Burtici fericite de septembrie-octombrie (52)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Emy10 spune:

Fetelor, eu cum habar nu am de nimic..., m-am inscris la cursuri de first baby.
V-ati inscris la vreun curs?
A mai facut cineva asa ceva? Ma invata aia ceva sau ma intorc la fel de nepriceputa???

21+ cu

Floricica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Emy10

Ioanna81, nici mie nu mi-a mai dat vitamine doctorul! Insa eu m-am gandit ca mai bine fac niste analize ca sa vedem cum ies si apoi reincep cu vitaminele!

21+ cu

Floricica


ai perfecta dreptate. asta spuneam, ca voi discuta cu medicul de familie si voi reface setul de analize de baza.

Ioana 20+ cu

bebe Carol Ioan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns starchi spune:

litlelight, emy - nu va ingrijorati, daca e prima sarcina asa se intampla. Si eu, la prima sarcina, am simtit sau mi-am dat seama de ce simt destul de tarziu. Nu va nelinistiti o sa inceapa curand sa va bombardeze . La mine intotdeauna functiona statul pe spate - seara - fff linistita si cu mainele un pic apasate pe burtica. Mereu imi dadea cate un semn discret cand faceam asta.

Ca sa ajunga la performanta de a-i da picioare in spate lui tac-su in momentul in care ma apropiam de el noaptea. Off, ce senzatie minunata ca si cea cu alaptatul.

Cred ca e unul dintre cele mai minunate lucruri de pe pamant, e ca si cum i-ai transfera duh si viata si putere copilului. Iar reactiile lui de la dorinta, lacomie, satisfacere, satisfactie, multumire si liniste e tot ce e poate fi mai Dumnezeiesc in viata noastra de "inceput de mamica".

Abia astept sa simt din nou aceste senzatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns litlelight spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex25
Ce ma enerveaza pe mine astia atotstiutori, deja au inceput sa imi dea cu pararea si sa semene panica.....aaaaaa, mai bine ar tace, ca la fiecare e altfel, offff....si la mine e la fel, toata lumea imi spune, imposibil, sigur se simte dar nu te prinzi tu....de parca eu sunt proasta proastelor, nu la mine in burta e bb.
Na, ca m-am 'nervat!

19+ se pare ca fluturasul va fi Alessia
Da Doamne sa ne nastem sanatosi



Asa e alex, toti vor sa-si dea cu parerea...eu mai incerc sa ma gandesc ca n-o simt din cauza colaceilor de grasime ..ea saraca poate da din picioruse...dar pana razbeste la suprafata e mai greu ...

20+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliapapusa spune:

Apropo, a intrebat cineva de vorbe din popor cu miscatul la bebe
Se zice ca daca a miscat pt prima data in partea dreapta este fetita si daca a miscat in partea stanga este baietel.Mie mi-a miscat in dreapata si atre as vrea sa fie fetita.
Iar despre alaptata am aflat de la sora mea ca este f bine sa consumam atat in sarcina cat si in lauzie compot de ananas pt cantitate si calitate.Sora mea a incerat la ambele sarcini iar pe primul l-a alaptat pana la 3 ani si a trebuit sa ia pastile sa i se opreaca iar pe cel mic pana la 1 an si 4 luni si inca continua.Si vara mea care a nascut prin cezariana acum 3 sapt nu avea deloc lapte era disperata o-am zis sa incerce cu compot de ananas si in 2 3 zile ii curgea groaznic.Oare chiar o fi asa?Voi ati mai auzit despre asta?As vrea sa incerc si eu insa la mine slabe sanse sa ma lapte la ce sani am.

+20

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

Buna burtici frumoase si vorbarete!
Am reusit sa citesc tot ce ati scris (ceea ce e o mare realizare ca de luni tot incerc sa recuperez).
Am vazut ca ati vorbit despre o gramada de lucruri:
- alaptat: in ceea ce priveste alaptatul cei mai mari dusmani sunt parintii si prietenii "binevoitori". Eu dupa niste crize mari de nervi, plans si urlat (inclusiv i-am "sugerat" sotului ca daca el crede ca se pricepe mai bine sa-l alapteze el; la fel si mamei-nu sunt chiar asa rea, dar cand esti la primul copil daca plange e rau, daca doarme prea mult e rau si o mama care sa repete intr-una "nu faci bine, n-ai lapte, ajuta-l, samd" te poate duce la reactii de care nu te credeai capabila) am hotarat ca atunci cand bebe mananca toata lumea pleaca din dormitor. Doamne, ce frumos era!!! Avea niste pumnisori micuti si un nasuc frumos, aproape de fiecare data imi dadeau lacrimile de fericire. Mai tarziu am alaptat in parc, la restaurant, pe plaja, in masina, stand de vorba, nu mai aveam nici o treaba - si el era mai mare si prindea sanul bine. Ca amanunt: am fost foarte fericita pentru tampoanele pentru san pentru ca atunci cand papa Alex din primul san din celalalt curgea lapte siroaie-siroaie.
- cumparaturi: n-am ajuns sa cumpar nimic. Ma abtin eroic, e drept ca sunt si asa de ocupata incat ar trebui sa-mi propun sa ma duc la cumparaturi ca sa ajung. Asa ca astept baby expo. Zilele astea imi bat capul cu patutul pentru bb ca nu stiu unde sa-l aciuesc prin camera. Dar sigur o sa le fac eu inainte de nastere ca sa am strictul necesar. Sotul meu nu poate sa ii cumpere un tricou lui Alex cu copilul langa el, asa ca pas. Iar socrii nu se amesteca (ceea ce e o mare binecuvantare). Mama probabil o sa ma ajute (asa sper) cu Alex si cu mancarea (care e si asta o mare binecuvantare).
- analize: medicul meu s-a uitat peste rezultatele de la DT si a zis sa nu mai fac TT ca nu am de ce sa mai dau bani si pe el. Dar eu o sa ma duc la ecografia care o programasem pentru TT ca sa mai vad bebele ca mi-e tare dor de el. Am dus azi o urocultura pentru ca ma doare spatele intr-un mod mai ciudat si vreau sa elimin infectiile urinare pentru ca dauneaza rau lui BB. Am citit, cred ca intr-un capitol anterior, despre o mamica foarte linistita de prin alta tara care nu stie ce rezultate are la analize decat daca sunt rele sau bune si atat. O invidiez. Incerc sa aplic aceeasi atitudine.
- kg: va rog sa nu ma alungati si sa nu dati cu pietre, dar n-am nici un kg in plus de la inceputul sarcinii. Am pornit cu 64 am 64. Cateodata zic ca daca nu l-as fi vazut la ecograf as crede ca mi s-a parut ca sunt insarcinata.
- CO: eu stiu ca trebuie sa iti iei concediu de odihna inainte de a intra in prenatal/postnatal daca intentionezi sa intri in CIC ulterior. Zilele de concediu ar trebui sa se ia proportional cu zilele pana la intrarea in CIC, dar fiecare firma trateaza problema separat si pana acum am trecut doar prin firme care ti-l dadeau pe tot aferent anului respectiv. Am vazut ca se tot zicea ca alt concediu nu mai primesti in anul in care te intorci din CIC, dar eu am avut concediu de odihna in anul in care m-am intors din CIC proportional cu zilele pe care le-am lucrat in anul respectiv.
- cezariana/nastere naturala: eu cred ca la baza acestei dileme este neincrederea noastra ca putem naste un copil sanatos. Pentru ca este o situatie incontrolabila si mai toate suntem obsedate de a pastra controlul asupra evenimentelor ce ni se intampla noua sau copiilor (pe care eu si la 5 ani de la nastere inca il mai percep ca facand parte din mine). Pe de alta parte nu primim alti lauri decat un copil sanatos, indiferent ca a iesit natural sau printr-o sectiune facuta chirurgical. Scopul e sa fie un copil sanatos. Daca se poate (sanatos ramanand si copilul si mama) sa nastem sanatos foarte bine, daca se naste prin cezariana foarte bine. Trecand printr-o nastere naturala fericita (s-a terminat cam intr-o ora) inclin sa cred ca partea cea mai grea abia incepe in momentul in care s-a terminat nasterea. Indiferent cate ai citit, esti total nepregatit. Medicul meu mi-a raspuns, la faptul ca mi-e frica, inainte de nasterea anterioara ca "normal ca iti este frica, pentru ca nu stii ce te asteapta. Si daca ai stii ce te asteapta ti-ar fi frica pentru ca stii ce te asteapta. Dar nu traim in evul mediu si nici n-o sa te chinuim mai mult decat e sigur pentru tine si pentru copil." Pe mine m-au incurajat foarte mult vorbele lui si m-a ajutat foarte mult felul in care s-a purtat cu mine pe perioada travaliului: am avut incredere si n-am intrat in panica.

Multumesc celor care mi-au raspuns la intrebarea cu durerea de spate. Am hotarat sa ma duc la un kinetoterapeut poate ma ajuta putin.

Si acum am o noua intrebare la care o sa ma blamati, dar eu zic ca inca mai am timp sa ma hotarasc: medicul pe care il am acum este cel pe care l-am avut si cand am fost insarcinata cu Alex. Diferenta este ca el nu mai lucreaza in spital. Deci eu nu stiu cu cine o sa nasc. In primele luni am fost mai superstitioasa si n-am vrut decat sa fie copilul bine, sa nu se intample nimic rau cu sarcina, samd. De-acum ma gandesc ca e cazul sa construiesc o relatie de incredere cu medicul cu care voi naste, pentru mine acest aspect a fost hotarator. Mi-am propus sa-mi iau inima in dinti si sa-i spun si lui acest lucru la urmatoarea consultatie. Dar poate va dati si voi cu parerea.


Maria
Alex (5 mai 2004) si BB nou 15+
http://cealalta-realitate.blogspot.com/
http://www.copaculdehartie.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emy10 spune:

Starchi! Incerc sa nu ma ingrijorez, dar e fff greu!

21+ cu

Floricica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca_u spune:

Citat:
citat din mesajul lui starchi

raluca_u: merci pt disponibiliate , uite despre ce e vb, am primit rezultatul PCR in urma amnio in care scrie: test genetic pt diagnosticul aneuploidiilor cromozomilor: 13, 18, 21, X si Y. Iar rezultatul este negativ pt cromozomii 13, 18, 21 dar nu zice nimik si de X si Y. Decat ca sexul este feminin.Cariotipul il primesc de-abia saptamana viitoare si voiam sa stiu daca o fi vreo pb cu cromozomii X si Y.

Imi cer multe scuze fata de celelalte fete daca tot bat apa'n piua cu acest sb dar ma termina asteptarea rez finale.

In legatura cu alaptatul - foarte amuzanta povestirea ta, e uimitor cum reactioneaza bbii in bratele unei mame care alapteaza sau chiar insarcinate. Mi s-a intamplat si mie sa-mi saliveze diversi puisori in brate. Iar acum sunt magnetul gradinitei lui matei, toti copiii vor sa vina la mine in brate si sa se lipeasca de mine ...asa ma mai obisnuiesc si eu cu fetitele ca am experimentat numai baietei.

Stachi


ok

eu am facut analizele la medsana si pe spatele foii pe care e diagnosticul rapid e si o descriere a procedurii.
deci prin aceasta metoda s-a evidentiat doar testul molecular negativ pentru aneuploidii ale cromozomilor 13, 18 si 21 si sexul copilului si ca nu a fost detectata mutatia pentru fibroza chistica.
aseara odata cu cariotipul am fost informata ca nu exista anomalii vizibile numerice sau structurale cromozomiale si am primit cateva pagini cu poze ale "lantului genetic"- sper ca spun bine.

deci astea sunt toate informatiile. si la tine cred ca e la fel. PCR-ul e un test rapid care evidentiaza doar o parte din rezultate- cele mai importante.alte detalii despre cromozomii x si y nu am nici eu dar daca mi s-a spus ca e ok si nu sunt modificari eu zic ca asa e si mergem mai departe cu inima plina de fericire.

pupici si nu te mai stresa.

Raluca 20+ si www.totsites.com/tot/adinaungureanu" target="_blank">Adina Andreea (12 nov 2006)

Copiii sunt cei care ne arata încotro merge lumea, fiindca pentru asta au venit aici, ca sa faca lumea sa mearga mai departe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns litlelight spune:

Fetelor vreau si eu daca se poate adresa si parola de la mail-ul comun pe PM

20+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

iertare, acum am vazut ca am scris un cearsaf

Maria
Alex (5 mai 2004) si BB nou 15+
http://cealalta-realitate.blogspot.com/
http://www.copaculdehartie.ro/

Mergi la inceput