Vitamine romanesti in Germania (23)
Raspunsuri - Pagina 6
miraklucker spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui i_ulia
mira, nici stefan nu gateste fara carne, decat paste cu sos de rosii hai sa-ti zic cum arata meniul saptamanii asteia: luni-paste cu sos de leurda si smantana marti - quiche cu quark si legume miercuri - risotto cu spargel (multumesc, tumpi!) joi - budinca de paste vineri - asia pfanne sambata - spanac cu cartofi si oua duminica - friptura cu legume si spätzle Iulia, mama lui Iris Maria (7.8.2007) |
haha Iulia, si la noi spaghetele si pastele sunt pe primul loc. Cel putin cand le faci stii ca le manaca. Isi pun o punga intreaga de cascaval ras pe ele si le infuleca.
acu chiar ca plec.......in pat. rufele sa se calce singure ca eu n-am chef
Mira mami de DAVID(15.08.2002), DARIA(20.11.2004), si SELINE(07.02.2006)
Poze noi.....cu noi
Drei dinge sind uns aud dem Paradies geblieben: die Sterne der Nacht, die Blumen des Tages und die Augen der Kinder
ceska777 spune:
Asa, buna dimineata!
Aici e un intuneric si un frig, a plouat, brrrrrrr. Mai sunt si singura cu catelul si pruncul acasa si vreau nu vreau tre sa ies cu cainele si normal si cu pruncu!
Intrebare:
Cand merg in Ro imi fac actele, dupa schimbarea numelui prin casatorie. In vara mi-au zis ca tre sa imi fac intai buletin, pt buletin intai prescrierea certificatului de casatorie in RO. Ala e gata il ridic in iunie! Acuma eu nu pricep de ce am nevoie de buletin ca doar eu traiesc in de, aici am domiciliul. Nu pot dobitocii aia de la pasapoarte doar sa imi schimbe numele in baza certificatului de casatorie? Sau pot sa am doua domicilii? Unul aici unul in ro? Aia sunt batuti in cap in Ro, a fost tata sa intrebe si ii zic numai tampenii, adica n-au nici o logica pt mine. Sa imi fac buletin si sa imi treaca in el domiciliul din de? UF!
Hai, lamuriti-ma voi va rog, cele care v-ati facut in ro actele nu prin consulat.
Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)
Blogu` nostru
Filmulete!
Poze f. noi
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra
puiul11 spune:
Neata
Dau si eu fierbinte. Brrr i frig,aici nu mai ploua dar i ffffffff frig.
Merg sa luam rezultatele si apoi vb cu medicul urolog pt a fixa ora pt luni pt operatie.
claudia74 spune:
Neatza buna,haideti la cafea :
vremea dau quote la ce a scris Franceska,auzi da chiar la ce-ti mai trebuie buletin ca si-asa il vei preda cand scoti pasaportul cu domiciuliul in Germania,tu numai figurezi la nici o adresa in ro doar,deci nu-ti pierde vremea cu buletinul,fa pass cu schimbarea numelui si domiciliul, edit nu poti figura la doua adrese, deci repet cand vei primi pass cu domiciliul aici va trebui oricum sa predai CI,tu bagi actele ptr pass in ro cand mergei sa il scoti vei preda buletinul esti obligata sa il predai.
Mira cred ca acu e momentul prielnic sa cumparati ceva, au scazut si la voi preturile de cand cu criza aia?
Iulia la mine daca se poate sa gatesc zilnic 4 feluri de mancare ar fi bine,ptr toti ai casei cate un fel asa mofturosi suntem ,asa i-am invatat,nu ii mai schimb eu,incerc pe copii dar nu merge , suna super meniul dar mie mi-ar da sotul cu el in cap ,pass auf am ingredintele de quiche ala adica blätterteig si quark pot pune butter gemüsse sa fac si eu asa ceva, dar intr-o tava mica,mica numai ptr mine ca precis nu va manca nimeni altcineva, lumineaza-ma ce gemüsse ai pus .
Mariana si eu numai H&S folosesc de ani de zile, cum pun altceva cum fac matreata de care nu scap numai cu ketokonal.
Monik ai gasit sa cumperi? cum esti süsse? deci la tine e sigur ca va fii fetita?
Merg sa pregatesc pe Andi de gradi,revin.
INGERASUL EMMA AIDA
www.onetruemedia.com/my_shared?z=24c9383cccafa2434e80e9&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Album Claudia
Timisoara Impreuna
'Roaga-te lui Dumnezeu,ca si cum totul ar depinde numai de Dumnezeu.Munceste in viata,ca si cum totul ar depinde de tine'
angiuta spune:
Buna dimineata!
Ceska asa e cu birocratia...intai tre sa ai un act de identitate valabil cu poza (cartea de identitate) pentru a ti se elibera pasaportul. Daca vrei sa ai domiciliul in De pe pasaport or sa-ti opreasca buletinul deci il cam faci degeaba.
Lui Benji i-ai facut certificat de nastere romanesc? citisem ca dupa un an e mai mare birocratie.
Bre tot citesc ce bunatati faceti, eu talent gastronomic nu prea am, asa ca doar ma uit la poze
Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007)
mihaela_specht spune:
ceska oare daca duci in Romania la pasapoarte actul cu domiciliul in De.sa vada ca tu nu mai locuiesti in Ro.oare ti-ar mai trebui buletin?
nu are rost sa-ti faci buletin ,si eu mi-am facut si aici mi l-au anulat.
mihaela si Dennis 20.09.2005
www.onetruemedia.com/shared?p=23f95f74bca9bef4cfc0fa&skin_id=5&&utm_source=otm&utm_medium=text_urlurl" target="_blank">dennis
Dennis-puiu
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=243eebabe6e91c82714dd9" target="_blank">simleu silvaniei
ceska777 spune:
Angi, lui Benny i-am depus actele tot in vara pentru certificat de nastere romanesc. Sper sa il ridic in iunie fara probleme.
Cam boi astia cu birocratia lor! O sa cer de la primarie aici Anmeldeschein de cand ne-am mutat, o sa il traduc desi e in 4 limbi parca. Cu tradusul dau tot atatia bani ca si cum mi-as face buletin pt cateva zile, daca ziceti ca il "confisca" la pasapoarte.
Am iar vinete vreau sa fac musaca. Daca pun carne de pui, piept oare poate papa si B.? Sa vedem ce iese!
Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)
Blogu` nostru
Filmulete!
Poze f. noi
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra
anangel_lexi spune:
Buna la toate vitaminele!
Ma bucur ca v-au placut pozele.
Mira, burg-ul e la 90 de km de Trier, nu prea e la sud, orasul se numeste Cochem. Spor la gasit casuta visurilor voastre!
Apropo de mofturosi, nici ai mei nu mananca nimic fara carne, nici sotul nici copilul. Amandoi sunt mari carnivori. Nu am ce sa fac, daca vreau sa manance ceva, TREBUIE sa gatesc cu carne. Pe copil il mai pacalesc din cand in cand cu cate o ciorbita de legume, dar nu prea mananca decat cateva linguri.
I-ulia, multumesc pt cuvintele frumoase!
Miki, un de la noi pt tine si misterul!
Aici e frig si urat, bate vantul...Oare cand o veni vara?
de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
DidiAlex spune:
Salutare,
Claudia, multzumesc mult de raspuns . intreb pediatra, incercam sa imi fac temele mai intai, simt asa un nod in gat cand tre sa cer ceva .
Noiembrie, acum m-am uitat pe lista sa vad cand e nascut M al tau. tot 2004. norocoaso, dupa Stichtag, ca doar suntem acelasi land.
Nu stiu ce sfaturi sa dau, cand e vb de educatia copiilor. uneori parca sunt 2 taisuri, intre teorie si practica, intre recuperari, false diagnostice..etc etc..
La ai mei copii am mers pe premisa ca mai bine ii evaluez timpuriu decat sa stau sa astept sa recupereze. asa-s mai panicoasa, probabil .
Da, logopedul ne ajuta mult. R al meu a inceput in august 2008 pan in februarie a.c. 20 sedinte. a avut intre timp evaluarea pt scoala si la capitolul limba a iesit la medie, asa ca a mai avut una, in detaliu. Dr care l-a evaluat a doua oara, l-a intrebat pe tata lui de ce a intrerupt terapia in logopedie...in fine, acum merge din nou..cu toate ca educatoarele spun ca vb foarte bine, am o pretena profa de germana la fel zice si alte nemtoaice spun la fel, chiar si logopeda spune ca vb bine, dar stim noi cat is de rigurosi nemtii cand e vb de limba lor. Noi suntem amandoi romani, asa ca vb numai romaneste cu copii, acasa, deci nu are cine sa il corecteze in familie. El vb cu mine numai romaneste, cu tatal lui vb germana, dar i se raspunde/reformuleza in romana.
Acum, io am o matusa in Köln, care nu pune nici o baza pe preoti, psihologi sau logopezi si tot trendul asta actual, prin care mergi la psiholog cum mergeai odata la dentist, io is pe la mijloc, nici nu accept, nici nu ii resping,total, folosesc avantajele..
Da, Claudia are dreptate, R al meu, la evaluare de la 3,6 ani de la gradi, a avut un puct minus la comunicare, chiar si la evaluarea de la cresa, pana la 3 ani, tot la comunicare iesise prost. In sensul ca vorbea, se facea inteles, dar spune 1,2 cuvinte, gesticula..nu vorbea in fraze. Copii pot evident recupera fenomenal, fiecare avem in familie copii care au vb tarziu si acum is mari directori, dar io cred ca e bine sa il ajut, asa cum pot, sa ii ofer in start bun in viata..
Robert aduce cuvinte din germana, in propozitii, cand nu le stie pe romaneste, dar io ii reformulez si ii precizez clar cuvantul in romnana pe care el nu il stie. indiferent unde ne aflam, el vb cu mine in ro.
Io ii citesc povestile numai in romaneste, uneori nu am timp sa citesc poveste inainte, tre sa traduc si sa imi mentin cuvintele si seara urmatoare :).
Evaluarile mele de la U-uri, mi s-au parut superficiale, am insistat sa il evalueze si la limba, intr-o discutie separata. Mi-a dat trimitere la logoped fara nici o problema cu toate ca imi spunea ca..ah, nu e grav..si as fi mers pan acolo incat as fi cautat un logoped (la care mergem acum e recomnadat de pediatra)si i-as fi cerut o parere obiectiva/calificata si daca copilul nu avea probleme as fi platit io consultaita, daca avea ar fi facut logopedul "raport" catre pediatru si astfel as fi obtinut recomadare.
Sper sa fi inteles ce am vrut sa redau, nu vreau sa mai aprind valuri pe aici, ca ma pricep de minune
Yasmine, poate nu ma uiti cu Muzica si engleza.
Io am vazut astfel de anutzuri la biblioteka, dar in timp am vazut ca nu erau rupte biletele cu numerele de telefon ale anuntzului-cerere, si am dedus ca nu erau prea multe personae interesate. Cred ca as intreba si la gradi si la azile de batrani (am o pretena care merge si citeste la o batranica) sau la medicul de familie/pediatru.
acum sunt in faza de adunat info.
osna spune:
buna dimineata si de la noi.matei e foarte bine desi aseara m-am speriat ca l-am pus in pat la 6 jumate-7 si pina azi dimineata la 5 a dormit neintors.acum e vesel,topaie,vad ca nu are nici un cucui.el a cazut cu fruntea jos.i-am spus cand mai vine chanel in vizita sa nu se mai joace cu ea sus in pat,sa stea jos,in castel.el oricum e mai fricos din fire,sunt sigura ca nu se va mai urca cu ea in pat urmatoarele luni.
si azi iar o veste proasta,nu avem loc nici la a doua gradinita la care l-am inscris.erau 100 de locuir anul asta,el este pe lista de asteptare la pozitia 2.
ma streseaza deja astia,mai ramane o sansa,la o a3-a si daca nu la Jugendamt.
ceska multa sanatate!
tumpi la reteta de clatite cu quarkte refereai sau cea de clatite la cuptor??
mamica fluturasului Matei