Burtici fericite de septembrie-octombrie (52)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Danuta1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui uve_got_mail

Raluk, Roxxy, ma bucur ca sunteti bine - cred ca pericolul a trecut!
Happy_uka, imi pare bine ca ai revenit! Aceeasi parere o am si eu legat de sticla cu apa fierbinte, cred ca e de evitat sa ai in zona burticii obiecte prea reci sau prea fierbinti..

Pe 5 iunie la o zi dupa eco intru si eu in concediu; am 26 zile concediu si mi-am luat doar 5 zile pana acum

Legat de noua paranoie cu lungimea colului, eu il simt pe bebe tot jos, de-asta mi-e un pic teama; si eu stiam ca placenta praevia se diagnosticheaza doar dupa 28 saptamani, deci pana atunci nu cred ca trebuie sa ne speriem

17+

Ok...acum intrebare. am mai auzit si alte fete ca isi iau concediu pt tot anul (21 sau 24 sau 26 zile). tu ai intrebat la personal sau sigur putem lua concediul pe tot anul sau doar pt perioada lucrata in 2009 (ian-iulie in cazul meu)?

Fetelor care ati mai nascut...cum e cu concediul de odihna?

Dana 20+ cu Alexandra
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Dana&year=2009&month=9&day=21&babycount=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliapapusa spune:

Fetele eu nu inteleg de ce va costa atata.Madalina84 unde faci tu eco?Ca eu il fac tot la Pitesti cab Ambra la dr Ionita si costa 200 4d nu 2d, fac la Ambra pt ca mi-a spus dr meu Ali ca este cel mai bun si performant si dr la fel.Eu fac 4d ca asa mi-a recomandata dr ca am luat 2 luni de calciu.Dra 5 mil mi se pare exagerat.In 200 ron pt 4d se inclune si cd si poze.Eu zic ca este bine.Eu iau elevit, am auzit ceva de Vit A si Elevit are vit A este posibil sa afecteze?Despre dormitul/statul pe spate pe mine ma ingrozeste mereu ma trezesc pe spate.Nu stui ce sa mai fac.Si fetele, am si eu o paranoia De cateva zile mi se pare ca mi s-a micsorat burta considerabil, de la ce poate fi?Nu cred ca este normal.Voi ce ziceti?In plus de ieri nu-l mai simt deloc.Sau aproape deloc, poate f slab, nu stiu st si stresata din cauza asta..
Madalina84 tu la ce doctor te duci?La ce cab faci eco de este 200 2d?E f scump

+20

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uve_got_mail spune:

Am avut colege in situatia asta: pentru perioada cat esti in pre si postnatal-cele 126 de zile- ai zile de concediu ca si cand ai fii fost la munca. Ele au preferat sa isi ia concediul neefectuat inainte de prenatal.

Iulia, astea sunt preturile de Bucuresti la eco, cam mari din pacate, dar asta e situatia; cred ca oricare din noi ar fii preferat sa dea mai putin si sa pastreze banii pt bebe...si nasterile sunt mai scumpe, desi teoretic la stat ar trebui sa fie gratis. Sa nu mai spun ca si analizele pe care le facem ne costa mai mult, pentru ca doctorii care ne urmaresc sarcina ne trimit la clinicile cu care colaboreaza...
Apropos de asta, fetelor, ma intrebam daca medicul de familie poate sa dea trimitere pt eco gratis in spitale - ma refer aici la cazurile cu probleme? De exemplu stiu ca la Medlife, CAS-ul poate sa plateasca pacientului investigatiile pe baza trimiterii de la medicul de familie - tu ca pacient iti platesti doar spitalizarea. Dar cum se obtin trimiterile astea? Aveti idee? Sau se procedeaza ca la majoritatea lucrurilor din Romania, cu datul pe sub mana?

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uve_got_mail spune:

Vitaminele prenatale gen Elevit au o cantitate mica de vit A, care nu este daunatoare fatului; problema apare la excese - de exemplu nu e recomandat sa mananci ficatei in sarcina pt ca acestia contin o cantitate prea mare de vit A; in general complexele astea de vit si minerale contin doze care nu fac rau bebelusului.

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Fetelor, pana la urma m-am hotarat sa merg iar la Iosup pt ca am mare, mare incredere in el.Azi am sunat la Fortis iar asistenta a fost super, super draguta. I-am spus de situatia cu placenta, ca am facut morfo in alta parte si ca as vrea sa-mi confirme/infirme diagnosticul de placenta praevia +sa-mi spuna starea colului (daca s-a mai micsorat). Ea mi-a spus ca m-ar costa 3 milioane (ca nu fac morfologie). Insa eu am preferat sa dau 4 milioane si sa-mi faca intreaga morfologie. Tipa a insistat sa vb ea cu Iosup si sa ceara o reducere (adica sa-mi vada placenta si colul si sa dau mai putin de 3 milioane). Nu-mi venea sa cred cat de draguta e. in plus a spus ca face tot posibilul sa ma introduca sapt viitoare printre celelalte programari.

Nu stiu de ce dar instinctul imi spune sa mai cer o parere. Vreau sa va spun ca in urma morfologiei de la Romar, am o gramada de poze din care nu se intelege absolut nimic.
Monica, sper ca nu te superi pe mine, dar mie nu mi-a inspirat mare incredere ecograful lor (e f posibil sa ma insel)

Clau, multumesc pt sfaturi.

Si eu am auzit ca Pop nu este f comunicativ, insa este un ecografist exceptional. ca si Monica, l-am ales de prima data pe Iosup pt ca este un dragut (insa vorbeste f incet si de fiecare data il pun sa repete ceea ce spune ).

Roxana, mami de printisor Matei iubit si drag (29.11.2007) si cu piciulina roz Maria 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katteryna spune:

Buna seara burtici!
Roxxy iti tin pumnii la Iosup pt saptamana viitoare!
Bun venit fetelor noi! Sarcina usoara si bebici sanatosi!
Mamicilor cu experienta in nastere si alaptare (si nu numai) multumim din suflet pentru sfaturi!

22+ cu floricica RAISA MARIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliapapusa spune:

Si eu le urez bun venit noilor burtici.Eu deja ma simt veterana

+20

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iulika29 spune:

Buna fetelor!!

Eu azi trebuia så lucrez ..m-am dus la munca dar nu am stat..Am fost la resurse umane si m-a ajutat una din fete så completez o hartie pt concediu prenatal care cica e cam 40% sigur ca il primesc..Dar nu imi fac probleme ca oricum daca nu bag concediu medical deci o rezolv eu oricum din luna 7 gata munca orice ar fi

Si bineinteles ca nu merg nici maine la munca nu se merita ca la noi prima zi de ''bolnaveala'' nu o platesc dar urmatoarele le plåteste cu 80% deci nu are rost så ma duc..mai ales ca simt asa un discomfort total si cand stau jos si am zis så må odihnesc putin...

Må doare osul ala de mor..Ca na 10 kile mai mult

Må bag så va citesc ca nu am citit deloc capitolul nou.

Iulika, cea mai fericitå 23+cu Bruce Nicholas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Citat:
citat din mesajul lui unombun

raluk,si mie imi place susanul,chiar cel din comert,dar am renuntat,am citit nu mai stiu unde ca e abortiv,asa ca,m-am lasat de sportul asta.De unde o sa ne luam noi calciul in sarcina,fetelor?

Nu am stiut, eu am mancat, si chiar aveam risc de pierdere foarte mare in trimestrul I, doctorii mi-au dat 1% sanse sa trec de el. Am cautat pe net, si intr-adevar sunt site-uri indiene care spun ca nu sunt permise ananasul, papaya si susanul in sarcina, fara sa spuna de ce. Cineva incerca sa dea o explicatie, cum ca in ayurveda sunt alimente care "incalzesc" organismul. Oricum, peste tot scrie ca riscul exista doar in trimestrul I. Si printre site-urile in care zicea ca e interzis, la cautarea "sesame seeds pregnancy" mi-a dat multe site-uri care recomanda susanul pentru grasimile sanatoase.

Eu consider ca in toate trebuie sa existe moderatie. Adica nu e voie sa mananci o punguta din aia de susan o data. La fel cum la inceputul sarcinii am cautat absolut tot ce consumam zilnic, si medicamente si alimente regulate. Si am gasit de exemplu, ca scortisoara si oregano si usturoiul sunt periculoase in sarcina. Dar asta nu inseamna ca sunt interzise ca aliment normal din cand in cand (mere cu scortisoara, cereale cu scortisoara, salata greceasca cu oregano, pizza cu oregano, cartofi cu usturoi,...). Sunt interzise in exces, mai ales ca medicamente (eu chiar luam zilnic pentru rezistenta la insulina un medicament pe baza de scortisoara la care mi-am dat seama ca trebuie sa renunt). Sunt medicamente care trebuie luate zilnic pe baza de usturoi, pentru tensiune.

Scuze de explicatiile lungi, dar am vrut doar sa explic, ca mi se pare ca nu trebuie sa exageram cu scoaterea alimentelor (doar cele periculoase, cum sunt de exemplu, carnea cruda sau branzeturile moi nepasteurizate). In rest, moderatie... Cred ca s-ar auzi la stiri daca toata lumea care consuma cartofi cu usturoi ar pierde sarcina, ar fi total interzis

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ioanna81

Citat:
citat din mesajul lui litlelight

Citat:
citat din mesajul lui Ioanna81

neata fetelor,

voi mai luati fier si acid folic acuma? mie nu mi-a mai zis medicul nimic.

Ioana 20+ cu

bebe Carol Ioan

Neata Ioana81 eu nu mai iau acid folic normal de la 14 saptamani in schimb iau Elevit de atunci o pastila pe zi care contine si acid folic si fier ...iar doc mi-a zis sa le iau in continuare fara intrerupere

20+ cu

aia e ca eu nu iau vitamine (sunt impotriva lo total plus ca, daca nu ai nici o carenta, nu se justifica). cred ca ar trebui sa mai iau fier si acid folic totusi. o sa vorbesc cu medicul de familie.

Ioana 20+ cu

bebe Carol Ioan

Atentie, din suplimente fierul in exces nu se elimina! Si in sarcina, acesta e foarte, foarte periculos! Daca e vorba de ceva urmarit indeaproape de doctor, e altceva. Dar in multe tari, din aceste cauze, fierul e interzis la femeile insarcinate, si se recomanda doar fier din surse alimentare (care se elimina daca este in exces) carne rosie, spanac, urzici, etc.

16+

Mergi la inceput