Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (116)
Raspunsuri - Pagina 17
sanziana27 spune:
Ca sa nu va simtiti lezate am si eu un copil pe care il inscriu in clubul mofturosilor, pe Dragos, cel mare, care imi refuza cu o politete de nedescris lungile mele liste cu meniuri: nu mutzumec, mama satul 
!
In schimb David, copilul pe care si l-ar dori orice mama, are introduse 3 mese/ zi :fructe, legume si cereale...e adevarat ca papa in jur de 180/200g la o masa si a cam lasat suptul pt noapte, ziua foarte rar daca mai trage cate o dusca. Eu cred ca se va intarca singur, ca in ritmul asta eu voi ramane fara lapte, daca el nu mai vrea!
Iar de ceea ce zicea Giulianna: eu nu sunt o mofturoasa, mananc orice, dar putin...genul care mai mult ciuguleste, niciodata nu infulec sau sa am pofte. Dragos cred ca seamana cu nime, iar David cu ta-su in ceea ce priveste mancarea, in schimb la fizic invers!
Mamica fericita de boboci de toamna:
Dragos Mihai (26 septembrie 2006) si David Gabriel (8 octombrie 2008)
Dragos Mihai - povestea iubirii noastre mici
David Gabriel - povestea celui de-al 2 lea nazdravan
www.eu-si-bebe.com/jurnalul-copilului-f22/jurnalul-celor-doua-minuni-din-viata-noastra-t48.htm" target="_blank"> Jurnalul celor doua minuni din viata mea
poze noi cu David
luminita2008 spune:
Salutare bobocime!
Veniram de afara, neudati de data asta
, hranit huni fomisti care acum dorm, asa ca iata-ma!
Musette, brrrr, si mie mi-e cam teama de prima/primele cazaturi, dar vor veni cu siguranta, e absolut firesc.
, ma bucur ca e totul ok.
Bitza
, felicitari pentru dintisori!!!!!!
Noi n-avem nici urma de dinte, asa ca zic sa infiintez Clubul Stirbilor ?
Ratonel, poate e de la dinti, mami.... si ai mei mai plang/urla aparent fara motiv... nu mai baga si tu in seama pe toata lumea, nu mai pleca urechea.... oricum,, imi lace optimismul tau!!
Andy_g, Boo noi patim asa cu biberonul! Azi noapte va ziceam, au dormit lemn, nu s-au trezit ptr papa, iar de dimineata credeam ca o sa inghita si biberonul de foame, dar nu, abia au baut 60-70ml... iar seara, daca nu au trecut 4 ore de la ultima masa, nu papa decat 100ml... o fi si asta o etapa, ce sa zic....
Alina, poti sa ii dai si legume, dar eu zic ca e mai safe sa treci la legume - deci la a doua masa - dupa ce ai inlocuit-o pe cea de fructe. Sigur, nu e regula, dar poate e mai sigur ptr stomacelul lui, chiar daca se pare ca e f incantat de papa solida, 65gr e fff bine dupa 6 zile! Depinde si de densitatea piureutului, dar 65gr inseamna mai mult in ml. nu stiu sa-ti spun cat, dar eu am cantarit o data 180ml, un pahar Avent si arata cam 220gr... pune papica intr-un recipient gradat in ml, ca sa vezi, poate chiar in bibe, dar doar ca sa vezi cati ml sunt... complicat, nu? 
Feli, noi deja i-am dat conopida, cam de pe la 6 luni jumate. E ok. Mazare am auzit ca nu ar fi indicata pana pe la 10 luni
... eu mai astept, cojitele alea nu imi suna bine
....
Luminita
de
Eduard Mihai si
Robert Gabriel - 26.09.2008
_
Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
GHIDUL MAMEI
poveste despre comori
Creste bobocelul Edi Creste bobocelul Robi
iepurila spune:
am ajuns
iar trebuie sa o iau pe capitole ca sa nu fac vreo varza.
pup bobocei bolnaviori. sa le treaca repede: Dimitri, Gruia 
Felicitari noilor membri ai clubului Iepurila: va voi da in judecata si va voi cere drepturi de autor: [b]Anda, Lucas, Hari, Andrei
Carla felicitari pt TATA (ssst sa nu te auda Mama). Vazut filmulet 
Anca imi pare rau de stresul prin care treci vis a vis de servici. Urasc criza asta sau pseudo criza asta.
Mimihoo, pai bine mai ieseanco. Lucrezi sub acoperire? nu spui tu nimic? 
Nausica, poti sa-mi zici si mie te rog dimensiunile si pretul la izopren. Ca eu am vazut in Kaufland o gentuta de 10 bucatele (32 x 32 cm) la 35 ron. Mi se pare cam mult.
Felicia 

bine ai revenit
poate ma luminezi si pmine c niste retete la iaurtiera. Ca eu am luat-o (70 ron - tefal- in Carefour- asa reducere pt ca la unul din borcanele ii lipseste capacelul)dar ma cam uit la ea. Si manualul nu ma prea ajuta.
Votat Bighidel
Bitza[/b] vreau si eu reteta la brocoli, etc cu sos de branza.

hai ca revin
iepurila spune:
daaa capitolul raportari:
fusei azi dimineata la vesnica EKG. Pulsul ok 140. Ne-a trimis la radiografie. Deci vin-o acasa, da copilului sa manance, lasa-l sa doarma 1 h si trezeste-l sa-l duci la radiere. vrei nu vrei....
Maine dupa amiaza cu discheta de la radiologie in dinti, mergem la echografie. iar ne sedeaza.....deci numai adrenalina
vreau sa-i bag si eu carnita in piureul de legume, desi legume nu mananca prea multe (ca numar: doar dovlecel, cartof dulce si avocado-daca poate fi numit leguma. am mai incercat si pastarnacul dar nu-i place. atat am reusit noi sa experimentam)
Intrebarea era pot sa-i dau carne de curcan (de tara)? Si daca da cum o fierb? in abur sau in apa?
pot fierbe o cantitate mai mare, blendui si congela?
trebuie sa-i dau intai supa de carne? sau pot trece direct la carne?
pup
bitza2008 spune:
Moa, daca sotul e plecat eu stau toata ziua pe forum
LUMI lasa ca tot in Clubul Dintzosilor vii...acusica.
IEPURILA pai e simplu tare... fierbi(aburesti) in apa cu sare brocoli&co si cand sunt gata pui sosul facut pe foc mic din 2 tuburi branza topita+2 lg smantana. 

FERICITA MAMICA A LUI LUCAS (1 SEP 2008)
poze
Nocom spune:
Buna ziua
Multumesc de raspunsuri referitoare la salteluta. De cocos am gasit peste tot, carefour, miniblu.... dar dr zicea ca mai buna este cea de iarba de mare....daca nu gasesc o sa urmez sfaturile voastre. 
CD ai reusit s-o intrebi pe nasa de unde a luat salteaua? Sarumana
babytza 

O zi buna sa aveti!!!
mami de
Daria Anastasia (24.09.2008) si
Matei (11.07.2004)
poze cu noi
poze DARIA
luminita2008 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui iepurila Intrebarea era pot sa-i dau carne de curcan (de tara)? Si daca da cum o fierb? in abur sau in apa? pot fierbe o cantitate mai mare, blendui si congela? trebuie sa-i dau intai supa de carne? sau pot trece direct la carne? |
iti spun cum am facut eu:
- le-am dat carne de curcan cu hormoni
- am fiert in apa si am pus la piureut si parte din apa in care am fiert carnea. NU am aruncat prima apa, papat hunii supica cu albumina.

- am congelat carnea pe bucatele mici, fix cat imi trebuia ptr cele 2 portii ale hunilor din ziua respectiva. nu prea pastrez alimentele blenduite in congelator si nici in frigi... doar bucatele si de regula crude, fie ca vorbim de legume sau fructe.
- eu am trecut direct la carne, fara supa de carne si a fost ok.
ti pup la patrat, mai!

Luminita
de
Eduard Mihai si
Robert Gabriel - 26.09.2008_
Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
GHIDUL MAMEI
poveste despre comori
baby_boy spune:
| citat din mesajul lui iepurila daaa capitolul raportari: fusei azi dimineata la vesnica EKG. Pulsul ok 140. Ne-a trimis la radiografie. Deci vin-o acasa, da copilului sa manance, lasa-l sa doarma 1 h si trezeste-l sa-l duci la radiere. vrei nu vrei.... Maine dupa amiaza cu discheta de la radiologie in dinti, mergem la echografie. iar ne sedeaza.....deci numai adrenalina vreau sa-i bag si eu carnita in piureul de legume, desi legume nu mananca prea multe (ca numar: doar dovlecel, cartof dulce si avocado-daca poate fi numit leguma. am mai incercat si pastarnacul dar nu-i place. atat am reusit noi sa experimentam) Intrebarea era pot sa-i dau carne de curcan (de tara)? Si daca da cum o fierb? in abur sau in apa? pot fierbe o cantitate mai mare, blendui si congela? trebuie sa-i dau intai supa de carne? sau pot trece direct la carne? pup Cea mai fericita mami - ELENA (21 Octombrie 2008) Oamenii nu esueaza, doar inceteaza sa mai incerce. |
Doamna Iepurila
uite cum am facut eu
Cand am introdus prima data carnea..a fost cea de curcan..cu asta am inceput...deci poti s-o introduci linistita...am transat o bucata piept de curcan de tara in bucatele mici si bagat la conge. In fiec. zi scot o bucatica si o fierb cu legumele.
Primele 2 dati am fiert carnita separat..deci in apa.nu la aburi.iar apoi am fiert-o direct cu legumele. Eu nu i-am dat supa de carne..i-am introdus direct carnea.Nu congelez supica..eu ii fac proaspata in fiecare zi..am incercat sa-i fac pentru 2 zile.si s-o tin la frigider..insa nu mi-a placut.Acum cum crezi tu.

Cristina , mamica de
Raducu (7.10.2008)
luminita2008 spune:
| citat din mesajul lui bitza2008 Moa, daca sotul e plecat eu stau toata ziua pe forum ![]() LUMI lasa ca tot in Clubul Dintzosilor vii...acusica. ![]() |
uf, sper! deja le-am dat in mancarica bucatele mai mari si le cam papa... da' poate ar fi trebuit totusi sa astept dintii....

Luminita
de
Eduard Mihai si
Robert Gabriel - 26.09.2008_
GHIDUL MAMEI
poveste despre comori
andreea_ada spune:
hellllo si de la noi 

lumi vrem si noi sa facem parte din clubul stirbilor ![]()
![]()
bitza felicitari pt dintisori

si acum pentru toate fetele care nu pot sa plece la mare sau in concediu pe undeva , va invit la mama la camping
aici si-a petrecut maia mini vacanta de zilele astea ![]()
si acum cateva poze de la munte ![]()
caciulita de imprumut
la plimbare
cu tataie
cu unchiu`
vineri ajungem acasa , atunci o sa am cu siguranta mai mult timp de forumeala

mamica fericita de Maia Sofia - 23.09.2008
poze cu pitica