Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie2009(121)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

haloooo...va scriu cu sophica pe un bratz, abia tastez.Azi a fost cam maraita,cre ca nu i-au placut castravetii in otzet ce i-am mancat la micul dejun!! eu cand o mai dau in bara cu mancarea, ii fac si o portie de formula pana-mi trece gustul probabil nashpa la lapte:)).Colici nu are de la asta (nici de la altceva-deocamdata).
Anamaria, ai folosit lanolina? Aia scrie ca nici nu tre spalata, eu nu am spalat si fata mea n-a protestat.
Georgi, mie mi-au scos firul in a 5 a zi, cand am mers acasa.Ieri mi-am descoperit operatia si am lasat-o asa, doar cu rivanol.E tare subtirica! fug ca mi-au venit musafiri.
PS: Georgiana, ce scumpa sarmalutza ti-au dat si tie de la maternitate!
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
http://community.webshots.com/user/Ilinca_M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaza22 spune:

Buna fetele.!

Aris multumesc pentru raspunsuri esti o draguta

si daca tot vorbea si anamaria de lapte praf, m-am lovit si eu de o situatie aseara. A trebuit sa-i dau lapte praf si nu stiu cat. Care sunt portiile pentru o masa la nounascuti de 1-2 saptamani? Am citit pe undeva da nu mai stiu unde si acu n-am timp sa caut. Stie cineva sa-mi zica asa in mare pe grupe de varsta cat trebuie sa pape bebelul la o masa. Ca a mea e instare sa pape tot biberonul, dar stiu ca nu e bine.

Gazii a implinit o spatamana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

ana-maria - umezeste un pic sanul ca sa se lipeasca de piele lateralele, il centrezi cat mai bine si atat. daca e pielea uda se lipeste frumos si nu ai treaba. pai daca ai mai scos 10ml inseamna ca bebelina nu a terminat tot ce aveai tu. oricum la pompa nu scoti cat scoate ea, daca incepi sa folosesti protectiile astea o sa vezi in ele cum ramane laptele si o sa te linishteshti cu obsesia asta general prezenta cum ca nu am avea lapte. incearca sa o lashi cat mai mult la un singur san(stiti ca la inceput laptele e mai diluat si mai la final concentrat) o sa vezi cat de diferita e culoarea. la inceput e ca un zer dupa care se face alb-alb iar la final parca e galbui, ca laptele condensat. incearca metoda plimbatului prin casa cu ea la san, dupa 20-30 de minute daca vezi ca doarme in post schimba-i scutecul, in felul asta se trezeste un pic si o sa isi aduca aminte ca ii e foame. eu rad de al meu ca dupa schimbat cauta sanul ca un crocodil si ii zic"mi-e foame mai m-am gandit"ca in reclama de la fulga

georgiana - stiu ca fiecare face cum crede ca e mai bine, dar e inuman sa o lasi sa planga. nu e vorba de fitze la varsta asta. creierul ei nu e suficient dezvoltat incat sa fie capabil sa ne foloseasca si sa ne manipuleze. asa numitele fitze apar dupa 9 luni. deocamdata daca vrea in brate e doar o nevoie fizica, primara. te-ai gandit cat ii e de greu dupa 9 luni de caldura si siguranta, 9 luni in care a fost purtat peste tot langa mama lui, 9 luni in care a ascultat bataile inimi tale si respiratia...de o data este singura-singura, intr-un patutz rece. copii nu plang doar de foame sau pt ca se simt murdari, plang de singuratate, de frica, de inadaptare...de de de...sunt un milion de motive. ia gandeste-te ca puiul tau s-a trezit si s-a speriat de un zgomot, a realizat ca e singura si nu o protejeaza nimeni...iti mai vine sa o lashi sa planga cand ea de fapt te striga sa iti spuna ca ii e frica?copii lasati sa planga au doua variante: ori plang si mai tare ca sa primeasca ceea ce doresc, ori se inchid in mutenie intelegand ca nu trebuie sa comunice si ca parintii ii dau atentie doar cand e fericit, uite asa ajung la adoleshcenta sa nu comunice cu parintii atunci cand le e greu sau au probleme.nu spun eu asta din burta ci o gramada de psihologi care au studiat problema.
chiar daca plange si nu ai ce sa-i faci tzine-o in brate langa tine, vorbeshte cu ea, spune-i ca esti acolo si o intelegi...nu trebuie sa te pui in cap ca sa o faci sa taca. ia gandeshte-te ca ai o suparare mare, te duci la o prietena sa te plangi. de ce ai nevoie din partea ei? sa iti zdrangane nishte obiecte in fatza si sa iti zica taci? sau sa te tzina in brate si sa te asculte?
sper ca nu te-ai suparat pe mine, si eu am citit lucrurile astea si sper sa te ajute si pe tine cum m-a ajutat si pe mine, sa vad altfel plansul copilului meu

Mergi la inceput

gaza - eu cand i-am dat completare la inceput i-am dat exact cat a vrut el, adica faceam cam 90 de ml dar nu manca intotdeauna tot...probabil in functie de cat sugea inainte la mine. respecta indicatiile dupa cutie(de obicei o masura la 30ml de apa) si dai cat vrea sa manance

Mergi la inceput

chiar, in cartea asta pe care am citit-o (si sunt eu asa sfatoasa acum)era prezentat un experiment care mi s-a parut haios si interesant. cica au construt o casa disproportionata in care scaunele aveau 2,5metri, masa era inalta de 3m, ferestrele eram amplasate la 4m inaltine, obiectele toate erau f f mari, in aer plutea un fum care nu le perimitea sa distinga clar obiectele si au inchis un grup de 5 oameni in aceasta casa pentru o saptamana...in mai putin de 3 zile absolut toti facusera depresie si au cerut insistent intreruperea experimentului. asta ca sa ne dam seama cat de frustranta este pentru un bebelush lumea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuela77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui aris26
incearca sa o lashi cat mai mult la un singur san(stiti ca la inceput laptele e mai diluat si mai la final concentrat) o sa vezi cat de diferita e culoarea. la inceput e ca un zer dupa care se face alb-alb iar la final parca e galbui, ca laptele condensat.

Aris sunt super de acord cu tine. La fel fac si eu, se vede diferenta dintre laptele de inceput si celalalt. De multe ori laptele gras e mai greu de extras, si e nevoie de mai mult efort din partea piticului si se cam lasa pe tanjeala. Eu insist, mai masez sanul sau mai pun cate o compresa calda sa iasa mai usor.
Protectiile pentru mameloane sunt o mana cereasca! Nu stiu ce ma faceam fara ele. Le folosesc de fiecare data. Am un singur dubiu...daca il scot din guritza si e plin de laptic in partea accea bombata de multe ori mi se pare ca sunt multe bule de aer...oare nu au vreo legatura cu colicile si durerile de burtica? Mai nou le folosesc vreo 5 minute cat sa nu simt durerea si sa se obisnuiasca pielea si apoi alaptez fara...

Noi avem alta problema...bebe arata de parca ar fi la pubertate e plin de cosuletze mai ales pe frunte si gat. Arata sarcaul intr-un hal...nu sunt convinsa ca e acneea bebelusului sau ceva alergie. Am aratat la 'consultie bureau' si au zis ca e de la caldura dar eu ma indoiesc...

Mamica lui Radu

Unde este dragoste, acolo este pace, unde este pace, acolo este binecuvāntare, unde este binecuvāntare, acolo este Dumnezeu, iar unde este Dumnezeu, nimic nu lipse#351;te.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina_kin spune:

Buna ziua fetele!!!
Azi am facut 12 sapt

Desi joi am fost intr-o stare fff proasta, noaptea pe la 3 am avut parte de cea mai frumoasa surpriza, m-am trezit cu surioara, cumnatu si nepotelul langa mine.Au venit in tara fara sa ne spuna!!!!
Am avut cel mai frumos 1Mai!!!..si 2 si 3.
La noapte pleaca...dar mi-am umplut bateriile pt o buna perioada...ma topeam de dorul lor!!

Ayla ti-am trimis PM
Joanna afla maine rezultatele, pana atuci sa ne sa fie bine!!
Imi spunea ca nu prea mai are lapte, ca Darius tipa cand trebuie sa manance

12+

Mariana

Mazarica

Mergi la inceput

manu - sincer nu cred ca are legatura. vezi cate fete se plang de colici si nu multe folosim protectiile. eu alaptez doar cu ele
referitor la cosurile dupa fata uite ce ne-a recomandat pediatra
http://www.pcfarm.ro/prospect.php?id=3163
dispar in maxim 2 ore. sper sa il gasesti si in olanda. substanta activa este fusidat de sodiu si este produs de leo-danemarca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gigelica20 spune:

Citat:
citat din mesajul lui simina_kin

Buna ziua fetele!!!
Azi am facut 12 sapt

Joanna afla maine rezultatele, pana atuci sa ne sa fie bine!!
Imi spunea ca nu prea mai are lapte, ca Darius tipa cand trebuie sa manance

12+

Mariana

Mazarica

Simina, felicitari pentru Mazarica! Abia astept sa ne spui ce e!

pentru Darius si Joanna. Asteptam vesti BUNE, Doamne ajuta!

Gigelica(Lucia) - Obosita dar foarte Fericita de Victor-Andrei ( Pitonul mancacios)

Mergi la inceput

simina - felicitaritot inainte pana la 40

joanna - de gandim la tinesi iti tzinem pumnii. incearca galactogil deshi sunt convinsa ca o sa te linishteshti dupa ce afli vestile bune maine si totul o sa se regleze de la sine

Mergi la inceput