Burtici fericite de septembrie-octombrie (52)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns litlelight spune:

Ioana, EmY

20+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca_u spune:

[quote]citat din mesajul lui kemsy

Neata si de la noi!!

Acum, daca tot se vorbeste de alaptat, profit sa adresez 2 intrebari mamicilor cu experienta:
1. Cum evitam sa facem furia laptelui??Daca mananca si copilul, dar mai ramane, scoatem laptele cu o pompa?Dar pana la urmatorul supt se face iar laptele, are ce manca bebe??Cand trebuie sa incepem sa folosim pompa? (bineinteles, prioritatea este bebelul, sa suga el).

cand incepi sa simti ca sanii sunt mai tari si usor fierbinti ar trebui sa ii eliberezi putin cate putin pana te simti mai confortabil - cand recitesc ce scriu pare a fi f simplu dar pe baza oboselii din primele zile si a adaptarii la noile conditii poti nici sa nu iti dai seama decat cand e deja o problema, la mine cel putin asa a fost. problema poate fi nu ca nu suge copilul dar poate nu prinde sanul cum trebuie si canalele nu se pot desfunda, astfel ca laptele ramane in san. si asta cu desfundatul nu e chiar asa simplu pana am reusit sa ma mulg o data ca lumea a durat ceva cred ca vreo 2 ore in care ma dureau de nu mai puteam sanii, erau fierbinti tare... mai puneam gheata, mai masam mai storceam putin si incet incet am inceput sa obeserv ca laptele nu mai iese doar prin 2-3 gaurici c prin vreo 6, 7.
2. Cum evitam ranile la sani? Exista vreo crema care sa pregateasca sanul pentru alaptat?

as vrea si eu o solutie magica... sincer eu am incercat ce am auzit ca foloseste. m-am dat cu garmastan cu vreo luna inainte sa nasc, masam sfarcurile le frecam cu prosop aspru, dar pt ca erau f mici si nu am stiut de la inceput sa o pun corect la san am facut rani. apoi am invatat singura sa o pun corect la san dar ranile deja erau si cum ea nu accepta sa bea laptele stors si pus in biberon sau sa suga cu protectoare de silicon ranile nu prea se puteau vindeca asa repede. cred ca secretul in a scapa de rani e sa pui copilul ok la san de la inceput sa nu il lasi sa roada doar sfarcul.

Raluca 20+ si www.totsites.com/tot/adinaungureanu" target="_blank">Adina Andreea (12 nov 2006)

Copiii sunt cei care ne arata încotro merge lumea, fiindca pentru asta au venit aici, ca sa faca lumea sa mearga mai departe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

fetelor, vreau sa va cer si eu un sfat. Diagnosticul de placenta praevia mi l-a pus un dr de la Romar la eco morfo. In urma cu o luna eu facusem o eco 3 D si la Iosup, care nu a observat absolut nimic in neregula cu placenta. Sotul meu insista sa mergem iar la Iosup pt ca are mai mare incredere in el (mai ales ca m-a urmarit ecografic si in timpul sarcinii cu Matei). Voi ce parere aveti? Sa mai fac o morfo la Iosup?
Pe mine m-a lasat cu semne de intrebare faptul ca dr de la Romar nu mi-a masurat colul ecografic (aspect f important din punctul meu de vedere). In plus, nu reuseam sa disting absolut nimic din bebele meu la acel ecograf (si credeti-ma ca sunt maestra la cate eco am facut), nici la sex nu a fost 100% convins desi Iosup m-a asigurat cu toata siguranta ca este fetita (la fel de sigur a fost si cand i-a confirmat sexul lui Matei).

Roxana, mami de printisor Matei iubit si drag (29.11.2007) si cu piciulina roz Maria 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

Roxx, sa sti ca la Romar au ecografe mai performante si mai noi decat are Iosup si la Fortis si la CMU. Asta iti spun sigur 100%.
Acuma cu Iosup si placenta nu stiu ce sa-ti spun ca si la mine Iosup s-a grabit sa-mi spuna ca am grad 2 si masurata la Romar este 1 cu explicatie de la 2 doctori...la fel si la prima sarcina si Herghelegiu abia la 30 mi-a zis aproape grad 2...

Si apropos de eco, eu mai am maine o programare la Pop la care nu vreau sa merg. O vrea cineva sau ii sun si le spun ca nu merg?

ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE

Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte

Monica 21+ cu
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

Kemsy pentru vindecarea (ca de evitat n-am putut) ranilor la sani sunt cateva remedii: ii clatesti cu apa curata dupa supt (ca sa nu ramana lapte si saliva) si ii lasi la uscat - adica nu-i bagi in sutient, sub bluza, samd.(eu ii mai uscam cu foenul cand nu aveam timp sa stau sa se usuce pur si simplu -, bepantenul si/sau glicerina boraxata. Glicerina eu am folosit-o cand erau usor iritati, cand deja ma usturau am bagat bepantenul in fata. Inainte de alaptat ii mai speli odata ca sa nu pape minunea creme.

Maria
Alex (5 mai 2004) si BB nou 15+
http://cealalta-realitate.blogspot.com/
http://www.copaculdehartie.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns starchi spune:

Pentru ranile la sani: bepathenul a fost sfant!! ca si mameloanele de plastic!! Mie nu mi-a facut rana bb decat la stangul din care pb sugea mai usor si ii facea mult mai multa placere sa suga.

Apropo de bepanthen - este f bun si pt iritatiile la funduletz, daca il ungeam seara la culcare pana dimineata se vindeca (il folosesc si acum)

De furia laptelui nu cred ca avem cum sa scapam ca e ceva natural si normal (cel putin asa stiu eu). Iar in privinta golirii sanului, cu cat sanul e mai solicitat cu atat produce mai mult lapte. Asa ca nu exista niciun pericol sa ramanem fara daca ne e dat sa alaptam si sa avem. Doar ca mulsul trebuie facut imediat dupa alaptare ca sa se refaca colostrul pt suptul urmator. Asa imi spuneau asistentele in spital.

Oricum, nu cred ca e cazul sa va panicati de pe acum. Daca sunteti bine informate si instictul matern isi intra in functiune la putere maxima - atunci o sa va descurcati cu succes. As putea sa mai adaug si sustinerea profesionista din partea asistentelor si a dr din spital - aici insa...e la noroc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Maria, ai scris foarte frumos si obiectiv in legatura cu nasterea, sarcina, alaptarea etc. Foarte frumos. Nu ai scris un cearceaf si mi-a placut sa te citesc.

Roxxy, eu am incredere in Iosup. Asa zic acum, doctorul meu mi-a recomandat pe altcineva de la CMU si ma duc si acolo ca tot e gratis, dar ma duc si la Iosup. Sincer, nu stiu cum e previa acum, cica numai la nu stiu cate saptamani iti spun ca e previa, mai tarziu oricum. Si previa inseamna ca acopera colul total nu ca e joasa. Nu stiu ce sa zic, si eu o am joasa dar la distanta de 21 mm de col, orificiul intern. Eu nu cred in diagnosticul de previa pus acum.
Si mie mi se pare fff important sa masoare colul ecografic, e cam singurul mod in care stii cat e de lung, ca are nu stiu ce consistenta sau ca e lung la mana se simte si asa dar nu poate spune cat de lung este.
La Romar eu nu am avut experienta f placute, am fost cu sotul pt un RMN la coloana la CF2 (este un Romar in incinta) si desi a facut RMN, cabinetele nu aratau f bine, era totul in constructie si nu erau gata nici cu rezultatele, nici nu stiau cand si cum vine dr, etc.
La CMU la Arcul de Triumf nici mie nu mi-a placut ecograful desi in rest clinica este super si mie imi place tot acolo, inclusiv fetele de la receptie, deja sunt client vechi :-)
Insa la Fortis stiu ca are super ecograf, sau mai precis stiu cand l-a cumparat Tutunaru si ei il utilizeaza impreuna (il muta dintr-un cabinet in altul) sau asa era acum 2 ani. Acuma, daca are unul al lui mai putin performant nu stiu.

Clau 20+ si Alessia Maria 13 iulie 2007

varsta bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anadomnica spune:

Buna fetelor,
Sper sa nu dati cu rosii, dar am retinut undeva in urma ca spuneati ca nu e bine de luat vitamina A in sarcina sub nici o forma si cum ca ficateii ar contine aceasta vitamina. Eu marturisesc ca undeva in saptamana 6-7 am avut o pofta grozava de ficatei si am papat cateva mese copioase... iar acum dupa ce am citit m-am panicat putin. Insa... cine poate sa-mi spuna de ce atunci in compozitia Elevitului prenatal este vitamina A??? E drept ca mie medicul mi-a recomandat sa iau Centrum Materna si am citit si nu are vit.A deloc, insa eu aveam luat si Elevit Prenatal (credeam ca asta imi va recomanda) si pe el am citit ca are in compozitie vitamina A. Deci... sa fie asa de periculoasa??

Doamne ajuta!
15+
Mami si tati te iubesc si te asteapta!
Creste bebe!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anadomnica spune:

Am citit si am salvat cu mare interes tot ce ati scris cu privire la alaptat si infasat bebe. Eu ma aflu la prima sarcina si pt. mine aceste informatii sunt mana cereasca, deci va multumesc din suflet tuturor celor ce ati venit cu detalii si precizari. Eu, sincer, nici nu stiu ce sa intreb, deci... ma bucur ca am prilejul sa fac parte din aceasta minunata odisee si sa ma invat de la voi

Doamne ajuta!
15+
Mami si tati te iubesc si te asteapta!
Creste bebe!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Buna fetele...

Despre infasat...ca mi-am adus aminte...

In maternitate ne-a invatat cum sa infasam bebe. Niciodata nu i-au pus nimic peste manute. Cum este desfasurat patratul respectiv, se dadea in 2 pe diagonala, se punea in partea de sus a lu' bb o bluzita usor de dat jos, eventual fara nasturi, ci doar legata in talie, si se aseza copilul pe o muchie/latura a acelui triunghi format (aia indoita). Se ridica la picioare fara sa fie prea strans si apoi se infasurau lateralele nu prea strans. Fara niciun fel de legatoare. Era f usor de facut si ii permitea lui bebe sa se miste in voie. Andra scotea tot timpul picioarele afara. Si acum tot cu cate-un piciorus afara doarme.

Nu stiu daca m-am exprimat f clar.

Liliana, Andra-Maria & 16+

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput