Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie2009(121)
Raspunsuri - Pagina 13
Ayla21 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anca_nicolae imi doresc sa nasc "cu voi"! Asa ca dc pana maine nimic, la 8 dimineata plec cu masinuta mea mica si rosie ... Deja abia mai suport asteptarea..., citesc cu drag despre copilasii vostrii, ma tot gandesc la momentul cand scoatem si "taurasul" asta jucaus si naravas... |
Anca
oricum nasti cu noi, si oricum de odiseea noastra aparti
si nenascuta tot nu ramai. Eu propun niste majorete

poate-l inspira pe
bebe puturosu.Asteptam vesti.

_
Monica, the best mommy for Claudiu, Luana, Alma
Every day brings new blessings.
SimonaMami spune:
Olga, Monica, Lucia - Multumesc mult
ca v-ati amintit de ziua lui Victor! Sunteti super-dragute, ca intotdeauna!
Ioana, La multi ani pui mic! Sa fii sanatoasa si tu, dar si mami m_monique !
Monica , s-a facut bebe Luana o frumusete mai mare ca tine, desi... e greu sa fii mai frumoasa ca tine! Gata mami cu depresia, ca suntem aici toate cu tine, alaturi de tine! Multi pupici de incurajare!
Insa, mie mi se pare fix normal sa ai depresii (chiar si eu am tras o zi de plans de toata frumusetea these days...), asa cum mi se pare perfect normal sa simti uneori ca nu esti cea mai buna mama pentru copilul tau, si sa te simti vinovata de ... lipsa de lapte, maraielile piciului, agitatie etc. Insa trebuie sa tii minte ca ESTI cea mai buna mama pentru copilul tau. Asa cum esti, asa cum poti, cu zile bune si zile oribile, nimeni n-ar putea sa te inlocuiasca pentru Luana. Si... da, cand esti parinte, nu mai ai nici timp sa mori, nici dreptul sa mori! Te sarut, te iubesc, fruntea sus si keep going. Asa cum poti, you're doing a great job.
Ah, si... din cand in cand, arunca un ochi la semnatura ta. Ca zice bine ce zice!
Joanna , sper din tot sufletul sa ai rezultate bune azi. Mi-e gandul la tine si sper sa simti ca iti suntem alaturi!
Simina , au trecut deja 12 saptamani! Bravo mami! Iti tin pumnii stransi sa mearga totul bine pana la 40. Abia astept sa te vad in saptamana 39, cu nervi ca nu se mai termina odata, ca nu mai poti... :) Sanatate multa si si mai mult noroc!
O saptamana buna fetelor. Eu am sa scriu mai putin probabil, ca sunt intr-o fix depresie, si ... am inceput si munca de azi. Dar am sa raman pe baricade, pe aici...
SimonaMami spune:
| citat din mesajul lui Ayla21 Uitati micul meu pinguin de 3,750 kg si 51 cm (restul pozelor la pagina ei)Asta inseamna ca am trecut cu bine prin puseul de 3 luni, poate de asta nici nu am mai avut lapte ca inainte, oricum trecem pe Aptamil, la nevoie. O sa merg la psiholog. Am alaturi de mine o luptatoare, de dragul ei, oricat ar fi de greu, trebuie sa lupt chiar cu mine insami. Acum inteleg ce spunea Alex, "cand ai copii, nici sa mori nu-ti mai permiti". _ Monica, the best mommy for Claudiu, Luana, Alma Every day brings new blessings. |
He he... are mami fetita MARE si inaltuta!
Numai buna de pupacit!
simina_kin spune:
Fetele..Gigelica, Aris, Lysbeth, Carmenada, Ayla, Simonamami va multumesc pentru cuvintele frumoase

Sper ca nu am uitat pe nimeni, sa nu fiu certata iar ca nu raspund la mesaje![]()
...
stie ea cine este!!
Joanna diseara afla rezultatele!!
Ayla mami...aseara i-am aratat sotului pozele Luanei(toate) si-a spus ca-i incredibila schimbarea in doar 3 luni....si ca are niste falcutze..moamamoooamaaa
, asa ca: Felicitarile noastre pt falcute si bulanase!!!
12+
Mariana
Mazarica
Ayla21 spune:
| citat din mesajul lui SimonaMami sa simti uneori ca nu esti cea mai buna mama pentru copilul tau, si sa te simti vinovata de ... lipsa de lapte, maraielile piciului, agitatie etc. Insa trebuie sa tii minte ca ESTI cea mai buna mama pentru copilul tau. Asa cum esti, asa cum poti, cu zile bune si zile oribile, nimeni n-ar putea sa te inlocuiasca pentru Luana. Si... da, cand esti parinte, nu mai ai nici timp sa mori, nici dreptul sa mori! |
Si eu te iubesc mult, si apreciez ca esti mereu alaturi de mine.

Dar sa stii ca nu cred ca nu sunt mama buna pt Luana, si nu ma simt vinovata daca vom trece la formula. As fi vrut sa o alaptez mult si bine, mi-am dorit mult sa o alaptez cand nimeni nu credea ca va suge (in maternitate nici macar doctorita neonatolog nu spera ca va suge vreodata la san). Dar nu voi considera un esec daca vom avea nevoie de formula. Nu vreau sa pierd laptele din cauza ca psihic sunt la pamant, dar depresia mea, stii tu mai bine, are legatura cu Alma. Asa ma simt mereu cand vine ziua cand se mai implineste o luna fara ea.
Nu am puut sa o plang nici atunci cand a murit, nici in cele 3 luni fara ea, mereu a fost nevoie de mine in viata Luanei.
Cand mergeam la psiholog, dupa moartea Almei, ne-a spus asa frumos psihologul (uite de ex in alte tari mai civilizate, parintii de prematuri fac consiliere, e acceptat faptul ca e un soc emotional si parintele are nevoie de consiliere sa-l depaseasca sa poata fi alaturi de puiul mic) ca trebuie sa fi parinte special ca sa fi parinte de prematur. Nu ma consider superioara cu nimic fata de alta mamica, nici nu sunt, chiar cred ca oricare mama ar face la fel in locul meu, dar nici nu voi gandi ca nu sunt destul de buna pt Luana, indiferent cum vor decurge lucrurile. Fiecare mama este cea mai buna pt copilul ei. Stiti cum spune Clau? "Mami tu esti cea mai buna mami, pt ca esti mama mea".
Nu uitati ca ei, copiii, sunt sinceri, si spun din suflet ce spun.Ma straduiesc de vreo jumatate de ora daca nu mai bine sa scriu mesajul. Intre timp s-a trezit si printesa, atat mi-a fost linistea.
_
Monica, the best mommy for Claudiu, Luana, Alma
Every day brings new blessings.
SimonaMami spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Ayla21
Si eu te iubesc mult, si apreciez ca esti mereu alaturi de mine. ![]() Dar sa stii ca nu cred ca nu sunt mama buna pt Luana, si nu ma simt vinovata daca vom trece la formula. As fi vrut sa o alaptez mult si bine, mi-am dorit mult sa o alaptez cand nimeni nu credea ca va suge (in maternitate nici macar doctorita neonatolog nu spera ca va suge vreodata la san). Dar nu voi considera un esec daca vom avea nevoie de formula. Nu vreau sa pierd laptele din cauza ca psihic sunt la pamant, dar depresia mea, stii tu mai bine, are legatura cu Alma. Asa ma simt mereu cand vine ziua cand se mai implineste o luna fara ea. Nu am puut sa o plang nici atunci cand a murit, nici in cele 3 luni fara ea, mereu a fost nevoie de mine in viata Luanei. Cand mergeam la psiholog, dupa moartea Almei, ne-a spus asa frumos psihologul (uite de ex in alte tari mai civilizate, parintii de prematuri fac consiliere, e acceptat faptul ca e un soc emotional si parintele are nevoie de consiliere sa-l depaseasca sa poata fi alaturi de puiul mic) ca trebuie sa fi parinte special ca sa fi parinte de prematur. Nu ma consider superioara cu nimic fata de alta mamica, nici nu sunt, chiar cred ca oricare mama ar face la fel in locul meu, dar nici nu voi gandi ca nu sunt destul de buna pt Luana, indiferent cum vor decurge lucrurile. Fiecare mama este cea mai buna pt copilul ei. Stiti cum spune Clau? "Mami tu esti cea mai buna mami, pt ca esti mama mea". Nu uitati ca ei, copiii, sunt sinceri, si spun din suflet ce spun.Ma straduiesc de vreo jumatate de ora daca nu mai bine sa scriu mesajul. Intre timp s-a trezit si printesa, atat mi-a fost linistea. _ Monica, the best mommy for Claudiu, Luana, Alma Every day brings new blessings. |
Ma bucur mult ca stii ce mami buna esti pentru Luana si Clau!
It's a first step!
Multi pupici.
Ha, s-a trezit Victor, fug sa prestez!
Gaza22 spune:
Hello fetele! azi raportam prima iesire in gradina. Gazii a fost cam maraita dar e ok acu a luat-o somnicul si nu stiu ce sa fac daca sa o trezesc sau nu ca vine ora ei de masa.
Mai am si eu nevoie de cateva sfaturi:
1. Are ceva daca ii dau laptic de la mine si dupa aceea ii dau formula? Faptul ca se amesteca in burtica nu sunt probleme? Pot sa-i fac laptele praf (Nan)cu apa rece si dupaceea sa incalzesc biberonul?(ca acu ma intreb ce rost are incalzitorul de biberoane).
2. Voi cum faceti cu baita ca noi avem probleme cu orarul nu stiu cum sa ne adaptam. De ex. ea mananca pe la 6 si la 9 si am zis sa-i facem baita la 8-8.30. Problema e ca intre 6 si 9 ea e treaza si devine fff maraita pana la ora baitei se satura si de plimbat si de cantat vrea papa mult mai repede si ne e greu sa tragem de timp pana atunci. Oare e bine ce facem?
3. E bine daca ii dau suzeta din cand in cand? sau e prea devreme?. Are momente in care e treaza muult timp si nu o putem linistii cu nimic si vrea sa suga mereu. O mai las dar nu vreau sa stau ore intregi cu ea la san. In plus ii mai dau suzeta noaptea in timp ce o schimb ca sa o linistesc nitel pana vine titi adevarat. Gresesc?
Ideea e ca are cateva perioade de veghe dar desi nu adoarme se plictiseste repede de orice si e fff maraita si la voi e la fel? Ce faceti in cazul asa? eu trag de timp pana la urmatoare masa e ok?
Ilinca cum faci tu de reusesti sa bei cate o cafea ca asa as baga si eu una. Te mulgi la masa urmatoare si arunci laptele. Dar eu ii dau o masa la un san una la celalat ce sa fac sa-i mulg pe amandoi. Si cu cat timp inainte bei cafeaua. Plss help ca mor de pofta. Oare o functiona si la o gura - doua de bere ![]()
Scuze ca va zapacesc cu intrebarile dar suntem mici toti trei(mami, tati si gazii) si nu are cine sa ne dea si noua un sfat si de aceea apelez la voi. Imi pare rau ca nu ai apuc sa particip si eu la discutii da abia am timp sa respir. Va pupic si va iubesc mult pe toate 

Gazii a implinit o spatamana
simina_kin spune:
Pe mailul comun veti gasi o melodie fffff frumoasa care este o dedicatie speciala de la:
PRINTESA LUANA PENTRU MAMI MONICASI TATI ALEX
si de la mine pentru toate mamicile cazute in melancolie

12+
Mariana
Mazarica
Gaza22 spune:
aaa si uite inca ceva acu am fost afara. si a adormit dar vine ora ei de masa ce fac o trezesc ii dau sa manace si incerc sa vad daca adoarme la loc sau o las sa doarma cat vrea ea dar asa se va modifica programul de papa-somn?
Gazii a implinit o spatamana
pisigri spune:
Gaza,
Din ce spun fetele, asa se si face, se da laptic de tzitzi si apoi DACA E CAZUL completarea. DAR cel putin pt laptele praf NAN trebuie respectat modul de preparare de pe cutie. Stiu, pt ca si a mea asta a mincat pina a venit laptele. Se fierbe apa, se raceste la aprox 37 grade, apoi se pune laptele praf si se omogenizeaza si se serveste. sincer, eu nu l-as lasa facut de seara, am senzatia ca se "strica" f repede, cel putin asta e impresia pe care mi-a lasat-o textul scris pe cutie, dar aici e f posibil sa gresesc...
Cu ora de baie avem aceeasi problema, asa ca baia i-o facem intr-un interval orar destul de larg, cuprins intre 7.30 si 21.30, in functie de cum e programata urmatoarea masa. Daca dintr-un motiv oarecare ma intereseaza sa ii fac baie la o anumita ora, ii mai decalez usor mesele toata ziua, cu cite 15 minute (aprox) in asa fel incit sa ajungem la o ora convenabila. Si la noi circul cel mare e seara, intre ültima" masa si baie...
Am citit ca la copiii atit de mici suzeta e un bun mijloc de calmare. Deci nu e nici o problema ca i-o mai dai. De asemeni scade riscul sindromului de moarte subita a sugarului. Alternativa e sa isi suga degetul, si daca suzeta se poate "pierde" la un momentdat, de deget e mai greu sa o dezveti. Din pacate a mea nu vrea sa accepte nici un fel de suzeta, o scuipa in secunda doi, oricit de disperata/flaminda/adormita ar fi...
if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/

(restul pozelor la pagina ei)