job.
Lorelaim, ma bucur mult ca progresezi cu limba (si ce limba...) si sper din toata inima ca sotul tau sa nu fie pe lista respectiva nici de data asta. De fapt, sa nu fie pe lista, punct.
Simonna, ma bucur mult ca totul e bine la voi acolo! Ai grija de pui mic (si de pui mare, bineinteles)
mQQm, multa sanatate , ai grija de tine, acum la sfirsit de sarcina! Si da, vrem si noi sa vedem un "lollipop". Cred ca-i cute! Eu cred ca asa negravida cum sint n-as mai intra in hainele de gravida din secolul trecut Asa ca... nu te cred ca esti un lollipop!
Cind e due date? Ca de mult n-a mai nacut nimeni pe-aici!
Va urez la toata lumea Happy Mother's Day! Cu multe, multe surprize!
Smile,tomorrow could be worse!
oanagabriela spune:
O stire interesanta pentru noi romanii din Canada
Primesti acest mesaj pentru ca esti unul din cei 2897 de semnatari ai petitiei initiate de ARC in anul 2006 pentru incheierea unui Acord de Securitate Sociala intre Canada si Romania.
Asa cum poate stii, in perioada 23-27 martie a fost finalizat textul Acordului bilateral în domeniul securit#259;#355;ii sociale, precum #351;i al Aranjamentului administrativ de aplicare. Intregul anunt il poti gasi pe siteul ambasadei la:
http://ottawa.mae.ro/index.php?lang=ro&id=84132
Iata ca IMPREUNA REUSIM!
Iti multumim pentru suportul si eforturile tale la acest succes al comunitatilor romanesti din Canada. Mai jos poti gasit un paragraf extras dintr-o corespondenta primita de la Ambasada Romaniei la Ottawa.
"Va multumim inca o data pentru eforturile de persuasiune pe care le-ati intreprins pana in prezent si apreciem ca, in urma semnarii documentului, sustinerea comunitatii romanesti (inclusiv a Asociatiei din care faceti parte) in vederea grabirii procesului de ratificare a documentului de catre parlamentarii tarii de resedinta va fi deopotriva binevenita/utila."
Dupa cum vezi putem sa ne facem vocea auzita in continuare. Daca vrei sa ajuti, te rugam trimite un email membrului din parlamentul federal care te reprezinta la Ottawa si roaga-l(o) sa sustina ratificarea cu prioritate a acordului dintre cele doua tari.
Adresa de email a membrilor parlamentului federal se gaseste pe site-ul de mai jos:
http://webinfo.parl.gc.ca/MembersOfParliament/MainMPsCompleteList.aspx?TimePeriod=Current&Language=E.
La ARC suntem convinsi ca impreuna putem acoperi toate provinciile Canadei si astfel sensibiliza toti membri parlamentului federal.
ARC
nelia spune:
Lorelaim, felicitari! Ce tare esti! Sper sa o tii tot asa si sa te intorci aici sa ne dai si noua lectii de suedeza... printre multe altele pe care le putem invata de la tine. Succes, sa termini si liceul cu bine... Si eu ma lupt cu limbile, dar sint inca la generala, cu engleza de data asta.
Fetelor, am fost aseara la Roger Hogdson! Nu pot sa fiu coerenta, inca mai fredonez melodiile de aseara, inca mai traiesc in atmosfera de acolo... Amindoi sintem asa, intr-un fel de transa, ne gindim numaila nebunii de aseara incoace... nu va spun ca nici aseara nu am fost tocmai cuminti...
As vrea sa am cuvinte sa va pot descrie spectacolul, dar nu am... Mie imi place Supertramp si ii ascult de mult, imi place vocea lui - e deosebita, imi place muzica lui, am inteles ca si versurile - simple si superbe - tot el le scrie, si tot a fost o mare surpriza pentru mine sa-l vad si sa-l ascult live. Doua ore si ceva, fara orchestra, a facut un spectacol absolut superb si a creeat o atmosfera cum rar mi-a fost dat sa vad si sa simt. In sala aceea mare, plina ochi, care a cintat odata cu el, a fost aplaudat minute intregi la scena deschisa... emotionant! Singur pe scena, numai el cu vocea lui superba si instrumentele la care stie sa cinte (pian, clape, chitara), ajutat de un prieten, despre prieten numai de bine... dupa ce ca arata cum arata si se misca minunat pe ritmurile muzicii aleia minunate, de ridea Octav de mine ca mai mult ma uit la ala decit la Roger - scuzati, dar n-am mai vazut pina acum vreun un Chippendale live -, cinta la vreo trei feluri de saxofon, fluier, clape, pian, plus o chestie combinata de suflat cu clape, muzicuta... fenomenal tipul, talent... pe fiecare bucatica de muschi...
Pacat, mare pacat ca Supertramp nu mai e, cine stie cu ce ne-ar fi incintat sufletele daca ar fi ramas impreuna... sau poate nu.
El s-a retras in plina glorie, in 1983, si a stat 20 de ani pe tuse, doar compunind... ca sa-si creasca copiii in natura si sa le cultive valorile spirituale..., abia in 2002 s-a intors sa cinte singur si o face foarte bine, chiar si la cei 59 de ani pe care ii are!
nelia spune:
Si unul, cel mai drag mie, pentru voi!
Editez pentru ca am gasit versurile:
Time is always on the run
We've only just begun
Lovers in the wind
Life is all we have to share
You know we must take care
Lovers in the wind
There was a time when it was hard to know
Reaching out, reaching out for somewhere to go
There was a light born on the darkest day
But no one wants to know
And no one wants to try
Love is all I have to give
It's all I need to live
Lovers in the wind
There was a time when it was hard to know
Reaching out, reaching out for somewhere to go
There was a light born on the darkest day
But no one wants to know
And no one wants to cry
Time is always on the run
We've only just begun
Lovers in the wind.
La multi ani de ziua mamicilor!
laurajr spune:
Pitilache, am vazut in capitolul trecut ca ziceai ceva de stagiu; da-ne si noua mai multe detalii te rog: unde, in ce domeniu...am inteles bine ca vei fi plecata pana in august ? Va veni si familia cu tine ? Upps, am vazut ca ai raspuns, sa fie totul asa cum ti-ai planificat totul !
Denisam, ma simt bine de cand am inceput tratamentu, chiar ma uitam ca e iar vreme ploioasa si nu mi se mai umfla asa mainile si picioarele. Dar lista de efecte negative ma cam sperie, mai ales ca in doza incorecta , pot afecta ficatul...repari una, se strica alta ...
Simonna,felicitari pt fetita, sa dea Domnul asa sa fie toata viata, sanatoasa ! Tu ai pus vreo foto edificatoare, sa vedem cat esti de insarcinata ?
Ana, trimis pm !
Kristhin, happy anniversary pt Chris, i-a trecut tusea ? Multumim de link-uri, bagat la Favorites, ala de spelling pare distractiv dar si educativ...of corz...ce prostii debitez la ora asta , sunt rupta de oboseala...
Mqqm, felicitari pt junele student...spre care zari se va indeparta voios de casa ? Mai vrea sa plece in vacanta in Romania, btw?
Donia, sa cuga vinul, bera si sampania ! Felicitari pt job! In ce domeniu este, ce program vei avea ?
Editez ca sa o felicit pe Lorelaim si sa-i zic ca-i tinem pumnii barbatului ei, sa nu fie printre cei afectati de restructurari.
Referitor la facutul temelor, eu in general nu suport sa o vad pe Ioana ca sta degeaba: o pun sa deseneze, sa citeasca, asta daca nu are de facut teme; iesim in parc, cu bicicleta, cat mai putin la calculator, poate o data la 2-3 zile, ziua la tv doar la desene animate de pe DVd, si no showuri, ca avem destul noi, nu ne mai trebuie altele...
Stiti cum este, noi incercam sa le formam o educatie, o cultura, o morala a muncii si speram sa-si aleaga un anturaj pe masura, nu unul care sa-i traga in jos si sa spulbere tot ce am incercat noi sa construim...
Denisam, multam frumos ca ai raspuns la mesajul meu disperat. Azi am mers la Aeroport sa ducem 2 fericite care plecau in vacanta in Romania si apoi am luat-o vitejeste spre Danforth...maica, mai aveam putin si plangeam in masina...ne-a luat 1 ora 45, cand ar fi trebuit doar 40, dupa GPS, mare aglomeratie in Toronto...Dinfericire macar am ajuns, luat lumanare superba, tinute de botez si alte nebunii...inca o data multumesc !
Eu insa am rata un appoitment la o croitoreasa, asa ca trebuie sa ma descurc pe plan local cu tinuta..
In spirit canadian, va urez Happy mother Day !