Mamici de Fulgusori de Nov.Dec2009(17)
Raspunsuri - Pagina 14
dankutza spune:
Ramonika, Lidia74, Dienutze, Miany75
multumesc mult de raspuns. M-ati linistit. Si sora-mea zice ca e normal. Incepe sa creasca uterul. Totusi am luat un No-Spa pentru siguranta. Mie asa de frica sa nu pierd sarcina. Pana ajung in trimestrul II cred ca o sa albesc. Junghiuletele nu sunt foarte puternice. Simt doar ceva, ca un mic curent. Nu sunt dureri mari si nici nu am vreo sangerare.
Voi stiti ceva de dr Briceag de la Cantacuzino? Eu am fost pacienta Cezarei Bucur dar a inceput sa ma dea laoparte. Ma da pe mana dr Bechir sau Chadi si eu nu vreau. Ma gandeam la Briceag. Am auzit de bine de el de la o persoana. Voi stiti ceva de el?
Pupici
7+
Lidia74 spune:
Fetelor m-am tacanit rau de tot. Am pus masina sa spele si am uitat sa pun dero.

Faza faina e ca mi-am dat seama dupa o ora de spalat. 
12+
Madyna spune:
Simina da' noi nu suntem fulguleti ci fulgusori! deci alta mancare de peste![]()
Daca ne concentram putin (mai mult) nici nu se aseamana![]()
Sper si eu sa ajungem toate la scutece sa nu se mai piarda nici un samburel pe drum si sa fim fericiti toti pana la adanci batraneti....

Madyna spune:
Fetiliiii uitati ce am citit si va impartasesc si voua:
Cat trebuie sa iau in greutate?
Bineinteles ca greutatea aferenta sarcinii este diferita de la mamica la mamica, dar in general, o femeie normoponderala (cu o greutate normala) trebuie sa se ingrase in medie pe parcursul sarcinii 14 kg: 2 kg in primele 3 luni, iar apoi cate o jumatate de kilogram in fiecare saptamana pana la finalul sarcinii.
Cele 14 kg pe care le adaugi in conditii normale de sarcina sunt reprezentate de: fat 3,5 kg; uter 1 kg; placenta 1 kg; tesut adipos acumulat pe sani 1 kg; lichidul amniotic in care pluteste fatul 1 kg; sange 1,5 kg; tesut adipos 3,5 kg; lichide retinute de organism 1,5 kg.
Daca esti o mamica subponderala, trebuie sa acumulezi mai multe kilograme pe timpul sarcinii (aproximativ 16 kg) pentru a evita sa aduci pe lume un bebelus mic.
Daca inainte de sarcina aveai cateva kilograme in plus, atunci se recomanda o crestere in greutate de 10-13 kg.
carminabulina spune:
Madyna multumesc pentru incurajari chiar am nevoie de ele. Can il aveam doar pe Mihnea imi mai doream inca 3 dupa ce am facut-o si pe Irina m-am hotarat ca mi-e de-ajuns
.
Este clar ca daca am folosit Escapelle (pastila de a doua zi) acest bebe nu era chiar visul nostru. Acum ca s-a intamplat este bine venit si dorit.
Ai dreptate cand spui ca important este ceea ce-mi doresc eu si nu lumea dar te simti ciudat, daca nu chiar jignit cand auzi "Ei sa fie sanatos dar sa stii ca pe tine nu te felicit..." No comment.
Cat priveste masuratorile de gravida ele sunt aceleasi cu perioada ta normala. Daca porti S in viata de zi cu zi tot S porti si la hainele special de gravida. Cateodata si alea sunt prea mari.
Un exemplu concret: eu purtam 34-36, S sau XS depinde de firma si m-am ingrasat in a doua sarcina 30 KG, si tot S si XS am purtat, dar haine speciale, de gravida.
BTW, tocmai slabisem 26 kg si acum ce fac? O iau de la capat
?
Mihnea 15 mai 2006; Irina 10 august 2008 si acum
8+ cu bb3
www.dropshots.com/carminabulina#albums/2008" target="_blank">Poze cu noi
Lidia74 spune:
Multumimm Madyna...f interesant
Carmina intr-adevar cred ca nu iti cade bine sa iti spuna cineva ca nu se bucura cand aude de bebe. Eu va felicit pe amandoi(inclusiv pe tati) pt ca ati ales ca bebe sa vina pe lume daca tot si-a facut cuibusor in burtica ta. Sunt sigura ca Doamne Doamne o sa aiba grija de voi. Pupici multi

12+
cristina_boc spune:
Salutare,
Ce chef de scris aveti fetelor. Abia reusesc sa va citesc.
Am inceput de luni lucrul (dupa 1 luna de somaj tehnic) si sunt tare obosita dupa ce ajung acasa. Dar vreau sa va spun ca pe parcursul programului de lucru nu mai imi este rau , saptamana asta n-am mai varsat deloc dupa ce saptamanile trecute tineam WC in brate toata ziua... Am ceva greturi dimineata, si sunt de obicei balonata dupa ce mananc...
Inca nu am anuntat pe nimeni la servici. Astept sa vad ce imi zice doctorul pe maine.
Ati avut careva probleme cu mediul de lucru?... adica un mediu toxic. Eu am si munca de birou si de teren . Nu stiu ce sa fac acum: sa intru in concediu de risc sau sa cer numai munca de birou
.
Imi place foarte mult FULGUSORI.
pt idee

CRIS
7
Madyna spune:
Carmina te inteleg foarte bine, sora mea a patit aceeasi chestie de fiecare data. La primul nascut in 2000 ca e prea tanara (avea 20-21 de ani) ca ce ii trebuie copil asa repede si nici maritata nu era, pe ea nu o interesa deloc, sau cel putin nu arata dar in sufletul ei nu mai ea stie.
Al 2-lea nascut dupa 1 an adica in 2001 (!!) ce mai era isteria totala.. o persoana mai rea de gura din familie i-a zis ca parca e iepuroaica de ii face unul dupa altul..
Al 3-lea peste 2 ani, au spus ca nu avea destui ce-i mai trebuia inca unul!?
Acum cu al 4-lea nu mai zice nimeni nimic in fata dar pe la colturi sigur se vorbeste . Pentru ca acum s-a despartit de primul barbat si e cu un italian care are si el un baiat cu handicap din prima casatorie si isi dorea muuuult sa faca inca un copil.. asa ca era normal..
Dar oricum lumea e rea si invidioasa mereu..
Cat despre haine ma duc maine sa le schimb
betty78 spune:
Am aparut si noi la apel: In primul rand imi place tare mult atmosfera pe aici...e clar cu mult mai bine
Iar redenimirea subiectului e super ok....
Monis5 si eu tot in 14 saptamani sunt: de fapt 13 saptamani si 2 zile, deci 14.
Mie imi este super rau....am mancat humus cu carnita de berbecutz (scuzati ca..fonia) si acum nu mai pot de greata...sper sa nu fac vreo criza de bila; am avut 2 in vaiata mea pana acum care s-au treminat la spital si erau in timpul sarcinii precedente
Betty78
13+ si
Mario-Alexandru 16 aug 2007
www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Mario prima oara la mare
pozele noastre
asa creste bebe Mario
simina_kin spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Madyna Simina da' noi nu suntem fulguleti ci fulgusori! deci alta mancare de peste Sper si eu sa ajungem toate la scutece sa nu se mai piarda nici un samburel pe drum si sa fim fericiti toti pana la adanci batraneti.... ![]() ![]() |
Hai sa ne concentram
Am sters mesajul de la scutece (oricum nu a scris nimeni nimic)

12+Mariana
Mazarica