Fulguleti de nov-dec 2006 (214)
Raspunsuri - Pagina 21
iulia-stefy spune:
Salutare!
Ne-am intors de la joaca, am facut baita, papa si la nani....
Si Stefy a inceput cu toboganele de ceva vreme.... se dadea ea mai demult, dar nu pe astea tuburi, spiralate.... Dar acum.... cand iesim afara spune ca vrea in parc la tobogane.... Si de catarat.. nu mai spun. Parca e o pisica... se catara peste tot... Unde gaseste ceva pe care se poate tine, se si urca...
Anka, si Stefy a avut o perioada cand nu a mai vrut clatita pe cap. Inca nu sunt sigura ca am depasit-o, ca mai sunt zile cand mai miorlaie putin la baita... Dar in ultima vreme, se lasa singura pe spate si eu ii pun mai multa apa in cada, ca sa fie usor de clatit....
Laura, e complicat. Uneori ma gandesc oare cum sa o educ? Sa aiba bun simt? Sau nu? Ma uit la ce e in jur si imi pun problema, oare pentru mai tarziu nu-i fac rau? Inca sunt in ceata... Ma uit ca cel mai bine e pentru ce-i care "dau prin bat" ca sa citez pe cineva... Dar parca nu-mi sta mie in fire sa-mi invat copilul asa...
Fetelor, voi cum procedati?
Flore, am admirat pozele de la botez si ... am ramas fara cuvinte. Sunteti asa frumosi.. Iar tu arati asa bine...si Alessia... ce domnisoara...
luly, la cresa la Stefy sunt copii pe care i-au inscris parintii din toamna dar i-au adus in martie...
lizzy, eu pun laptele caldut intr-un vas si la un litru de lapte pun doua-trei linguri cu varf de smantana. Il acopar cu un prosop si il las la cald. Si iese un iaurt buuun.... de la vaca Lola.... cum zice Stefy.....
Poze din aprilie 2009
Lacramioara (08.12.1975) mamica
Stefaniei Iulia (05.12.2006)
iulia-stefy spune:
Lizzy, foarte interesanta ideea cu cursul. M-ar interesa si pe mine suportul de curs. Daca se poate...
Imi pare rau ca tu nu esti ok.
Dbunny, multumesc pentru reteta... am notat-o si intentionez sa o si pun in practica.
Ai spus-o asa frumos Dbunny.... nu cred ca se putea mai frumos....Iar pe Dani mi-l imaginez cu chilotelul atarnand...
Poze din aprilie 2009
Lacramioara (08.12.1975) mamica
Stefaniei Iulia (05.12.2006)
Dia1609 spune:
lizzy, f buna ideea cu cursul... dc vii prin tm te rezolv cu unul gratis
... am avut nevoie de manevre de prim ajutor la maramures cand s-a inecat oana cu un os de peste cat degetul meu de mare
... eram numai noi 2 la masa, eu eram concentrata sa-i aleg carnea de oase si ea s-a repezit si a bagat in gura o bucata de peste... dupa care nu-ti descriu cum a facut... in cateva secunde era vanata la fata si se chinuia sa=l scoata singura cu mana
... bine ca eram langa ea... i-m dat cateva peste spate si n-a functionat... i-am facut o mini-manevra heimlich si l-a scos apoi singura din gura
...era imeeens
... nici nu vreau sa ma gandesc cum e sa nu fii pe faza la intamplari din astea... sau sa nu stii cum sa reactionezi... bine, noi eram la o petrecere campeneasca facuta de organizatorii congresului la care a participat lulu, si erau cel putin 100 de doctori acolo, deci cumva o scoteam la capat... da' de aia tot e bine sa stii din astea
dbunny, la noi cu scapatul de pampers a fost asa: eu, mama ignoranta, am zis ca las copilul cu pampers pana zice ea ca nu mai vrea
, desi de la gradi imi tot spuneau ca dc vrem sa scapam de pampers, oana e pregatita, ele isi asuma munca de acolo, sa aduca cateva schimburi de haine si in 3 zile e gata
... da' io ziceam nu si nu, sa-mi ceara ea
... si intr-o zi a venit oana si mi-a spus: "mami, nu mai vreau pampi, sunt fetita mare, vreau si eu chilotei ca si karla" (prietena ei cea mai buna)... si asta a fost tot
...bine la inceput (primele zile ) a fost greu cu chiloteii ca o derajau, tragea dom'le de ei de mama focului... dar s-a obisnuit si cu ei (prin casa o mai las numai in pantaloni, fara chilotei si e fericita, desi acum are chilotei tematici si e inebunita dupa ei - chiar dc vedeti chilotei cu tinkerbell, luati-mi si mie un bax
)... mie mi-era groaza ca ea kk nu facuse never ever la olita... si primele zile cand ii venea kk imi cerea sa-i pun pampers... dupa vreo 3-4 zile a vrut sa faca kk la olita... si acum, mai are momente cand nu vrea kk la olita ci doar din picioare, si-mi cere pampers, dar de regula face si kk la olita ... si e incantata sa faca pisi in parc in iarba ![]()
Dia1609 spune:
aka, trimis mesaj, abia acum mi-am citit pm, sper ca nu e prea tarziu
. data viitoare scrie-mi pe mess sau mail
Dia1609 spune:
noi miercuri noaptea am bifat prima enteroviroza din sezonul asta
... respectiv a vomitat continuu vreo 3-4 ore, apoi a stat 2 ore (de la 4-6 dim) pe olita ca simtea ca-i vine kk si o durea burtik ... eu ii tot spuneam hai in pat, ca ai pampers pe tine, si ea, ametita de somn imi spunea" nu, sunt fetita mare, fac pe olita"
... ideea e ca n-a facut si diaree, slava domnului... daraga de ea, ii venea sa vomite si ma intreba " io unde vomit acum?" si o duceam la baie...., asta dupa ce prima tura de vomat ne-a prins pe hol si a umplut si peretii si dulapul si usa, de am spalat o ora... m-am cam socat ca la 1 noaptea cand a apucat-o era cu mancarea de la cina nedigerata inca (cina de la ora 8)
... am pus-o pe repaus digestiv pana a doua zi seara (deci fara mancare deloc, numai apa cate o gurita), si ceva enterolactis,... si s-a pus pe picioare rapid,m a doua zi nu mai avea nimic
... oricum am stat acasa cu ea si ieri, iar acum se pare ca s-a mutat viroza un pic
pe tractul superior... adica chestii obisnuite pt noi: muci, laringita si tuse
.. pana luni sper sa fim ca noi... si cand ma gandesc ca ieri trebuia sa-i facem rapelul la vaccinul pt hepatita A
... na, l-om face si pe ala vara asta
ne gandim serios sa mergem la mare in bulgaria, am gasit o locatie super (si verificata la fata locului de niste cunostinte), mai ramane sa vedem daca mai gasim si locuri ![]()
Dia1609 spune:
anka, noi am avut luni de zile critice cu spalatul pe cap... si nu numai, urla numai cand vedea apa... am incercat de toate, ne-am si filmat sa vedem unde gresim... tot nelamuriti am ramas
.... ajunsesem sa o spalam pe cap o data la 2-3 saptamani , ca facea infiorator, urla pana vomita , ma apuca plansul numai cand imi aduc aminte
... si nici o metoda nu functiona... si la un mom dat, ca prin minune parca s-a erisipit negura aiua si face baie fara probleme... bine, nu exageram cu spalatul pe cap ca nu-i face nici acum plavcere, dar macra sta: facem baie, ea hotararste cand ne spalam pe cap, se ridica in picioare, lasa capul pe spate si spune " gata, sunt tinkerbell, am parul lung, frumos... ma spal pe cap... sa vezi mami ce frumos o sa-mi miroase parul" ![]()
... mai nasol e cu uscatul, ca are paruyl lung tare deja si e des si se usuca f greu, isi cam pierde rabdarea ... chiar , v-am spus ca i-am facut codite impletite? 
dandusa, ne-am uitat si noi aseara la stefania, a dansat oana toata seara ca si stefania [:))]... si acum vrea si ea parul roz ca si stefania... so, dc gasiti peruca roz, puneti-ma si pe mine pe lista
... chiar, lulu pleaca in portugalia in 2 sapt, o sa-l pun sa se uite, poate gaseste acolo
...sa-mi zici dc vrei si tu pt crinuta ;))... ma gandesc ca o sa fie buna la iarna pe post de caciula ![]()
sa ma mai opresc, nu? ca am mai recuperat ceva... 
Dia1609 spune:
lacramioara, asa se face iaurtul?
eu credeam ca se pune iaurt in lapte si se lasa la acrit... merci de retea, incerc si eu sapt asta 
cineva monteaza geamuri la noi in bloc, e o galagie ingrozitoare... ma mir ca nu se trezeste oana
a, am si eu o problema: foloseam olynth aromotherapy cand era oana cu nasul infundat... cu succes... acum nu mai gasesc nicaieri, si se trez si de 7 ori pe noapte ca nu poate respira... stii ceva inlocuitor? da' nu karvol, ca nici din ala nu se mai importa 
porumbita80 spune:
Buna dragelor! Am pierdut si drumul si cararea pe aici...
Ei asa e cu 2 haiduci nazdravani.Noi suntem bine, crestem mari si voinici. Destepti nici nu se pune problema astfel ca nu are in gene prostia
.Am vazut ca discutati despre comportamentul cotodian. Nustiu de ce v-a faceti asa griji, astea sunt omamenii astea sunt copii altor oameni. Eu pe ai mei ii invat sa fie siguri pe ei mereu, sa faca ce le place si mai putin conteaza parerea lui "x" sau"y".In casa ei aud mereu sunteti cei mai buni, cei mai destepti cei frumosi si tot asa. Auzind zilnic astfel de cuvinte creste increderea in eul sau. Astfel se dezvolta un carcater stapan pe sine. Nu vreau sa fie din aia care plang dupa mine la orice mica cazatura sau nustiu cine sa urat la ei sa le fie frica. Am citit mult la capitolul asta "caracter" diversi autori si am selectionat doar ce mea placut.
Asa. Mario e un mare smecher deja stie sa zica si unele minciuni, ma pacaleste ori de cate ori poate el, mai nou ne striga "mamimo" si "tatino" asa ne alinta el. Pe Radu i-l iubeste tare nevoie mare, probabil de asta nici nu simte nevoia de alti copii ca au invatat sa se joace impreuna. Eu toata ziua sunt calarita de ei dar savurez la maxim momentele chear daca uneori cad rupta. De gradinita nici nu ne-am interesat atat timp cat stau cu Radu nu ma deranjeaza si Mario.Intr-o seara in parc a venit o fetita si sa alaturat la jocul meu cu Mario, bine nu va zic cum ma priveau unele mamici, ca eu ma joc cu copilu meu asa cum as fi de 2 ani alergam de nebuni tipam, radem cu voce de gadilm ne ciupim mergem in 4 labe si tot asa. Ei fetita a fost intersata de zgomotul nostru de ursi si sa alturat pai nu o putea lua acasa asa sa distrat cu noi.
Sincer atatea ar fi de povestit ca nici nustiu ce-i mai important si ce-i mai putin important. Important este ca suntem sanatosi, veseli si frumosi.
Va pup cu drag, fiti fericite , iubitiva mult si restul vine de la Dumnezeu.
Numai bine dragele mele
Stela mamica de voinici
Radu(11.06.2008)+
Mario Gabriel(31.10.06)
danita spune:
Dragelor va pupez
intr-o saptamana mi-am "revenit" din vacanta si e ca si cum n-as fi fost !
suntem aprox ok , niste muci rebeli ne dau tarcoale dar in rest e ok .
la fratii nostrii bulgari a fost mai bine decat credeam , adika copilul nu a mai vrut sa venim acasa ca el vrea sa ramanem la casa noastra din bulgaria ;) . probabil vom mai merge ......sa vedem ;)
pupici
D