Pepenasi de iulie-august 2008 (113)
Raspunsuri - Pagina 11
dia_filipas spune:
Neatza fetele!!
Noi avem o maaare problema!!
: de cateva zile Miruna refuza mancarea blenduita! Am reusit sa o pacalesc cu o coaja de paine, si ii mai strecuram pireu, la fructe foloseam un biscuite, da acuma nici asta nu mai merge. Nu e de rau, dar problema mea e cum sa-i dau papa astfel incat sa manance legume variate, cum facea la pireu...ca nu stiu de ce dar ma indoiesc ca o sa ia conopida sau fasolea verde sa o molfaie cu placere...
Aseara i-am dat bucatele de carnita cu morcovi, da' nu ma lasa sa-i bag eu in gura, vrea ea, deci nu pot controla ce papa...sau pot??? Va rog sugestii si idei de "prezentare" a mancarii astfel ca ea sa pape de toate!
Va multumesc, 
Aaa, am uitat sa spun ca nu mai vrea sa vada lingurita in fata ochilor...nu conteaza ca is cerealele ei preferate, cu care altadata se indopa, nu mai vrea cu lingurita...deci tre sa muste, si eu cu cereale si fructe ce sa fac acuma??? (ca mar sau para nu-i pot da asa, intregi)
Dia
- "Diet" is "die" with a "t"!
si bebe
Miruna
(15.07.2008) - Love me, feed me, never leave me!
flo1980 spune:
Dia_f nu stiu ce sa zic...poate o dor gingiile si de aceea nu vrea sa pape cu lingurita...
Ai incercat piure mai lichid pus in bibe cu tetina in X ? Poate merge o perioada...Multa bafta!
_
Mamy for 2 boys: un fulguletz si un pepenash!
M&M spune:
Neata!!!
RALI, LA MULTI ANI!!! SANATATE MULTA, FERICIRE, IMPLINIRI SI TOT CE ITI DORESTI!!
CU mii se scuze pt intarziere,,,
NARDI, LA MULTI ANI PUIULE!!! SA FII SANATOS, CUMINTE SI SA ADUCI MULTE, MULTE BUCURII MAMICII TALE!!!
Noi am fost ocupati zilele acestea cu ceva invitati... De obicei nu ne place sa plecam de-acasa cand toata lumea pleac,,,preferam linistea atunci cand mergem undeva... Asa suntem noi.
Dia, asazic si eu, cum zice si Flo...sa nu fie cumva de vina dintisorii..
Didi, Mihaita de vreo luna are inflamata gingia de sus . Sintisorii sunt tot sub gingie, inca nu au spart.
Cristina, mami de Mihaita 
O sansa pentru Stefanel
dr_anca spune:
Dia, poate ar trebui sa incerci mancarea facuta cu furculita. Noi am trecut de vreo luna la mancarea cu bucatele si este foarte incantata si Sara era genul care se ineca imediat daca manca ceva care nu era blenduit. Schimba lingurita vezi daca vrea asa. IAr daca nu vrea sub nici o forma poate o deranjeaza ceva.
Imi este mult mai usor asa, sambata am fost la restaurant cu ea si a mancat de la mine ciorbita de vacuta si piure cu gratar de pui de ziceai ca nu mai mancase de o luna.
Pai peste aproape o luna plecam la mare si nu pot sa car blenderul cu mine pe la restaurant iar ea imi smulge farfuria daca vede ca stam toti la masa si ea nu primeste.
Eu masa de pranz i-o dau cand e si sotul acasa(de obicei) si stam toti la masa si mancam ca sa deprinda obiceiul. O lingurita ea, o lingura mama si este incantata. Bine eu i-am luat scaun de masa de calatorie si sta si pe scaun ca al nostru si se minte importanta.
Oricum ma simt o mama rea cand ma gandesc ca a mea manaca doar cartof, orez si spanac
, pentru ca doar asta ii dau. Cred ca trebuie sa mai schimb peisajul.
Eu o las cateodata sa bage mana in mancare si o zdrobeste intre degete, dar asta cand suntem doar noi doua ca tati face alergie.
Revin!
Mamica de
cuminte
iulie 2008
ankalaura spune:
DIA - poate te ajuta dispozitivul ala de molfait de care au luat fetele. E cam scump, dar poate merita incercat.
Erika are momente cand imi refuza lingurita, dar ii place sa ii dau cu lingura! Avem una mai micuta si mai ascutita, si chiar ii dau bine cu ea.
Dar are si momente cand nu vrea sa pape indiferent de instrument (o pun pe seama dintilor), si o las in pace. Eventual ii fac un lapte si basta.
Ea nu mananca decat lapte din biberon. Am incercat supica sau altele, dar ma impinge de nu ma vad. Deci tetina in X nu a fost o solutie la noi.
O solutie de tranzit ramane seringa de Nurofen. Daca o dor gingiile, accepta seringa asta ca ii ajunge papica direct unde trebuie ![]()
De regula nu tin mult mofturile astea...
ANA - asa si Eliza, sta in scaunul ei si acuma, si nu plecam de pe loc fara sa aiba centura. Daca uitam sa ii prindem centura, ne spune ea.
Asta mica insa nu a prea mers cu masina, am facut doua drumuri in septembrie, dar atunci era mica, a stat, aproape ca a dormit tot drumul (o data 250 km, o data 350).
Acuma da din maini, se imburica in scaun.... deh... e mare....
Daca am fi mers cu ea in masina in mod constant, sigur nu facea asa.
Deci nu imi ramane decat sa indur si sa fac exercitii multe... O sa dau ocol blocului cu ea in masina 
BOBITA - in Dobrogea nu am auzit de turta. La noi se taie motul la toti copiii. In Bucuresti am auzit de turta. Majoritatea opiniilor spun ca "ritualul" se face la 1 an. Nu mai devreme. In ultima vreme insa, vad din ce in ce mai multe exceptii - majoritatea lasate pe mai tarziu.
Noi vom lasa "ritualul" pe mai tarziu pentru ca fix de ziua Erikai ai mei si Eliza nu sunt in tara. Si tin sa fie si ei prezenti. De fapt, atata vom fi prezenti, noi, ai mei si nasii.
La Eliza, nasa a adus turta dar i-am taiat si motul. Am suvita pusa bine si voi pastra-o si pe a Erikai.
Al doilea motiv pentru care vom depasi "anul" este ca nu prea avem par de tuns deocamdata. Nici nu prea as avea ce sa ii prind in mot, deci mai stam sa ii creasca....
Gata, fug la treaba
PS - sa stiti ca am slabit un kil saptamana asta.
Ma gandesc sa imi pun un ticker.... Daca nu,... cand ajung la 5 kile date jos, va anunt...
bobitamica spune:
ANKA...merci mult pentru raspuns!!
DIA...si Irina are momente cand nu vrea nimic...nici ea nu bea decat lapte cu biberonul.Nici suc,nici apa, nimic...
Cum spune dr.Anca e foarte bine.Si eu vreau sa o invat sa pape pasat cu furculita,dar nu vrea sa vada...bine ea nu are inca dintisori...
Iti doresc mult succes...stiu cum e cand ai face orice sa pape ...asa am fost eu ieri.Nici iaurt nu a vrut care e preferatul ei...
Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008
ankalaura spune:
Dr Anca - Erika prefera conopida. Nu mananca pastai, nu ii place cartoful, carnea de pui trebuie sa fie putina, ca daca e multa nu mai mananca deloc.... Nu se atinge de broccoli sau spanac...
Asa ca legumele pe care nu le prea mananca le mai camuflez pe cat posibil, dar tot nu obtin un meniu prea variat....
La fructe, cam la fel. Nu vrea caise rehidratate.
Mananca insa iaurt.
Per total, nu are un menoi prea variat, dar asta e ![]()
CRIS - ce bine ca puteti! Atata imi doresc sa stau si eu de sarbatori acasa! Dar nu prea ne iese... De Craciun mai vin ai mei la noi, dar Pastele il facem de obicei la soacra-mea. Nu de alta, dar altfel nu i-am mai vedea niciodata. Sau mai degraba ei pe noi...
Acuma, daca nu pica vineri ziua libera, am fi stat acasa. De obicei stam acasa... Nu avem ideea de a sarbatori 1 mai. Ba mai mult, si de 1 decembrie am lucrat in fiecare an asa ca....
AnnaBaby spune:
Din fericire, eu nu pot sa ma plang de Ioana la capitolul mancare, accepta absolut orice ii dau si nu face mofturi. E si ea pofticioasa si nu putem manca de fata cu ea daca nu-i dam si ei din mancarea noastra, si daca chiar nu pot sa-i dau ca e ceva prajit sau de porc sau altceva ce nu-i bun pt ea, o pacalesc cu bucatele de paine
In general ii pisez mancarea cu furculita, cu exceptia carnii pe care o blenduiesc.
Anna si
Ioana 11.07.2008
povestea nasterii
dr_anca spune:
Eu in moldova nu am auzit de turta, dar nici nu ma pricep f tare la obiceiuri.
Ce parere aveti de Aptamil? Stiu ca folosea cineva.
Eu am folosit pana acum doar 2 cutii de Milupa "Vise placute"- de la 8 luni dar as incerca Aptamil ca mi-a recomandat pediatru. Sara mai este inca alaptata dar dim si seara primeste lapte praf.
La noi a fost o noapte agitata dar se vad dintisorii de sus cum stau sa iasa.
pepenasilor din zi de 4!
Mamica de
cuminte
iulie 2008