Pepenasi de iulie-august 2008 (113)
Raspunsuri - Pagina 12
boticelina spune:
Buna dimineata bostana!
La multe lunitze pentru pepenacii sarbatoriti! (printre care si noi
) Si of course pt Ralirali 
Ankami-am dat sema ca din cauza vremii ati fost tintuiti in casa, si noi la fel am patit, vineri am fost la buni si a fost f placut dar sambata ni s-au lungit urechile in casa, asa ca duminica am mers la shopping de scutece si alte chestii bebelusesti ca nu mai rezistam. Da' las' ca vine ea vremea buna...
Si io m-am mirat initial ca inca Eri merge in scoica dar daca zici ca-i incapatoare... poate pozitia o deranjeaza ca de obicei in scoica ei stau cam intinsi. Noi am trecut de-o luna la scaun de masina mare si e f happy si sta bine in el, l-am pus pe mijlocul banchetei din spate, vede si in fata, nu plange niciodata in masina. A plans insa vineri pt ca am luat un om la autostop si nu-l cunostea si s-a revoltat ![]()
Exista insa niste jucarii (de la Tiny love parca) care se prind de bancheta si in care ei pot sa dea cu cracii si alea fac ca oaia, vaca si alte lighioane, are un acvariu cu pesti in gel care poate fi flocait, cauta pe net ca sigur gasesti. Sunt cam scumpe insa, in jur de 100 de lei...
Dia da-i fetei sa manance betigase de morcov fiert, cubulete de cartof (alb si dulce) fiert, fasole galbena fiarta, firicele de carnita si don't panic! Daca vrei insa device de-ala de molfait ti-l trimit io for free ca la noi n-are niciun succes..., zace in lada cu jucarii. Si noi am descoprit o noua lingurita... de la un McFlurry bobinat de mine odata... vreau sa zic ca nici nu cred ca s-a inventat vreodata o lingurita mai buna, e destul de adanca, de ingusteaza catre varf, e moale dar nu ca alea de silicon, e the best pt noi in faza asta ![]()
Dr_anca imbogateste paleta de legume si s-ar putea sa ai o surpriza, parol! Nancy iubeste pur si simplu fasolea pastai sau conopida
dar bobineaza cu placere si mazare si orice leguma de fapt. Am gasit io niste conserve mici de mazare cu carote, bobineaza mancare facuta cu ele de n-am io destula viteza sa-i duc lingurita la bot...
Bobita, ai atins punctul X si pt mine... Pe mine ma debusoleaza total obiceiurile astea si nasa cupilului e din aia care tine sa le faca pe toate "the right way"
Am zis odata intr-o doara ca-i fac io fetei turta din aluat de cozonac ca ala floare de-l facuram de Paste si a luat foc nene, ca cica ea tre sa "provide" turta. Deci io zic pas si pur si simplu ma gandesc ca tre sa fac o petrecere de 1 an. Iar obiceiul cu pusul cupilului sa-si ia chestii de pe tava ma enerveaza de-a dreptul, chiar nici macar usor amuzant nu mi se pare 
Aseeeea, deci, am cercetat graficele de inaltime/greutate pt fete si cupilul meu e off the chart pi toate planurile. Are 10700 gr, normal pt 10 luni e max 10500, si 77 cm inaltime, normal e max 75. Ea e in normal pt un cupil de 12-14 luni. Nu ma depresez inca dar sunt cu spranceana ridicata ca-sa-zic-asa...
Si... fusei ieri la Selgros si am gasit tricicleta, cu tot cu parasolar, bara de protectie, tavita pt picioare, maner pt parinti inalt si usor manevrabil (diametrul de bracaj al rotilor cam mare dar noroc ca mama-i soferita si stie sa faca intoarceri din trei miscari
), 110 lei. Probat cu cupilul inauntru, copil amorezat pe loc de device, mama zevzeaca se intreaba daca nu-i prea devreme?
Voi ati luat in calcul achizitia unei triciclete?
Monica si gargaritza
Nancy
"If you are unware of your choices, then you have none"
bobitamica spune:
BOTI..si eu sunt cam in acceasi situatie. Nasa,foarte drafguta de altfel mi-a spus ca trebuie sa fac inainte de 1 an ceea ce mi se pare o tampenie. Drept urmare nu fac. Si faza cu alesul de pe tava iar o tampenie,pentru ca de obicei toti se hlizesc pe langa copil care nu stie ce se intampla si devine stresat si agitat. Sunt sigura ca Irina va urla daca vor sta toti pe langa ea.Ea nu e obisnuita cu din astea...Toate astea parca se fac mai mult pentru distractia adultilor. Un copil de 1 an habar nu are. Mi se pare o tampenie, sincer...Si eu stiu ca in Ardeal nu exista asa ceva...dar am zis sa fac,ca de...Daca era pentru mine,era pas...dar stii pentru copil...
Chestia cu alesul de pe tava reprezinta ceva legat de ursita si eu nu cred in urssitori si alte din astea...
Irina papa legume,dar combinate nu separat...cartof,morcov,telina,ardei gras,capia,spanac,fasole pastai..
iar fructe:mar,para,banana doar daca musca ea..nu-i place pasata..si borcanel cu piersicuta de la hipp..
Cam asta e si meniul nostru...saracut...
Ii mai dau mancare de la noi..uneori papa alteori nu. Nu stiu de ce...
Cand nu mananca si eu fac la fel ca Anka..ii dau lapte,dar ma doare sufletul pentru ca am impresia ca nu papa vitamine si din astea...
Ei ii place ca legumele sa fie facute doar la steamar. Daca le pun la cuptor sau fac mancarica pe ochiul de la aragaz nu vrea...
Si i-am facut ieri o mancarica buuuna...
Am fiert o ceapa rasa pe razatoare,morco,telina cartof si pui. Am adaugat apoi ardei capia si am inrosit cu rosie facuta la stemar curatat de pielita. Mirosea demential...Nu a vrut deloc...am incercat si cu paine..si nimic..

Asta e..Poate azi am mai mult noroc...
Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008
bobitamica spune:
BOTI..eu nu vreau sa cumpar tricicleta...Am luat pentru finutul meu acum un an jumate si s-a dus naibii. Era foarte proasta. Si avea exact acelesi chestii de care spuneai si tu. Dar era o intreaga aventura sa iasa cu ea in parc. La borduri trebuia sa apese cu piciorul undeva in spate ca sa poata trece si s-a stricat in scurt timp. acum sper sa nu se supere copilul mai tarziu si sa fiu nevoita,dar in principiu nu vreau sa cumpar.Ei ii place in carut si asta e bine..![]()
Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008
boticelina spune:
Bobitzule sunt precisa ca n-o sa tina mult device-ul, de-aia nici nu mi-am prospus ca tricicleta sa inlocuiasca caruciorul, vreau s-o arunc in portbagaj si s-o scot doar in parc unde nu-s borduri de urcat sau pe strada in fata blocului, asa ca amuzament. Pe mine m-a incantat ca se tinea f bine i sa, statea cu picoarele f frumos pe tavita si chiar a pus ambele manute pe ghidon si ghidonea cu mine, chiuind... s-a pus pe bocit cand am luat-o din scaun dar deja ne luase la ochi o doamna de pe raioan ca facusem niste ture cu ea... s-o fi gandit ca am venit pt free entertainment ![]()
Io deja voi baga la naftalina caruciorul Chicco (care a fost bulit vreme de 4 luni si si-a revenit ca prin minune alaltaieri - se blocase butonul de inchidere) dar am pus cupilul in el si nu sta bine, are sezutul si spatarul tari, sta mai bine in ieftinatura sport mostenita de la verisoara-sa 
Monica si gargaritza
Nancy
flo1980 spune:
Din ciclul "ce mai face un copil de 10 luni" David a invatat de cateva zile sa bata din palme daca ii zici "bravo" sau daca vede pe cineva aplaudand 
Si cand aude o sonerie de telefon sau o alarma la masina zice "da" si pune telefonul la ureche daca ii e la indemana 
Tricicleta am avut la Alex, inca e buna, dar nu l-am pus pe David in ea, Alex nici acum nu merge singur cu ea, insa are una cu acumulator si pe buton sa apese cu piciorul stie ![]()
Cu motzul....i-am luat lui Alex la 2 ani ca nu avea par la 1 an, de ziua lui, a fost petrecere 2 in 1
ca de' nu avem spatiu, tre' sa chemi familia, nasii, prietenii 
La David as face la 1 an dar, la fel, nu are par
asa ca pas...
Si pe mine ma enerveaza chestia asta dar nu am ce face, unde mai pui ca atunci cand era sotul mic parintii lui i-au facut la local, cu lautari, s-au cam suparat ca nu am facut tam-tam, rudele la fel, s-au suparat ca nu i-am invitat, eheee...telenovela ce mai
_
Mamy for 2 boys: un fulguletz si un pepenash!
ana_a spune:
Boti, si noi suntem la "categoria grea" insa nu-mi fac probleme, avand in vedere ca avem doar 2 dintisori...cand o veni vremea sa mai iasa si ceilalti...sigur va rabda foame. Trebuie sa merg si eu la cantar la 10 luni sunt curioasa cate kile are, ultima cantarire era la 9,700 pe la 9 luni, insa de atunci imi pare ca sa mai inzdravenit. El si mananca bine, este foarte pofticios si nu mai pot sa-l prostesc cu miez de paine
ca face scandal, se intinde sa vada ce este pe masa, ce delicatese mancam noi si pe el il privam! Asa a insfacat o bucata de cas pe care la mancat....si vreo 2 feli de rosie proaspata care a fost musai sa-i dau pielita jos sa le poata rontai, i le-am facut cubulete si le-a mancat!
A tras de la Stefan din mana o felie de salam
uscat, pe care nu am apucat sa il iau, insa...nu la mancat, la bagat in gura si apoi la scuipat ![]()
Eu mi-am facut ceva mustrari de constiinta dupa ce a infulecat casul insa mi-a trecut...
Si pentru ca este asa de pofticios incercam sa ne abtinem sa mancam de fata cu el daca avem ceva ce el nu poate manca.
A...si zilele trecute am facut mici si carnati la gratar! Era o nebunie...saliva din toate directiile...i-am tot dat paine pana sa enervat pe mine si a urlat, dupa care i-am pus si lui pe gratar piept de pui si apoi i-am dat din mijloc, cate putin...nu va spun ce bucuros a fost cand a vazut ca mananca si el ce mancam noi!
bobitamica, eu la Stefan nu am taiat nici mot nici nu am rupt turta. De data asta nasa lui Matei imi tot spune ca ea vrea sa-i taie motul...io din partea mea sa il taie dar no sa fac cine stie ce petrecere pentru treaba asta, si clar ca va fi de ziua lui. Nu ma prea omor cu astfel de obiceiuri, iar faza aia cu tava in care pui nu stiu ce ma enerveaza si pe mine...Mi se pare absolut normal ca toti sa ia banii de pe tava si cheile de la masina ca doar pe astea na pus mana niciodata pana atunci...in fine.
Noi am facut o plimbare pana in oras sa cumparam carne, acum ne-am intor, Matei inca doarme, dupa ce se trezeste papam si ne ducem din nou ca mergem de data asta la piata.
O zi buna tuturor!
proud mammy
micul artist
in joaca
bobitamica spune:
BOTI...asa e ok..Pai asta spuneam si eu ca daca se va indragosti copilu'...e musai
FLO...nici mie nu-mi place cu tam-tam...si asa cel maimic numar de invitati sunt 18...mi se pare mult si asa...nici nu am unde sa ii pun. Si nu am chef sa stau nici in picioarele lor...si eu vreau sa petrec de ziua Irinei nu sa muncesc...![]()
Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008
flo1980 spune:
Sper sa nu se supere nimeni, am sters albumele de la intalnirea din 5 aprilie.
Cu siguranta fetele care au facut pozele le mai au in calculator si cine nu le-a salvat poate striga

_
Mamy for 2 boys: un fulguletz si un pepenash!
kamelya spune:
Flori si eu i-am dat Dariei Zyrtec cate 5 pic/zi timp de 7 zile.mie dr mi-a zis sa i le dau seara
_
buburuza mea
de
Daria Ecaterina 14.07.2008 
boticelina spune:
Ana deci si voi sunteti cu greutate... (de fapt am vazut pozele si clar Mateiu e impanat
) Io zic ca nu numai ca nu trebuia sa te sperii din cauza de cas ci ca poti chiar sa-i mai dai. In cartea trimisa de Mada pe mail, cu diversificarea in Anglia, branza se da de la 6 luni, in retetele de acolo se pune parmezan de la 8 luni si asa mai departe... Iar parmezanul e o branza sarata... Daca gasesc cas ii dau si eu fetei ca ce-am facut eu era totusi prea sarat (n-am gasit nicio reteta fara saramurare)
si, bai-za-uei, cica la baieti se taie motu si la fete se rupe turta - lucru pe care io cu rusine recunosc ca l-am aflat abia acum vreo luna
. Nu ma intrebati care-i diferenta ca ma aruncati in neant...
Bobita si la noi vor fi sigur multi invitati dar voi face la fel ca la botez: la frate-meu in curte, cu multi copii, pin' la urma e petrecerea lor nu a noastra. Voi nu aveti posibilitatea sa va intalniti la cineva la curte/terasa/gradina? Va fi vara, soare, frumos... prefer de o mie de ori sa alerg dogita de spate dupa fi'mea decat sa distrez un card de adulti semibeti pin' la ore tarzii din noapte. Ca sa nu mai zic de varianta carciumii... lesin aici, pe loc, cu capul pe taste daca imi propune cineva asa ceva 
Monica si gargaritza
Nancy