Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (113)
Raspunsuri - Pagina 17
![](images/user_woman.png)
piolica spune:
vroiam sa inchid, dar vad ca vreti reteta.
aici e reteta in original + poze
http://carottescuites.canalblog.com/archives/2008/04/28/8980864.html
acum traducerea (aproximativa, incerc sa va spun ingrediente pe care le gasiti in Ro)
un aluat (dar nu din ala gen foietaj, ci unul din ala pt tarte, care se farimiteaza)
100 ml de smintina, din aia mai putin grasa
135 de gr ciocolata la 70% cacao
30 g de unt (la temp camerei)
citeva picaturi de otet balsamic
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Alautul se aseaza intr-un recipient rotund, din ala pt tarte. Daca nu aveti hirtie speciala pt prajituri, atunci recipientul tb sa fie uns cu putin unt. Se inteapa aluatul cu o furculita dupa care se aseaza niste mazare sau fasole uscata peste el (ca sa nu se umfle aluatul). Se pune la cuptor 15 min. Cind s-a copt se scoate din tava si se lasa sa se raceasca. am uitat ceva.... tb sa scoateti fasolea sau mazarea folosita, aia a fost numai sa nu se umfle tarta.
Compozitia:
Se pune la incalzit smintina, iar cind aceasta este fierbinte se adauga ciocolata care a fost rupta in bucati mici. O parte din zmeura se farimiteaza cu furculita si se adauga in compozitia de cioco (se pastreaza vreo 20 de bucati, din alea mai frumoase). Se amesteca. Se ia de pe foc si se adauga untul pina se omogenizeaza compozitia.
Aceasta compozitie se lasa putin la racit dupa care se varsa peste aluat. Pe deasupra se aseaza zmeura (cu partea aia goala in sus). Se pune la frigider. Inainte de a servi, se pune cite o mica picatura de otet balsamic in fiecare bucata de zmeura. (cu o mica seringa).
e super usoara reteta.
pofta buna!
mimihoo, da, vin. Cred ca de pe 10 pina pe 12 iunie o sa fiu la Bucuresti si sper sa va vad!!!!
acum chiar ca va pup, tb sa pun compozitia in aluat si sa pun tarta la frigider!
Mamica fericita de bebelina Elsa
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Paula-Laura spune:
asa... si iaurt de capra ai voie sa ii dai de acum.
Laptele de capra seamana f. bine cu laptele de mama. Singurul dezavantaj fata de laptele de vaca ar fi faptul ca are mai putin acid folic, insa pe asta il ia soricelul din legume. De asemenea are mai putin fier.
Pediatra mi-a zis ca e ok.
Mami de Mihnea (09.10.2008)
poze
www.onetruemedia.com/shared?p=7a2406b2610465e5331ebf&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete
Boo spune:
salutare de la noi. n-am mai intrat sa scriu dar va citesc. nu prea am multe de spus, sunt intr-o pasa tare proasta. Alex e in greva rau de tot, nu mananca nimic din ce ii dau. Poate doar cereale in zilele bune, ca are zile cand nici pe alea nu le vrea. in rest fructe si legume nu mai vrea. nici iaurtul cu care il prosteam inainte .. nici .. nici .. nimic !
am fost vineri la control. l-a cantarit si avea 7.940 si 71.5 cm. Mi-a aratat un tabel in care la dimensiunea asta ar fi trebuit sa aiba 8.700 .. bun. Nu e nici pe departe acolo, dar a zis ca nu e grav. Ar fi bine insa sa recupereze in cateva luni. Mi-a dat sa-i dau vitamine. Asa ca de sambata luam Vi-Sol Calciu. Si de atunci nu mai mancam nici cat mancam inainte Nu ca ar avea legatura dar zic si eu. In rest el arata foarte bine, e vesel mareu si foarte activ. De zici ca se hraneste cu aer. Nici dr nu stie de ce e asa cu mancarea.
Am trecut prin toate starile, enervare, nervi maximi, plans, frustrare, depresie .. de toate !! E pur si simplu un mister pentru mine ce ii place si ce vrea, dupa 2 luni si ceva de cand am inceput diversificarea. Am incercat toate combinatiile posibile. Nu pricep de ce ia 5 lingurite si gata, nu mai vrea nici picat cu ceara, dar plange de foame. Pai daca nu ii place de ce mai mananaca alea 5 lingurite ??
Nici afara nu pot merge cand e ora de masa pentru ca trebuie sa am n variante de combinatii langa mine ca sa manance si el cateva grame. Azi am pierdut asa toooata ziua ! In afara de o ora cand am fost eu la gineco (si m-a asistat foarte interesat , sper sa nu tina minte )
un singur lucru de intampla bine de ieri, a inceput sa mai bea lapte praf din biberon. MACAR ATAT !!! decat nimic bun si asta. Dar nu mai mult de 100 ml sa ne intelegem.
Asa ca eu sunt intr-o dispozitie mirifica, nu mai am chef de nimic. Ma consuma de toata energia mesele astea
iepurila spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sabinel mandra mea ori e flamanda ori se da mare frantuza ca de azi dimineata numai pa-pa zice. iar la revedere n-are de la cine-si lua ![]() _ nasterea strumfitei mele piticania creste |
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tzitziri/tzitziri.jpg)
tzitziri spune:
Boo, noi am inceput diversificarea pe 2 martie, deci sambata avem doua luni.
Si in afara de 'recordul' de 100 de ml de legume cu carne (caz exceptional) nu a depasit niciodata 30-40 de ml de fructe (nici borcanel, nici proaspete nici nimic) si acum mai mult isi bate joc de mancare.Adica deschide gura, dar scoate tot..bag la loc si scoate 3/4...bag la loc si tot asa.
Am simtit si eu ca sunt la limita rabdarii....mi se pare ca se joaca cu mancarea.Eu zic 'NU' cand incepe sa 'manance' masuta de la scaunul de masa si el rade la mine cu gura plina.....
De aia nici nu am mai scris pe aici, ca nu prea am ce povesti. E drept ca el din fericire a luat bine in greutate, dar ma gandesc cu groaza cat o sa ii mai ajunga laptele meu.Si desi tot trec prin stari contradictorii, de la "lasa ca e bine ca mananca san" pana la "daca era pe lapte praf poate ii era mai usor cu mancarea" incerc sa ma conving ca atata timp cat el e vesel si fericit si evolueaza fizic si psihic nu o sa ma mai plang...
Chiar ma gandeam la un moment dat daca m-as fi simtit mai bine sa nu deschida deloc gurita (sau doar sa guste si gata- si atunci sa stiu clar ca nu ii place) sau daca e mai aiurea asa cand el se joaca efectiv cu mancarea.Dar nu am ajuns inca la nici o concluzie...
Nu pot sa iti dau nici un sfat....dar te inteleg si sunt sigura ca toate framantarile noastre nu ii ajuta pe ei sa pape.Ba poate taman invers....Poate te ajuta la ceva sa stii ca nu sunteti singurii care la 2 luni de la inceputul diversificarii inca nu ati descoperit 'reteta fantastica','cheia succesului'.
Fruntea sus ca trebuie sa le dam de cap!
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
iepurila spune:
citat din mesajul lui luminita2008 te pupa mama de huni! ![]() - eu nu pastrez fructele blenduite, nu doar marul oxideaza, si banana, si pruna.... cred ca toate pana la urma.... si isi mai pierd si din vitamine pe drum... - noi am inceput diversificarea la 5 luni si am papat branzica de la 6 luni si iaurt de la 7 luni. da' nu e musai sa faci ca mine.... de ex., pediatra, la 6 luni deja ma intreba daca i-am dat branza si cand a aflat ca nu, s-a mirat ![]() Luminita ![]() ![]() ![]() _ Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu… GHIDUL MAMEI poveste despre comori Creste bobocelul Edi Creste bobocelul Robi |
pup you back. la patrat
iepurila spune:
citat din mesajul lui piolica iepurila, as veni eu si la moldova, dar nu am pi nimini pi acolo ![]() Mamica fericita de bebelina Elsa |
tanfolyam
![](icon_smile_big.gif)
sper ca n-am spus vreo gogomanie
Boo spune:
tzitziri suna cam tampit, dar ma ajuta. macar stiu ca nu sunt singura care nu pricepe nimic. sunt asa frustrata cred pentru ca nu il inteleg. cel mai mult imi doresc sa inteleg ce vrea si ce ii place si ce nu ii place.
Si alex face la fel, mananca un pic, de ai senzatia ca ai prins miscarea si pe urma totul se arunca ca nu mai deschide gura deloc. toata ziua nu fac decat sa spal borcane si lingurite si biberoane din care el gusta cate o lingurita - doua. pur si simplu nu mai pot !!
arunc borcane intregi, iaurturi, mancare facuta de mine, fructe .. totul se duce la gunoi.
oare cat o sa o tinem asa ??? daca asa o sa fie toata copilaria, un mofturos, o sa ajung la 9 direct.
de fiecare data spun ca trebuie sa ma relaxez, dar pur si simplu nu pot. nu pot sa il las cu 5 lingurite la 3-4 ore. mi-e imposibil sa accept ca nu intra mai mult si ca nu ii e foame sau ca nu ii place nimic.
aaa. am uitat sa va povestesc ca mai nou cand chiar ii e foame si nu vrea nimic din ce ii dau, plange cu gura inchisa ca sa nu cumva sa ii bag eu in gura ceva !! suntem de rasu-plansu !!!
babytza spune:
Oanelor imi pare foarte foarte rau ca va chinuiti atat de mult si nu vor dragalasii sa pape nimik din ce le oferiti . Imi pot imagina si eu cat de greu va este la fiecare masa sa treceti prin asta. Boo dupa cum ti-am mai povestit in parc , Valentina a luat si ea Vi-sol si la o saptamana dupa ce am terminat tratamentul(sa ii zicem asa) a inceput sa manance ca sparta. Si ea era o mare fitzoasa la mancare, dar dupa ce am terminat sticluta de siropel lucrurile s-au schimbat in bine. Abea astept sa va aud si pe voi ca ati inceput sa papati mai bine . Va pup pe amandoua
Si Tzitziri nu e nevoie sa intri doar ca spui daca a papat sau nu. Aici e si loc de dat cu capul , cand esti supi sau de ras cand esti happy
Nerantula ce e cu voi ? Nu ati mai intrat de multa vreme. Sper ca sunteti bine
Pretty nu esti singura care ajunge la capatul puterilor. Nu iti mai face griji, ca eu cred ca toate mamicile trec prin stari de genul asta Am si eu momente cand imi vine sa fug , sa las totul aici si eu sa ma duc pe campuri sa culeg floriceeeeleeee pe campiiiiii
Eu cred ca acum este perioada cea mai grea , la varsta asta mi se par dificili piticotii astia , dar in cateva luni , cand vor mai creste putin , vor fi mai independenti si se vor juca mai mult timp singurei , ceea ce ne va oferii si noua mai multe momente de respiro. Sigur ca vor aparea alte probleme, mereu vor fi altele, dar parca nu mai este atat de greu ca acum , cand sunt dependeti de noi 100%. Capul sus , nu va fi mereu asa
Paula multumesc frumos , e foarte misto O sa luam si noi sa stea piciul pe ea
Edit : multumesc pentru raspunsul cu iaurtelul Printesa mea iubita Valentina
Soricelul meu iubit David
sabinel spune:
dragele mele fete, soata mea s-a umplut de afte. l-am dat cu glicerina, a facut spalaturi cu aloe vera. ce sa-i mai fac ca saracul nu poate manca nimic de durere. si asa isi baga bolovani in buzunar ca sa nu-l sufle vantul... amalia maraita, soata maraita, eu in pragul depresiei...
_
nasterea strumfitei mele
piticania creste