Maple-syrup babies - mamici de Canada (3)
Raspunsuri - Pagina 15
Simonna spune:
Eu vreau sa viiin...
Eu vreaaaau... 
Da's stuck la Montreal si asta-i distanta....
Si crez ca Zarzara vrea sa iasa cu coatele inainte din burta mea, e teribila ce se mai impinge, o tot cert si ea nu se lasa... Si daca cer martori si se pun miini straine pe burta mea se mai impinge o data, de control, dupa care ia o pauza. Asa ca nimeni nu ma crede ca face ca un peste intr-o punga de plastic.... :))
(Dar asta-mi da sperante ca si pe ea, ca si pe frac-su, o sa o poata potoli tat-su relativ usor.... ca de mare ajutor ne-a fost faptul ca Atomix se calma si la el ca si la mine!)
Inca nu m-a sunat nimeni cu diabetul, asa ca deja nu mai presupun, sint sigura ca sint ok. Bun asa.
mQQm, happy ca ti-ai terminat baia!
Mona, pe masura ce povestesti tu ca sucutecele alea sint ok parca-mi vine sa incerc, de la citeva luni incolo, dupa ce aflu ce fel de bebel o sa fie Mindra Mea. Dar tocmai m-a izbit o intrebare: oare o primesc la gradi cu scutece de-alea????? Ca dinsa o sa serveasca gradi relativ devreme, comparat cu Radu, de ex, si nu stiu daca alora o sa le convina...
Azi chiar m-am pus pe lista la gradinite... doua. Una-i la 5 minute pe jos de noi si cealalta la 10.... Unde-i bafta aia?! Ramine speranta!
Pupici, ladies,
Simonna
Mona_B spune:
Romanitza, daca nu o faci deja, incearca un complex de vitamine/minerale prenatale si capsule cu ulei de peste si vezi cum te simti, sunt f.bune si sunt indicate si pe durata alaptatului. Eu cam uitam sa le iau cateodata, dar n-am avut probleme cu oboseala, doar starea normala de la inceputul sarcinii, in rest chiar aveam destula energie. Oricum, odihneste-te pe cat posibil. Cum e micuta ta, jucausa tare ori mai linistita?
Pentru combaterea insomniilor, dra mea m-a sfatuit sa iau Gravol 5ml, concentratia minima, are cica un efect calmant, dar n-am luat nimic.
Simonna si Diana, eu zic ca merita investit in scutecele alea, dar aveti grija de care luati eu le-am cumparat online si am fost foarte multumita; cele mai ieftine si usor de curatat/uscat rapid sunt cele din bumbac netratat, prefold, care se prind cu niste agrafe din plastic absolut safe pentru bebe, sunt disponibile in 2 marimi,de la newborn la 7kg si de la 7-8 kg la 15 kg+. Eu de aici le-am obtinut:
www.nurtured.ca
www.newandgreen.com
dar voi in Quebec gasiti si mai variate si la preturi mai bune:
http://www.calinsetpopotin.com/couches/couches-plates-et-langes/couche-plate-petit-paquet-de-12.html
Spalatul manual il urasc si eu, dar mi se pare mult mai rapid si convenabil deocamdata.
Pentru daycare/gradi, ca si pentru iesiri, vizite cu bebe, daca n-aveti chef sa dati banii pe disposables, puteti incerca scutece ca cele recomandate de carmen 77, sunt mai scumpe, dar mult mai usor de manevrat si de marime unica, ceea ce le face utilizabile de la nastere pana la finele potty trainingului. Si sunt dragute, daca pot descrie astfel un scutec:
http://www.calinsetpopotin.com/couches/couches-a-poche/couches-blueberry/blueberry-taille-unique/taille-unique-deluxe-bambou-velours-a-snaps/voir-tous-les-produits.html
Aici niste informatii extrem de utile de considerat in alegerea scutecelor de orice fel:
http://www.forbabywithlove.ca/en/information/costcomp/index.html
Katyuscha21 spune:
buna fetelor.
sunt noua la acest capitol si sunt si e o mamica de Canada,mai e lok si pentru mine pe aici, ma primiti si pe mine printre voi?
![]()

si daca da ma treceti si pe mine pe prima pagina?
DN 16.07.XXXX
UM 05.02.2009
DPN 12.11.2009
19+ si lumina ochilor mei ANDREI 2 ani si 9 luni 26.09.2006
CriPOD spune:
Bine ai venit, Katyuscha21!
Oare nu ai mai scris odata pe la inceput intreband de un ginecolog in zona ta? Daca nu, atunci sigur alta fata cu locatia surey a scris? Nu-mi amintesc exact...
Oricum, sarcina usoara, te adaug la lista acum.
Katyuscha21 spune:
nu stiu sigur daca am mai intrat aici la sezatoarea canadiana da dar aici nu cred.multumesc de primire
19+ si lumina ochilor mei ANDREI 2 ani si 9 luni 26.09.2006
CriPOD spune:
Multa liniste pe subiect, vad c-a dat vacanta'n lume, v-ati lenevit rau!!!![]()
Simonna, mey, ce ciudat mi se pare sa te pui pe liste de gradinite si tu inca esti 2 in 1 cu bebele... Pffff...
Io tot stau si ma socot, oare nasc la capitolul asta sau la urmatorul??? Cred ca la asta!
Oricum, deja-s prinsa pe la zmeurele, avem deja 4 bebei, 2 fetite, 2 baietei, ma loveste strechea in curand.![]()
BTW, va las mostenire in cazul asta mentinerea in veatza a subiectului, Simonna, ce zici, ca si-asa e baby al tau? Sau vreti sa facem un cont comun sa avem toate parola? Cum ziceti voi...
Magdone spune:
ce fac gravidutele, sper ca n-ati nascut inca?
bine ai venit Katyuscha21! sarcina usoara!
pe mine sa ma iertati ca eu ce intram greu pe net pana acum, dar de-acum cred ca va fi si mai greu, mi-au taiat astia accesul la servici, de fapt la toata lumea, avem un coleg care tot ciripeste pe la sefi ce face cutare si cutare si uite-asa nici 5 minute pe zi nu apuc sa citesc...deci daaa am reinceput serviciul.
vaaai mQQm ce putin mai ai, acusi acusi vine bebitzu:)
chiar Simonna si mie mi se pare nu stiu cum sa pui copilul pe lista de pe acum, oare aia chiar tin cont de lista facuta acum pana peste 2-3 ani?
in rest celelalte mamici si gravidute ce mai zic?
pupici
Magda, cu Razvan
(5 ani) si Olivia
(1 an)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
CriPOD spune:
Magdone, brrr, ai inceput joaba? Cum e Olivia fara mami?
Simona, iti trimit detalii despre intalnire? Se pare ca va fi soare si frumos... ![]()
delia79 spune:
salutari colege canadience 
Profit si eu de ziua asta libera a Québecului si va scriu un pic. Sunt la zi cu lectura, ma bucur ca sunteti bine atat voi cat si bb-ii din dotare.
Scurt despre mine: am cateva contractii la activ, dureri de spate si umflari de picioare, am facut testul de diabet vinerea trecuta si inca nu am primit nici un tel, de unde trag concluzia ca e de bine. In rest, mi-e din ce in ce mai greu la munca si sper sa-mi mai dea doctoorita cateva zile libere in iulie.
Fetele din Mtl, eu stau in Ville St-Laurent. Mai e cineva aproape? Poate ne cunoastem si noi ![]()
Va pup si va urez o zi frumoasa!
26+
in curand mamy de Sofia scumpa
Donia spune:
Magdone, ai inceput serviciul si nu esti in depresie??? ![]()
Olivia cu cine sta?
mQQm, trimite-mi mei detalii despre intalnire. Unde in parcul ala mare ne intalnim? Unde parcam? Eu cum va gasesc?
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.