Vitamine romanesti in Germania (23)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns i_ulia spune:

hop si eu cu cafea si capsuni cu frisca (unele italienesti, care au si gust de capsuni nu doar aspect )

clau, poti sa pui butter gemüse linistita. eu am pus cartofi, ceapa verde, morcov, staudensellerie si brocolli.

miki, fain dj, te iau sa pui muzica la urmatorul chef!

ceska, imi pare rau, nu stiu cum sa te ajut. eu am schimbat toate actele in ro, inainte sa ne mutam.

osna, nasol cu gradi, sper sa aveti noroc la urmatoarea.

ma duc sa ma uit la küchenschlacht pe zdf. pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns celesta spune:

Citat:
citat din mesajul lui ceska777

Buuuun!
Acuma fetete istetele imi spuneti daca exista vreun avantaj/dezavantaj daca imi fac pasaport cu domiciliul in de/ro?

Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)
Blogu` nostru
Filmulete!
Poze f. noi
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra

Pai primul avantaj e acela ca intri in legalitate al doilea e ca, din experienta mea iti spun, te ajuta cand calatoresti. Nu te mai purica si te intorc pe toate fetele in aeroporturi si la vama pt ca vad ca ai domiciliu in DE si nu in RO...
Alte avantaje nu mai stiu sa fie dezavantaje nu vad sa existe...

„Desparti drumurile, dar nu poti sa desparti si sufletele”

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui i_ulia

hop si eu cu cafea si capsuni cu frisca (unele italienesti, care au si gust de capsuni nu doar aspect )

Iulia, mama lui Iris Maria (7.8.2007)

Iulia vreau si eu capsuni cu gust de capsuni si daca nu cer prea mult, si rosii cu gust de rosii ca asa mi-e pofta de o salata de rosii cu ceapa, ardei gras si castraveti de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noiembrie spune:

Clau , Malzeit! Acum am ajuns de la dentist ...o nebunie . Nu pot sa deschid gura , dar pot sa scriu , asa ca....Am pierdut S:Bahn-ul la mustata , asa ca a trebuit sa mai stau 30 minute in gara degeaba , si am intirziat la gradi , iar Matei era cu lacrimile in ochi , cit roata carului , si mai avea putin si musca din fereastra!Ce sa spun stres total . Nu fac nimic de mancare , se maninca ce este in frigider!Nici nu vad pe unde calc de dureri ...auaauuua.
Fetelor , si mie mi-sa parut superficiala evaluarea de la U 8 , a lui Matei . Alta la gradi nu a facut.Si mie , mi-au spus educatoarele , ca e bine , si ca nu are probleme , dar il vad eu , ce poate si parca(in opinia mea!)nu chiar asa cum trebuie .In sensul ca , atunci cind vorbeste , mai ales romaneste , imi povesteste , imi spune multe , dar citeodata , cind nu-si gaseste cuvintele , zice aaaaaa, aaaaa.Si nu-mi place deloc .
Este adevarat , ca acum a inceput intensiv, sa vorbesca si sa si priceapa mai multe in germana , de cind cu gradi , dar tot nu-mi place ! Si eu vorbesc cu el romaneste , taica-sau o da si mult pe germana , dar v-am spus , nu-mi place "balbaiala"asta . Si a-si vrea sa merg la logoped , sa aud si o parere specializata.
Sa va spun cu actele -cum a fost la mine . Am venit aici , m-am casatorit , am primit certificatul de casatorie nemtesc , am fost in tara , am tradus actul nemtesc , am facut recunoasterea casatoriei in Romania , am facut buletin cu noul nume , apoi certificat de casatorie romanesc (de fapt el este o transcriere al celui german pe care statul roman il recunoaste ca fiind valabil in Romania si implicit recunoaste casatoria).Daca nu-ti trebuie nu -lfaci!Apoi , cu noul buletin , cu certificatul de casatorie , taxele aferente platite , am fost sa imi fac noul pasaport . Eu nu am renuntat la buletin , pentru ca imi mai trebuie , si mai am oarece treburi prin Romania, si la mine s-a trecut domiciliul in Romania . Deci am si buletin si pasaport romanesti . La barbatu -meu (el este venit aici de 19 ani , a predat de mult buletinul ) este pasaport romanesc cu domiciliul in Germania .Puteam si eu sa am acelasi domiciliu dar am spus , mai am nevoie de buletin , asa ca am domiciliul in Bucuresti si resedinta in Germania!
Si da , Ceska , este normal sa iti ceara sa iti faci buletin romanesc , pentru ca cel vechi nu mai corespunde statutului , tau de acum Ca te-ai casatorit , sau este expirat .Recunoasterea am inteles ca o vei primi curind (a casatoriei). Tu trebuie sa te legitimezi cumva in Romania , si ai 2 posibilitati , ori buletin valabil , ori pasport . Si in cazul tau nici unul din actele astea nu mai sint valabile .Am spus mai sus de ce . Deci tu nu te poti legitima cu nimic in cazul asta .Ca sa iti faca pasaportul aia de acolo , trebuie sa-l fac in baza unui act de identitate perfect valabil , ori al tau nu mai este , iar pasaport nu ai (tot din cauza numelui).Este adevarat esti cam intr-un cerc vicios , dar asta este astea sint legile . Nu sint vinovati functionarii de la ghiseu , legile sint cum sint . Dar daca stai putin si cugeti , ai sa vezi ca , este logic . Tu nu te poti legitima cu certificatul de castorie , ca aia saiti schimbe numele doar pe baza lui si sa iti dea pasaport doar in numele acestui certificat . Acest certificat atesta ca in starea ta civila a intervenit o schimbare , si ca aceste schimbare sa fie trecuta in noul tau pasaport , trebuie sa iti faci un nou buletin , (chiar dac va fi doar pentru citeva zile !_daca ceri domiciliu in germania ti-l retin).Cu acest nou buletin -actul tau de identitate , tu vei putea sa iti ridici pasaportul . Altfel nu . De fapt ai sa vezi si tu , ca asa este . Nu stiu daca ai inteles exact ce am vrut sa iti spun , sau daca eu m-am exprimat corect , ca sa intelegi exact . Asta e rationamentul pentru care tie iti trebuie buletin nou !Fara el nu iti poti ridica pass . nou . Tu nu te poti legitima si ei nu pot face un nou pass , cu noul tau nume , doar in baza certif , de casatorie .
Nu vreau sa ma erijez in atot cunoscatoare , dar cred ca am dreptate aici , Vezi ce faci 1 Iti doresc succes!Stiu ca este o cheltuiala in plus , si mai ales ca il vei preda dar asa este !
Hai ca ma-am intins ca o pomana ....
Daca altcineva are alta experienta , sa spuna aici , poate o ajutam pe Ceska .
Hai va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

noi avem un apartament in romania si nu-l putem vinde fara buletinul romanesc.cel putin asa ne-s spus notara.ca noi ne gandeam dupa ce luam cetatenia anul asta sa nu ne mai batem capul la anul sa mergem in tara sa facem buletinele.
am facut aluatul de waffeln il las sa se odihneasca putin si apoi ma duc sa le coc.e asa urat afara ca nu prea am chef de nimic.

mamica fluturasului Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_specht spune:

noiembrieaceasi poveste a fost si la mine ,dupa ce m-am casatorit am mers in tara si mi-am facut buletin si pasaport pe numele nou.,in ianuarie anul asta trebuia sa-l schimb am fost in Bonn la consulat mi-am depus actele iar cand am mers sa-mi ridic pasaportul mi-a luat buletinul.

ceska de ce nu il faci aici daca ai certificatul de casatorie romanesc?poate ar fi mai simplu,adevarul ca tre asteptat mai mult pana il primesti.
eu tin minte ca pe formularele pe care trebuia sa le completez scria asa ma legitim cu,,C.I:buletin certificat de nastere.asta ar insemna ca e valabil certificatul de nastere sau?
probabil sunt si in Romania cereri de pasapoarte pt cetatenii romani stabiliti in strainatate ,
sau mai poti si altfel iti faci pasaporul in Romania si mergi pe urma la consulat si ei iti pun in pasaport domiciliul in Germania.

mihaela si Dennis 20.09.2005
www.onetruemedia.com/shared?p=23f95f74bca9bef4cfc0fa&skin_id=5&&utm_source=otm&utm_medium=text_urlurl" target="_blank">dennis

Dennis-puiu

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=243eebabe6e91c82714dd9" target="_blank">simleu silvaniei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns i_ulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui celesta
Iulia vreau si eu capsuni cu gust de capsuni si daca nu cer prea mult, si rosii cu gust de rosii ca asa mi-e pofta de o salata de rosii cu ceapa, ardei gras si castraveti de

celesta, eu iau legumele de la piata, parintii prietenei mele au stand cu legume si mi-a spus maica-sa de cand au aparut ca imi spune ea cand sa iau, ca sa merite. si ce-i drept astea italienesti sunt si mai scumpe, am dat 2 euro pe o casoleta de 250g. dar nu cumpar in fiecare zi, asa ca de pofta o data merge.
iar rosiile, daca sunt nemtesti, sunt ok, eu fac deja salata asortata. alea din spania n-au nici un gust, in general toate legumeel din spania sunt mai proaste calitativ, din ce am vazut eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia74 spune:

tja codruta cam asa e de fapt logic,dar iarasi intervine o nelegalitate la mijloc si anume cea cu domiciliul, ar trebui putin gandita chestia de catre cei de la politie, ptr ce sa elibereze CI, sa i-o retraga atunci in 2 sapt cand primeste pass, e intr-adevar un cerc vicios, dar nici 2 domicilii nu poti avea, eu cu pass romanesc dar cu domiciliul in Germania imi fac treaba in ro,imi platesc cotizatia la pensie mai departe, am inca cont bancar in ro, am spus situatia ca nu mai am buletin,dar asta e actul meu de baza in ro, na nu stiu cel mai bine ar fi sa intrebe la pass,intra pe site la poltie si vezi ce si cum,ai si nr de tel acolo, cauta informatii, dar oricum la tm is foarte amabili tipii de acolo si iti dau informatii.
Codruta ce ti-a facut iar la dinti? ai algocalmin?

INGERASUL EMMA AIDA

www.onetruemedia.com/my_shared?z=24c9383cccafa2434e80e9&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Album Claudia
Timisoara Impreuna
'Roaga-te lui Dumnezeu,ca si cum totul ar depinde numai de Dumnezeu.Munceste in viata,ca si cum totul ar depinde de tine'

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui i_ulia
celesta, eu iau legumele de la piata, parintii prietenei mele au stand cu legume si mi-a spus maica-sa de cand au aparut ca imi spune ea cand sa iau, ca sa merite. si ce-i drept astea italienesti sunt si mai scumpe, am dat 2 euro pe o casoleta de 250g. dar nu cumpar in fiecare zi, asa ca de pofta o data merge.
iar rosiile, daca sunt nemtesti, sunt ok, eu fac deja salata asortata. alea din spania n-au nici un gust, in general toate legumeel din spania sunt mai proaste calitativ, din ce am vazut eu.

Iulia, mama lui Iris Maria (7.8.2007)

Probabil ca ai dreptate, sunt mai bune de la piata... de la supermarket mie mi se pare ca nu au nici un gust... Cred ca am eu o obsesie ca alea din RO erau bune, desi mama spune ca au inceput sa fie si acolo fara gust.
Capsunile astept sa se faca aici langa mine pe o plantatie, sunt cum ar trebui sa fie, adica cu gust pana atunci mai cumpar si de la supermarket ca mi-e pofta.
Eu am locuit pentru un timp in Spania si cumparam legume si fructe de la piata, erau extraordinar de bune, in schimb cele de la supermarket erau ca si aici, fara gust.
Acum m-am lenevit si nu am chef sa merg expres in ziua in care au piata in oras, ma enerveaza si ca nu am unde parca pe aproape, motive se gasesc

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui osna

noi avem un apartament in romania si nu-l putem vinde fara buletinul romanesc.cel putin asa ne-s spus notara.ca noi ne gandeam dupa ce luam cetatenia anul asta sa nu ne mai batem capul la anul sa mergem in tara sa facem buletinele.
am facut aluatul de waffeln il las sa se odihneasca putin si apoi ma duc sa le coc.e asa urat afara ca nu prea am chef de nimic.

mamica fluturasului Matei

va invit in bucataria mea

Mihaela nu sunt avocat sau notar, totusi o contrazic pe notara ta printr-un contra-exemplu: soacra mea a piedut cu multi ani in urma cetatenia romana cand a luat-o pe cea germana si anul trecut a vandut un apartament in RO fara probleme, s-a legitimat cu pasaportul german. Legea romaneasca (asta stiu sigur de la avocat) permite cetatenilor straini sa detina imobiliare in RO, in schimb nu le permite sa detina pamant. Deci atentie un strain poate avea o casa in RO, dar nu si pamantul de sub ea
Tu nu pierzi cetatenia romana daca o iei pe aia germana, buletinul nu te conditioneaza cu nimic de vanzare sau cumparare de imobiliare, pamant, etc... esti cetatean cu drepturi depline si te legitimezi cu pasaportul romanesc.
PS: Bune waffeln faci, dupa una din retetele tale de pe culi fac si eu si au real succes

Mergi la inceput