Burtici fericite de septembrie-octombrie (52)
Raspunsuri - Pagina 6
monica_dicut spune:
claucia, la Fortis are fiecare ecograful lui. Si anul trecut la fel era.
Si mie dra mea mi-a zis ca am placenta jos inserata si ca e grav si ca ar putea fi vorba de placenta praevia doar daca nu se ridica pana la 28 de saptamani. Pana atunci e ok. Mie mi s-a mai ridicat conform ultimei eco.
ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Monica 21+ cu
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata
bya_me spune:
Ceau la toata lumea!!
Sunt o viitoare mamica de octombrie Va citesc de mult timp, dar pana acum am preferat sa raman la stadiul de cititor...Am hotarat ca acest lucru sa se schimbe de azi, asa va rog sa ma luati incet, eu sunt mai timida la inceput...
16+
Poze
Strumf Mic
bya_me spune:
Stiu ca trebuie sa scriu 10 mesaje pentru a scapa de moderare asa ca here I come:
Datele mele sunt: DN: 29.11.1982, UM: 13.01.2009, DPN: 20.10.2009, Timisoara, Doctor Mihai Bacila, Spitalul Odobescu
Sper ca am scris tot ca nu mai stiu ce trebuia..
16+
Poze
Strumf Mic
starchi spune:
Raluca-u - merci .Si la mine e la fel, tot la medsana am facut analiza. Nu stiam daca trebuie sa mai apara ceva in legatura cu X si Y. Acum asta e, astept rezultatul final sa ma linistesc odata.
Pana la urma, echograful de la Fortis e performant au ba? Pe 14 mai am si eu programare la Iosup, de la 14.30. Danuta 1979 am vazut ca ai in aceeasi zi. Vrei sa te tin de manutza?
Starchi
santorini spune:
Buna fetele!
Am intrat si eu un pic mai tarziu pt ca am avut de lucru la birou! Am fost ieri la control si azi am facut si eco-morfologica 3D, pentru ca doctorul meu mi-a zis ca acum fac si ei la cabinet. Eu oricum ma programasem mai demult si la Bucuresti, saptamana viitoare si o sa ma duc bineinteles si acolo, ca doua eco nu strica.
Totul e super ok, iar bebe pe langa faptul ca are tot de ii trebuie (inclusiv putulica s-a vazut ff clar)este un nazdravan si un super agitat. Am vazut ca ziceau fetele (parca Emy) ca nu simt mscarile bebelului. Pai si eu eram la fel pana sa ma duc la eco. Ma intreba toata lumea daca il simt si eu nimic. Incepusem deja sa imi fac probleme, desi in sinea mea simteam ca e totul OK. Acum ca l-am vazut la eco cum se misca si isi tot schimba pozitia mi-am dat seama ca vagile, si subliniez vagile miscari din abdomenul meu, din ultima saptamana, pe care eu le credeam clar ca fiind date de intestine erau de fapt ale . Dar eu ma asteptam la ceva.., nici nu stiu cum sa zic ....mai relevant! Asa ca stati linistite, bebei nostri sunt bine, doar ca asa cum mi-a zis mie doctorul asa cum fiecare are un anumit prag de rezistenta la durere, asa e si cu simtitul
Va
21+ cu
nazdravanul meu
vik-cj spune:
Buna fetelor..am intrat sa va salut si cind colo..ce vad...atitea pagini in capitol nou, sunteti harnice nu gluma.
Despre Elevit si alte vitamine, cred ca difera schemele de la dr la dr...in mod normal daca nu exista carente majore totul ar trebui extras din alimentatie. pentru fetele cu carcei si contractii se recomanda cure de cite 2-3 saptamin de Mg, eu iau Magnerot, care are o sare mult mai usor absorbabila de Mg (oroat) decit cea din magne B6. Mai continui inca 10 zile dupa care fac pauza o luna incercand sa am alimentatie bogata in Mg. Fe trebuie administrat doar din saptamina 25-26 preventiv pentru a evita anemia in urma pierderii de sange de la nastere. Despre Ca eu stiu ca in perioada de alaptare pleaca cel mai mult din organism, chiar m-am 'distrat" cind am citit statistici in care se arata ca incidenta cazurilor de osteoporoza e mai mare la femeile care au alaptat peste 1 an decit la restul. Cartile spun ca sunt esentiale primele 4 luni pina cind isi face imunitate bebe....asa ca eu imi propun ca macar 5-6 luni sa alaptez daca voi putea.
Nu va mai dau "detalii tehnice" ca multe aveti mai multe cunostiinte practice decit am eu teoretice...
Va doresc doar o zi buna! si spor la ce faceti
17+
Emy10 spune:
Bya_me, bine ai venit printre noi!
Santorini, ce bine ca ti-ai vazut baietelul si ca totul este ok! Si eu de abia astept sa merg la eco si sa vad bebita, caci dupa stau linistita o perioada...maxim 2 saptamani si apoi ma ia paranoia!
21+ cu
Floricica
biaz29 spune:
Dragele mele, am mai ajuns si eu pe la calculator si am spicuit din ceea ce ati scris.
Evident, imi mai dau si eu cu parerea, ca doar nu costa.
Referitor la rani: cea mai buna metoda de preventie este sa il punem pe mancacios corect la san. Daca nu e pus bine si trage doar de mamelon, se introduce usor un deget prin coltul guritei si se scoate mamelonul apoi se aseaza din nou copilul la san pana il prinde bine. Veti vedea, ca simtiti repede daca trage din san sau doar din mamelon. Ideea e ca trebuie sa prinda in gurita si areola nu doar mamelonul.
Nu stiu daca furia laptelui se poate preveni in vreun fel. Ea apare natural. Totusi, din ce am citit nu e bine sa va stoarceti ci doar sa puneti comprese reci si gheata pe san. Asta fiindca daca stoarceti, corpul interpreteaza ca nu e suficient lapte pentru bebe si produce mai mult, ceea ce intensifica simptomele. Am o prietena care a facut o mastita foarte urata (a trebuit operata si a avut dren cateva saptamani) tocmai fiindca a stors sanii si acestia au produs din ce in ce mai mult. A, si masajul ajuta.
Bia, mamica lui Busici (24 mai 2005) si20+
madalina84 spune:
SANTORINI felicitari pt putulica si ca e totul ok.abia astept sa ajung si eu peste 12 zile(deja am amr)
19+
BEBELICA MADALINA
bya_me spune:
Ar trebui sa ma grabesc cu cele 10 mesaje...sa apar si eu in timp real..
Am vazut ca se discuta o gramada de lucruri interesante pe aici..iar pt noi mamicile la prima sarcina, sunt o binecuvantare
16+
Poze
Strumf Mic