Maple-syrup babies - mamici de Canada (3)
Raspunsuri - Pagina 5

Simonna spune:
Hello, hello...
Alberta, cred ca "miine" din mesajul tau e "astazi" in mesajul meu, asa ca multa bafta, sa treaca cu bine si sa iti revii cit mai repede. Un bebelus sanatos, mincacios si somnoros!
Diana, mie aia ieri la eco mi-a spus ca inca are loc sa sa fitiie cum ii place, deci nu se pune problema sa se intoarca inca, adica sa se stabileasca intr-o pozitie si asa sa ramina, cica ba-i aici si ba-i colea... si am vazut-o si eu la eco, ca nu i-a placut deloc cum a impuns-o lucrul ala pe care ti-l plimba pe burta si se tot ferea, la un moment dat nu-s ce cauta aia dar Miss Z. se foia si nu reusea femeia sa-i vada decit inima :)
Si bine i-a facut, na, ca nu mi-a placut deloc, tehniciana si-a inceput examenul plingindu-se de pozitia bebeului si ca ce examen greu o sa fie, a tot miriit pe parcursul examenului diverse si la sfirsit a venit o doamna doctor care avea macar 70 de ani daca nu 75, genul ala de babatiie spoita pina-n ridurile de pe decolteu, care idem a plimbat obectul pe burta mea pret de 1 minut, pe bune, cu ochii pe ceas, nu s-a uitat pe raportul tehnicienei, si-a tras nasul si si-a riciit gitul si-a zis ca din canal: "Baby and mummy are fine". Si s-a carat, cred ca nici n-a auzit cind am zis mersi.
Asta dupa ce am asteptat o ora peste ora de appointment si mi-am strimbat gitul ca sa ma uit in monitorul ala, ca n-au monitoare mici la care se transmite imaginea direct pt. mamica si nici nu s-a sinchisit aia sa-l roteasca macar un pic catre mine. In schimb a uitat sa-i scaneze coloana si a trebuit s-o mai caute o tura....
Apropos de bicicleta, planuiesc si eu s-o scot de sub mormanul de cutii din garaj, abia astept sa se faca suficient de cald sa pot sa-mi reiau plimbarea de seara... Pina atunci am mai sapat gradina o tura, reconditionam diverse pe-aici, ma tot plimba ba fiu-meu ba Colegu' prin cartier....
Khristin, Nicole mi-a placut si mie pina n-am fost in Quebec... Amu', din motive personale, imi trebuie un nume care sa make a statement cum ca noi sintem in Canada, nu doar in Quebec. Asa ca Michelle (care cind il pui in context englezesc suna bestial) si Nicole sint out of the list. Ca si Magali, care mie mi-a placut din adolescenta, nu-s ce carte a fost aia, dar trenez numele asta dupa mine de o mie de ani... Si-amu' in actualul context geo-politic nu pt sa-l folosesc
In schimb Maya aparuse pe lista cind eram in vacanta in Mexic :)) asa,ca obol platit pentru ce bine ne-a fost...(De unde rezulta ca daca era baiat trebuia sa-l botezam Newyearseve :)))))
Donia, pus si Kathleen pe lista, dar nu-i place lui Radu....
Oricum, el si-a batut in cuie numele ala secret, de altfel asa ii si spune sor-sii, nu-i mai spune Zarzara, asa ca nu stiu daca avem cale de intors... Noi incercam sa-i schimbam parerea, mie imi place numele, pe masura ce-l repeta el si ma obisnuiesc imi place tot mai mult, dar Colegu' face pielea gainii cind il aude, cica nu-i un nume "puternic". Care-i nume puternic? Pai Addison, of course :) (cu varianta Madison - care mie nu-mi place!)
Eu tocmai le-am propus Sidney aseara... :)) Si Radu si-a dat ochii peste cap si-a zis "Thanks God I have a real name, like Radu, not some stupid one..."
Ce sa mai, ne distram foarte bine. Astept sa vad copilul la ochi si decidem noi ceva... (Haiul lumii e ca avem si bunic aici cind se naste, asa ca o sa aiba si el ceva de spus...)
Magdone, zau, ce-i faci cind musca? Nu-mi mai amintesc de la Radu, cred ca l-am muscat inapoi desi in carti zice sa nu... Da' stiu ca aveam un baietel in parc care musca tot ce prindea, se juca linistit si la un moment dat hartz, musca copilul e linga el... Bunica-sa (care il si crestea de altfel) ridica din umeri si zicea ca o sa-i treaca, ce, a vazut careva adult care musca???? :))
Ups, ciorba mea....
Pupici
Simonna

romanitza spune:
Alberta - cred ca deja la ora asta ai devenit mamica! Multa sanatate tie si bbului si recuperare usoara!!!
Eu am lipsit "motivat", am fost plecata din Toronto, am avut vreo 3 petreceri la care a fost nevoie de prezenta mea, weekend busy, zile si mai busy... nu stiu cand o sa mai am si timp sa ma odihnesc.
Si ma uitam acum pe lista aia,brrr... mi se face frica... mQQm iti dai seama ca suntem urmatoarele??? Mai e atat de putin.
M-am intalnit cu mqqm saptamana trecuta va spun ca arata super, nu credeti tot ce va spune ea... ca e subiectiva Aratam f bine, suntem tot slabute, doar ca avem "incarcatura" de rigoare in fata, asta e tot ce e schimbat la noi... si mai sunt si foarte modesta, sper ca ati observat
Mi-a facut mare placere sa o cunosc si poate ne vedem si cu mamicile din Toronto, m-as bucura f mult sa va cunosc.
mQQm - iti trimit PM azi.
Simona, Diana - si eu as vrea sa mai merg cu bicicleta, doar ca nu pot din motive de "sot"... Nu ma lasa, dom'le... ca e periculos, ca nu e indicat, etc. Asa ca ma multumesc doar cu plimbari lungi facute zilnic... merg cativa km pe zi si asta ma face sa ma simt cat de cat bine.
Simona -Bafta in alegerea numelui!Si noi inca ne gandim la asta... doar ca deja am facut o lista, urmeaza sa bifam numele perfect... si cine stie cat mai dureaza asta sau daca ajungem la vreun compromis....
Diana - si eu am citit ca la cea de-a 2a sarcina, copilul se intoarce in pozitia potrivita mult mai tarziu. A mea s-a intors de saptamana trecuta, si sunt doar in 29 de saptamani.Doctorul a spus ca e normal sa se intample acum, ca e prima sarcina...
Magdone - multa rabdare cu piticii.
Gata, v-am pupat pe toate, ma intorc la munca... sper sa mai citesc mai incolo.... Pe la sezatoare n-am mai dat de o suta de ani, cred ca s-au scris zeci de capitole. By the way, vreau si eu sa vad pozele cu bb Aidan si cine a mai trimis... Imi da si mie cineva noua parola la contul comun? Multam frumos. 29+

Mona_B spune:
Buna gravidutelor! Intru un pic in fuga sa va urez multa sanatate si nopti cat mai tihnite inainte de evenimentul mult asteptat:)
Alberta, iti doresc multa bafta,sa treaca totul cu bine, un bebic sanatos si mancacios si recuperare usoara
Olga, avem gusturi comune la nume si mie-mi plac Sophie si Anna pentru fetite, iar pentru baietei VictorLiam, Noah, Connor, Damian, Josh(ua)in general numele scurte si cu rezonanta.
La noi e sibling rivalry cat incape...mai precis gelozie cu carul pe Vlad, dupa primele zile de dragaleala cu bebe au urmat apelative gen spooky stupid babydeclaratii de genul "I'm scared of baby Aidan/ I don't want him to look at me" samd. Ce ma fac? atentie primeste cat incape, sper sa-i treaca, inainte sa-mi pierd eu rabdarea. Din pacate gelozia e mai pronuntata intre siblings de acelasi sex, incat va trebui sa ne inarmam cu infinita rabdare.
In alta ordine de idei, pentru ca tot sunt si proaspete mamici pe aici, nu stiu cum va simtiti voi, dar pe mine ma apuca groaza sa reincep sa mananc sanatos, dupa ce m-am rasfatat cu Nutella si French fries cu maioneza cand aveam chef; mai am de pierdut 10 kg, dar nu m-agit prea tare acum. Si mi-am cumparat pana la urma o centura din aia elastica si zau ca ma simt mai...ingusta. Ma mai uit si la poze de genul celor de mai jos, ajuta la automotivare:
http://www.howcelebsdiet.com/gwen-stefani-always-on-a-diet/
http://www.howcelebsdiet.com/gwen-stefanis-expert-diet-exercise-tips/
http://www.fitnesscure.com/2007/08/30/gwen-stefani-is-fitness-mom-of-the-year/
Mona

OlgaTarziu spune:
Alberta felicitari. Esti mamica presupun. Am fost in inatarziere cu pompoanele.
Diana ai mei amandoi s-au intors pe la 30 saptamani si au fost copii mari.
Simona sincer am incercat toate suzetele posibile. Fara suzeta "mami" nu adoarme.
Magda citesc ce scri si ma vad pe mine in viitor.
Simona, Diana eu am renuntat la bicicleta. Ca dovada m-am facut si cat un monstru marin. Nu stiu de ce nu aveam senzatia ca e safe.
Mona si Tony face de astea... Ultima data vana o albina. Il intreb de ce mami. "sa o pun in scaunul Sophiei". Apoi vine piscat, tras, impins. Trebuie sa fiu tot cu ochii pe el. ( bebele risca sa fie indopat cu marbles, ciocolata, suc) Or creste ei.
khristin eu cred ca e mai rau asa. Ca Tony e mare, are putere, o terorizeaza si e un continuu pericol pt ea. Si daca crezi ca e cu ceva mai buna decat Tony.... Sa ma vezi cum mor incet noptile, urlete de seara. Deci si ea clar promite
De ieri am inceput aerobicul. Mersul pe jos de o luna. Nu de alta dar am de dat jos 20 kg. Si nu stium cum dau ceva pana la botez ca nu-mi incape c...ul in nimic. Plus ca dupa sarcina asta am ramas cu mult surplus in jurul taliei si pe burta. La prima sarcina dupa o luna eram plata. Tare-s curioasa cat o sa-mi ia sa dau jos. Ceea ce-mi place e ca mi-am regasit energia si ambitia, deci baza este.
Va las ca iar urla. I-am zis eu ca o dat la tigani si nu ma crede. A plans toata ziua. Numai in brate vrea. Cum o pun jos cum incepe tragedia.

Laura B spune:
Alberta, felicitari si refacere rapida!
Asa cum am zis, eu va citesc si in general incerc sa ma reinstruiesc in ale maternitatii. Dar cu serviciul, cu programul cu Diana si cu lecturile… nu-mi mai ramane timp de scris. Azi m-am invoit de la serviciu ca mi-a fost rau (o fi fost oboseala, cronica intre timp? Sau raceala? Sau amandoua?), iar acum ca parca mi s-au mai limpezit mintile, zisei sa mai scriu si eu cateva randuri pe aici, ca altfel ma uitati de tot
Problema mare cu numele copilului si pentru mine. Si ma enervez de nu mai pot cand Andrei imi zice linistit ca avem timp sa-i gasim copilului nume si dupa ce se naste, ce atata graba? Diana nu a fost de mare ajutor: ea a propus Leopoldo, ca asa il chema pe prietenul ei cel mai bun de la scoala. O astept si pe mama…
In alta ordine de idei: voi ce mai gatiti bun? Mie inca mi-e rau de la mirosurile din bucatarie, dar am observat ca e mai suportabil cand fac ceva ce nu am mai facut de mult sau cand incerc ceva nou. Ex: mirosul de supa de pui imi face cel mai rau- evident, in ultima perioada am tot facut variatiuni pe baza de pui. Am incercat ieri o supa crema de sfecla rosie si a fost ok. Aseara am facut mamaliguta cu branza si smantana- nici asta nu a fost rau. Asta seara am in plan peste la cuptor. Maine va fi iar zi de bucatareala si déjà ma intreb ce sa mai fac?
Laura
"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve

Magdone spune:
Simona, pai nu-i fac nimic, ne ferim toti de ea
mai in gluma mai in serios, a devenit o smecheraaaa, numai cand aude glasul meu incepe sa se smiorcaie ca vrea ceva sau daca se joaca Razvan asa mai rough cu ea, o mai impinge si eu zic doar atat "Razvan, mai incet" mamaaa daca nu pune un bot si incepe sa urle, se uita la mine sugestiv, adica uite ce i-a facut frate-su, e mor-ta-la, o mananc!
hai ca intrasem sa-i zic si Laurei idei de mancare rapide: cous-cous cu legume: arunci intr-o tigaie de aia wok, mai multe legume, le calesti un pic, apoi pui si cous-cous-ul fiert acolo, niste condimente si gata!
apoi paste cu tot felul de sosuri, calesti un pic de usturoi, pui ciuperci, shrimpi si un sos de ala de rosii de la borcan, apoi branza si pastele
azi am facut tocanita de vinete cu rosii si ardei.
mai zic sau ma opresc?
tare m-am gospodarit cat am stat acasa anul asta, dar parca vad cum vine mama ca nu mai fac nimic si mama o sa zica: "mai mama dar eu te stiam altfel, parca erai mai harnica, faceai, dregeai, etc" nu stiu cum se intampla dar cand vine mama nu mai pot face nimic, dar nimic, mi se pare tare greu
moama Olga, dar ai ambitie, nu gluma, bravo tie, eu m-am lasat pe tanjeala :(
Mona_B asa auzisem si eu cu fratii de acelasi sex, ca e gelozia mai mare dar cred ca doar acum la inceput pana se obisnuieste cu ideea de frate, oricum pupaceste-l si iubeste-l pe Vlad mai mult acum ca asta micu nu stie.
khristin si pe mine ma trage de par rau de tot, o sa le treaca lor.
mQQm, romanitza, chiar ca mai e putin, relaxare totala acum pe ultima suta de metri.
hai pupici ca uite cat am scris.
edit, ca uitasem sa-i spun Doniei, multe multe felicitari pentru job!
Magda, cu Razvan (5 ani) si Olivia
(11 luni)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Laura B spune:
Magdone, nu te opri sa-mi fac si eu meniul pe toata saptamana fara sa trebuiasca sa ma gandesc prea rau, ca doare
Primesc si alte sugestii, va rog si multumesc
Cus-cus cu legume suna bine (eu am facut cus-cus simplu, acum vreo cativa ani, mi s-a parut cam fad si nu am mai incercat). La fel de interesante par si vinetele cu rosii si ardei-chiar am luat ieri o vanata, ca-mi facea cu ochiul, doar ca eu nu "stiu" sa fac decat ghiveci cu tot felul de legume, asa ca merg sa arunc un ochi pe o carte de bucate. Dar cu pastele am acum aceeasi reactie ca si la pui: al meu sotz ar manca in fiecare zi macaroane, asa ca am tot facut o vreme... iar in paralel pentru mine am facut in timpul asta spaghete, ca mie fara un sos cu rosii nu mi-e bine. Aveti cumva ceva retete cu alt fel de ciuperci decat cele albe (din care am facut de cateva ori ciulama pe la inceputul sarcinii, ca pofteam, iar acum numai cand ma gandesc la ele mi se face rau)?
Laura
"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve

CriPOD spune:
In primul rand va rog mult sa nu va suparati pe mine, da' m-am ras ca prostu' imaginadu-mi fazele, desi stiu ca nu-i chiar de ras. Been there. Ai mei au aceeasi intensitate la gelozie ca-n prima zi, dar ai mei sunt speciali. M-am scapat cu un ras la povestea Oliviei muscarete, pai pe cand am ajuns la Vlad radeam in hohote, auzi tu ce scoala au in ei!
Oricum, in secunda urmatoare m-am gandit la "the other sibling" si mi-am redevenit serioasa. Dragii de ei.
Simonna, dar cu Sarmisegetuza cum ramane, mey? Ca io dupa ce-am descoperit acu de cateva zile ca Logan e in top 10 de vreo 10 ani am cazut pe ganduri serios. Doar ca tac-su il vrea doar cu Dacia in combinatie... Ce faci in long weekend?
Azi te-am sunat, dar mi-a intrat raspunzareatza, si n-am mai putut sta ca aveam de luat ceva pietre de-alea de pus in baie.
Llaura, tu unde esti, draga mea? Te muncesc aia de zor, vad ca...
Olga, cu sunatu' la mine e cu procrastinare curata. Ia baga tu un mesaj aici sau pe pm si vedem ce compromis facem. Eu saptamana viitoare vin la "905 west" si sa iau lunch cu soatza, saptamana asta e gata deja ca fie-mea are liber vineri. Daca poti ne vedem atunci la tine in urbe, ori daca tu conduci si esti confi cu puii, puteti veni incoace oricand chiar si saptamana asta. Magdone, pe tine nu te tenteaza o treaba de-asta cu Olivia dimineata? Poate c-ar fi fain sa ne intalnim undeva odata pe saptamana la o sueta de mamicute, voi cu gongutele, eu cu bila. Of distantele astea, sper sa nu fie o problema.
Romanitza, ti-am raspuns, hai ma ca ma flatezi.
Desi, nici idee n-aveti voi ce bine m-am simtit io azi, cand m-am dus sa iau pietrele si nenea ala care mi le-a incarcat din magazie a tinut sa-mi spuna ca "ma'am you look gorgeous today" cand m-a vazut. Iar dupa ce a incarcat, de vreo 2 ori mi-a zis "mamma, whatever you do, don;t touch them tiles, they are heavy"
. Dragutz de nene! In drum spre casa am oprit la un magazin si ma uitam la marfa, m-am trezit cu vanzatoarea cu gura pana la urechi in fata mea, ma si gandeam oare ce patzi tanti asta de-i asa de happy. Si ma-ntreaba "how is the little baby today". Nah, sa-i mai intelegi. Oricum mi-au facut ziua, au fost tare dragutzi. I guess ca nu mai exista dubii, eh?
Laura_B, pe mine doua lucruri ma terminau in primul trimestru: ceapa calita si pestele. Nu ca as avea sa-ti dau vreo idee, ca eu prin bucatarie cam dezastru, noi bagam orez mai rau ca asiaticii, cu legume si tot felul de carne stir-fry, prajit cu shrimpi si ou, etc. Mai rice-noodles pt variatie, pasta cam cum zice Magdone sau cu chiftele, si in rest (cam 2 zile/sapt traditionale de-ale noastre). De mare succes e la noi fasolea. Hai ca mai ai un picutz si trece perioada de rau. Sper sa te simti mai bine curand.
Eu inca refuz sa-mi fac harakiri, adica sa ma trec in capul listei. Aman momentul pana cand apare alberta cu declaratia si detaliile.
Acu' m-a pocnit foamea... Fug!

mikiion spune:
Pentru Simmona: nume:
http://www.aufeminin.com/idees-prenom.html
http://cafe.rapidus.net/jhuriaux/francophonie.html
http://www.babycenter.com/baby-names
Site-ul guvernului quebec cu numele date in ultimii ani:
http://www.rrq.gouv.qc.ca/Interactif/PR2I121_Prenoms/PR2I121_Prenoms/PR2SPrenoms.aspx?langue=fr
Felicitari Alberta

Simonna spune:
Mihaela, ce mi-ai mai dat de lucru :)) Macar numele noastre nu-s nici folosite nici in tendintele de anul asta, asa ca defilam inainte cu ele. Daca ma enervez, botez infanta SIMONA si sa vedem cine indrazneste sa comenteze :))
Olga, no,no, noooo... nu la culcare, suzeta la culcare cred ca a aparut spre un an... Suzeta din cind in cind in timpul zilei, cind Excelenta Sa era treaz luminat si ii trebuia numai o astupatoare de gura... De cum devenea somnoros sau miriit adios suzeta.... Nu vreau sa te fac cu capul, dar am avut citeva luni, undeva intre 6 si 9, cred - dar pot sa-mi verific si agenda - cind dormeam pe-o parte, cu o mina sub cap si cu plodul agatat de sin. A trecut cind am inceput sa-i dau muuulta mincare seara, chiar inainte de culcare (de altfel si acum daca nu maninca in jumatatea de ora premergatoare culcarii se baga in pat si nu poate adormi, tre sa-i dau ceva de ros... SI nu e teatru de-ala de aminat ora de culcare, ca in serile in care maninca se si culca fara probleme. Oricum, am deviat, dar bafta multa.
Mona, bafta si tie cu rivalitatea, eu problema asta n-o s-o am, asa ca nu m-am preocupat deloc...(Asta-mi aminteste de bancul ala cu anuntul publicitar de la matrimoniale: Barbat bine, inteligent, bani, casa, masina, vila la munte... nu vreau nimic, doar ma laud! :)) Mi-amintesc de o prietena care zicea ceva de genul: i-am spus ca sor-sa e a lui si am plecat din camera. Cind m-am intors o gidila pe burta! (Dar bebeul avea cam sase luni, adica interactiona, iar copilul mare cam 5....) Nu tine daca-l certi pe ala mic? Adica daca Vlad zice: spooky baby" to sa-i zici "Yap, I agree, but it-s ours and help me make him better" (Ui asa ma amestec eu in ce nu ma priveste :))), incerc sa ajut.... Sa nu spun ca aveam eu 25 de ani si vara-mea 21 si competitia pentru atentia si iubirea bunicii era feroce... si tot timpul a fost) Gasesti tu o solutie
Magdone, am vazut-o in poze... pai imi vine mie s-o maninc, darmite tie!
Si-n toanita aia de vinete si rosii si ardei numai calesti ceapa si pe urma adaugi toate alea taiate bucati ca intr-un ghiveci? Ii pui marar? Ce-i mi faci? Ca eu cumpar vinete cam o data pe luna si luna urmatoare le arunc ca nu stiu ce sa mai fac cu ele... SI acum chiar am 2, nu ma hotarasc daca se le bag in cuptor pentru salata sau ce sa le fac...
LauraB... omleta :)) Si ou prajit cu fasole boabe din conserva :) I'm a big help, I know, dar aia am mincat ieri (de fapt o conserva de chilli cu fasole boale si una cu fasole - fasole, asa ca iese si aromat si piscacios si imi ia trei minute cu ochii pe ceas plus prajitul oualor) Mint, ieri au fost chiftele cu cartofi prajiti si ciorba de perisoare, dar am fost intr-un mood extrem de bun pentru bucatareala. :)
mQQm, Sarmisegetuza e-n combinatie cu Logan :)) Fie vorba intre noi in engleza Logan e chiar un nume fain, dar in romana e ca dracu :))
Avem un long weekend de teroare, una bucata copil la sleep over, pe urma party de copii simbata la prinz, pe urma iar ceva copil pe-aici.... Da' de ce intrebi? Vii la Montreal? Hai! Ca pe copilul de la sleep over pot sa-l diuc sa doarma la el acasa anytime,iar party si altele nu deranjeaza. Come on over...
Altfel, am racit bocna, nu-s cum am facut, dar stranut intr-o frenezie si ma doare in git de pot sa-mi desenez traheea... Ma dau cu albastru de metil si sug bomboane Strepsils... Aseara ma durea in orbite, daca se repeta, diseara iau un Tylenol... Pas grave, trece.
Se foieste Miss Z. asta de m-a zapacit, nu-i place sa stau pe scaun picior peste picior.... SI inca la Sezatoare n-am fost... Puf, e 11. Ma duc la Sears sa returnez un nadrag de-a lui fiu-meu, ca miine expira alea trei luni in care poti sa returnezi...
Asa ca semnez,
Simonna, procrastinatoare sefa!