Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie2009(121)
Raspunsuri - Pagina 17
georgiana310 spune:
Ayla, multumesc mult pt raspuns! Da, cu masina mergem. Ma gandeam daca e sau nu prea mica sa o pun in scoica... AM pus-o ieri si mi se pare ca statea super bine. Ii si placea ca avea uin "rictus de satisfactie"
. Am inteles ca pana nu isi controleaza caputul sa nu o las mai mult de 2h in scoica. Tu cum stii?
Chiar, cand incep sa isi controleze mai bine capul?! Puiuta mea deja e autonoma in a si-l invarti dupa mine cu privirea si chiar daca e pe o parte se intoarce singura pe cealalta.
inca o data, multumesc pt raspuns
Mami de Bris, 2+
gia
Ayla21 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui chatonel hihihihiii, buna asta cu urlatul noi am trecut la kestii pe la o luna de la nastere, c-aveam un fir durero; prima data nu a fost super, ca eram cam stresati dupa o luna de abstinenta si de "m-o durea, nu m-o durea" . A doua oara a fost mai misto, ca ne-a prins mai spontan Filles du Sud cu Izia, famille DragoonToulouse, la ville rose ![]() |
Gia, sa stii ca si eu am comentat, dar nu am dat cu tine de pamant, adica nu o lua ca atac la persoana, imi cer scuze daca asa a iesit.
Esti mortala cu faza cu urlatul.
Chatonel, mie prima data imi era frica, nu ca doare, ci de impresia care o va avea el, cum arata si se simte dupa nastere. Sincer, mi-a fost tare teama, cand toata lumea zicea, ca mai bine nasti prin cezariana ca se strica putza, eu ce sa cred? ca in dimineata urmatoare nasterii eram deja la baie si dupa dush mi-am si controlat-o, sa vad cat de mare a ramas.

Acum pot garanta ca nu s-a stricat nimic, nici de exercitii de-alea dupa nu am avut nici timp nici inspiratie, si nici nu cred ca ma apuc. Ca la mine
Asa ca acum, la 3 luni dupa nastere, cand muschii au revenit, pot spune ca e super ok, nu e mare si nici mica sa ma doara.
De ce sa ma stradui s-o fac iar mica.Moama, ce explicatii pe mine.
_
Monica, the best mommy for Claudiu, Luana, Alma
Every day brings new blessings.
Ayla21 spune:
| citat din mesajul lui georgiana310 Ayla, multumesc mult pt raspuns! Da, cu masina mergem. Ma gandeam daca e sau nu prea mica sa o pun in scoica... AM pus-o ieri si mi se pare ca statea super bine. Ii si placea ca avea uin "rictus de satisfactie" Chiar, cand incep sa isi controleze mai bine capul?! Puiuta mea deja e autonoma in a si-l invarti dupa mine cu privirea si chiar daca e pe o parte se intoarce singura pe cealalta. ![]() inca o data, multumesc pt raspuns ![]() Mami de Bris, 2+ gia |
Deci ce stiu eu, e ca scoica e de la 0 luni, deci e perfecta pt bebe, are forma anatomica a uterului. Numai ca o legi in centuri conform prospectului, cu spatele lui bebe in directia de mers. Deci la o frana brusca nu-i merge capul in fata, e protejat. Nu stiam ca se tine 2 ore, si nici nu cred, dar pot accepta ca gresesc. Eu si-n casa o tineam pe Luana ca sta mult mai bine.
La noi e mare problema cu refluxul gastric si trebuie obligatoriu s-o tin mai sus cu capusorul, si cum sa ti un bebe mic, decat in scoica sau balansoar. Chiar ni s-a recomandat. Acum are salteluta, poate ati vazut in poze, ca nu am gasit pe net cocon cu livrare in ro.
Capul abia dupa 4 luni si-l tin binisor, depinde si de constitutia lui bebe, dar pana pe la 4 luni sigur trebuie tinuti cu grija de la spate.
_
Ayla21 spune:
| citat din mesajul lui gigelica20 Referitor la "lubenita", depinde de care era. Nu ai voie pepene galben, ca e parfumat, dar din cel verde cu miezul rosu...poti papa linistita. Apoi Luana e o fetita rezistenta si oricum are aceleasi preferinte ca si tine, asa ca nu cred ca trebuie sa iti faci probleme. Alex ce se tot fatzaie pe teren? De ce nu sta cu fetele acasa??? Si al meu trebuie sa mearga la serviciu , dar e asa bine cu el acasa. Aseara ma atentiona ca urmeaza o perioada in care nu va putea sa isi mai ia nici o zi libera (cred ca era asa fericit in sinea lui...caci a vazut si el ce obositor e sa ai grija de bebelush, caci el isi imagina ca eu ziua huzuresc si cand vine el seara obosit de la serviciu fac pe victima si il exploatez). Dar trebuie sa aduca cineva banutzi acasa, caci mami cheltuie fff mult. |
Lubenita rosie am papat, ca i-a fost pofta lui Clau si a urlat de a stiut tot realul ca el vrea lubenitaaa
Asa ca azi-noapte Clau s-a dus la baie frecvent, si eu am facut lapte.
Nu stiu sincer daca de la lubenita sau de la rugaciunile facute la Doamne Doamne, ca nu vreau s-o trec pe Luana pe lapte praf. Si promisuni ca sunt cuminte si nu mai plang, doar sa nu sece lactobarul.Alex e la Marghita
si acolo nu poate trimite delegat, dar deseara vine inapoi. Problema e ca si mami a plecat ieri si azi am ramas singurica.Dar am papat azi mai bine, si ma simt putin mai energica. Nu am putut nici manca zilele astea, am plans pana am vomitat

_
Ayla21 spune:
Am vorbit putin cu Maria si i-am spus c-o asteptam.
Shasa, mami, tu ce faci? Ca vorbesc eu singura aici acum.
Dar dispar, ca s-a trezit Clau deja, la noi asa-i cand doarme unui nu doarme celalalat. Asta-i partea buna, partea mai rea e cand se trezesc unul pe celalalt.
dar cine are 2 copii frumosi?
Va spun o perla si fug.
Se trezeste Clau, ca face "pishu". El isi vede de ale lui, rar cere ajutorul, doar cand nu se deecurca. Se duce la baie, si nu reuseste sa isi desfaca body de capsele dintre picioare. Vine la mine "mami, nu pot desface nasturii". Eu trag cu o mana, si nu reusesc din cauza pozitiei, la care Clau inspirat "mami, daca nu poti nici tu, taie cu cutitul".
Va pupic, fug sa-i dau sa pape, ca dupa ce se scoala si Luana nu mai stiu unde sa ma impart.
_
gigelica20 spune:
| citat din mesajul lui Ayla21 Lucia, tu garantata esti virgina, pregateste-l din timp pe Gabi ce-l asteapta. Eu i-am zis dr dupa ce am facut-o prima data si a zis ca-i ok, ca daca nu era nu o faceam. Acuma, ok a fost, nu foc de artificii, dar nici nu ne asteptam. Tot cum spunea Simona, pt nevoia de apropiere am incercat, nu ca explodam de dorinta. Cel putin nu eu. ![]() Sper dupa toate depresiile astea sa ajungem si noi sa ne regasim, ca eu simt ca libidoul meu e mult sub zero acum. ![]() _ Monica, the best mommy for Claudiu, Luana, Alma Every day brings new blessings. |
Sincer...si eu cred la fel. De aia mi-e frica.
Caci in timpul sarcinii, cel putin spre final, cand nici dr nu mai folosea valvele ci degetul pentru a verifica colul....ma durea de imi venea sa ii trag un picior.

Gabi...cred ca s-a resemnat! Am un erou langa mine. Ma mir ca nu i s-a stafidit
Vedem noi cum o sa fie, dar din ce dornica eram eu inainte de a ramane insarcinata (eram o femeie super activa), acum nu am nici un chef. Sper sa ma vindec!
Gigelica(Lucia) -
Obosita dar foarte Fericita de
Victor-Andrei ( Pitonul mancacios) 
gigelica20 spune:
| citat din mesajul lui Ayla21 Se trezeste Clau, ca face "pishu". El isi vede de ale lui, rar cere ajutorul, doar cand nu se deecurca. Se duce la baie, si nu reuseste sa isi desfaca body de capsele dintre picioare. Vine la mine "mami, nu pot desface nasturii". Eu trag cu o mana, si nu reusesc din cauza pozitiei, la care Clau inspirat "mami, daca nu poti nici tu, taie cu cutitul". _ Monica, the best mommy for Claudiu, Luana, Alma Every day brings new blessings. |
Doamne, e cel mai simpatic pusti! Il iubesc muuuult!

Gigelica(Lucia) -
Obosita dar foarte Fericita de
Victor-Andrei ( Pitonul mancacios) 
poohy spune:
merci de raspunsuri

Manuela, azi a fost pediatra pe la noi. Ne-a zis ca bubitele ca acneea - cum are si Mihnea - sunt bubite de "bebel gras" si ca trec odata cu varsta. Am zis eu ca nu sunt ca ale lui Manu... Acum un doctor stie mai bine, insa din experienta mea cu fetita nu e stiinta exacta...
edit: mi-a zis sa spal bubitele cu apa sau cu ceai de musetel si daca se fac "furioase" rosii sa dau cu un pic de bepanten. Eu sper ca are dreptate si asta :D
Olga, scapam noi si de asta (conjuctivita adica)...
Ayla, 
De cand ii dau baby drink Mihnutz nu mai are scaunul atat de apos. Si tocmai a facut frumos, usor, fara plansete si nimic...
Pe Manu baby drink o constipa.
Am vorbit si cu doctorul, am citit ce ziceti si voi si am decis sa ii fac program - in sensul ca mai devreme de 2h30-3h de la terminarea ultimei mese sa nu ii dau de mancare, oricat cere. Asta inseamna sa ii dau mai des completare, dar mai scapa de colici, si doctorita mi-a zis ca poate sa faca si reflux etc daca mananca prea des.
In legatura cu distanta intre mese - fetita mi-a dormit (in afara de perioada de colici, de la 2 saptamani la 1 luna si 1/2) cel putin 5 ore legate pe noapte. Si nu era chip si pace sa o scol sa ii dau de mancare. Nu a fost nici o problema, a crescut mare, sanatoasa 
Anca, Manu
02.06.2007 si Mihnea
09.04.2009
www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia
Gaza22 spune:
Ayla ms mult pt explicatiile cu lapticul praf. Foarte exacte si detaliate.
Eu si gazii mica iti multumim mult.
Gazii a implinit o spatamana
silvia4 spune:
Multumesc, Simona si Monica! Mi-a mai crescut moralul de la cuvintele voastre! Uneori si eu incerc sa nu mai fiu asa prapastioasa si sa ma gandesc ca nu e nicio tragedie daca nu-i mai dau laptic de la mine. Dar ma tine putin si iar ma apuca tristetea. Ma mai incurajez cu gandul ca am o prietena care alapteaza si are prea mult lasptic si-mi mai da si mie. Tot lapte de mama e si ala, nu conteaza ca nu e de la mine..Acum nu stiu cat timp o avea ea asa mult laptic...O sa ma mai duc la un doctor saptamana asta. am mai fost la 2 si mi-au zis ca daca nu merge cu antibiotic nu am alta solutie..
Silvia - mami fericita de Amalia
http://picasaweb.google.com/dragos2406/PatruAmaliaMaria

Izia, famille Dragoon