Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (113)
Raspunsuri - Pagina 18
amik spune:
acum...zic si eu
si al meu cam tot asa face. 4-5 lingurite si apoi -cred- se plictiseste de miscare. si incepe joaca. iar eu trebuie sa fac ceva toate alea, sa aduc jucarii (desi imi promisesem sa nu fac aceeasi greseala ca si cu alexandra, dar iata!), sa mai schimb locul, sa duc masuta in alta parte a bucatariei, il pacalesc pana mananca atata cat consider ca e ok. daca e preocupat cu ceva e chiar ok de pacalit. are insa momente cand ia mancare si plange cu ea in gura. si eu imi pun pb ca poate nu inteleg ce vrea. desi...cred ca nici el nu stie, inca!
teoretic nu e ok ce fac. dar practic...dr meu imi spune mereu ca pe fetita lui cea mofturoasa a trebuit sa o indoape el pana pe la 6 ani, desi e o mofturoasa si acum cand e deja mare.
probabil ca ati incercat variantele cu joaca, pacaleala, etc.
pe de alta parte, experienta cu fetita mea cea mare imi spune ca un copil mofturos e un copil mofturos. si acum mi se ridica sangele la cap cand e ora de masa. bunicile au facut marea greseala sa o hraneasca ele si acum fata mea are o lene ... sta cate o ora sa manance un ou fiert sau, ma rog, un fel de mancare. nu are un aliment preferat, un fruct, leguma, ceva... il ia pe "nu imi place" in gura inainte de a gusta macar... mananca si acum numai pacalita, jucata, etc. si cine are, vere, timp si nervi pentru asta??? daca va fi si vladimir la fel...ajung prima la 9, ca tot stau aproape:(
andy.p spune:
Well sa zic si eu atunci...Alexia nu mai mananca nimic,nimic...azi a baut doar lapte,ieri la fel..nimic din ce-i placea nu-i mai place,am trecut prin acelasi stari ca Boo laun moment dat am inceput sa-i dau fortat,cu seringa..apoi azi am incercat cu degetul...am reusit doar sa fiu muscata de numa...
Am fost la cumparaturi si i-am luat iar borcanelele la care renuntasem..sa vedem poate,poate mananca ceva.
Preetytoate trecem prin stari de oboseala maxima,nu esti singura
laura, andy (07.04.2002) &alexia(14.09.2008)
Alexia
Andrei
laureta spune:
Tot dalmatieni suntem, parca azi un pic mai bine.
sabinel incearca cu Urgo pt afte cica ar fi foarte bun
Boo tzitziri, eu am un exemplar care nu papa nici acum, Inisa, greseala mea a fost ca am fortato sa pape, nu puteam sa dorm noaptea stiind ca nu mancase portia. Acum e jale la masa, rar cere de mancare. Dar analize perfecte . De cand a venit Bianca n am timp asa mult sa stau pe capul ei siiii...domnisoara cere papa.
Sfatul meu este sa i lasati in pace, vor cere papica. O data ce beau lapte sau tzitzi inseamna ca nu le doare ceva.Multa rabdare
babytza aveti cumva dintisor?
cosmy urmareste bb sa nu se inmulteasca bubele, si la Bianca tot la spate au aparut primele
de Inisa Ana-Maria si Bianca Nicole
laureta spune:
Andy puiul e bolnavior e normal sa nu i fie fomica, bine ti a facut ca te a muscat, ehaaaa mama asta ce chinuie puiul
La noi seringa place mai mult, daca nu vrea sa pape de ce casca gura la seringa si la linguritza nu
andy.p spune:
Citat: |
citat din mesajul lui laureta La noi seringa place mai mult, daca nu vrea sa pape de ce casca gura la seringa si la linguritza nu de Inisa Ana-Maria si Bianca Nicole |
Good question....si eu as vrea sa stiu
laura, andy (07.04.2002) &alexia(14.09.2008)
Alexia
Andrei
laureta spune:
Facem grupul bebelusilor care papa cu seringa
Poate si ginerica, bebe de Freshanana papa cu seringa si stau linistita de tot ca nu ramane fara iubit
babytza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui laureta Tot dalmatieni suntem, parca azi un pic mai bine. babytza aveti cumva dintisor? |
Daaaaaaaaaaaaaaaaa Avem dintisori Chiar doi !!!!
Pupam dalmatienii
Sabinel multa sanatate soatei !!! Sa scape repede de bubite
Amik si Valentina a fost adepta frazei celebre "mie nu imi place" si abea acum la 10 ani a inteles ca trebuie intai sa guste si apoi sa dea verdictul La unele alimente a fost tare placut surprinsa cat de bune sunt....la altele nu
Doamnelor as vrea tare mult sa ma apuc de clip, de preferat anul acesta . Asa ca va rog frumos si insistent sa trimiteti poza Ca va ciufulesc Astept poze de la toate mamicile , fara exceptie !!!!!!!
Printesa mea iubita Valentina Soricelul meu iubit David
Nerantula spune:
Buna seara si de la noi!
Nu am mai intrat ceva vreme, am luat o gura de aer nevirtual si forumist, am simtit asa o nevoie ..
Sper ca e bine toata lumea, nu am citit din urma, rasfoiesc putin ultimele pagini.
Noi nu suntem bine, voiam de maine sa mergem la munte, avem bagajele facute, insa haiducelul a facut prima lui febra din viata de bebelus in aceasta seara Prima oara i-am masurat-o la 39.1, iar dupa nurofen, imbracat cat mai lejer, sosetute putin 'otetite' si un somnic scurt a scazut la 37.9. Insa puiutul foarte marait si suparici, mi-e atat de mila de el, e prima lui 'boala' pana acum, speram sa fie cat mai tarziu. Oricum, raceala cred ca de la mine a luat-o, eu am stat in frig duminica si de marti tusesc si imi trag nasul, chiar ma miram sa scape el .. insa eu n-am febra, deci a mai aparut si un virus intre timp
Probabil nu mai plecam la munte, nici vremea nu e prea buna, ar fi si mai groaznic sa bolim prin vreo pensiune oricate stele ar avea, si fara asistenta medicala
Boo, cand vorbesti de Alexutu parca ne descrii pe noi. Nici noi n-am avansat nici un pic de o luna jumate de cand am incercat prima lingurita de altceva. Ajunsesem saptamana trecuta de plangeam amandoi la fiecare masa, iar restul programului era identic ca la voi: gatit, pregatit masa, spectacol la masa, nervi, plans, strans masa, aruncat, etc. De o saptamana am revenit la alaptat exclusiv, am mai incercat doar un borcanel si niste cereale in vreo 2 seri, nu am insistat DELOC, in rest numai san.
Nu, nu e corect sa fie circ la fiecare masa, copilul nu vrea altceva si gata, o sa manance cand va vrea el. Intre o anorexie nervoasa sau cum s-o chema si o eventuala anemie, aleg anemie, se trateaza mult mai usor. Intre timp ii mai dau o ceapa, ii dau sa linga marul meu si o face cu mare pofta uneori, la fel si para, dar nu-l mai stresez si nici nu ma stresez. In nici un caz nu voi recurge la infometare sa-l fac sa accepte altceva, iar metoda cu seringa mi se pare horror, ar insemna sa anulez total increderea pe care o avem unul in altul.
As mai scrie pe tema asta, dar ma duc sa-l veghez pe bolnavior ...
Un week-end frumos tuturor!
www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - haiducel iubit 16.09.2008
Hypnotic Parade
Boo spune:
la noi lucrurile sunt complicate. adica de ce sa fie mai simplu cand poate fi foarte complicat ???
sa va explic: daca vine cineva in raza lui vizuala sau daca incepe sa se maimutareasca la el sau daca ii cant sau ne jucam sau il fac sa rada, sau daca ii dau o jucarie, daca ii ofer in parc = NU MANANCA !!! Alex nu deschide gura decat atunci cand vrea. altfel nici cu bormasina nu intri acolo la el. si pe de alta parte si sa-l fortez asa parca nu-mi vine.
nicoleta15 spune:
ooof..mai fetelor, greu rau cu mancarea asta la voi. eu credeam ca la mine e greu, dar vad ca la voi e si mai si. Alex mananca la inceput, apoi trebuie sa ii cant un cantecel sau sa ii dau o jucarie ceva. dar de mancat,mananca..cu voia lui jumate, pacalit cealalta jumatate, dar pana la urma e burta plina. nu prea imi aduc aminte sa fi aruncat mancarea asa. ca mai raman cateva lingurite, da..dar sa ia doar o lingurita,doua si restul sa ajunga in chiuveta, niciodata. pe mine ma mai supara ca ma prinde de lingurita si sare mancarea pe el, pe mine, pe langa noi..
cu laptele nu prea ne mai intelegem. rar depaseste 160 ml. in seara asta a baut 200ml. a fost eveniment. alta problema e ca nu vrea apa decat f rar.
VOT PT ALEX