*LMA!!* Puiuti de Randunici 2008!! (255)
Raspunsuri - Pagina 6
bitza037 spune:
Olga mai excat vreau sa ma ajutati sa iau o hotarare, ca am oroare de vaccinuri.......si nu ma refer la astea obligatorii.......la Priorix ma refer, care am inteles ca este optional/obligatoriu adica el ar fi obligatoriu dar intr-un fel pot sa nici nu-l fac, nu mai inteleg nimic........o sa vb si cu dr. mea....dar vreau sa am mai multe pareri.....
acum ideea este asa.......care este raportul avantaje/dezavantaje...?????
Naty merci
Clau vreau sa vorbesc si eu ceva cu tine off topic, poti sa-mi dai adresa ta de mess?????
IRINA
Mami fericita si implinita de Antonia
sufletel
www.flickr.com/photos/21646834@N06/" target="_blank">poze
bitza037 spune:
de fapt nu este un secret ce vroiam sa vb cu Clau.....va spun si voua ca nu stii de unde sare iepurele:
ieri m-a lasat balta muncitorul care imi renoveaza o garsoniera ...si caut disperata pe cineva.....ideea este ca de gasit am gasit dar au frate niste scoruri de ti se ridica parul in cap........asa ca daca stiti pe cineva care nu are de munca si poate sa ma ajute......da-ti-mi de stire!!!
.....cu conditia sa nu ma jupoaie...toti zic ca este criza si ca nu au de lucru si dupa ce discut cu ei si ajung la bani......ma loveste in moalele capului.....
si multumesc anticipat!
Scuze pentru off topic.......
IRINA
Mami fericita si implinita de Antonia
sufletel
www.flickr.com/photos/21646834@N06/" target="_blank">poze
natynic spune:
Bitza, omul nostru termina in cateva zile (dar acuma n-as sti sa-sti spun daca in 3, in 5 sau o sapt) si nu red ca are ceva in perspectiva de lucru, o sa-l intreb. Nu e nici ieftin dar nici scump, lucreaza f bine dar trebuie biciuit de la spate sa nu se lalaie. Daca vrei ii fac o intrebare.
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
Kya spune:
Bitza ce tare ai fost cu off topic! Ti se pare ca am avea un topic anume aici?
Din pacate nu stiu nici un muncitor. Ar fi unul care a fost la noi acum ceva vreme, dar nu l-as recomanda nici dusmanilor
Raluca mamica de Sanziana
God didn't bring me this far, to leave me here!
Olgutzika spune:
Irina, Priorixul face parte din schema obligatorie de vaccinare din Romania, SI din toata lumea ( vaccinarea impotriva rujeolei, oreionului si rubeolei ). Tu poti refuza, in scris, vaccinarea copilului tau, asumandu-ti toate implicatiile ce pot decurge de aici ( de exemplu, cresa Iuliei nu o accepta nevaccinata....).
In balanta mea, avantajul de a nu-mi vedea copilul bolnav atarna mai greu decat potentialele ( pentru mine ) dezavantaje ( adica eventualele reactii adverse, pe care Sophie inca nu le-a facut ). Asta e o expunere simplista, discutia este MUUULT mai ampla, e o intreaga disputa pro-contra vaccinarii in general. Eram curioasa ce motive CONTRA ai tu. Voi cauta un subiect recent de la Parintii intreaba, parintii raspund, cu o astfel de dezbatere, asta :
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=135983
Ceea ce trebuie tu sa tii minte cand si daca vei cauta pe net, este ca in general, pe net, pe forumuri, sunt mai degraba expuse opiniile negative asupra diverselor subiecte, ca deh..asa e natura umana, striga la greu, mai putin la bine...Succes!
Olga mamica de Ioana-Sofia, 25 feb 2008
Kya spune:
Si eu stiam ca Priorixul e obligatoriu. Noi o sa-l facem, chiar daca pentru rubeola o sa fie imunizata degeaba, ca a facut-o deja.
Raluca mamica de Sanziana
God didn't bring me this far, to leave me here!
ramo_cata spune:
vad ca nu ati ciripit cine stie ce...am fost cu andru la joaca,am papacit ,azi ii facui piure de cartof,morcov,ceapa cu ficatel,,,si papaci tot...am bagat o masina la spalat,am aranjat niste acte de-ale sotiorului,ca le lasa imprastiate peste tot ,daca nu le tin eu evidenta vai mama lui ce i s-ar intampla...acum im beau si eu cafeul linistita...
criss ca si-a facut temele..acu'vad ca ai mai mult timp
tuchi pt cafea
raluca nu stiu mai nimic despre vigantoletten..eu i-am dat numai vigantol ,cand am fost ultima oara cu andru la control la dr de la craiova mi-a zis ca prin aprilie -mai o sa mi-l scoata..inca nu am ajuns la control trebuie sa merg luna asta sa vedem ce zice...
rebecutza la mai multe nopti dormite
naty off acu'tanta ...bai ce se intampla acolo?se tin lant problemele...
bitza eu i-am facut ror martea trecuta..a facut febra primele 2 zile max 39,fara pofta de mancare normal...dr mi-a zis ca poate sa apara o eruptie din ziua a 5a pana intr-a 12..pana acum nimic sper sa nu avem parte de asa ceva...in rest e totul ok...este optional dar pe mine dr nici nu m-a intrebat vrei sau nu vrei ..mi-a zis ce vaccin avem de facut ,reactiile la ele si gata..sincer eu nu am stat pe ganduri daca il fac sau nu-l fac..mi-am facut griji la ce o sa se intample dupa ,ce reactii o sa aiba dar mai bine l-am facut decat sa-mi vad copilul bolnav sau sa-mi reprosez peste catva timp/ani ca nu am facut aia si aia si aia..am mers pe mana doctorilor..sper sa fie bine...sunt pareri pro si contra dar eu zic ca reactiile difera de la copil la copil ..trebuie sa discuti cu dr ta si sa nu te iei dupa unul si altul ..faci cum crezi tu ca e mai bine pt puiuta ta ...
si pe mine m-a spart cata cu orezul ..andru meu nu mananca decat paine,biscuitel singur in rest nimic...am incercat sa-i dau banana si o terciueste de mama focului ,si-o pune pe ochi ,pe jos,pe mine numai in gura nu..cu linguritza nici fgand cum am mai zis nici biberonul nu si-l tine...il baga in gura dar nu-l ridica in sus ca sa curga si lapte/apa..il tine ce-l tine si gata ii da drumul ...
zoze nu esti singura pe lume..iote-ma ca si eu sunt la fel...gatit,spalat,hranit cochil,hranit catel,schimbat,plimbat,jucat.culcat cochil ...asa ca iti tin companie ca sa nu te mai simti singurica..asa zic si eu vine el si randul meu dar pana atunci ehehe cat mai e...
RAMI mamica fericita de puiutz mic si iubit ... ANDREI
http://community.webshots.com/user/ramonika8128
clauclau spune:
Hop si noi, gata, plimbat, jucat, mancat , culcat si pot sa am ora mea de liniste!
Noi am facut priorixul si n-am avut nici-o reactie, Doamne ajuta!
Bitza, id-ul de mess este toaderclaudia, dar acum daca tot ai scris aici iti raspund si eu tot aici. Din pacate (sau din fericire, habar n-am) el lucreaza doar banci, hoteluri...nu se baga la apartamente, garsoniere. Nu stiu de ce, asa au lucrat de la inceput. Desi m-a sunat mai devreme sa-mi zica ca peste o luna trebuie sa faca o vila in Mamaia, asa ca ne mutam pe litoral vreo luna, doua! Dar daca vrei pot sa ii zic sa-ti recomande eventual pe cineva...
Revin imediat...
Olgutzika spune:
Ramo, ROR_ul este in Programul national de imunizari, este gratuit, eu nu l-as numi optional decat in masura in care toate vaccinurile sunt optionale pana la urma!
Linkuri despre acest program national de imunizari, sa nu il mai numim schema obligatorie, ca vad ca ne "confuzam" :
http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=68185
http://www.medfam.ro/books/infectioase/vaccinarea.htm
Parca de anul asta s-a schimbat varsta de efectuare a rapelului pentru ROR...am uitat..
Olga mamica de Ioana-Sofia, 25 feb 2008
clauclau spune:
Nicoleta, nu am nici-o reteta de somn...dupa cum vezi am dat mare chef pentru ca abia dupa aproape 15 luni de viata a reusit sa doarma o noapte intreaga...inca nu-mi vine sa cred. Singura schimbare pe care am facut-o cam de vreo 2 saptamani este ca i-am introdus cina la 19-19.30 care consta intr-o mancarica lejera, in special supa-crema si la culcare in jur de 21 mai papa inca 240 de lapte. De vreo 5 zile cred nu mai mananca noaptea deloc, iar azi noapte nu s-a mai trezit deloc. Cam asa a decurs la noi.
Cu privire la vaccinuri, eu te sfatuiesc sa faci ROR-ul fara nici-un dubiu... Eu personal nu as renunta la nici-un vaccin.