Colectia de toamna - iarna 2005 (236)
Raspunsuri - Pagina 8
proadelina spune:
Buna ziua si de la noi! Nu am reusit sa plecam niciunde in week-end-ul acesta prelungit. Ieri cand ne pregateam sa iesim in parc, Albert, care de obicei fuge nerabdator inaintea mea pe scara, era molesit, fara nici un chef. I-am pus mana pe frunte si am constatat ca avea febra, deci a ajuns si el in randul racitilor/virusatilor.
La picior poarta 26-27, depinde de model.
Si Albert mai are momente cand se supara din te miri ce si plange sau tranteste/arunca etc. De exemplu zilele trecute voia sa-mi usuce parul cu uscatorul de jucarie si cu peria de par, fiindca nu i-a iesit ceva s-a suparat si a trantit cu uscatorul fix in capul meu

Adelina si
Albert
anda77 spune:
buna ziua. noi suntem la 2 zile bine, o zi febra. tot acolo unde ne stiti. gatul e ceva rosu. de ce nu cedeaza la tone de medicamente, altceva afara de antibiotic? si de ce 2 zile e bine? dk ar fi infectia mare n-ar fi bine, nu? si atunci i-as da antibioticul?
el este ultimul copil cu dentitia incompleta, stiti ca a avut-o intarziata. mai este de iesit ultima linie de masele. din 4 a iesit una. si ies fte greu, cu lunile dureaza. poa' sa fie de la asta?
daca e de la asta, rosu in gat care reapare are vreo legatura?
va rog dati-va cu parerea. pediatrii dau antibiotic sau mediacamentele pe care oricum i le dau fara oprire. nu stiu de unde sa mai apuc problema. nasul nu e varza si n-a fost deloc in ultima luna de cand bolim dubios. adica sufla de 2 ori pe zi. nu sunt super secretii.
pentru mai multa adrenalina, m-am gandit sa ma apropii de focarul gripei porcine. asa ca luna asta ma duc la new york. o saptamana. dintro saptamana, 3 zile le petrec cu meems care vine si ea! da, o sa facem multe poze:))
pana una alta, io trebuie sa-l pun pe fiu-meu pe picioare. ce naibii sa mai fac in acest scop?
mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=1b0ac86d3df77a7c0a7ba6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj anual
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
coralia76 spune:
Saluti,
Anda,ce mai face Nic? fara febra?
Ma apuca emotiile cand ma gandesc ca mai am saptamana asta care urmeaza ...si fac 37 de sapt si apoi bebele poate veni oricand.Ieri am avut ceva emotii de la niste contractii mai dureroase ,dar au trecut....De Pischi ce mai stiti..parca si ea asteapta al doilea bebe nu?...Sau neuronul de gravida imi joaca feste...
Am trimis ceva poze in contul comun daca doriti sa ne vedeti.
Coralia
dpn 01.06.2009; si Andreea(14.11.2005)
tania-z spune:
hello, ne mai tineti minte?
ce sa apuc eu la scris mesaje, la noi, cand sunt zile libere (servici+gradi) inseamna treaba pentru mine, asa ca de la Pasti incoace am tinut-o tot intr-o oboseala. Am apucat sa trimit pozele noastre in contul comun, dar sa intru sa scriu si eu urari - CANCI! Cel mai mult mi-e ciuda ca am ratat zile de nastere de 1 si 2 anisori, la mezinii colectie
. Ii pup pe obrajorii scumpi si le felicit pe mamici, ca au deja copilasi mari!
Am mai aruncat cate un ochi in urma, am vazut ca vorbiti de vacante, ce fain, as fi avut si eu nevoie de consiliere, ca atata ne-am codit pana ne-am hotarat! AM vrut musai sa intram in early booking, care a fost pana in 30 aprilie, asa ca fix pe 30 am decis si am platit avansul pt Turcia, hotel Delphin Diva Premier din Lara. Criteriul care a primat a fost plaja cu nisip + faptul ca se specifica in descriere "loc de joaca pentru copii"
. MADAU, oare tu la acest hotel ai fost? Stiu ca Noki a fot la Botanik, cochetam si cu acesta, dar nu mi-a placut faptul ca erau pietricele pe plaja. Vom sta 10 nopti, din 19 iunie. Abia astept!
ANDA, foarte naspa situatia cu Nic, nu atat de gravitatea simptomelor, cat de faptul ca a dezvoltat el rezistenta la medicamente. Eu as opri medicatia alopata, macar 3 zile, daca nu o saptamana, sa ia organismul o pauza si as incerca ceva homeopat sau combinat cu chestii gen: sirop de ghimbir+echinaceea sau leacuri de genul asta. Poate ar merge si o cura la o salina! Va doresc multa sanatate si sa gasiti leacul potrivit.
In legatura cu gripa porcina, nici nu trebuie sa zbori pana la NY, hai mai aproape, la Sibiu, ca soacra-mea e racita de joi si e convinsa ca are gripa porcina! Ar fi primul caz din Romania, uite asa are sansa sa ajunga celebra.... 
Te invidiez sincer ca te vei intalni cu Meems! 
Nu am scris de intalneala cu Coralia si Maria-Alexia. M-am bucurat ca am reusit, intr-un final, si am vazut si eu burtica Coraliei. Abia astept sa il cunosc si pe bebe. Anuk de Maria e o dulceata, iti vine sa o musti tot timpul, asa e de rotofeie si zambeste intr-una. O cuminte de fetita...! n_am facut nicio poza de la intalnire, ca eram prea ocupate sa ne "vorbim" ![]()
Va las, ca vine ploaia si trebuie sa adun de prin curte.
Daca mai sunt bolnaviori, la tin pumnii sa treaca repede!
joy04 spune:
Anda dar face febra zi de zi? mare? sau face o zi, doua apoi iarasi nu?
Ca asa mi-a facut si Alex in vreo 4 randuri, facea 3-4 zile febra, apoi o zi doua nu. Si iarasi incepea sa faca febra. Si de 2 ori a luat antibiotic, de 2 ori nu.
Dar l-a tinut cam 10 zile cu pauze cu tot, ca eram hotarata sa-i bag si ultima oara antibiotic chiar daca 3 doctori pe urgenta mi-au zis ca-i doar o viroza, avea f putin rosu gatuletul dar este adevarat cu mucea destul de rau.
Zic si eu ca Tania scoate-i medicamentele cateva zile, da-i numai naturiste si babesti (sunt sigura ca oricum ii dai si de astea), baga vitamina C si ...pediatrul tau ala bun ce zice de antibiotic? Poate totusi o avea o bronsita ceva. Zic ca asa a avut Vlad pe la 10 luni, l-a tinut pasa proasta mai bine de o luna pana mi-a dat o pediatra (sa-i dea Dumnezeu sanatate) biseptol, cu ventolin si ambroxol ca avea o bronsita si rezidentii de pe urgente ziceau ca nu are nimic.
Sanatate muuuuulta lui Nic.
Intalneala placuta cu Meems, ca la cum este neuronul meu...sigur uit sa-ti urez.
Coralia vazut pozele. Are Andreea asa un zambet strengaresc in coltul gurii...
mai ai putin, mult a fost putin a mai ramas, nastere usoara si sa stea bb pana la termen.
Pischi este
?
a venit Cristi la calculator. va pup
ioana_77 spune:
anda, pediatra mea da antibiotic cand e vizibila problema (gen gat cu puroi)m, in rest NUMAI pe baza de hemoleucograma. Poate ar fi bine sa-i faci una, macar te lamureste.
Pe de alta parte, invariabil inainte de eruptiile dentare, lui Stef i-a curs nasul muuuuuuuuult si bine. Stiti ca ultima data l-a tinut aproape o luna si de cand au inceput sa-i erupa maselele s-a potolit si nasul. Coincidenta sau nu, nu mai stiu ce sa cred.
Maria se plange de dureri de gat de dimineata, sper sa nu ne apuce iar vreo minune de viroza, ca tare bine ne-a fost o luna sanatosi.
SUnt in urma rau cu raspunsurile, de fiecare data cand vreau sa scriu intervine cate ceva si nu apuc.
Joy, Pischi acusica naste![]()
anda, drum bun si asteptam tona de poze.
COralia, abia astept sa vad poze cu mogaldetul. Stai cuminte, ca sa nasti cu dr tau. Ma bucur ca bb e cuminte si s-a intors in pozitia regulamentara
Meems, pupam sa treci repede peste experienta neplacuta cu geanta!
Tania, vazut poze cu copii superbi. Sa-ti traiasca! Super ca v-ati hotarat cu concediul!
La noi a fost vreme nasola ultimele doua zile, azi abia a stat ploaia. Doar se apropie ziua de luni, cand merge G la servici.
multi pupici si sanatate
maria_alexia spune:
Salutari mai vesele si de la noi.
Ieri, dupa ce m-am plans de febra Anei, am avut ceva moment de cumpana: a facut febra si la pranz, era maraita rau de tot, a dormit super-agitat si a transpirat de a udat patul leoarca. Eu intre timp citisem tot soiul de subiecte paranoice cu Priorixul de pe forumuri
...
Iar de atunci suntem super-bine, adica au incetat toate simptomele post-vaccin. Doamne-ajuta sa fi scapat.
Asa ca azi am putut iesi si noi la o plimbarica.
Iar aseara am vizionat si noi in sfarsit Vicky Cristina Barcelona
.
Am cautat din urma comentariile voastre:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Bic Anda, Lavi si cine s-a mai uitat la V.C.B., cred ca eu am simtit ceva in filmul asta ce nimeni din care am discutat nu a simitit. Mie tot triunghiul conjugal mi s-a parut o mare farsa. De altfel, irezistibilul personaj masculin mi s-a parut ca joaca tot timpul o farsa. Ca este prototipul Don Juan-ului. Mani****tor, senzual, super erotic, dar lipsit total de orice fel de sentimente fata toate femeile din viata lui. Mi s-a parut ca el a pus un pariu cu el insusi ca le va seduce pe ambele tipe americance si a reusit sa ia premiul suprem: sa-i distruga valorile si viata lui Vicky. Cit despre Cristina cred ca a fost doar un instrument in a-i provoca jelozia lui Vicky, iar personajul lui Penelope Cruz a fost doar un instrument in a o face pe Cristina sa plece ea singura din relatie. Am mai vorbit si cu prietenele - americance - cu care am vazut filmul si ele nu au vazut nici o conspiratie. Mie mi s-a parut ca discursul narativ si actoricesc al personajului masculin duc direct catre conspiratie. Cum ar veni, le face din vorbe. Iar asta te poate inebuni pur si simplu, mai ales daca personajul respectiv pretinde ca e sincer. Personajul masculin este prototipul sarmantului irezistibil, rege in lumea senzoriala, dar incapabil sa ofere mai mult decit iluzii. Cred ca fiecare femeie merita si trebuie sa aiba parte de acest personaj macar o data in viata. Treaba e sa nu-l ia prea mult in serios si sa-si vada dupa aceea mai departe de viata. Sau sa-l accepte asa cum e. Drama lui Vicky provine din faptul ca nu a inteles nici una dintre optiunile de mai sus. Iar Cristina, la rindul ei, are valente sa devina valente sa devina varianta feminina a lui Juan Antonio. Si acestea fiind spuse, imi comand diseara filmul sa mai iau o portie sanatoasa de Juan Antonio. Mniam. |
Interesant ce scrie Bic, dar... noi n-am reusit sa cadem in capcana asta intinsa de regizor
Adica pur si simplu n-am reusit sa vedem personajele in piele si oase, toate ni s-au parut voci ale vulpoiului batran Woody Allen
. De la vocea narativa care stie-tot, catalogheaza de la inceput personajele, iar in momentele in care apuca sa miste si ele ceva pe ecran explica in detaliu ce simt ele de fapt si la ce concluzii au ajuns, la Vicky & co. De Cristina nu mai vorbesc, e de o falsitate...
. Ma rog, eu n-o inghit pe Scarlett Johansson, dar tot filmul nu m-a convins deloc, incepand de la falsul blond, care-i mai venea si oribil Daca e sa numar bine, n-am vazut nici o zecime din filmele lui WA, dar obsesia pentru povestile de iubire in toate formele ei (pasionala, rationala, neimplinita...), aventurile amoroase de tot felul (hehe, cate a mai indesat si in filmul asta...), analiza interminabila a starilor si sentimentelor, vorbaria
Iar, practic, ce se intampla: se dau niste personaje despre care stim de la bun inceput cum stau cu vietile lor si cu ideile despre iubire, se arunca intr-o vara spaniola cu tot farmecul ei (moamaaaa ce de peisaje, gradini, restaurante, vin rosu, chitari, muzee
), inclusiv un super-amorez local divortat de super-geniala lui artista, se imbrobodesc bine si la final sunt lasate sa se intoarca fix in starea lor initiala. Si-au trait in realitate visele cele mai secrete, dar experienta lor nu are valoare mai mare decat a unui vis, din moment ce nu le schimba cu nimic viata. Visul unei nopti de vara... spaniole, caci Italia a devenit loc prea comun, banuiescDe asta spuneam ca tot filmul mi s-a parut ca-l aud pe WA vorbind. Ceea ce nu inseamna ca nu ne-a placut si nu ne-a distrat pe cinste, dimpotriva. Mai ales ca ne-am dat seama la timp ca trebuie neaparat vizionat in compania unui vin rosu
.
anda77 spune:
joy, 2 zile n-are febra, o zi are...
imi e frica sa scot medicamentele. cum il readuc la cele 2 fara febra, daca in ziua cu febra nu-i dau antitermice macar?
"naturiste" primeste zilnic de o luna vitamina C si spray cu tantum verde(nu chiar zilnic asta), de o saptamana echinaceea (ursuleti) si septilin.
alte medicamente: peritol in fiecare seara de o luna, antitermice la greu (panadol si nurofen combinat, supozitoarele la inceput in puseele de febra mare), in primele 2 saptamani cand era mai nasol a mai primit zilnic in gat spray cu antibiotic in el (am uitat cum se cheama acum), ambroxol.
apa de mare in nas a primit sporadic, cand a fost nevoie.
ce sa-i mai dau taticule?!
mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=1b0ac86d3df77a7c0a7ba6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj anual
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
tania-z spune:
ANDA, ursuleti cu echinaceea sunt chestii care se dau ne-simptomatic, asa, sa intareasca imunitatea in fata racelilor. Dar el deja e afectat, asa ca eu cand zic naturiste ma refer la ceva mai concentrat (nu stiu daca reusesc eu sa ma exprim). Dr mea de familie zice asa: ca Panadolul este doar pentru scaderea febrei, Nurofenul are dublu rol: adik antitermic+antiinflamator, deci si lupta cu raceala.
Mi-a venit o idee: eu pe Stefan il pun pe picioare intotdeauna cu o combinatie preparata la famacie (pt nas si pt badijonaj bucal), al care se adauga, dupa caz, Eurespal, Nurofen sau Robitussin Jr (daca si tuseste). Dar combinatia aia preparata e sfanta si il scote tot timpul din belea!
- picaturile pt nas sunt ceva cu gentamicina si hidrocortizon (nu ai voie sa ii dai mai mult de 7 zile). Se pot baga si in aparatul de aerosoli!
- solutia pt badijonaj bucal are mai multe componente, daca vrei, incerc sa caut o reteta mai veche si iti trimit combinatia, poate ti-o prepara vreo farmacie.
Lui Stefan ii trece in max, 3 zile. Annei, dupa o zi. La orice viroza.
Nu am citit prea mult in urma, ce diagnostic i-a pus pediatrul?
ioana_77 spune:
Tania si io-s interesata de medicamentul minune. la noi virozele dureaza minim 10 zile, asa ca am avea nevoie de ajutor