Vitamine romanesti in Germania (23)
Raspunsuri - Pagina 9
noiembrie spune:
Clau , mi-a zgindarit fiecare dinte in parte , dupa tratamentul ala de paradontoza , au ramas un pic dezgoliti , ca sa spun asa , .I-a adus pe toti la un numitor comun.Fiecare in parte mai avea cite o gaurica , cite o ciobitura , ceva , o carie , si acum sint ok., dar nu iti spun ce dureri am , mai ales ca s-a dus anestezia ....
Nu m-am exprimat prea plastic , dar intelegi tu , nu sint de meserie (daca eram nu ajungeam asa!))sa iti spun in termeni tehnici ce si cum , dar e vai si ...amar .Am niste Piafen , din Romania , dar poate mai rezist fara!
ceska777 spune:
1.Resedinta este locuinta care, spre deosebire de domiciliu, nu este statornica sau principala. O persoana poate avea, in dreptul nostru, un singur domiciliu si mai multe resedinte.
In anumite cazuri stabilite de lege, unele acte pot fi indeplinite si la resedinta persoanei. Astfel, casatoria se poate incheia si de organul competent in raza teritoriala a resedintei oricaruia dintre viitorii soti; citatiile si actele de procedura pot fi communicate si la resedinta partilor. In dreptul international privat resedinta este unul din criteriile pentru reglementarea conditiei juridice a strainilor si rezolvarea conflictelor de legi.
2.
Loc in care persoana fizica isi are locuinta statornica sau principala.
Orice persoana are un domiciliu si nu poate avea decat unul singur. Constituind unul din mijloacele de identificare a persoanei fizice, domiciliul are o importanta deosebita in raporturile juridice. Legea foloseste domiciliul drept criteriu pentru determinarea competentei instantelor de judecata in unele categorii de litigii, pentru stabilirea locului deschiderii succesiunii sau in alte cazuri. Domiciliul este voluntar, atunci cand este stabilit de insasi persoana fizica. Dovada domiciliului voluntar se face cu buletinul de identitate ori, in unele cazuri, prin alte mijloace de proba prevazute de lege. In cadrul legislatiei actuale, domiciliul sotilor, conjugal, este tot voluntar, deoarece sotii il aleg impreuna, spre deosebire de reglementarile vechi, potrivit carora femeia casatorita isi avea domiciliul la barbatul ei.
Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)
Blogu` nostru
Filmulete!
Poze f. noi
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra
ceska777 spune:
Fetele, mersi de raspunsuri.
Eu cam asta incercam sa-mi lamuresc: domiciliu vs. resedinta, avantaje/dezavantaje.
Uite Osna trebuie sa isi pastreze buletinul ca sa rezolve o problema imobiliara in Ro, la fel Noiembrie a pastrat domiciliul in Romania, nu?
Oi vedea eu in Ro in iunie, eventual fac intai un termin la notar sau avocat sa ma lamuresc si apoi le fac pe plac autoritatilor romane!
Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)
Blogu` nostru
Filmulete!
Poze f. noi
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra
ceska777 spune:
Mihaela Specht,
eu am depus actele pentru transcrierea certificatelor de casatorie si nastere pt baiat in Romania si deci trebuie sa le ridic tot eu acolo, nu am reusit sa fac procura sa le ridice sora mea.
Hai ca am facut sedinta de drept civil international aici la noi la vitamine.
Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)
Blogu` nostru
Filmulete!
Poze f. noi
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra
Yasmine spune:
Citat: |
citat din mesajul lui noiembrie Clau , mi-a zgindarit fiecare dinte in parte , dupa tratamentul ala de paradontoza , au ramas un pic dezgoliti , ca sa spun asa , .I-a adus pe toti la un numitor comun.Fiecare in parte mai avea cite o gaurica , cite o ciobitura , ceva , o carie , si acum sint ok., dar nu iti spun ce dureri am , mai ales ca s-a dus anestezia .... Nu m-am exprimat prea plastic , dar intelegi tu , nu sint de meserie (daca eram nu ajungeam asa!))sa iti spun in termeni tehnici ce si cum , dar e vai si ...amar .Am niste Piafen , din Romania , dar poate mai rezist fara! |
noiembrie, imi pare rau sa aud, eu sunt de partea cealalta a baricadei, adica stau pe scaunul dentistului, nu al pacientului.
Nu ti-a dat nimic pt. dureri?, Ti-a facut tratament parodontal, sau "Profesionelle Zahnreinigung"? Ti-a cerut ceva in plus decit ce plateste casa?
Intreb, pt. ca, virgula, casele de asigurari, platesc din putin in mai putin, si pacientii trebuie sa plateasca mult, ceea ce putini pot.
>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin
Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena
anangel_lexi spune:
Mai, ce bataie de cap si cu resedinta si domiciliul asta. Mie mi-au spus colegii ca daca locuiesti in strainatate trebuie sa mergi in tara la Evidenta Po****tiei sa-ti taie buletinul la un colt. Si nu te mai poti legitima decat cu pasaportul. Mie asta mi se pare o prostie cata vreme nu soliciti cetatenia statului in care locuiesti. Eu una nu am de gand sa renunt nici la domiciliul din Ro, nici la buletin si cu atat mai putin la cetatenia romana. Apropo, cum mai e legea aici, in De, ai voie sa ai doua cetatenii sau te obliga in continuare la una singura?
de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
osna spune:
da o poti pastra pe cea romana cand o iei pe cea germana.
trebuie sa recunosc ca pina acum nu am citit sau intrebat si alt notar/jurist cum e cu buletinul,sau vanzarea/cumpararea apartamentului din ro daca nu mai am buletinul/pass valabil.eu am luat-o de buna ce mi-a zis notara din resita.sau s-o fi schimbat acum dupa intrarea romaniei in UE si legea.
eu in romania platesc impozit la apartament si toate cele,am domiciliul acolo deocamdata.
waffele au iesit superbune,le-am topit imediat.ma duc sa pun reteta pe blog.
mamica fluturasului Matei
angiuta spune:
Daca-ti faci pasaportul in Ro poti alege daca vrei sa ai domiciliul in Ro sau in De dar daca-l faci prin Consulat iti opreste automat buletinul. Eu mi-am schimbat pass-ul in Ro asa ca am putut pastra buletinul. Lui Vladut am vrut sa-i facem domiciliul in De (tot in Ro) dar trebuia o declaratie la notar, a noastra a parintilor asa ca am renuntat (era o coada ingrozitoare).
Daca ai domiciliul in De in general nu exista probleme de legitimare in Ro, arati pasaportul si zici ca ai domiciliul in strainatate. O chestie comica s-a intamplat cand am fost martori la o nunta iar sotul avea pasaportul iar functionara de la Casa Casatoriilor cerea cu vehementa buletinul si noi ne chinuiam sa-i explicam ca nu are decat pasaport (ea credea ca l-a uitat acasa). Pana la urma s-a rezolvat problema, femeia a inteles si am putut fi martori.
Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007)