Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie2009(121)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns florinela79 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anamariame

Georgiana, o tin cate 30 min la fiecare san, uneori si mai mult. Nu stiam ca e asa complicata treaba asta cu alaptatul
Aris, tu ziceai ca ai folosit mameloane de la Avent. Cum se folosesc? Ca noi ne-am chinuit degeaba cu ele, ma gandesc ca poate nu le-am pus eu corect.

Ana-Maria, mami fericita de Eva Maria

Anamaria, daca vrei sa ai lapte mai mult bea lichide, da bea...compot, apa, ceai de tei, chimen si anason....creste productia si pt un lapte bun si gustos si hranitor, mananca : smochine, curmale (uscate)si halva, deasemenea unt - faci un lapte bun bunut.
Daca nu reusesti sa vindeci cu garmastan si mameloane de silicon - eu sunt stan patitul in ale alaptatului si chinuita. Ia o pompa si mulge-te, dai micutei lapticul tau la biberon, laptele pana la 6 saptamani e inca colostru - nu stiu daca ma exprim chiar bine, apoi completare formula - recomandat musai si neaparat de doctor. Eu asa fac ma mulg, sunt franta de oboseala mai ales noaptea ma tarasc ca reptila de somn.
Si nu amesteca laptele, fara acordul medicului.

Al meu se pare ca are o intoleranta la lactoza si un tranzit intestinal mai rapid, deaceea avem pb. cu diareea, acum bea laptic de la mine cu 30ml NAN fara lactoza; maine vin rezultatele de la caca, sper sa fie bine si sa rezolve...ca ma topesc sa-l vad cu dureri si probleme.
Mamici cu pb. la mititei sa va ajute Dumnezeu sa treaca repede si cu bine toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

ARIS am citit si eu cartea respectiva, mi s-a parut cam edulcorata. Are si niste chestii practice, dar eu n-as lua de buna tot ce scrie acolo. Mai ales ca se si contrazice la un moment dat - iti zice sa il iei in brate pe pui cand plange, dupa care iti zice sa nu-l adormi in brate, ci in patut. Pai si daca plange in patut, pe unde scoti camasa?
Sunt convinsa ca nevoia de afectiune e foarte mare si ca trebuie satisfacuta, ca puii cresc cu dragoste mai bine decat cu lapte, dar nu cred ca luatul in brate e singura modalitate prin care le poti arata dragostea ta. Tonul vocii, mangaierile sunt, cred, la fel de eficiente.

Monica mami de CRISTIAN

CASA LU' BEBE
CAND 1+1=3

Mergi la inceput

ANAMARIAME nici la noi mameloanele de silicon n-au avut niciun efect. Adica daca nu le pun, puiul suge nervos si scapa sanul; daca le pun, cum trage doua inghitituri adoarme. Deci si asa si asa tot nu haleste ca lumea.

MONICA mami ai rezistat eroic trei luni fara formula, ia gandeste-te la asta! Ginerica n-a fost niciodata alaptat exclusiv, a primit mereu supliment; bine, acum suntem in stadiul in care titi e supliment la formula. Dar gata cu complexele, decat sa nu se sature si sa planga de foame mai bine papa mixta, nu?

Monica mami de CRISTIAN

CASA LU' BEBE
CAND 1+1=3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saby spune:

Florinela cum ti-ai dat seama ca are intoleranta la lactoza?
te intreb pt ca ma gandesc ca si piticuta mea o avea acelas lucru, pt ca imediat dupa ce suge incepe sa sa se stranga toata si o doare burtica rau, rau, iar kk face moale si destu de mult

Sabina mamica fericita de Maia Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana310 spune:

Aris, ma bucur de raspunsul tau. In activitatea mea de zi cu zi, una din responsabilitati este munca cu copiii: logopedie, terapie prin joc, etc. Si sunt sigura ca asta nu ma face mai priceputa au o mama mai buna decat altele. Pot doar sa iti spun ca in spatele unor nume importante de "cercetatori" se afla multe ineptii. De exemplu, faptul ca un bebe nu e capabil de manevrarea parintilor decat de la 9 luni incolo este un neadevar. Neurologic vorbind...

Dar, repet!!! Nu sustin NEGLIJAREA copilului. Dar nu va amagiti ca bebe nu se va folosi de orice comportament pentru a obtine ceea ce vor.

De exemplu, multe mame sunt super incantate ca nou nascutul le zambeste. De fapt, pana pe la 6-8 saptamani nu este un zambet, ci un rictus de satisfactie.

Mami de Bris, NELASATA SA PLANGA , 16 apr 2009

gia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.n spune:

fetelor va pup

eu sunt cam trista printesa mea in ultimile 2-3 zile si-a schimbat programul si a inceput la prima trezire de seara (2-3)sa planga rau de colici si tre sa stam cate 2 ore sa o calmam si sa adoarma la loc dar are si ziua saracuta,ieri a dormit ziua mai mult ca deobcei si azi noapte la fel si a mancat foarte foarte putin. Chiar ma ingrijoreaza treaba cu mancatul...parca Sabi tu ziceai ca papa putin si apoi incepe sa planga exact asa patesc si eu ,papa 20ml si o pun sa dea aerul afara pe urma se chinuie si plange si nu mai poate papa.
Mama imi zice ca nu ar fi bun laptele meu si sa nu o mai chinui sa-i dau formula da eu nu cred ca e asa...defapt nici nu stiu ce sa cred, imi e mila de ea ca plange aproape la fiecare masa parca,si nu mai papa asa cum manca inainte...abia ajunge la 500ml pe zi. Nu stiu ce sa fac,nu stiu daca e cazul sa ma alarmez sau nu...ceva sfaturi aveti?
Cum e normal sa fie consistenta de kk la noi vad ca este destul de lichid.

Mami fericita!!!
Crestem mari!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saby spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina.n

fetelor va pup

eu sunt cam trista printesa mea in ultimile 2-3 zile si-a schimbat programul si a inceput la prima trezire de seara (2-3)sa planga rau de colici si tre sa stam cate 2 ore sa o calmam si sa adoarma la loc dar are si ziua saracuta,ieri a dormit ziua mai mult ca deobcei si azi noapte la fel si a mancat foarte foarte putin. Chiar ma ingrijoreaza treaba cu mancatul...parca Sabi tu ziceai ca papa putin si apoi incepe sa planga exact asa patesc si eu ,papa 20ml si o pun sa dea aerul afara pe urma se chinuie si plange si nu mai poate papa.
Mama imi zice ca nu ar fi bun laptele meu si sa nu o mai chinui sa-i dau formula da eu nu cred ca e asa...defapt nici nu stiu ce sa cred, imi e mila de ea ca plange aproape la fiecare masa parca,si nu mai papa asa cum manca inainte...abia ajunge la 500ml pe zi. Nu stiu ce sa fac,nu stiu daca e cazul sa ma alarmez sau nu...ceva sfaturi aveti?
Cum e normal sa fie consistenta de kk la noi vad ca este destul de lichid.

Mami fericita!!!
Crestem mari!!!

Si la noi se intampla cam acelas lucru, nu chiar la toate mesele. Eu ma du joi la doctor si o sa vad ce imi zice, dar daca situatia se inrautateste o sa sun sa intreb. Acum eu nu stiu ce sa spun, dar stiu ca nu exista lapte de mama sa nu fie bun, poate o intoleranta. KK si la noi e moale dar cica e normal sa fie asa daca e copilul alaptat la san.

Sabina mamica fericita de Maia Andreea

Mergi la inceput

ALINA daca imi amintesc bine la varsta voastra 500 ml pe zi e OK. Cand bb al meu avea 2 saptamani a trecut asistenta pe la noi - facuse o alergie si nu stiam de ce e asa marait - si mi-a zis ca ia cam 550 ml pe zi. Chestia cu laptele de mama care nu e bun... depinde ce mananci, daca te pazesti de alimentele bau-bau n-are ce sa nu fie bun.

Monica mami de CRISTIAN

CASA LU' BEBE
CAND 1+1=3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Manuela, bubitele sunt normale - bine, asta pana la un punct. Si Mihnutz e plin de bubite - ca niste cosulete - pe fata. Eu inca sper ca nu e nimic si nu imi face ca Manu (fetita mea) pana la 7 luni sa ne luptam cu ele. Se poate sa fie de la ceva ce ai mancat, am citit ca pot fi si de la hormonii din lapte si sa treaca fara probleme.

Olga, voi ati scapat de conjuctivita?

Aris, cu fucidin poti sa dai oricat? Adica lui Mihnea ii ies azi intr-un loc, maine in altul, si se mai estompeaza in 2 zile - adica nu mai sunt rosii, dar tot sunt acolo...
Pe asta nu l-am incercat la fetita... Saraca si creme cu corticoizi a primit, bine, ea a avut si cruste - ca a avut dermatita. Numai tratamentul homeopat a facut-o sa scape

Florinela, si pe mine ma interseaza, cum ati ajuns la ideea de intoleranta la lactoza - si unde, cum ati facut testul?
Si Mihnea are des scaune, cateodata spre lichid. In ultimul timp pare mai bine - am inceput sa ii dau si baby drink... Totusi are colici si gaze mai tot timpul. Insa ia in greutate f bine, si mi s-a spus ca daca ia in greutate nu sunt probleme

Alina, si eu stiu ca nu exista lapte de mama sa nu fie bun. Ma chinui sa imi taraie urechile sa ii dau lapte macar cat am, si restul completare... Si nu cred ca are colici de la laptele meu - am eliminat orice ar putea da asa ceva... bine, am scapat niste banane - m-am gandit ca poate il mai strange la burtica, poate de la asta o avea bubite?
Of, o sa le treaca... Fetita a avut pana la 1 luna si 1/2 - am fost f norocoasa ca au trecut asa de repede. Dar a avut la fel de rau. Insa ea dormea mai mult, cate 5-6 ore legate, Mihnea la 2h - 2h30 e mort de foame. Cand nu plange de colici plange de foame - si la san - ca intarzii cat pot sa ii dau completare. Tu cum calculezi cat mananca? Eu nu stiu decat cata completare i-am dat.
am uitat - pt scaune - reglarea florei intestinale lui mihnea i s-a recomandat ieri bifiform - dar nu i-am dat inca - astept sa vorbesc si cu doctorita lui

Si a ragusit :( L-am dus la pediatru ieri urgent - debut de laringita Of.

Am si eu o intrebare - voi cu ce ii spalati gurita cand se incarca limba? Nu gasesc decat glicerina boraxata si mi-au spus sa nu ii dau decat cu glicerina simpla. Si glicerina cu stamicin are borax. E toxic sau nu? putem folosi?
A reaparut in schimb vigantolul in farmacii...

Inca o intrebare - voi ungrti cu ceva puii pe fata? eu nu - si ma gandeam ca poate il ajuta cu cosuletele - oricum, sunt altfel decat ale lui Manu

Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009

www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gigelica20 spune:

Dragele mele,

Va rog sa ma ajutati cu ceva:

AYLA are nevoie de tratament URGENT de IUBIRE.

Haide-ti sa o incurajam si sa ii dam motive sa se simta iubita!

AYLA de la Lucia/Gigelica

AYLA de la Victor-Andrei/Pitonul

AYLA de la Gabi

Te iubim, Mona!

Gigelica(Lucia) - Obosita dar foarte Fericita de Victor-Andrei ( Pitonul mancacios)

Mergi la inceput