Rugaciune ortodoxa pt. a dobandi prunci (38)
Raspunsuri - Pagina 4
caciantoni spune:
HRISTOS A INVIAT!
SINAXARUL DE AZI....
http://www.calendar-ortodox.ro/luna/mai/mai08.htm

caciantoni spune:
pt. ca azi este pomenit Sf. Ap. si Evanghelist Ioan, va postez mai jos cateva cuvinte despre acest Sfant....sper sa va fie de folos....
Din Sfintele Evanghelii stim ca Sfintul Apostol si Evanghelist Ioan era fiul lui Zevedeu si fratele Sf. Apostol Iacob, ca se indeletnicea cu pesciutul in marea Tiberiadei, si locuia in Betsaiada Galileii – orasul Sfintilor Apostoli Petru si Andrei.
Mama sa, Salomeea, era cea mai mica dintre cele trei fiice ale batranului Iosif, logodnicul Fecioarei Maria, care a avut sapte copii cu femeia sa dintai. Ea la insotit, alaturi de alte pioase femei, pe Iisus in calotoriile Sale, si tot ea a fost printre mironositele femei care s-au invrednicit cele dintai sa afle de Inviere Domnului.
Inainte de a deveni ucenic a lui Iisus, Sf. Apostol si Evanghelist Ioan a fost ucenicul Sf. Ioan Botezatorul.
Alaturi de alti apostoli este martorul invierii fiicei lui Iair, Schimbarii la Fata a Domnului si la rugaciunea Domnului in gradina Ghetsimani.
Il insoteste pe Iisus in curtea arhiereului Caiafa - unde Petru s-a lepadat de Domnul – si alaturi de sfintele femei pana la locul rastignirii. Tot el este cel dintai dinte sfntii apostoli care ajunge, in dimineata Invierii, la mormantul aflat gol si primul care il recunoaste pe Mantuitorul, cand s-a aratat dupa Inviere pe tarmul Ghenizaretului unde a avut loc pescuirea minunata.
Propovaduieste Evanghelia lui Hristos in Samaria, apoi din cauza prigoanei din timpul lui Domitian este exilat in insula Patmos. Dupa prigoana se retrage la Efes, intemeiind multe din bisericile Asiei Mici.
Se savarseste din viata in anul 104 la Efes, si peste mormantul sau s-a zidit biserica inchinata lui, ce se numea Apostolicon.
Cuprinsul Evangheliei sale este un izvor nesecat de invataturi teologice demonstrate prin fapte istorice, care dovedesc ca Iisus este Mesia, Fiul lui Dumnezeu.
La batranete cuvintele sale adresate credincisilor erau: " fiilor, iubiti-va unul pe altul ".
In iconografia bisericeasca este zugravit alaturi de un vultur.
caciantoni spune:
tot astazi este pomenit si Sf Arsenie cel Mare ... pe link-urile de mai jos gasiti cateva cuvinte despre viata acestuia si cateva apoftegme patericale despre el....
http://ro.wikipedia.org/wiki/Arsenie_cel_Mare
http://www.razbointrucuvant.ro/2008/05/08/avva-arsenie-ne-invata/
caciantoni spune:
dragutelor si cipicah, va doresc un sfarsit de saptamana linistit si senin in care sa fiti cat mai aproape de Dumnezeu ... sa simtiti dragostea si caldura Lui si a Maicii Domnului!
oanka80 spune:
va urez si eu sa aveti parte de un sfarsit de saptamana odihnitor.tare mult tanjesc si eu dupa un pic de odihna, dar...ne vom odihni in ceata dreptilor intru vesnicie
. amintiti-va si de mine in rugaciunile voastre sa ma intorc cu copii cu bine din maramures. ne vom intoarce franti de oboseala, dar fiecare secunda va fi traita intens.
poopici la toate si sa fiti active si in weekend ca sa am ce citi cand ma intorc acasa.
"Cand traiesti cu Dumnezeu gasesti fericire si in nenorocire"-Sfantul Tihon Zadon
oanka80 spune:
cami_antonia vom fi cu gandul la tine cand se va oficia botezul ingerasului lumesc. chiar daca nu ne vom afla trupeste langa tine, cu mintea vom inalta toate de aici cereri de binecuvantare pt o viata plina de impliniri si sfantul duh sa pogoare asupra sa cu multe daruri sfintitoare ce ii vor conduce sufletul spre mantuire.
"Cand traiesti cu Dumnezeu gasesti fericire si in nenorocire"-Sfantul Tihon Zadon
happymum spune:
oana drum bun. o sa ne rugam pentru voi, sa aveti timp frumos si bucuria pe care o veti trai in pelerinaj sa invinga oboseala drumului lung. te pup si Dumnezeu sa va aiba in grija lui in fiecare secundica.
numai bine si sa te revedem sanatoasa acasa.
Cate putin pentru Casa Domnului: sa ajutam biserica Sf. Atanasie Patelarie 
Alex, hai la mama! Cand sa vie...
? Repede sa vie...
Infertilitatea. O boala tratata ca atare in Uniunea Europeana. Nu si in Romania!
Au nevoie de ajutor ACUM
www.feminitate.org/" target="_blank">A fi femeie---------Amintirea cea mai draga mie---------Poze noi cu maruta mea
oanka80 spune:
happymum esti o dulcica asa cum esti de obicei 

. multumesc de gandul bun si sa nu ne uiti maine in rugaciunea ta.
sissica spune:
scumpa oana,
sa ai parte de cea mai frumoasa calatorie,sa-ti regasesti linistea si increderea ,in locurile sfinte pe care le vei vizita.
noi te vom insoti cu rugaciunile noastre,
vreau si eu un 
pogonici1977 spune:
eu acum vin de la dct, miam inceput dosarul de investigatii ptr FIV , nu stiu de ce dar ma simt fff stresata...o caruta de bani ne costa aceste analize eu si sotul....luni dim merg in spital sa fac HSG, doamne ajuta, sper sa nu fie probleme...si sa numi zica ca a reaparut hidrosalpinxul pe trompa stanga, ca lesin acolo cred...
nu stiu, dar imi vine sa plang..

.am obosit de 2 ani jum, investigatii, sperante, analize, stres....mia recolatat sangele o graviduta....va dati seama ce era in sufletul meu...
doar Dezeu poate face o minune....nu stiu dar simt ca sunt la capatul puterilor ....parca e un cosmar ce nu se mai termina
te rugam doamne 

fa o minune