Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie2009(120)
Raspunsuri - Pagina 19
m_monique spune:
Citat: |
citat din mesajul lui saby Fetelor ajutati-ma!!!!! Nu stiu ce sa mai fac, de 3 zile micuta mea nu mai mananca aproape de loc. O pun la san se vede clar ca ii este foame iar dupa 5 min de supt probabil cand incepe sa se digere lapticul incepe sa se stranga si sa planga isteric de durere si nu mai suge deloc si nici nu mai pot sa o facā, iar rezultatul dupa un supt asa chinuit imi regurgiteaza sau vomita, azi dupa fiecare masa a dat afara de cate 3,4 ori. Nu stiu ce sa mai fac, am atata grija ce mananc sa nu-i fac rau, beau chiar ceaiuri de colici cate 2 litri pe zi numai sa nu o mai vad asea chinuita. Nu-mi fac probleme de greutate pt ca luat foarte bine in greutate, si manca foarte bine pana acu cateva zile, nu stiu ce s-a intamplat. La san ar trebui sa fie cea mai mare placere a ei dar pt ea este un adevarat chin, si se rupe sufletul in mine cand vad lacrimi in ochisorii ei si ii vad fata atat de trista. oare sa-i faca rau laptele meu? Sabina mamica fericita de Maia Andreea |
eu zic sa suni medicul.
nu cred ca laptele tau ii face rau.
m_monique spune:
azi am avut o zi grea cu ioana. a urlat cam toata ziua.
era atat de agitata ca vroia sa suga continuu, si nu putea sa doarma. am ajuns sa-i dau si ceai. stiu ca ceaiul e "frectie la picior de lemn", dar macar nu mai amesteca laptele in stomac.
Ilinca_M. spune:
Gaza,acum am vazut ca fetele noastre s-au nascut in aceeasi zi.
La mine la cezariana (neprevazuta!) a fost asa: ultima data am mancat acasa la 12 ziua; seara mi-au facut clisma inainte de operatie si dupa nu am avut voie sa mananc nimic (imi aduceau doar litri de ceai de ghimbir) pana duminica seara (ei ziceau ca am voie "cand vin vanturile", ma innebuneau cu chestia asta). Mancarea au oferit-o ei la clinica si in prima seara cand am avut voie mi-au adus un iaurt simplu. A doua zi mic dejun cu telemea nesarata, feliutze de shunca, o rosie, paine. Pranz supa de legume cu carne, cush-cush cu snitel de pui, seara gris cu lapte, apoi ziua urmatoare mic dejun cu paine, dulceatza, unt, shunca, ardei, la pranz orez cu pui...deci mancare serioasa. De cand am venit acasa am mancat: cartofi pai, oua ochiuri, salata de sfecla rosie, "bundash kenyer"(paine in ou), gratar...nicio treaba n-am avut.
De alaptat mi-au dat-o la san de sambata, mi-a curs ceva colostru, n-a fost rau pt. o incepatoare. Eu am mameloane mari si mi-a fost frica, dupa ce am mai citit pe aici, ca n-o sa le poata cuprinde. Aiurea, cand a deschis balaura o peshtera de gura...Chiar la inceput a fost o senzatie mai nashpa, mi s-au roshit si cam ferfenitzat sfarcurile, am dat cu lanolina pura. De atunci nu am decat vagi senzatii de disconfort. Garmastan n-am mai folosit dinainte sa nasc. Dau o data pe zi un strat gros de lanolina pura, Lansinoh, e super. N-am vrut sa ma mulg, desi o asistenta de acolo ma batea intr-una la cap, chiar a venit si mi-a tras cu fortza de o tzitza de au tzashnit 3 jeturi de lapte. Ei bine, in noaptea aia nu mi-au adus-o pe Sophia si la la 3 dimineatza m-am trezit cu sanul cel muls(!!) umflat si intarit, nasoala senzatie, si cu niste frisoane de nu stiam pe ce lume sunt. Am tras concluzia ca mulsul nu e de mine deocamdata, ca mai bine ma desfunda Sophica si asa a fost. De atunci am avut frisoane doar prima seara acasa, dar au trecut repede. Am baut zilnic ceai de anason. Azi in timp ce trbaluiam ceva am simtit ca-mi picura ceva pe picioare, nu stiam de unde...imi curgeau sanii, dom'le! Shocanta chestie pentru mine:)). Daca doarme 3-4 ore ziua (asa are obiceiul) pana se trezeste mi-s sanii cam pietroi, dar mi-i desumfla ea:)). Suge cam haotic, de obicei 10-20 minute, apoi adoarme (desi o tot gadil sub barbie, dar de la un moment dat fara efect), o pun jos, dupa 10 minute striga dupa papa si tot asa, deci cam suge in reprize. Mai mult de 25 de minute continuu nu cred ca asupt, hai maximum 30, dar nu prea cred.
Fetelor cu cezariana, am uitat ce mi-a spus doctorul, daca mi-s spus:CAT TIMP trebuie pansata operatia? Imi amintesc ca a zis sa schimb pansamentul cand se uda, dar nu mi-a zis cate zile, saptamani...habar n-am. Deci ajutati-ma: cand pot sa "eliberez" cezariana?!
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
http://community.webshots.com/user/Ilinca_M
alic spune:
fetelor....cine ma poate sfatui....de dimineata am dureri de spate si burta neregulate.....am reusit chiar sa ies vreo ora...acum s-au intetin ca intensitate...ca durata destul....insa tot neregulate sunt...
asta e inceput de travaliu sau ce?
ALICe
eu
chatonel spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui m_monique
eu zic sa suni medicul. nu cred ca laptele tau ii face rau. ------------------------------------------------------------------------- mami de Andrei (16.12.2006) si Ioana (03.04.2009) |
mna seara fetele!
merci de urari, pe-aci ne descurcam cu distractiile, tocmai ne pregatim de gratare :D Raportam primul drum "lung" cu masina (2 ore si juma), pisicuta a fost exemplara, a dormit tot drumul, iar pisica cea adevarata si-a dat in petec si ne-a facut un rahat parfumat pe drum, de ne-a asfixiat
Sabi, se poate sa ii vina laptele prea in presiune la pisicuta ta, ai incercat sa te multi putin inainte, sa iasa primele jeturi?
Si nu uita sa o tii ridicata, ea inghite mult aer cind suge, de-asta vomita saracutza :((
Filles du Sud cu Izia, famille Dragoon
Toulouse, la ville rose
m_monique spune:
citat din mesajul lui alic fetelor....cine ma poate sfatui....de dimineata am dureri de spate si burta neregulate.....am reusit chiar sa ies vreo ora...acum s-au intetin ca intensitate...ca durata destul....insa tot neregulate sunt... asta e inceput de travaliu sau ce? ALICe eu |
poate fi inceput de travaliu, dar poate fi si coborarea sarcinii. ia un scobutil. daca vezi ca nu inceteaza contarctiile suna-ti medicul.
anamariame spune:
Monique, si atunci care e solutia? De ce vrea asa mult la san?Uite, acum e 8:40, a mancat de la 8 si un pic, a adormit pentru cateva minute, iar acum plange cu jale la ea in patut.Ana-Maria, mami fericita de Eva Maria
m_monique spune:
citat din mesajul lui anamariame Monique, si atunci care e solutia? De ce vrea asa mult la san? Uite, acum e 8:40, a mancat de la 8 si un pic, a adormit pentru cateva minute, iar acum plange cu jale la ea in patut. Ana-Maria, mami fericita de Eva Maria |
poate vrea sa scoata aerul.
eu o tin la mine pe picioare cu burta in jos, si-i dau usor la fundulet.
ii mai dau si ceai daca nu ajung la nici un rezultat.
de supt, o mai las sa suga abia dupa minim o ora si jumatate.
bebelusii vor sa suga, nu neaparat ca le e foame. pentru ei suptul reprezinta o metoda de linistire, mai ales atunci cand ii deranjeaza ceva.
stiu, e o perioada foarte grea, dar dupa 3 luni va fi mai bine. punem amr-ul pe perete.
Monnvas spune:
Mai fetelor,
Amu sa nu zic hop pana n-am sarit parleazul, dar din ce citesc acilea mi se pare ca eu chiar am scapat ieftin! Raportam 3-4 reprize de plans pe zi, max. 15 minute fiecare - cea mai lunga dupa baie. Din colici ne-au mai ramas niste amintiri - ne chinuim cateodata sa tragem prrrr atat de tare ca ne trezim, dar nu urlam. Luam inainte de fiecare masa - teoretic, ca practic cam uita mami sa ne dea - Gripe Baby Water si in timpul mesei mai facem prrrr si gata. Dupa masa gangurim cate juma' de ora, dupa care mami sau tati ne baga in patut si ne mangaie pana adormim.
Sincer, cred ca al meu e asa cuminte fiindca trage mereu din suzica. De cate ori se stramba a plans si vine suza se potoleste (ma rog,mai putin dupa baie, cand ne imbracam si cand ne e foame). Cand e prea nervos ca sa prinda sanul tot cu suza il mai pacalesc - bagam suza, scoatem suza, bagam sanul, mai tragem cateva guri, iar incepem sa scheunam, iar bagam suza si uite asa cica alaptez eu Nush cum o sa il dezvat de ea... Of, o sa fie greu cand o sa i-o fure pisica.
Mamici de baietei, i-ati decalotat complet pana acum?
PS Am bagat si noi cateva pozici si la semnatura si pe contul comun.
Monica mami de CRISTIAN
CASA LU' BEBE
CAND 1+1=3
Monnvas spune:
SABY - daca dupa ce suge 5 min se pune pe plans pot fi gaze sau poate nu mai curge lapticul in jet satisfacator si bazaie de foame (sau, ma rog, e frustrat ca nu mai curge ca la inceput). Tu stii mai bine cat lapte ai. Astea 2 situatii mi s-au intamplat mie. Cat despre regurgitari, daca nu-i voma in jet nu-i bai, si al meu a dat uneori de cate 3-4 ori dupa o masa copioasa.
Ce-ti ziceau fetele ca poate e jetul de lapte prea puternic si se ineaca ar fi explicat un plans imediat dupa punerea la san, zic eu.
Monica mami de CRISTIAN
CASA LU' BEBE
CAND 1+1=3