Maple-syrup babies - mamici de Canada (3)
Raspunsuri - Pagina 14
Mona_B spune:
Maya.maya, felicitari pentru baietel, sa fiti sanatosi, ca pentru nume va veti descurca voi in cele din urma.
Eu la numele de fetite eram in dilema ca-mi placeau mai mult de 3 la fel de mult, dar BB 2 a iesit tot baietel, asa incat am rezolvat-o usor, ca stiam exact ce voiam.
Ramona, mami de Vlad Andrei(4 yrs.) si Aidan-Victor(8 weeks)
romanitza spune:
Revin si eu dupa o lunga absenta, motivata de obosela acumulata la job... Sunt inca pe baricade, intentionez sa mai merg cateva saptamani si apoi voi incepe "vacanta"![]()
Monica9 - bine te-am regasit si pe forumul asta!Eu stau cam prost cu timpul liber, de asta nici nu te-am sunat sa ne mai vedem, poate saptamanile urmatoare cand n-o sa mai merg la job. Ce face Rebecca? Ce mult ma bucur pentru voi, ca o sa aveti al doilea bb asa curand. Sper sa reusesc si eu din a 2a incercare, am inteles ca nu e bine sa lasi prea mult timp intre cele doua sarcini in cazul nostru, ca se poate reface tesutul pe acolo.Ei, dar intai sa il fac pe primul
mQQm - ti-am scris si dincolo, imi pare bine ca nu a fost decat sperietura/zgarietura, sper sa nu mai aveti parte de evenimente din astea de acum incolo.
Deja s-a dat startul la zmeurici, asa ca trebuie sa ne intalnim pana nu nastem. Oricum, eu tot sper sa se respecte "regula" si sa fii tu inaintea mea![]()
Mona_b - ma bucur ca totul e bine cu voi, eu am devenit din ce in ce mai mare, singura problema pentru mine e oboseala accentuata. Chiar am fost la medic marti si i-am zis, am crezut ca imi da de facut analize sa vada cum stau cu Fe, Ca, etc, mi-a zis ca nu e nevoie
Ca de fapt am starile astea de la vremea de afara si de la presiunea atmosferica.
Asa ca sper sa aiba dreptate si sa fie doar asta si oboseala de la munca.
Diana - scriai ca oboseala asta e nimic fata de ce va urma! Uf, sper sa am timp sa ma odihnesc pana nasc si sa fiu fresh atunci
Tin pumnii sa iti iasa bun testul cu glicemia. Si nu cred ca are legatura cu cate dulciuri ai mancat inainte... Sarcina asta am mancat cele mai multe dulciuri din viata mea si cu toate astea, testul de glicemie mi-a iesit bun. Altele sunt cauzele pentr care n-ar iesi ok. 
Maya - nu te stresa cu testul cu glicemia, tin pumnii si tie sa iti iasa bine!!!
Felicitari pentru baietel!
Simonna - multa sanatate baiatului!
Cam atat deocamdata,
tuturor mamicutzelor. Sper sa imi fac timp sa vad pozele voastre si sa pun si eu poze cu burtica pe contul comun
33+ 
Simonna spune:
Maya, pai daca stai in Laval si esti in Retraite noi de ce nu ne vedem? Noi stam in Chomeday.
Aia cu PM-ul nu-ti stiu raspunde exact, logheaza-te si intra la profil personal si cred ca te descurci de acolo.
Eu am o circa de nume de baieti, am o problema cu numele de fete :)) Mereu pe dos, da' asta-i viata!
O sa te distrezi o bucata sa ajungi la Juif, dar au mai facut-o si altii, nu cred ca e o problema.
Din ce scrieti tu si Diana, trag concluzia ca sint on the safe side cu diabetul, ca la mine a trecut saptamina de cind am facut testul. Asa ca multumesc de info, amindorura.
Romanitza, vezi totusi cu oboseala, nu-i de joaca. Cit despre oboseala de dupa... depinde mult de copil si de cit esti tu de dispusa sa neglijezi pina la complet treburile casei (eu asa am facut primele 3 luni, cred, o matura n-am miscat, faceam ceva de mincare, ii zicea supa imbogatita, puneam un plic de Knorr de care-o fi fost el si morcovi mici direct din punga. Restul era ad-hoc si mai vedem noi...). Ce vreau sa zic e ca eu / noi dormeam cot la cot cu Radu. Adormea el, 10 secunde mai tirziu eram si eu la orizontala. Cred ca de-aia am si reusit sa merg la job la 4 luni :)
Bon, dau o tura pe la sezatori si plec dupa tata.... Cool!
Simonna
CriPOD spune:
maya, felicitari pt baietzica!
Cu numele, nici noi n-avem (nici macar discutii) si uite ca azi maine iese copilu la lumina. Am zis ca hotaram cand vedem figurina.
Simonna, have fun cu bunicul!
Mona, pana la urma mergi pe scutecele de panza?
Romanitza, nu stiu cum poti. Eu nu mai prea pot dormi, face pepitul party noaptea, greu. Si din cauza aia ziua sunt ca un muc. Astept cu nerabdare "the energy spurt", ca daca nu vine raman cu casa mizera vreo 6 luni dupa.
romanitza spune:
mQQm - Te inteleg... nici eu n-o mai duc mult asa, ar trebui sa ma scoata cineva din priza
Dar chiar trebuie sa mai merg cel putin pana la 1 iulie la job, asa ca nu o sa am timp de odihna decat dupa ... Noptile vad ca le dorm(inca), cu mici intreruperi... 
Simonna - crede-ma ca o sa neglijez total chestiunile administrative dupa ce nasc... O sa am si ajutor: sotul si mama mea, asa ca probabil ma voi concentra doar pe odihna+bb. Cum ii place bunicului aici?
Fetelor, va las acum, mai pierd vremea pe aici o ora si dupa ma duc direct in pat.
si sa aveti un weekend frumos(se anunta vreme buna - in sfarsiiiitttt!!!!)
33+ 
Denisam spune:
Burtici si mamici,
Aveti grija de voi, va doresc sa va gasesc sanatoase si inca 2 in 1 (aici ma refer in special la mQQm ca as vrea sa te mai vad odata before iese pepitu') si ne revedem virtual pe 24 cand ma reintroc din romanica.
Multumesc celor ce s-au gandit ieri la noi,deocamdata am scapat OK, mai avem un pas sa ajungem cu ibne acasa avadn in vedere ca pelc singura cu amindoi pe avion, pt prima data si e un zbor atat de lung(escala e de 1h45 in Amsterdam,mizez pe carucior sa il mai domolesc pe fii-miu).
Weekend minunat si va
Denisa cu Emma Andrea 3,5 ani si Mark Alex 2 ani
Mona_B spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mQQm maya, felicitari pt baietzica! Cu numele, nici noi n-avem (nici macar discutii) si uite ca azi maine iese copilu la lumina. Am zis ca hotaram cand vedem figurina.Simonna, have fun cu bunicul! Mona, pana la urma mergi pe scutecele de panza? Romanitza, nu stiu cum poti. Eu nu mai prea pot dormi, face pepitul party noaptea, greu. Si din cauza aia ziua sunt ca un muc. Astept cu nerabdare "the energy spurt", ca daca nu vine raman cu casa mizera vreo 6 luni dupa. Common sense is not so common...[Voltaire] |
Cristina, si Aidan tot asa, noaptea avea chef de partyuri.
E mult mai bine insa decat cu Vlad care se trezea noaptea din 2-3 ore. Aidan e o bebelus cum si l-ar dori oricine cred. Doarme si papa, sta putin treaz si e tot mai curios de ce e in jur, zambeste tuturor, dar mai ales creeeste, ca in curand ne luam adio de la hainutele de marime 0-3 months. Suntem fericiti si deja nostalgici in acelasi timp; ca maine il vad ca pe frate-sau acum, apoi la scoli si la casele lor.
Am mers pe scutecele din panza cu oarecari temeri, dar pana la urma s-a dovedit floare la ureche; am dobandit o indemanare de invidiat. Nu regret nici o clipa alegerea facuta. Aidan n-a avut pana acum nici macar o data funduletul iritat. Il tot schimb la 2 ore jumate ziua si cam la 4 ore noaptea. De spalat le spal right away manual, ca inca locuim in apartament si n-am chef sa le spal la laundromat. Nu trebuie decat sa le las in apa fierbinte cu detergent ecologic ori sapun de rufe, ca ies curate, le clatesc bine si le usuc la aer. Le mai si calc cateodata. Probabil cand ne vom muta la casuta noastra in august le voi spala la masina, dar nu prea des ca merge bine treaba si asa, ca nu le las sa se adune. La plimbari ori vizite folosesc insa disposables tot ecologice, marca Seventh Generation sunt f.bune, fara alea, alea...
Va las acum ca v-am ametit destul cu scutecele mele.
Un weekend fain tuturor!
CriPOD spune:
Denisa, drum bun si usor, sa aveti fun in Ro. See ya dupa 24!
MonaB, interesant, ma bucur ca-ti merge treaba cu scutecele. Te-ai oprit din povestit asa de brusc, dar am inteles. Noroc pe tine ca e asa cumintel Aidan, doarme, papa, creste.
Mie mi-a iesit asta cu copilu cuminte care doarme toata noaptea si nu plange de doua ori (unii se mira de "curajul" meu, ei de-acolo mi se trage), nici nu mai sper odata la asa ceva. That't ok, though. ![]()
romanitza, poate citesti aici, ai un email, verifici si-acolo?
Te mai las pana luni, daca nu il gasesti te sun, don;t worry, nu te las...
Un weekend minunat! Eu am un puseu de optimism, a terminat asta-l meu baia aia la care motroseste de mult, e asa frumoasa, ce pacat ca nu sta noua forever. Asa ca poate nu dorm in garaj dupa ce nasc after-all.
Acu se-apuca de dormitor, dar deja are ucenicia facuta, mesterul meu manolica.
Diana2007 spune:
Nici o miscare pe la voi ?
Eu am intrat oficial in luna a saptea de sarcina, nu stiu cand au trecut ultimele doua (ca de primele patru o sa-mi amintesc pururea, doar le-am numarat zi cu zi la ce rau mi-a fost).
Vineri am fost sa refac testul pentru diabet, m-au chinuit aia ca naiba ca doctorita mi-a dat un test mai complex, si anume, am ajuns pe la 9 si ceva la spital, pana mi-a venit randul, am intrat la 9.50, mi-a luat o data sange, apoi inca o data intepat la 10.50 si inca o data la 11.50. Si acum am mainile vinete de la atatea intepaturi
. Si nu ca as fi vreo sperioasa de ace sau ceva, chiar ma pot mandri ca sunt membra donatoare de sange Hema Quebec (mi-a placut deviza lor, "sa dai viata !") dar cel mai naspa a fost ca am stat nemancata pana la ora 12, asezata pe un scaun timp de trei ore intre toti bolnavii (ca nu m-au lasat sa plec de acolo, cica sa ma tina sub observatie).
Cu legatura sau nu, ieri m-am trezit infundata la nas, cu gatul in pioneze si cu un cap greeeeeu ...
Cel mai important nu m-au mai sunat de la cabinetul doctoritei, inteleg ca totul a iesit bine, dar ca masura de siguranta, am diminuat dulciurile si glucidele in general. Dar pe cantar, tot cresc !!!
Mona_B mai scrie cu scutecele reutilizabile, eu inca mai studiez varianta asta, doar ca nu prea sunt fan spalat de mana, asa ca poate o sa recurg la ele un pic mai tarziu.
Ma pregatesc si de plecarea in RO, mama mi-a facut programare la o clinica privata chiar inainte sa ma intorc la Montreal ca sa fiu linistita ca totul e ok cu bebe. Pentru ziua lui Victor a invitat deja cativa copilasi si studiaza oferta cofetariilor de torturi cu tematica, trebuie neaparat un tractor sau un camion !
Romanitza, eu cred ca la fiecare, corpul se manifesta diferit, iar oboseala poate fi un mod de a-ti spune, gata, odihna. Nu trebuie neglijate semnele astea, pentru ca altfel oboseala se acumuleaza.
Eu pot sa spun ca nu am resimtit oboseala inainte sa nasc, dar faptul ca am mers la servici pana cu doua zile inainte sa vina Victor, s-a vazut dupa ce am nascut.
Simonna, si eu tot asa am facut la V, cum atipea el si eu repede. Iar de mancat mancam noaptea (la inceput eram de groaza cu mancatul noaptea, poate nici de-asta nu am pierdut din kg) si seara cand venea barbati-miu de la servici si facea niste sandvisuri-cu- orice care mie mi se pareau minunate. In rest, lapte, iaurt, peste la conserve,rosii cu branza, pizza comandata si supe la plic din cand in cand. Si am supravietuit. Dat cu aspiratorul cred ca o data pe saptamana, si asta facuta de sot, in conditiile in care avem si catelul care lasa par si merge afara, etc. Si tot am supravietuit, fara alergii sau alte nebunii cu care ma avertizasera unii "prieteni".
Aveti grija de voi si spor la scris !
Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si
+27s cu
CriPOD spune:
Intalnire in Toronto
Cand: 27 iunie, undeva 1-2 pm
Unde: G Ross Lord park (bathurst-dufferin/steeles-finch)
Cine: mQQm, magdone, romanitza, CataD, OlgaTarziu
Plus: familiile (soti, copii, bunici)
Ce ducem: papa, jucarii, scaune pliante, paturi, carucioare
Parcul e unul de-ala imens, cu poienite si padure, nu-i parc de cartier, nu este playground. O sa decidem mai incolo cum ne reperam si unde. Info mai multa www.toronto.ca/parks/parks_gardens/grosslord2.htm" target="_blank">aici si www.toronto.ca/parks/parks_gardens/grosslord.htm" target="_blank">aici si desigur pe gugal.
Pun si-aci informatia pt cine intra mai rar pe la sezatoare si ar vrea sa vina! Dati un semn de intentie!
Diana, bine ca ti-a iesit glicemia ok.