Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (114)
Raspunsuri - Pagina 8
tzitziri spune:
Muuh, dupa ce mi-a zis pediatrul la telefon sa ii dau Novocalmin daca depaseste 39 febra, cand am citit mi s-a parut si mie total aiurea cand am vazut ca scria pe el de la 4 ani in sus.
Dar am intrebat si pe forum atunci si mi-au confirmat si alte mamici ca se da in caz de urgenta (inclusiv Babymom m-a linistit atunci si alte mamici care au dat la recomandarea altor medici).Adica raportul risc-beneficii este in favorea administrarii de Novocalmin cand febra e peste 39 chiar daca e un copil sub 4 ani.
Si mie mi s-a parut foarte aiurea, ma bucur ca nu a fost cazul sa ii dau, dar i-as fi dat jumatate de supozitor la sfatul medicului si am vazut ca asta e si doza vehiculata pe aici.
Nocalmin 300 am si eu....e ce ne-a dat de la farmacie (inclusiv farmacista a confirmat ca e benefica si pentru copii sub 4 ani in caz de febra foarte mare).
asta e raspunsul de la Babymom:
Citat: | ||
citat din mesajul lui babymom75
Poti linistita sa-i dai si acum, dar eventual tai supozitorul in jumatate pe lungime, ca sa nu fie doza asa mare. Eu l-am folosit la Victor cand era sugar. Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003) |
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
gaia.nevia spune:
Miruna, Nerantula, noua ne-a dat pediatra Novocalmin la Teo chiar mai devreme decat au piticii vostri acuma varsta.
Cum spuneam jumatate de supozitor, numai la nevoie, minim la 12 ore repetat tot la nevoie (= febra peste 39.5 rectal, care nu cedeaza la restul de antitermice).
Deci un fel de ... salvare de la incendiu...
Deci nu tratament continuu... si nu se mai repeta daca febra a scazut, se dau celelalte antitermice la interval de 4 ore cum le vine randul.
Asta ar insemna, in caz de urgenta, un supozitor pe zi, in 2 administrari.
Dar deobicei cedeaza febra de la prima administrare, si nu mai ai nevoie de a doua, cu conditia sa continui celelalte antitermice cum spuneam.
Cu Teo am un episod febril la 2 luni, de cand s-a nascut o tinem tot asa... n-am avut decat o singura data nevoie sa ii dau de 2 ori novocalmin la un episod, si a fost cam la 24 de ore administrat.
Sper ca nu s-a inteles altceva din mesajul precedent, daca da, ma scuzati.
Ada, mama de baieti:
Teo (10a4a2007) si Radu (22a10a2008), poveste despre inceputuri
Nerantula spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamidestefan [quote]citat din mesajul lui Nerantula bine ca a scazut... inca ceva am uitat..neuron obosit Tine-l la sin ...din ora in ora..chiar si mai des ...ca sa fie cit mai bine hidratat ..asta ajuta sa mai scada si din febra ...si sa fie cit mai putin agitat....atit deshidratarea cit si agitatia ii duce temperatura si mai sus. LIDIA de Izabella-Cleopatra (20.09.2008) si Stefan-Eduard (21.08.2006) |
Asta da, m-a dus si pe mine capul sa-l pun la san tot timpul, dar il si tin foarte lejer imbracat, in body cu manecuta scurta si sosetele cu arome de otet. Insa agitatia n-am cum s-o scot, il stii pe Gruia ..
Tocmai am mai masurat o data, 37.9
www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - haiducel iubit 16.09.2008
Hypnotic Parade
preety spune:
Ratonelu unde vad poze?
Babytza mamica si soricel scump. Iti sta f bine cuu parul asa
Lumi cand ma gandesc la tine cum te descurci cu doi copii imi vine sa intru in pamant ... plus ca niciuna dintre fete nu se plange si mie imi vine mereu
toata bobocimea!
Gogosharul meu drag! (22 octombrie 2008)
Mamica de Sorina Gabriela
Ticker Sorina Gabriela
Bazar pentru Mihaita!
Bazar pentru Sonia si Andrei!
Muuh spune:
Oana azi noapte mi-am adus si eu aminte de ce spunea babymom cu Novocalmin-ul dar cand am citit pe prospect am zis hait ca m-a lasat memoria, am citit si azi pe zi si iar mi s-a parut dubios. Il am, il dau doar daca se ingroasa gluma prea rau la noapte.
Acum l-am culcat, avea 37.2 (temperatura lui obisnuita) si sa vedem ca v-a fi. A da si eu il tin super lejer imbracat are o salopeta larga de bumbac cu maneca scurta si crac scurt pentru zi acum e intr-o salopeta roz roz roz. Deci Dimitri e in noaptea asta Rozina cu frezina (are parul valvoi) sper sa nu ii vina iara idei sa isi dea rosu in obraz.
300 spune:
preety pozele carlei sunt pe contul comun de bobocei.
Legat de plans... ne scuzati, ti s-a parut ca nu ne plangem? Ma mir. Sa fim serioase, e imposibil sa ai mereu nervii de otel in primele luni. Poate apoi iti educi rabdarea sau devii mai nesimtita (desi ma indoiesc, oricum folosesc persoana a 2-a in sensul general sa fim bine intelese :)))) )...
In plus, fiecare are temperamentul propriu, mai in sange, mai la rece... fiecare e mai optimista sau poate nu. Important e sa scoti din tine si sa mergi mai departe. Forumul e locul ideal de dat cu capu' (cine-a scris asa?)
Pe mine ma incearca un chef de facut nimic ce n-am pomenit. Creed ca s-a transmis de la sotul meu care azi a avut o stare de toata jena. L-am mobilizat la o minicuratenie si i-a mai trecut dar eu... m-as baga inplapuma cu un pahar de vin si m-as uita la un film.
de Anda Teodora din 10.10.2008
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
b de la bebe, blog...
300 spune:
Sa va dezmortesc un pic fruntile. Sotul meu a facut adineauri sendinta foto cu Anda.
de Anda Teodora din 10.10.2008
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
b de la bebe, blog...
Muuh spune:
Fetele, multumesc tuturor de sfaturi si incurajari. Ma bag cu Alexei la un Pinocchio si apoi la panda langa Rozina cu frezina sa nu imi faca vreo surpriza.
alexa si mami spune:
Miruna, Nerantula o noapte linistita, fara evenimente! ici la puiuti bolnaviori. Am vazut frumusete de baiat, Sasha. De acord cu ce a spus Nicole.
alexa, cipri si mami
Nerantula spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Muuh A da si eu il tin super lejer imbracat are o salopeta larga de bumbac cu maneca scurta si crac scurt pentru zi acum e intr-o salopeta roz roz roz. Deci Dimitri e in noaptea asta Rozina cu frezina (are parul valvoi) sper sa nu ii vina iara idei sa isi dea rosu in obraz. Miruna, mama lui Alexei (13.07.2006) si a lui Dimitri (02.09.2008) |
Nu e de ras, dar exprimarea a fost betoana, mi-ai descretit fruntea in seara asta!
L-am culcat si eu pe Gruia, dupa ce ne-a alergat tati cu foehnul sa-i usuce 3 fire de par ud (nu l-am spalat pe cap, doar ce s-a udat putin la baita), eu ma chinuiam sa-l opresc, el nu si nu
Nu stiu ce temperatura are, nu l-am mai chinuit, a prins oroare si de termometru . I-am servit cu forta portia de panadol si acum doarme dus.
O noapte usoara tuturor si in special lui Dimitri si mamicii lui, ca au nevoie! Sa auzim de bine maine!
www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - haiducel iubit 16.09.2008
Hypnotic Parade