Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie2009(121)
Raspunsuri - Pagina 18
pisigri spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui Ayla21
Mi-au adormit puiutii si trag un ochi pe aici Deci, despre prepararea laptelui praf am experienta anterioara. Cel mai simplu folositi APA PLATA DORNA. Apa plata nu se fierbe, pt ca se distrug mineralele. Dorna ar fi considerata cea mai bine dozata pt bebelusi. Apa de robinet se da in clocot, dar se foloseste imediat, Prin fierbere se distruge clorul, care protejeaza de inmultirea bacteriilor. Cel mai simplu apa plata, ca o aveti la indemana, pana fierbeti, raciti, urla bebe de foame. Doza e pe cutie, cam toate au dozajul, o lingurita dozatoare la 30 ml apa. Apa se pune prima data in biberon, apoi laptele praf. FOLOSITI DOAR MASURA DIN CUTIE! Agitati foarte bine. In cazul in care folositi apa plata la temperatura camerei, dupa prepaprare, puneti in incalzitorul de biberoane, sau in ibricul cu apa la foc, si nu tineti mult. AGITATI FOARTE BINE! si Gata. Laptele ramas se arunca. O idee ar fi sa-l beti voi, ca are vitamine, daca va place gustul. Intrebati? Un sfat din ce am vazut si eu: nu-l invatati pe bebe cu mancare foarte calda. Nici nu-i sanatos nici nu-i practic. Claudiu bea cand era bebe lapte facut cu apa plata la temperatura camerei. Nici acum nu papa mancarea foarte calda. dar cand era deja la diversificare papa din borcanel neincalzit si era practic cu el la drum. Altii trebuia hraniti cu mancare calda si fugea biata mamica repede acasa ca urla bebe de foame ca nu era calda mancarica. _ Monica, the best mommy for Claudiu, Luana, Alma Every day brings new blessings. |
Dupa cum am spus, nu prea am experienta cu laptele praf pt ca acasa practic nu am mai apucat sa ii dau, dar pe cutie la NAN scrie ca mai contine nu stiu ce (ceva legat de microflora intestinala, dar nu retin exact ce si cum) care se "activeaza" la 37 grade, de aceea se prepara asa cum scrie pe cutie. Io doar zic ce scrie, nu va suparati pe mine

if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/
Nikoleta20 spune:
salutare fetele,
intru rapid,inca o data...rapid....si ma lungesc k o pleasca..![]()
vroiam sa va intreb daca bbii vostrii au facut flegmon dupa vaccinul de 2 lunite...al meu a facut la un piciorus,desi dr a zis ca nu va face,caci sunt vaccinuri noi...etc
...este mai tare acolo si ,desi nu plange cand ii fac masaj(in speranta de a se diminua umflatura...)ma gandesc daca o fii dureros...
in rest,dormim toata noaptea cu treziri la 3 si la 7 si radem si ne jucam,vorbim

ce sa mai ...o minune...bebe meu nu plange si nu are colici...si nu spun asa k sa fac in ciuda vre-unei mamici,ci ca tb sa fiu f scurta si la obiect...ne grabim...deh...sambata avem petreceri
Nikoleta 20 mamica de
Mario Andrei
A sosit minunea din viata noastra!!!
http://b1.lilypie.com/mY71p2.png
Site BB http://mario-andrei.go.ro/
rivali spune:
Nikoleta20, pune-i comprese cu apa rece. Si Vlad facea mai mereu.
Voi pentru ce vaccinuri ati optat sau optati?
http://picasaweb.google.com/valna76/Poze#5330010653208223746
georgiana310 spune:
Ayla, eu nu ma supar pt nimic din ce ziceti voi. Ca doar de-aia ne-am adunat aici - sa ne crstem bebeii cum consideram cu toa(n)tele mai bine
Asadar, fiecare sfat e bine venit!
Deci asa zici cu scoica... Sa stii ca si eu am incercat sa o pun ieri si tare ii placea la pisicuta
Vreau sa va zic ca eu - pentru ca in continuare muncesc de acasa - caut ceva solutie... Am noroc ca fetita doarme in timpul zilei si ma descurc cu mailuri, telefoane si restul insa va trebui in curand sa ma duc la birou! Am facut cumva sa imi planific tot in 2 zile/saptamana. Problema este... cine va sta cu fetita cele 16 ore pe saptamana?! Mama e departe, tata la fel, soacra idem! Cumnata mea a stat cateva zile cu mine la inceput dar s-a intorx la munca, ca nici ea nu e din Cluj
Asadar, m-am gandit la o bona! Am o fosta colega care s-a intors din Franta unde a facut baby sitting si vrea sa faca asta si aici. E foarte tinerica (21, 22 ani - zisei eu la 25
) si super draguta. Am lucrat ceva impreuna, ii cunosc si familia, prietenul, etc.
Acum, ziceti-mi si voi ce parere aveti...
Dupa ce v-am zis cu plansul sper sa nu ma calcati in picioare acum!
Aaaa, mentionez ca in continuare intentionez sa o hranesc strict cu laptele meu. Deci, eu vreau si in car si in caruta si calare si pe jos!
Si o sa pot, pentru ca vreau!
Partea asta cu toata agitatia de cand am nascut m-a ajutat ca nici prin cap nu mi-a trecut de vreo depresie. Drept e ca incep sa ma simt cam epuizata insa sper ca in continuare creierul sa imi stapaneasca corpul...
Mama lui Bris, 2+
gia
olishka spune:
Salutare!!!
Sunt din ce in ce mai obosita si de aceea intru mai rarut.
Am vb azi cu dr pediatru si mi-a prescris Sificetina pt ochisori. A mai foflosit cineva? Va intreb pt ca pe prospect scrie ca este contraindicat sugarilor sub 6 luni si nu stiu ce sa fac. Dar ma gandesc ca daca mi-a prescris dr e ok...Nu stiu ce sa fac...
HAI Anca !!!!

Suntem alaturi de tine!!!!
Olga, mamica lui David iepurasul 

Ayla21 spune:
Of, ca nu mai pot, inca un ingeras pe forum.
Anyway, vin cu o propunere. Ideea a fost a Mariei, incerc s-o explic si s-o aplic eu, impreuna cu voi, desigur.
Haideti sa spunem fiecare cateva cuvinte despre sarcina, sa facem un fel de mic eseu al odiseei noastre? De acord?
Uite de ex pe mine psihologul m-a ajutat sa inteleg ca sarcina a fost o perioada frumoasa din viata mea, asa cum a fost, cu urmarile care au fost, pt ca a fost perioada in care am fost impreuna cu Alma.
Astept pareri si idei. Ne apropiem de pagina 20 si ar fi bine ca de la capitol nou sa ne mutam la scutece, desigur Anca ne apartine impreuna cu bebic.
Simina, tu cred ca esti mai experimentata, da-ne idei si sfaturi, te rog.
_
Monica, the best mommy for Claudiu, Luana, Alma
Every day brings new blessings.
Ayla21 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui simina_kin Pe mailul comun veti gasi o melodie fffff frumoasa care este o dedicatie speciala de la: PRINTESA LUANA PENTRU MAMI MONICA SI TATI ALEX |
Multumesc Simina!
_
novus spune:
| citat din mesajul lui Ayla21 Of, ca nu mai pot, inca un ingeras pe forum. ![]() Anyway, vin cu o propunere. Ideea a fost a Mariei, incerc s-o explic si s-o aplic eu, impreuna cu voi, desigur. Haideti sa spunem fiecare cateva cuvinte despre sarcina, sa facem un fel de mic eseu al odiseei noastre? De acord? Uite de ex pe mine psihologul m-a ajutat sa inteleg ca sarcina a fost o perioada frumoasa din viata mea, asa cum a fost, cu urmarile care au fost, pt ca a fost perioada in care am fost impreuna cu Alma. ![]() Astept pareri si idei. Ne apropiem de pagina 20 si ar fi bine ca de la capitol nou sa ne mutam la scutece, desigur Anca ne apartine impreuna cu bebic. Simina, tu cred ca esti mai experimentata, da-ne idei si sfaturi, te rog. ![]() _ Monica, the best mommy for Claudiu, Luana, Alma Every day brings new blessings. |
Foarte buna ideea !!

Mamica fericita de
Alexandra (03.03.09)www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Suntem trei muschetari
www.rockyou.com/show_my_gallery2.php?source=ppsl&instanceid=135273896" target="_blank">Invitatie botez
gigelica20 spune:
Aoleu, ne mutam? Gata? A fost frumos si m-a prins precum un drog. Am devenit dependenta de VOI
.
Daca nu treceti pana maine la alt capitol...promit sa intru si sa scriu si eu cateva cuvinte.
Daca nu...ma bazez pe Ayla si Simina
Ma bag la
. Pupici ...pe burtici...mai tineti minte???
Gigelica(Lucia) -
Obosita dar foarte Fericita de
Victor-Andrei ( Pitonul mancacios) 
Ayla21 spune:
citat din mesajul lui gigelica20 Aoleu, ne mutam? Gata? A fost frumos si m-a prins precum un drog. Am devenit dependenta de VOI .Daca nu treceti pana maine la alt capitol...promit sa intru si sa scriu si eu cateva cuvinte. |
Dar tu ce-ai de te plangi?
Odiseea e de martie aprilie, ne-a cam exprirat termenul.

Ne mutam un pic mai jos la "Clubul scutecelor" unde stam pana la 4 ani. Tot noi suntem, tot impreuna suntem.

Noi am facut baita, am pus si pozici
Mult nu prevad sa doarma, ca nu a stat la supt decat putin, nu cred sa se fi saturat pt toata noaptea. Fug la baita. Traiasca tv, avem un post nou de desene, si au desene frumoase, mai scapam de Clau, ca atata ne tine la povesti seara cand noi suntem cu bateriile finish si el e inca fresh.Somn usor cui s-a dus deja la nani.

_