Pescuiti? La ce varsta?
Copiii au primit cadou de la un prieten niste undite (facute "de mana") si, la cererea sotului nu le-a pus carlig, ci doar un pestisor din platic moale, ca momeala. Sotului ii e teama ca, atunci cand arunca firul in apa, isi scot ochii unul altuia cu carligul (sunt la inceput si nu stiu prea multe, au 5 1/2 si 7 ani).
Deci, la ce varsta ii lasati cu carlig si au abilitatea de a controla aruncarea plus rabdarea de a astepta? Daca aveti si alte sfaturi, mi-ar fi utile.
Take joy! (poze)
Raspunsuri
incognito spune:
Sase ani!Baietelul meu atit are si in primavara asta a pescuit.Cu ac,cu rabdare,cu tot ce trebuie.Nu cunosc detalii din carti de specialitate,eu iti spun ce am vazut la al meu-se descurca si are rabdare,chiar ii place.Bine,e supravegheat tot timpul.Si nu agata el momeala in ac.Cu asta nu se descurca.
Incognito
mami de Ioan si Ioana-06.01.2003
sinzi_ana spune:
ML, David a pescuit la 4 ani jumate, cand am fost in delta cu unchiul meu care e fan pescuit!!! Si cu ei, alti cativa prieteni la fel de maniaci cu batzul in balta...La inceput au incercat sa ii fabrice o unditza, dar David atat a insistat ca el poate sa pescuiasca, incat i-au imprumutat o unditza de-a lor...si a stat al meu copil nemiscat pandind la unditza zi/noapte toate cele 5 zile pe care le-am petrecut in delta!!! Si a prins mai mult peste ca toti ceilalti (norocul incepatorului) (uite aici dovezile: http://good-times.webshots.com/album/558004309VfMyqY?start=204)
Cred ca daca sunt invatati cum sa arunce si nu stau chiar unul langa altul nu se pot intampla accidente...
Eu nu m-am gandit la asta...
Si aici sunt multe locuri de pescuit si se duce cu Radu...dar parca s-a mai topit din pasiunea de la inceput!!!! Nici nu prind asa pesti ca in Delta
Sinzi , Radu si David psihologul
varsta David
www.flickr.com/photos/11552209@N04/" target="_blank">
ML spune:
Ce frumos, admir rabdarea copilasilor vostri!
Acum, inteleg de la Sanzi ca sotul e cot la cot cu David. La tine la fel, Incognito?
Pe sot nu prea-l pasioneaza... banuiesc ca fara model, ii va trece repede copilului. Din pacate... Sau?!...
Mi-era cumva mila de el... nu stia ca-i trebuie carlig si tooot astepta. Mai ca i-as spune, dar mi-e sa nu fac si mai rau... Pe de alta parte, trebuie sa se invete sa astepte daca vrea peste.
Take joy! (poze)
ana_a spune:
ML, of bietul copil! Si a stat asa cu plasticul in bat??? Neaparat sa-i puneti carlig adevarat!
Stefan pescuieste de la 4 ani, cei drept si eu si sotul suntem pescari Mie imi place foarte mult sa pescuiesc! Na...nu nustiu ce tehnici insa ma topesc dupa pescuitul pe apa curgatoare, si de ce nu chiar si pe lac.
Stefan are o undita adevarata, micuta, nu prea poate face aruncari departe, insa este perfecta pentru el.
Noi facem aruncarile pentru el si doar sta sa se uite la pluta Dar in acelas timp este dornic sa invete cum se arunca carligul in apa. A prins chiar si peste, adica na, sa prins in carligul lui si tats'u i la scos afara.
Nu am timp sa caut poze dar daca vrei le caut mai tarziu Lui ii place la nebunie si se mai duce uneori dupamasa cu tati pe raul ce strabate Bistrita, doar pentru fun, si daca prind pestisori mici ii arunca inapoi in apa.
proud mammy
micul artist
in joaca
ML spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ana_a ... Noi facem aruncarile pentru el si doar sta sa se uite la pluta Dar in acelas timp este dornic sa invete cum se arunca carligul in apa. Imi place ideea cu aruncatul si, treptat lasat sa invete. Eu nu ma pricep si nici nu am rabdare sa stau locului cu undita in mana, iar sotul nu prea e pasionat. Banuiesc ca va ramane ca o incercare de moment. Va admir si pe voi si copilasii dedicati! proud mammy micul artist [b]in joaca |
Take joy! (poze)
sinzi_ana spune:
ML, incearca sa ii pregatesti cum trebuie undita, pentru ca atunci cand va prinde primul peste...va incepe pasiunea!!! David era innebunit sa ii si manance!!!!
Sinzi , Radu si David psihologul
varsta David
www.flickr.com/photos/11552209@N04/" target="_blank">
nona_denis spune:
Eu sunt de parere ca la 5 ani jumate si 7 ani ar putea sa se descurce cu acul. Bineinteles momeala pusa de voi si eventual aruncati tot voi la inceput macar la cel mai mic. Acele sunt pe marimi. Mai bine un ac neadecvat ( adica foarte mic), decat pestisor de plastic.
Al meu la 3 ani jumate a primit prima undita de la tasu ( plus costum camuflaj ca asa-i sta bine la pescar + scaunel micut pt pescar junior).
De atunci a prins gustul pt pescuit si mereu cauta rame ca sa dea la peste.
Am fost in week-end la peste. Fimiu a fost primul care a prins peste. Mai rau a fost ca a prins si o testoasa si abea a reusit tasu sa-i scoata acul cu penseta sa nu-i faca rau. Fetita prietenilor mai avea un pic si plangea de mila testoasei.
Ajutati-l pe Mihaita:
http://paul-mihaita.blogspot.com
ML spune:
Multumesc, m-ati convins de varsta, ramane sa-mi conving si sotul pt. carlig, cu ideea voastra de aruncat mami sau tati, la inceput. Bravo baieteilor pt. performante si voua ca ii scoateti afara!
Take joy! (poze)
yuppy spune:
David are 7 ani, si a mers de cateva ori la pescuit cu tati si cu unchiul. Este foarte incantat, ii place, nu va imaginati ca el face toate operatiunile de pescuit.....sta pe margine, ii da momeala lui tati,se uita f. atent la pluta si comenteaza dupa margine, si atunci cand pestel etrage, el face aceasta operatiune. este foarte incantat cand prinde( si s-a intamplat de foarte multe ori) si este o metoda de ralaxare si distractie pentru toata familia.
ML spune:
Yuppy, ce dragut, si pe baietul meu il cheama David si pe al Sanzianei... Se vede treaba ca le place pescuitul Davidutilor .
Deocamdata am luat o pauza cu mai toate. Astept si zilele de pescuit...
Take joy! (poze)