Pepenasi de iulie-august 2008 (113)
Raspunsuri - Pagina 20
boticelina spune:
AnnaB dadadada, si Nancy face asa de vreo 2 zile si era sa fac cu coma cand am auzit-o prima data, dar ea zambea foarte incantata si mi-am amintit ca si Sun povestea ca la fel a patit cu Thea si m-am calmat 
Anka nu am cum sa ma bag pi mess ca ne-a taiat accesul la munca si computerul de acasa e bulit, again. (o sa-l arunc pi jeam si-mi iau un mac si-n rate nene ca nu-l mai suport
)
Monica si gargaritza
Nancy
"If you are unware of your choices, then you have none"
Anilansa spune:
Anna Bsi Darius facea la fel acum o luna... e sunet nou.. si ei se distreaza... eu una m-am spaeiat ff tare.. si el nu avea nici o treaba.... acum de ex., ceva face precum un cal" clll" si si foarte tare
Alina
cu
Darius Gabriel
http://community.webshots.com/user/Anilansa
dr_anca spune:
Da si a mea face asa tot de vreo luna si in timpul mesei facea mai des de era sa fac infarct. eu am crezut ca se sufoca cu ceva ce a inghiti si am inceput sa o scutur si ea radea. dar de fiecare data repeta si ma speria dar am last-o in pace si nu mai face.
Iriss mersi. Ideea e ca Sara e alapatata la san si manaca f light si de asta ne-a fost recomandat cred. Aproape iesea din grafic cu greutatea la lim inf si de cand papa lapte praf s-a mai inzdraveenit dar la ce face prin casa nu are sanse sa se ingrase. Toata ziua umbla si se catara, danseaza este foarte foarte activa daca o pun in patut se ridica si sare ca pe trambulina tinandu-se de marginea patului
Ei rezolv eu cumva cu rabdare, gustul nu difera asa mult deci sper sa accepte.
O zi buna tutror!
Mamica de
cuminte
iulie 2008
irolf1 spune:
Anna i-am dat si eu 2 zile Zyrtec si vad ca azi e mai bine deja, adica nu mai sunt bubitele rosii, o sa sun dr azi si o sa o intreb cate zile sa-i dau, ca ieri am uitat
Am fost ieri la dr pediatru si acelasi lucru, nu-mi poate spune exact ce are si sa facem testele la Babes. Ieri arata si mai rau era plina pe burtica, spate, picioruse. Era cam cum a fost Maria de Anaxena. In rest are 8800g, dar daca e sanatoasa nu ma mai plang.
Bobitamica eu i-am tait motu' lui Alex la un an, o sa rupem si turta acum. E cred ca e doar o ocazie de petrecere si e chiar amuzanta faza cu tava, pana la urma e o amintire. Pai si ce are daca ii rupi turta in aceeasi zi in care face 1 an?
Noi am facut fara tamtam noi, parintii si nasii.
Kamelya
eu tre sa-i dau 4 pic de 2 ori/zi
Atat deocamdata ca tipa mandra
flo1980 spune:
Eu nu stiam ca pe tava se pune si paine (care inseamna bogatie) am vazut la Columbeanca si culmea a ales si painea pe langa evident cheile de la masina si legitimatia de politist 
_
Mamy for 2 boys: un fulguletz si un pepenash!
katalyna spune:
multa sanatate lui tudor, dupa descriere ar parea ca e laringita. la 2 ani a facut si david o larinigita si de dimineata pana seara a ramas fara aer, m-am dus cu el la budimex si ne-au bagat pe injectii si aerosoli, abia dupa 3 zile era bine, cica e mai periculoasa laringita la baieti decat la fete.
aseara am pierdut un cercelush si l-am cautat si in sifonul de la cada si in sacul de la aspirator si azi cand vorbeam cu mama si ii spuneam ca am pierdut cercelul ma uit pe pat si ce vad agatat de patura lui david ....cercelul. ce bucurie si pe mine si pe mama, mai mare ca atunci cand i-am primit.![]()
David Alexandru 20.09.2003 si Natalia Ioana 17.07.2008
boticelina spune:
flori si alte fete cu pepenasi cu bubite, cica e o afectiune care se cheama 3 day fever/roseola, parca dr_anca a mai povestit, deseori confundata cu rubeola, ia uitati-va daca nu asta au puii vostri...
nu stiu nici io prea bine despre ce e vorba ca am citit cam din avion cand am dat peste descriere. Parca si Biri zicea de Tony ca a avut...
Monica si gargaritza
Nancy
"If you are unware of your choices, then you have none"
flo1980 spune:
In curand v-or face picii 1 anisor, ceva interesant zic eu...
Ce mananca copilul la varsta de 12-16 luni
Pranzul: aceasta masa da emotii mamicilor din mai multe cauze: ba prichindelului nu ii plac legumele, ba nu vrea sa manance nimic nou sau nu mai stim, noi, mamicile ce sa le mai facem de mancare, ba ii ies dintisorii sau e bolnavior.
E greu in acest context sa ajungem la o intelegere cu ei.
Pediatrii ne recomanda ca atunci cand pregatim mancarea, sa o aranjam pe farfurie in asa fel, incat sa amuze copilul, ca aceasta masa sa i se para o ,,distractie’’.Dar inainte de aceasta ,,distractie’’ trebuie sa avem grija ce punem pe farfurioara din fata copilului.
Alimentele alese pentru gatit trebuie sa fie proaspete si sa indeplineasca anumite conditii din punct de vedere organoleptic: consistenta, culoare, gust si miros.
Legumele trebuie sa aiba culoarea caracteristica lor, sa nu aiba parti alterate sau cu mucegai, consistenta ferma.
Carnea trebuie sa aiba consistenta ferma, culoare rosie sau roz, fara sa aiba pe margini alta culoare decat cea caracteristica si sa nu aiba miros de alterare.
Pestele trebuie sa aiba o consistenta ferma, sa nu aiba miros de alterare iar solzii sa fie luciosi.
Un copil mancacios, la aceasta varsta, mananca la pranz si felul intai si felul doi si s-ar putea sa ceara si un desert.
Majoritatea copiilor, insa, accepta la aceasta masa, sa manance doar felul intai, apoi vor face somnic si doar dupa ce se trezesc vor manca felul doi.
Masa de pranz contine:
- felul I (legume crude sau supica cu carne);
- felul II (peste, carne + legume);
- desert (iaurt cu biscuite/ fructe, tartina, compot…).
Felul I: daca copilul dumneavoastra refuza categoric legumele, nu mai insistati. Scoateti legumele crude din meniul lui si incercati sa ii pregatiti o supa in care sa le amestecati cu 30 de grame de carne de pui, fara piele si oase, fiarta si taiata bucatele. Pe langa legume si carne putem pune in supa un galbenus de ou (2-3 galbenusi/sapt.) si fainoase, ca: orez, taietei, gris.
Supele au un rol important în meniul copilului deoarece datorita legumelor si a carnii din compozitie, ele contin saruri minerale, proteine, celuloza, amidon, elemente foarte necesare pentru buna dezvoltare a copilului.
Felul II: de regula este format dintr-un pireu de legume si carne/peste.
Pireul este un amestec de legume fierte sau inabusite, la care se adauga lapte sau unt. Pireul se mai poate face si din fructe (mere, pere, gutui sau prune uscate).
La aceasta varsta, un copil mananca friptura de pui (preparata inabusit sau in cuptor) sau friptura de vita.
Ficatul de pui este indicat sa nu lipseasca din meniul copilului.
Nu uitati sa ii oferiti copilului paine, atat la felul intai cat si la felul doi.
Cina este masa de seara care trebuie alcatuita tinand cont de ce a mancat copilul la pranz. Daca prichindelul a mancat doar supa sau legume crude, atunci la cina trebuie sa ii oferim o masa mai consistenta. În acest caz, cina va fi alcatuita în felul urmator:
- daca copilul a mancat la pranz supa de legume, atunci la cina i se va oferi orez sau paste fainoase;
- daca copilul a mancat la pranz supa de legume cu carnita, atunci nu mai trebuie ca masa de seara sa mai contina carne sau peste;
- daca copilul a mancat la pranz supa taietei/rosii/salata/galuste, atunci cina trebuie sa contina pireu de legume cu carne sau peste.
Ora la care un copil mananca masa de seara difera de programul fiecarui copil, totusi ca o ,,mini-regula’’ aceasta ar trebui sa fie la orele 17-18-19.
Imediat dupa cina sau in interval de o ora puteti sa ii oferiti copilului si o gustare (gris, orez cu lapte si banana, iaurt cu biscuite, cereale cu fructe).
Ultima masa pe care o ia copilul într-o zi este cea formata din lapte (aproximativ 250 ml).
Reguli pentru o alimentatie sanatoasa:
- nu oferiti copilului gustari, in afara celor din orarul mesei deoarece acestea le strica pofta de mancare.
Daca prichindelului nu ii place mancarea pe care i-ati pregatit-o pentru masa de pranz, incercati sa-i dati ceva mai tarziu.
Va întelege ca trebuie sa manance ceea ce dumneavoastra ii oferiti;
- daca nu ii este foame, nu va plimbati cu bolul de supa dupa el, prin toata sufrageria;
nu il hraniti in fata televizorului sau cu o multime de jucarii in preajma. Copiii au tot timpul chef de joaca si atunci joaca va deveni mai importanta decat masa;
- foarte multi copii mananca hrana nesanatoasa. Nu le oferiti la aceasta varsta cartofi prajiti (este considerat al doilea aliment pe care un copil de 1 an il mananca, deoarece pentru unele mamici, cartoful prajit este tot o leguma), prajeli sau dulciuri;
- aveti grija cu plantele aromatice si condimentele pe care le puneti in mancarea copilasului. El nu are nevoie de sare, iar ceapa si usturoiul s-ar putea sa il deranjeze la stomacel.
_
Mamy for 2 boys: un fulguletz si un pepenash!
dana81 spune:
BIRI
LA MULTI ANI FERICITI ALATURI DE FAMILIA TA FRUMOASA!!!
Multumesc fetelor
am o luxatie in fasa gipsata, am capatato la un botez..cand ma dadeam mare dansatoare nu am vazut o scara si am cazut in gol
Partea cea mai rea e ca nu pot avea grija de copil in halul asta si ca sunt dependenta de cineva cel putin dimineata cand tati e la serviciu
Clarei tot nu i-a trecut raguseala si am trimis o la ORL cu sotul si am emotii pana se intorc
SURSU sa dea DD sa se faca bine Tudorel cat mai repede...stiu cat de greu iti e...te imbratisez
CAMY sunt foarte bucuroasa ca samburica ta e bine, abia astept sa o tii in brate sa ne povestesti
MAMI de CLARA ANDREEA
06.08.08
irolf1 spune:
Am revenit
Multa sanatate Tudor sa te faci bine repede
Didi gingia e umflata in dreptul dintisorului sau langa, ca poate iese altul sau poate mai creste acela si isi face loc, nu stiu dau si eu parerea,
sa no o doara
Dana sanatate, cum s-a intamplat?
Camy ma bucur ca e bine bebeul
Si cum era normal, n-am apucat sa termin de citit, ma duc sa-l iau pe Alex, dar va prin eu![]()