Burtici fericite de septembrie-octombrie (50)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Salutare!

Azi am facut si eu eco morfo. Sunt putintel cam trista pt ca am placenta f f f jos inserata. Mi-a spus dr ca tb sa am mare grija sa nu fac efort , sa nu car etc. Mi-a spus ca in cazul in care apare cea mai mica sangerare tb sa merg de urgenta la spital .

In rest, vesti bune: bebelina sanatoasa (nu i-a crescut puta de la ultima eco), e mai mare cu vreo 4-5 zile fata de UM (se pare ca am avut ovulatia in ziua 10), e grasuna: 415 grame, dormea dusa si ne-a cam tratat cu . Avea si cordonul in jurul gatului (se pare ca fetei mele ii plac colierele).

Nu-mi ramane decat sa ma rog la Dzeu sa duc sarcina pana la termen pt ca e f clar ca la pat nu am cum sa stau, bani de bona nu am, parinti care sa doreasca sa ma ajute nu am .

O alta veste buna ar fi ca azi s-au facut 14 zile de cand am intrat in contact cu finutul meu care a facut varicela si nu ne-a aparut nici o bubita nici mie si nici lui Matei. Sunt 90 % convinsa ca am ocolit-o de data asta.

Roxana, mami de printisor Matei iubit si drag (29.11.2007) si cu piciulina roz Maria 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

Madalina84 felicitari pentru sarcina si bine ai venit printre noi.
Sincer, mie nu mi se pare cazul tau special (decat prin faptul ca esti insarcinata ) dar inteleg cum sta treaba. Din pacate Romania e o tara pentru oameni tineri si sanatosi, cum iesi din tipar, cum se uita lumea lung si tamp .
Sper sa nu supar pe nimeni, dar motivul pentru care ma simt bine aici e ca nimeni nu-mi poarta de grija decat la modul bun.
Uite ca de treaba cu statul in sezut nu stiam. Mie nu mi-au spus medicii nimic si sincer nu inteleg de ce ar fi o problema, ca doar toti stam pe scaun/fotoliu/canapea toata ziua, nu?
Daca ar fi o sarcina cu probleme, as intelege de ce trebuie stat intins in pat.

Vad ca a revenit subiectul cu cumparatul inainte de nastere. Interesant pentru mine e faptul ca de cand m-am mutat aici mi s-a cam dat lumea peste cap. Am aflat cu stupoare ca nu patesti nimic daca amesteci anumite mancaruri (gen fructe cu lapte), ca doar popoarele din Estul Europei (stiu sigur ca si rusii) considera curentul de aer malefic, ca poti sa stai descult daca ai gresie si nu patesti nimic, ca e indicat sa lasi baby de la inceput sa stea pe jos (nu-l trage curentul, nu-l ataca microbii si cel mai important, nu poate cadea din pat) si multe altele, nu-mi mai amintesc. Chestia e ca pe unele nu le mai constientizez, deja le-am adoptat
Cand am ramas prima oara insarcinata stiam ca nu trebuie cumparat nimic. Dar totul in jurul meu zicea ca e un moment care trebuie pregatit cu grija, in ideea ca tot la ce-ti sta mintea dupa nastere sa fie baby si sotul. Stiu ca dupa nastere sotul in RO are foarte multa treaba, de alergat pe la ghisee dupa indemnizatia de mama, certificatul de nastere, etc. Aici totul e pregatit ca mama, tata si baby sa fie impreuna in primele saptamani, fara nici o grija. Mama are dreptul sa-si ia 6 saptamani concediu (neplatite), tatal are dreptul la 2 saptamani (din concediul propriu). La spital tata completeaza niste formulare, da niste bani si vin acasa prin posta toate actele.
E o intreaga industrie dezvoltata in jurul nasterii, totul e pus la punct ca sa simti ca e cu adevarat un moment magic.
Si in tara se poate face asta, dar trebuie inceput cu schimbarea mentalitatii si renuntarea la superstitii. Stiu ca e greu, dar nu imposibil.
Cine si-ar fi inchipuit acum 15 ani ca poti sa scoti baby din maternitate in pantalonasi si nu legat fedeles?
[Mi-am amintit ceva amuzant: prietena mamei mele , moasa in Bacau de 37 ani, prin anii '90 a lucrat in Libia la un spital international. Cica intr-o noapte linistita, cu plictiseala mare, una din asistente a propus ca fiecare sa ia un copil de la nursery si sa-l infase ca in tara lor de origine. Erau asistente din Europa, India, Africa. Au facut-o si la sfarsit toate au strigat la prietena mamei : dezveleste-l ca-l omori si te executa astia !]

Diana 21 saptamani si Peter (3 oct 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica_dicut

Aha, raluk, am cautat si eu pe net(da... nu prea specifica nimeni clar). DEci ma pot duce la orice medic de medicina muncii, ala nu tre sa vina la locul de munca sau ceva, trebuie doar sa imi dea o viza. Pai in cazul asta e destul de simplu ca banuiesc ca oricum se rezolva si cu un plic ceva... incep sa caut cabinete

ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE

Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte

Monica 20+ cu
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata

si io ma gandesc... ori cu cunostinte. poate chiar medicii tai ti-ar recomanda cu cine au mai colaborat.

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danuta1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ioanna81

ia sa vedem ce semnatura nou am eu

Ioana 20+ cu

http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Ioana&year=2009&month=9&day=21&babycount=1%22%20type=%22application/x-shockwave-flash%22%20wmode=%22transparent%22%20width=%22120%22%20height=%22180%22%3E%3C/embed%3E

Deci avem acelasi data calculata de nastere. Eu o sa nasc la Bucur. Tu?

Dana 20+ cu Alexandra
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Dana&year=2009&month=9&day=21&babycount=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaanna spune:

Buna seara mamici cu burtici!
Eu, ca deobicei intru cam greu pe DC,aflu si eu noutati si scriu mai putin.
Monica, mersi pentru carucior.Lunea cealalata merg la eco si va zic sigur.Euimi doresc fetita!
Cat despre vergeturi, eu le am deja, mari si eterne!

Si eu am folosit creme, dar nu au facut ca ele sa opreasca aparitia vergeturilor.
Acum, macar nu ma mananca burta, ca am deja pielea larga....
Pup burticile!
Eu l-am simtit pe bb de la Pasti, de la 16 saptamani, dar acum incepe s-si faca simtita prezenta din ce in ce mai clar...E o fericire.

Mariaanna
17+

Mamica de si in asteptarea unui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria1979 spune:

Danuta1979,

Cu cine nasti la Bucur?
Eu merg pentru monitorizare la Camelia Constantinescu de la Bucur si as fii avut nevoie de cateva sfaturi. Please reply.
O seara buna!
+ 21

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Citat:
citat din mesajul lui santorini

Eu citisem ca Vitamina A din creme este daunatoare in sarcina. Am vazut ca iuliei i-a recomandat medicul crema cu vit A. Voi ce stiti?

21+ cu
<http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=santorini&year=2009&month=9&day=13&babycount=1

Vitamina A este periculoasa in sarcina si din creme si din pilule si chiar din mancare (ficatei, de exemplu). Numai forma de betacaroten (din fructe si legume) face sa se absoarba in organism doar necesarul de vitamina A, fara exces. Am citit ca provoaca malformatii la nivelul fetzei, parca.

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Danuta1979

Citat:
citat din mesajul lui Ioanna81

ia sa vedem ce semnatura nou am eu

Ioana 20+ cu

http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Ioana&year=2009&month=9&day=21&babycount=1%22%20type=%22application/x-shockwave-flash%22%20wmode=%22transparent%22%20width=%22120%22%20height=%22180%22%3E%3C/embed%3E

Deci avem acelasi data calculata de nastere. Eu o sa nasc la Bucur. Tu?

Dana 20+ cu Alexandra
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Dana&year=2009&month=9&day=21&babycount=1

doctorita mea e la CFR 2 si la Medlife. dar, din considerente financiare mai ales, cred ca voi alege CFR2. inca nu m-am decis

Ioana 20+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

Mi-am amintit inca un lucru care, de cate ori imi amintesc, imi infrumuseteaza ziua. Cand avea Peter vreo 2 luni ne suna din tara o prietena de-a socrilor, o batranica simpatica si buna la suflet, o placere sa vorbesti cu ea. Printre altele ne zice sa cumparam multe perne ca sa fie bine baiatul. Nu mi-am dat seama la ce se refera si i-am spus ca sigur, pot sa mai cumpar niste perne, nu-i nici o problema. Ea nu zice nimic, apoi am vorbit de altele.
La vreo 10 min. dupa terminarea convorbirii mi-am dat seama ca se gandea ca Peter sta in pat si are nevoie de perne ca sa-l protejeze sa nu cada din pat si ca mai bine ca nu mi-am dat seama pe moment, ca i-as fi spus ca Peter sta pe jos pe paturica toata ziua, lucru ce ar fi oripilat-o , cu siguranta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui diana_n

Mi-am amintit inca un lucru care, de cate ori imi amintesc, imi infrumuseteaza ziua. Cand avea Peter vreo 2 luni ne suna din tara o prietena de-a socrilor, o batranica simpatica si buna la suflet, o placere sa vorbesti cu ea. Printre altele ne zice sa cumparam multe perne ca sa fie bine baiatul. Nu mi-am dat seama la ce se refera si i-am spus ca sigur, pot sa mai cumpar niste perne, nu-i nici o problema. Ea nu zice nimic, apoi am vorbit de altele.
La vreo 10 min. dupa terminarea convorbirii mi-am dat seama ca se gandea ca Peter sta in pat si are nevoie de perne ca sa-l protejeze sa nu cada din pat si ca mai bine ca nu mi-am dat seama pe moment, ca i-as fi spus ca Peter sta pe jos pe paturica toata ziua, lucru ce ar fi oripilat-o , cu siguranta

din pacate sunt foarte multe mamici, nu cred ca numai in Romania, care dezvolta o paranoia teribila legata de copii. am o colega la serviciu care-si indoapa pur si simplu copilul cu pastile ca sa nu raceasca, sa nu faca una alta. evident ca bietul de el e mereu racit. cand i-am spus ca fructele si legumele proaspete ii intaresc imunitatea si il ajuta s-a rastit la mine asa ca am tacut. eu mancam fructele din pomi, nespalate, si gainatul de la gaini si n-am mai murit. si nu mi-a dat mama nici pastile nici nimic. am facut sport de mica si am mancat fructe si legume.

Ioana 20+ cu

Mergi la inceput