Bucurii de sept-oct 2006 (164)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monique_new spune:

Helloooo!!! Tup si eu.

Ramo supppper pozele, mi-au placut tare mult. Cred ca v-ati simtit tare bine. In ce zona ati fost? Vreau si euuuuuu.

Xan sa sti ca m-am descurcat cu gelatina am urmat instructiunile tale, doar ca praji nu a fost chiar pe placul lu' Cosmi....de la mandarine cica. Ea vroia prajitura care am facut-o "maine" , respectiv cea de la bunica mea cu foi si crema de lamaie...stie ea ce stie. La ea toate se intampla "maine" degeaba ii explic cum sta treaba cu ieri, azi , maine ca inca nu pricepe.

lexi .

lilico iar sunteti "nebunei singurei "

Andreea cum a fost in "excursie"?

Azi dimineata eram " mami closca" asa ma striga fimea prin casa si ea puiul meu....si-a adus ea aminte cand am fost la tara si a vazut o closca cu multi puisori..

1 Anisor2 Anisori
Cosmi bebe -13 septembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yoannamarie spune:

Citat:
Patri mai nou are dialoguri cu poneii (copilul si mama) tot legat de serviciu, mor de dragul ei cand o aud, cum ea intreaba, ea raspunde: "ce faci mami, peci la lucu?" si tot ea: "da, pec sa aduc bani, multi multi bani" si continua dialogul cu vrute si nevrute, incat de la iarba, poneii ajung sa manance bomboane cumparate cu banii adusi de la lucru

...super haioasa, micuta! Eh...dar rasfatati ponei are domnisorica Patri!

Monique, si Cosmi m-a facut sa rad cu pofta......De-as avea si eu un mos SI (nu...sau ) un iepuras care sa-mi aduca de toate, ce bine ar fi!!!! Imi place cum gandeste Cosmi!

www.mytickerz.com/tickers/g5982ekrufgklo7y.png" target="_blank">Maria-Elena, un vis devenit realitate!

Mitzu si...perlutzele...

Stropul de dragoste oferit unui copil ti se va intoarce inzecit, chiar insutit...

Ioana, mami de Maria-Elena, alintata, Mitzu ( 5 septembrie 2006 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana01 spune:

buna fetelor,

eun, tare rau imi pare de probl de respiratie! sper sa nu fie astm, cu toate ca am citit ca in ultimul timp 1 din 3 copii dezvolta aceasta boala. cat despre bona, de aceea tot raman la mama ca ajutor, cu toate ca nu ne intelegem, pt ca mi-e frica de ce patesti tu. oricum, cred ca pt cand va merge la gradinita sa incerci o alta bona, poate o fata tanara care sa iubeasca copiii si sa stea babysitter pt un venit in plus.

Lili, ma bucur ca mergi inainte cu pasiunea cu bijuteriile. sa ne mai arati si noua site-ul. cat despre Vladone, stiu ca ti-e greu, dar ia partea pozitiva: va odihniti mai mult si el se distreaza de minune.

n-am reusit sa vedem poze de la Itzy, dar va pupam si va strangem in brate. ne e dor de voi.

Despre noi: ieri au venit analizele dariei si azi la 15 trebuie sa sun medicul din germania sa mi le explice. nu prea am inteles nimic (sunt in germana). tot ce am vazut e ca la factor reumatoid este ok si la testele de imunitate parea ca totul este in regula. la analiza kk a iesit prost (e.coli hematoid prezent). asta nu stiu ce inseamna, abia astept sa vb azi cu medicul. sa va mai spun ce ma impresioneaza la daria: seara, isi ia o iconitza in pat, inainte de culcare si incepe sa vb cu Doamne Doamne: "Doamne Doamne sa ai ghija de Daia, sa fie sanatoasa, sa alege pin pac cu copiii, sa fie sanatos si nanoshicu (adica Victor) sa vina cu daia in pac si mama si tata amin" de obicei infloreste pe aceasta tema. dupa aia zice Inger Ingerasul meu si se culca. in plus, am fost duminica in parc (fetele din titan stiu) unde erau caluti, trasuri din alea care se invarteau. si ea, bucuroasa, vroia si ea. atunci ne-am dat seama ca uitasem portofelele acasa si nu aveam nici un ban. i-am explicat ca nu avem bani dar ca venim maine. a inteles si toata seara a explicat la toata lumea ca" mama si tata nu au bani, maine vine daia cu mami si invate (invarte) a calutz si a trasua (trasura). acum nu avm potofel si nu avem bani si nu avem cad (card)." si mai da i din umeri a neputinta.

cu victor am fost la medic care mi-a confirmat ca este alergic, se pare ca si la proteina din lapte si la lactoza, deocamdata nu-i dau nimic de origine lactata. vom merge asa si in cateva uni vad daca totusi ii pot introduce o branzica slaba.

va pupam si revin dupa ce vb cu medicul

Roxana, mamica de Victor Andrei (23.06.2008) si Daria Elena (06.09.2006)
http://family.webshots.com/slideshow/570075285YYSlEe
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui licurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xandrutza_76 spune:

Ioi, Eni, am dat o privire la subiectul deschis de tine, brr, ce bona aveti! Inclin sa cred ca undeva, e si bona potrivita pentru voi
Roxana, tare mult m-a emotionat Daria! Sper sa fie bune analizele.
Ramo, superbe poze! Mi-a placut si peisajul, si cabana, si focul de tabara, dar mai ales Patri! Cu codite Si mi-am amintit ce chestii bune, la disc, am mancat candva...
Moni, ma bucur ca ti-a iesit prajitura! Pupam pe mami "closca" si pe pui
Ioana, pentru tine si nu numai eu si Dia.
Lexi, sper ca totusi sa ajungeti unde iti doresti, daca nu peste doua saptamani, macar peste 3 Poate se razgandeste Cristi. Cred si eu ca i-ar place Mariei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yoannamarie spune:

Xandrinne, !
Doamne, cat de dulcica si scumpica e minunea mica!!!!!! Sa va traiasca!

Iar, pe tine, mamico, te felicit: arati impecabil! Dupa trei sarcini, arati bineeeee... !!!! Vreaaaaaaaaaau mai multe poze cu voi!!!!! Ca-mi sunteti tare dragi! Si in format mai mare, daca se poate... !

Roxana micuta Daria! M-a impresionat foarte tare! Scumpa de ea... sa dea Dumnezeu si Ingerasul protector sa i se indeplineasca toate dorintele!

Fii-mea...nu stie, inca, rugaciuni...abia pronunta cuvinte...dar, in schimb, cand trecem pe langa o biserica, intotdeauna face cruce...cu mana stanga, cu mana dreapta...dar mai conteaza? Important e ca stie si constientizeaza acest fapt!

Multa sanatate, puiutilor tai!

Multa sanatate si pentru restul bucuriilor!

Andreea, sunteti in regula? Sper ca totul e ok!

Elenia, sa ne scrii cum a fost zborul si cum s-a adaptat in Spania, micutul tau!

Itzy, ! Cand ne mai dai vesti despre voi?

www.mytickerz.com/tickers/g5982ekrufgklo7y.png" target="_blank">Maria-Elena, un vis devenit realitate!

Mitzu si...perlutzele...

Stropul de dragoste oferit unui copil ti se va intoarce inzecit, chiar insutit...

Ioana, mami de Maria-Elena, alintata, Mitzu ( 5 septembrie 2006 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Salutare tuturor.
Telegrafica..., cu mici probleme gastronomice:

Xandrutza, mama, cum ai facut biscuitii aia spiralati ca eu am pus cred vreo 400 de gr de faina ca nu puteam sa intind foaia, se lipea ca naiba. Au iesit buni, dar parca cam fainosi.

A postat cineva o reteta de Rafaelo, nu mai tin minte cine (ramomar parca). Reteta este urmatoarea:
Rafaelo
- se fac 4 foi din urmatoarea compozitie:
6 albusuri se bat spuma cu 180gr zahar;
6 galbenusuri se amesteca bine cu 150gr faina si 5 linguri apa minerala, apoi le punem peste albusurile batute in prealabil, le omogenizam si le dam la cuptor una cate una. Se coc foarte repede caci sunt subtiri.

Am amestecat galbenusurile cu faina si era super super tare, greu am reusit sa amestec cu albusurile dupa aceea
A iesit o coca ca de pandispan desi ma asteptam sa iasa tare de intins pe dosul tavii. Am facut doua foi in tava pe care nu am putut sa intind nimic. Nu le-am putut nici macar dezlipi de pe hartie. au ajuns din pacate la gunoi.

Crema 1: (fiarta )
6 galbenusuri
3 linguri faina
100 ml lapte
1-3 plicuri zahar vanilat
200 gr zahar (data viitoare cand o fac am sa pun doar 150-180, pt ca mi s-a parut prea dulce)
Se freaca bine galbenusurile cu zaharul, apoi adaugi faina si la sfarsit laptele. Cand sunt omogenizate bine le pui pe foc mic la fiert; iese o crema tare, se lasa la racit si apoi se adauga un pachet rama. eu in aceasta crema am adaugat si 2-3 linguri cacao pt aspect (si cealalta praji care am facut-o era tot cu crema galbena si am vrut sa p schimb putin)
Se umplu cele 4 foi, pe ultima nu punem nimic, pentru ca vine...
Mi-a iesit o crema super tare pe care greu am reusit sa o in tind pe ceva.

Crema 2:
6 albusuri se bat cu 200gr zahar la bain-marie. Dupa ce se raceste putin se adauga 100gr nuca cocos si se pune peste ultima foaie.

In concluzie, unde am gresit fetelor? Nu am fost niciodata asa varza la prajiturit, azi insa am fost un fiasco total.
Si ce pofta aveam de praji!!!!!!!!

Mami de doi ingerasi Rares (15 oct 2006) am 2 ani si Miruna (1 febr 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monique_new spune:

Neata dragutelor luta este gata.

Roxana m-a impresionat Dariutza.Offf sper sa ii dati de cap problemei care o are.

Xan dar ce esti asa " zgarcita" la pozeNe arati asa cu portia.....baga si tu mai multe.

tanima....sincer ramo o sa-ti explice mai bine cum sta treaba cu "foile" ei si mie mi s-au parut....gen pandispan. Eu am facut alt gen de foi care se intind, dupa care ies " scortoase " in prima faza si se inmoaie de la crema ulterior..Din pacate am reteta acasa.

Yoana stie ea ce stie. Azi noapte a reusit " performanta" sa cada din pat. Nu stiu ce vroia sa faca de fapt( se mai da jos din pat sa faca pisu noapte), drept este ca s-a procopsit cu un cucui, nu mare este doar putin vanata.

1 Anisor2 Anisori
Cosmi bebe -13 septembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramomar spune:

Buna dimi,

Moni mercic pentru cafea!
Si acum sa va raspund la intrebari: Moni- am fost la Belis (jud. CJ) unde e si lacul cu acelasi nume Belis- Fantanele. DE noi e destul de aproape (aprox 100km). Mai multe detalii gasesti www.fantanele-belis.ro/prezentare.php" target="_blank"> aici
Ioana- cabana a fost inchiriata, n-ar fi rau sa avem una acolo ca sa evadam in fiecare we. Aripioarele ti-au facut pofta??!!, atunci bine ca nu am pozat toate bunatatile de la gratar, gril sau disc sau fasolea cu ciolan de la ciaun; mancarea a fost, totusi, prea multaaaa, dar s-au bucurat si stapanii gradinii (cainii)

xan super dulce Dia, copia fidela a lu Narci! , dar si mamica e super draguta si arata bine!

tanima, of ce rau imi pare ca nu ti-a iesit praji Rafaelo. E chiar gustoasa.
Deci, foile ies ca de pandispan, subtirele si fragile, de fapt sunt ca si foile de dobos! dar daca le lasi putin la racit le iei mai usor. Deci eu le-am copt in tava dar cu hartie de copt pe care daca o ungi cu putin ulei sau unt nu mai ai nici o problema cu lipitul lor. Sau, le poti coace si pe fundul tavii (dar...la fel, unsa bine cu ulei, unt)- varianta asta nu am incercat-o, dar asa procedeaza colega care mi-a data retetata.
Mai dau quote la mesajul tau ca sa nu ratez vreo nelamurire de-a ta.

Roxana, m-a lasat fara cuvinte Daria cum se roaga ea! Sigur vocea ei va fi auzita de Doamne Doamne si o sa-i asculte ruga!
Ai vorbit cu medicul? te asteptam cu vesti bune!!!

Ramo si PATRICIA MARIA (06.09.2006)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui tanima_i2002

Salutare tuturor.
Telegrafica..., cu mici probleme gastronomice:

A postat cineva o reteta de Rafaelo, nu mai tin minte cine (ramomar parca). Reteta este urmatoarea:
Rafaelo
- se fac 4 foi din urmatoarea compozitie:
6 albusuri se bat spuma cu 180gr zahar;
6 galbenusuri se amesteca bine cu 150gr faina si 5 linguri apa minerala, apoi le punem peste albusurile batute in prealabil, le omogenizam si le dam la cuptor una cate una. Se coc foarte repede caci sunt subtiri.

deci...dupa ce ai batut albusurile, freci bine bine galbenusurile cu faina nu toata faina odata, adaugi o lingura doau de faina, omogenizezi bine si adaugi apa (2-3 linguri), iar omogenizezi si iar adaugi restul compozitiei, pt a nu ti se face asa tare tare cum ai descris tu si a nu avea cocoloase. Daca tot e tare poti pune chiar 6 linguri de apa, dar la mine nu a fost problema.
Poti folosi mixerul, eu una nu prea, dar folosesc cu drag acest www.fimax.bizoo.ro/vanzare/125119/img/Teluri-inox" target="_blank"> tel

Citat:

Am amestecat galbenusurile cu faina si era super super tare, greu am reusit sa amestec cu albusurile dupa aceea
A iesit o coca ca de pandispan desi ma asteptam sa iasa tare de intins pe dosul tavii. Am facut doua foi in tava pe care nu am putut sa intind nimic. Nu le-am putut nici macar dezlipi de pe hartie. au ajuns din pacate la gunoi.

poate tava ta e prea mare, pt compozitia de mai sus. a mea a fost de aproximativ (nu stiu exact cat are) 38x28, maxim 40x30

Citat:

Crema 1: (fiarta )
6 galbenusuri
3 linguri faina
100 ml lapte
1-3 plicuri zahar vanilat
200 gr zahar (data viitoare cand o fac am sa pun doar 150-180, pt ca mi s-a parut prea dulce)
Se freaca bine galbenusurile cu zaharul, apoi adaugi faina si la sfarsit laptele. Cand sunt omogenizate bine le pui pe foc mic la fiert; iese o crema tare, se lasa la racit si apoi se adauga un pachet rama. eu in aceasta crema am adaugat si 2-3 linguri cacao pt aspect (si cealalta praji care am facut-o era tot cu crema galbena si am vrut sa p schimb putin)
Se umplu cele 4 foi, pe ultima nu punem nimic, pentru ca vine...

Mi-a iesit o crema super tare pe care greu am reusit sa o in tind pe ceva.

iese tare doar crema fiarta , pe care dupa ce o incorporezi incet (tot cate o ling-doua, amesteci,pui iar o ling-doua si iar amesteci) in margarina sau untul (dupa preferinta) frecat spuma, nu mai e tare deloc.
inca un pont: cand vezi ca se intareste compozitia de pe foc (care trebuie sa fie mic) o iei jos.

Citat:

Crema 2:
6 albusuri se bat cu 200gr zahar la bain-marie. Dupa ce se raceste putin se adauga 100gr nuca cocos si se pune peste ultima foaie.

In concluzie, unde am gresit fetelor? Nu am fost niciodata asa varza la prajiturit, azi insa am fost un fiasco total.
Si ce pofta aveam de praji!!!!!!!!

sper ca data viitoare (daca o sa o mai incerci) sa iasa bine!
E nevoie de destul de multa rabdare (cam asta cere orice praji cu foi) multi pupici si bafta multa pe data viitoare!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Monique_new
[ Azi noapte a reusit " performanta" sa cada din pat. Nu stiu ce vroia sa faca de fapt( se mai da jos din pat sa faca pisu noapte), drept este ca s-a procopsit cu un cucui, nu mare este doar putin vanata.

ce chestie mey Moni, cred ca piticile noastre "se vorbesc" sa faca cam aceleasi chestii,; a mea s-a ales aseara cu o vanataie de toata frumusetea pe obraz, chiar sub ochisor (mai exact, pe pomet). S-a urcat pe scaun si pentru ca nu era destul de sus, a pus fundul pe masa, dar cand sa se dea jos nu a pus piciorul pe scaun, ci pe langa, astfel ca a aterizat cu fata chiar de marginea scaunului, luandu-l cumva in brate. Dupa ce a plans destul de putin zic eu la ce lovitura a tras, intr-un minut ii era vanat pometul, a inceput sa ne zica ca "Pati e bonava, hai megem a dotol (doctor)" .

Mergi la inceput