Mamici de Fulgusori de Nov.Dec2009(18)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vias spune:

...Lidia mici nu stiu exact sa descriu cum misca bebe la inceput.. simt ca misca ceva in burtica foarte usor.... nu stiu cum sa explic...

Azi, de ziua mamelor de ingeri am mers in Piata Sfatului si impreuna cu alti parinti am aprins lumanari si am inaltat baloane... si am plans...
Pentru mine nu va trece niciodata tragedia aceasta... ce poate fi mai rau decat sa-ti moara copilasul? Nimic pe lumea asta nu-i mai rau... si-mi e asa de dor de el...
..mi-e dor de ochisorii lui care parca ma cautau, de capusorul lui mic si frumusel, avea un par blondut...putin, dar frumos, niste manute perfecte cu care se agata de mine...si niste picioruse care le ridica la masaj....
mi-e atat de dor de Dariusica al meu...

Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008

ingerasul Darius-Andrei

13+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!

bebe pe care mami l-a visat ca e

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betty78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lidia74

Eu iar am simtit azi ca parca misca ceva la mine in burtica. CAMI tu cum simti cand misca bebe? Acum il simti in fiecare zi?

Pupici

Lidia 13+

Esti la prima sarcina sau la a 2-a? Daca esti la prima nu ai cum sa simti inca miscarile bebelusului, doar la a doua sarcina se simt mai devreme, si f f rar in saptamana a 14-a. In general daca suntem la prima sarcina il simtim pe bebe miscand dupa saptamana a 16-17 iar la a doua sarcina dupa saptamana a 15:

"Saptamina a VII a ( aici se refera la saptamana a IX dupa cum calculam noi)
Embrionul incepe sa se miste spontan iar aceste miscari sint vizibile cu ajutorul ecografului. La inceput miscarile nu au amplitudine dar, pe masura dezvoltarii sistemului muscular si osos, el va incepe sa faca sarituri, sa-si duca minutele la gura sau sa-si prinda piciorusele, sa se rasuceasca.

Mama va simti primele miscari abia in luna a patra (cele care sint la prima nastere) sau cel mai devreme la sfirsitul lunii a treia (cele care au mai nascut). Aceasta sensibilitate tardiva este datorata mai multor factori: in saptaminile VII – XIV(aici se refera la saptamanile IX-XVI) embrionul nu este destul de puternic pentru a efectua miscari ample; miscarile lui sint amortizate de lichidul amniotic in care se scalda ca un astronaut; datorita dimensiunilor sale reduse el nu preseaza inca asupra peretelui uterin a carui strat extern este acoperit cu o membrana senzitiva peritoneala. Stratul intern al uterului nu este prevazut cu inervatii senzitive."

Daca vreti sa vedeti cam cum evolueaza bebe, gasiti www.primulpas.ro.org/decizie/primele12.html" target="_blank">aici si mai adaugati inca 2 saptamani

Betty78 13+ si Mario-Alexandru 16 aug 2007
www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Mario prima oara la mare
pozele noastre
asa creste bebe Mario

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lidia74 spune:

BETTY eu sunt la primul bebe.

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina_kin spune:

Eu pot spune ca sunt la a 3-a sarcina, avand 2 duse pana la 12 sapt dar pierdute dupa???
La ultima am apucat sa simt fluturasii cu o zi innainte de ami face chiuretajul...eram in sapt 14+

13+

Mariana

Mazarica

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui simina_kin

Eu pot spune ca sunt la a 3-a sarcina, avand 2 duse pana la 12 sapt dar pierdute dupa???
La ultima am apucat sa simt fluturasii cu o zi innainte de ami face chiuretajul...eram in sapt 14+

13+

Mariana

Mazarica

pozele noastre
asa creste bebe Mario

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutze spune:

Buna, fetele!
Eu am devenit f suparacioasa, asta seara mi-au venit nervii pe husband...cam din senin si l-am cam certat :)
Voi aveti crizute din astea?? Of, cred ca devin cam ciudata
Hai noapte buna, sa ne trezim bine dispuse!

10+
Astept pe VEDETUTZA pe 3 decembrie sa fim sanatosi!
VEDETUTA

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Lidia74

BETTY eu sunt la primul bebe.

Lidia 13+

Si eu am avut aceeasi senzatie la prima sarcina, dar mai tarziu mi-am dat seama cu adeavarat cand a miscat. Cred ca sunt intestinele, care se ridica sau ansele intestinale, sau probabil ne dorim atat de mult sa il simtim pe bebe ca misca incat suntem atente la orice miscare pe care o avem in burtica...Uiet eu de exemplu, dupa ce am nascut am ramas ceva mai sensibila si de f multe ori am simtit cum am simtit la inceputul sarcinii cu Mario cand credeam ca misca...probabil din cand in cand se mai misca intestinele, etc...Si mie mi se pare decateva zile ca simt ceva in josul burtii cum se misca sau mai degraba ca o mica presiune care pulseaza si tiind sa cred ca ar fi bebe, dar nu sunt sigura

pozele noastre
asa creste bebe Mario

Mergi la inceput

Camy toata pareciarea pentru puterea ta....esti intradevar o persoana puternica.

dienutze sa vezi ce crizutze am facut eu pana acum...de multe nu ma recunosc si apoi imi pare rau, dar nu ma pot abtine....iar varful a fost in perioada fIv-ului si apoi in perioada in care asteptam rezultatul

pozele noastre
asa creste bebe Mario

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lidia74 spune:

Si eu am facut o criza de nervi cand aveam 6 sapt dar dupa m-a durut tare burtica. De atunci incerc sa nu ma mai enervez pt ca orice sentiment negativ al nostru il influenteaza pe bebe. Eu incerc sa ma impartasesc cat de des pot si am vazut ca asta ma ajuta f mult sa imi controlez starile mentale, psihice. Si preotul mi-a spus ca este f important sa fim calme in perioada de sarcina si sa incercam sa ne controlam aceste stari care ii fac rau lui bebe, il fac sa fie nervos.

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_driana spune:

buna dimineata burtici
noi suntem in sapt 10 de azi....va ofer o prajitura, un suc, o cafeluta slaba, ce vreti voi......

spuneti-mi va rog ce as putea face pt ca am tensiunea ffff mica? cum ajung putin la caldura cum mi se face rau...si ce canicula ma asteapta ....exista ceva solutii, pt ca nu vreau sa beau cafea, sunt eu fixata, nu vreau sa beau cafea, nu vreau sa fac nimic care ar putea dauna la bebe....

toate vin la timpul lor si nimic nu este intamplator . . .

10+

strumfulet + poza strumfulet + poze

Mergi la inceput