Maple-syrup babies - mamici de Canada (3)
Raspunsuri - Pagina 6
Mona_B spune:
Multumesc mult de sfaturi, dragelor!ce-mi place sa ma vorbesc cu voi.
Mqqm si Simonna deci nu-mi ramane decat sa ma resemnez ca rivalitatea intre ei va exista mereu, cum am citit peste tot, desi se va atenua in timp- eu sper totusi sa faca un team imbatabil spre maturitate- iar pana atunci sa ma inarmez cu rabdare cat cuprinde. Sotul e deja confortabil cu ideea, el ii mananca de drag pe amandoi si tre'sa recunosc ca are mai multa influenta asupra lui Vlad in sensul ca Vlad il asculta pe loc, iar cu mine si cu bunica face circ in ultima vreme.
Culmea ca Cris e mai indulgent dar mai autoritar cu Vlad, si are succes, in timp ce eu, mai zgripturoaica asa, nu rezolv mare lucru.
imi ia o ora sa-l lamuresc ce si cum trebuie/nu trebuie sa faca cu baby, dup-amiaza dormim impreuna in timp ce bunica are grija de Victor...si azi am remarcat ca incepe sa coopereze,ma pupa din nou din 5 in 5 minute, baby a devenit : "a cutie" ba chiar mananca fara scandal..om vedea cat l-o tine.
Fetele dornice de intalneala daca e pe la inceputul lui iunie as veni si eu cu drag chiar cu galusca dupa mine, daca e pe undeva prin downtown Mississauga. Tineti-ma la curent.
Olga, ce m-a distrat faza cu Tony si albina, e super istet baiatul; zic si eu ca si Cristina- Mqqm- do not mind me, stiu ca nu e de ras, ca pe mine m-apuca plansul uneori din cauza lui Vlad; Stefan ce zice de fazele astea, nu intervine cu un helping hand? A, si ai inceput sa folosesti wrapul ala de la Nelia? al meu e cam maricel, sa vad cum il ajustez... daca il voi putea folosi.
Va las ca urla Vic, desi tocmai a mancat.
Mona
Magdone spune:
Laura, Simona, da asa fac tocanita de vinete: calesc ceapa, 2 ardei, arunc o cutie de rosii taiate si apoi pun vinetele coapte si tocate ca pentru salata si iese un fel de ghiveci
daca vreti puneti si marar, mie mi-a fost lene sa-l mai pun ![]()
va mai zic o reteta de vinete ca si eu ma saturasem de salata de aia clasica:
curatati vanat de coaja o taiati in felii de 1-2 cm asa nu f groase si le puneti la scurs cu un pic de sare. Cand s-au inmuiat scurgeti zeama si le puneti intr-o tava la cuptor asa:
o felie de vanata, deasupra o felie de rosie si deasupra o felie de mozzarela sau ce branza aveti prin casa de aia de se topeste. le lasti la cuptor pana se topeste branza si se inmoaie. o bunatate 
mqqm, ma tenteaza cum sa nu ma tenteze :), dar am mai zis eu si la sezatoare am o perioada tare aglomerata si nu stiu cum sa le potrivesc pe toate, dar citesc si eu si daca stabiliti ceva poate ajung si eu.
pupici
Magda, cu Razvan
(5 ani) si Olivia
(11 luni)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
Mona_B spune:
Magda, reteta ta de vinete arata exact ca cea de vinete in stil portughez: cu rosii si branza. Cred ca fac si eu in zilele urmatoare.
Olga, a propos de greutate, nici eu nu incap in nimic din ce am, sunt nevoita sa caut ceva pentru botez mai amre cu 2 nr. din cauza bustului, si a taliei
bleah, ce greoaie ma simt; am vazut niste rochii dragute la Jacob din matase imi trebuie marimea 8 si langa mine incerca o tipa rochii size 0
m-am simtit ca un butoi; dar las' ca ne revenim noi
bobocii nostri sa fie sanatosi.
De cand a venit maica-mea ii rasfata pe baieti cu prajituri care mai de care, de care eu de-abia m-ating dar e bucuria lor; pentru duminica avem programata o budinca de clatite: clatite asezate una peste alta si intre ele se pune branza dulce se bat oua cu zahar, vanilie si putina smantana si se dau la cuptor; mie mi-e greata de asa ceva, ca de orice cheese cake dealtfel, dar restul familiei apreciaza.
CriPOD spune:
Mona, este perfect normal ca sunt gelosi. Absolut toti sunt. Si e foarte sanatos ca isi manifesta deschis gelozia, macar poti sa "deal with". Cele mai periculoase situatii sunt cand nu si-o manifesta si toata lumea traieste intr-o bula de sapun. O sa invatati s-o "manage", si Vlad o sa se relaxeze cand se va convinge ca nu "risca" nimic.
Al meu a picat dintr-una intr-alta, gelozia l-a parasit la un moment dat, dar el de la o varsta a inceput s-o bully pe sor-sa ca asta era prea cuminte, deh, fetita, si lui i-ar fi picat mai bine altfel.![]()
Simonna, ma gandeam the other way around, ca noi avem niste chestiuni prin zona (dus paulul si prietenii la un parc unde merg cu cortul si ceva pe la baia aia de motroseste asta al meu de-o luna). Consideri?
Sa-ti treaca raceala repede.
Si sa vezi tu in realitate ce dulceata e Olivia!!!
Magdone, pai nu mey, io ziceam cu ceata lui Pitzigoi dupa tine, nu asa singura...
Eu am facut azi un sos alfredo cu piept de pui (all home-made) pe niste fetuccini, miam-miam, a iesti la fix, 10 minute.
Cu ce sa ma mai laud? Ma doare bazinul, pelvisul, am niste arsuri ca balaurul din poveste, nu mai prea pot respira cum trebuie de burtoi, toate insa asa, la nivel de "ouch! oh, well, whatever". Contractii BH cat se poate de dese, ma si enerveaza, mai ales cand merg cu masina sunt aproape legate. Pepitutzu are program de noapte, ziua se mai intinde, se mai suceste uneori, noaptea isi gaseste el de mutat mobila pe-acolo, noroc ca eu sunt ca mortu cand dorm. Ieri ne-am distrat, isi exersa sor-sa pianu' si eu in fotoliu zaceam. La un moment dat am pus o jucarie de plus pe burta si, desi la inceput mi s-a parut ca sughite ritmic dupa cum sarea plushul, am observat ca de fapt se oprea cand se oprea copila din ritm si incepea sa se loveasca cu toate extremitatile de toate colturile burtii. Cand incepea ea sa cante, cand se potolea si incepea "sughitul". Io fi eu nebuna, maine il incerc iar sa vad!![]()
Oricum tac-su dupa ce l-a simtit ultima data a ajuns la concluzia ca ma bate. Adevaru-i ca uneori chiar ma doare cand se impinge.
Si-o veste buna... ori ba? N-am mai luat nik in greutate de cand am revenit din dominicana. Va dati voi seama cat de tare ma plictiseam eu la jobul ala de mancam si cu rost si fara?!
Fiti cuminti!
alberta72 spune:
Am intrat in graba sa va spun ca Daniel a venit pe lume marti la 9:39 dimineata, 3741 g, 49cm si scor APGAR 9/10. Azi am venit acasa si suntem bine si fericiti. O sa revin cu amanunte.
Multumesc pentru agitate si o sa revin in forta pe forum.
Va pupa cu mult drag,
O mamica fericita de doi baieti cucuieti.
Denisam spune:
Alberta-felicitari mamico! Refacere rapida si mult laptic!
Bine ai venit pe lume Daniel! Sa fii snatos,mincacios, norocos si sa aduci numai bucurii familiei tale!
Denisa cu Emma Andrea 3 ani si Mark Alex 1,6 ani
Donia spune:
Felicitari alberta, mamica fericita! 
Si bun venit Daniel, sa ai o viata plina de bucurii!
mQQm, cred ca danseaza pepitel
Sa vezi ce iubitor de muzica iese!
Simonna, esti mai bine? Gata de chef?
Mi-ati facut o pofta de mancare de vinete!
Eu o fac diferit, pun intr-o cratita putin ulei, apoi straturi de rosii, ceapa, vinete, ardei, si din nou rosii, toate taiate felii, apoi continui in sens invers, presar sare si piper printre straturi, usturoi cat incape, patrunjel si apoi ele isi lasa multa zeama.
Doar vinetele se oparesc inainte (nu stiu de ce), restul se pun crude si fierb destul de repede, in aproximativ o jumatate de ora sunt gata.
Nu se amesteca deloc, doar se scutura putin cratita sa nu se lipeasca. Se poate pune si la cuptor ca sa iasa un fel de budinca, dar mie imi place mai zemoasa.
Daca n-am destule rosii pun si bulion, ca imi place sa iasa putin acrisoara mancarea. Daca am chef pun si ceva orez printre randuri, sau carne de pui... wow, imi lasa gura apa, a devenit o urgenta deja.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Simonna spune:
Ziua, ca sint prost dispusa azi, de fapt sint hormonala si o trage fiu-meu, ca i-am oferit sa mearga la cursuri de inot individuale, tete-a-tete cu antrenorul si mi-a zis ca nu-i trebuie, ca el stie sa inoate! Asa ca m-am enervat, ca si pe mine ma ruga mama frumos sa ma duc la diverse, ma si ducea si ma si aducea!, da' lui nu i-am spu ca nu e vina lui, asa ca acum fierb in suc propriu si ma enerveaza tot ce face. Vai de capul lui copil, ca-i trebuia lui la 10 ani mama gravida!
mQQm, la noi e cu desavirsire interzis sa parasim zona metropolitana in weekendul asta, de la SK incoace, ca pretenu'so ala bun se serbeaza an de an in fichendu'asta. Tare-mi pare rau... POate de Ziua lu' Quebec sa dam o fuga, ah, ba nu, ca pica miercuri sau joi si aia e ziua libera, stupizenie made in nationalism quebecos!
Donia, noi chefuim anul asta abia pe la jumatatea lui iunie, cind vine tata. Ca asa a decis copilul, fara tat-so mare nu vrea aniversare! (Eu stiu ca speranta secreta e sa se incalzeasca si apa in piscina suficient sa se poata juca in apa, dar daca nu ii ud cu furtunul ca anul trecut:)
Mei, toate's bune in reteta ta, da' ai acu "usturoi cit incape" m-a dat pe spate, imi vine sa ma apuc acum -acumuta!
Magdone, complicat cu tocanita, ca tre sa coc vinetele... cred ca adopt aceea cu rosia si brinza pe deasupra, ca aia imi vine minusa! Miine fac (da-i pun si neste usturoi intre vinata si rosie, n-are ce sa-i strice... yummy!
Alberta, sa-ti traiasca bebeul!
Ah, mQQm, nici eu nu m-am ingrasat in ultimele 3 saptamini.... burta creste, tata, ca din apa, zici ca sint expandabila, dar cintarul s-a intepedin undeva intre 63 si 64 de kile... unde n-am eu norocul sa mergem cu alea 500 de grame pe luna de-acuma....
Si sa ne zici daca Pepit danseaza... Zarzara e ca frac'su, vine acolo unde e burta mingiiata... mai experimentam, dar pina acum mereu a venit si a dat din picioare....
De fapt am venit sa ma pling iarasi de nepriceperea mea in a-mi alege un sutien, am probat sutiene de la 11 la 12 jumatate azi! Aveau nu-s ce oferta Wanderbra 40% off si era plin de babe tzitzoase, care se plingeau de dublu D ala in gura mare, probau unul doua cinci sutiene, alegeau unul doua cinci sutiene si plecau, iara eu din 5 modele de-alea cu mama si bebeul pe cutie tot acolo....
Ca sa nu mai vorbim ca choix-ul era cu adevarat restrins: B 85 sau B 90, vorba lu' Atomix: C'est pas complique'! Pina la urma mi-am luat ceva, dar imi trebuie push-up uri acum, nu ca m-as ingramadi sa-l port, dar orisicit, tre sa ma obisnuiesc.... Da' e cu dantele, dom'le, si fonfleuri, ca ala de bumbac alb pur si simplu, care-mi si venea si era si mai eftin nu mi-a placut!!!!!!
Bon, amu' v-am zis, ma duc sa duc copilul la karate ca, cum va spuneam, si pe mine m-a dus mama.... (Clar ca inca nu mi-au trecut nervii, da' Acela stie si tace :))
Pe miine,
Simonna
delia79 spune:
salut felele 
Multumesc inca o data pt listele oferite si pt link-urile foarte utile si interesante. Mai am de citit inca, dar e timp.
Felicitari Alberta pt baietel, sa fie mancacios si cumintel si sa va aduca numai bucurii!!!
Fetele din Mtl, a fost o intalnire si am ratat-o eu ? Am fost super stresata saptamanile trecute si acum mi-am luat liber cateva zile. Am haladuit si eu pe la magazinele specifice pt bb si m-au incantat toate lucrusoarele pe care le-am vazut. M-am abtinut eroic sa nu iau nimic inca
, am programare joia viitoare la eco morfologica si sper sa ne confirme ca e sanatoasa si ca e in continuare fetita....dupa care putem incepe cumparaturile
. Eu am dat o raita pe la Bo-bb, Toys, Mex, Gap si m-am topit dupa rochitele frumos colorate. Mai aveti voi alte magazine, in special pt patut si travel system?
Simonna, referitor la lenjeria intima....eu am probleme cu bikinii
, trebuie sa schimb marimea. Am inteles ca incepe o vanzare la Lasenza deci pica bine.
La noi cu numele a fost usor, ne-am hotarat repede la Sofia si probabil asa va ramane. Dar mai aveam pe lista: Teodora, Martha, Zoe, Tamara.
va pupicesc 
in curand mamy de bb scump
(gravi) 20+ Sofia