Stimulare ovariana cu ova-mit/clostilbegyt ( 9 )
Raspunsuri - Pagina 8
guzelnico spune:
Citat: |
citat din mesajul lui micomic Buna, sunt si eu o noua aspiranta si ma pregatesc de IA cu Clostilbegit si Puregon. Nu am mai intalnit in comentariile de pe forum aceasta sa fie luate impreuna, mai este cineva care face stimularea astfel? |
Buna, micomic, eu am facut stimulare cu Puregon pt FIV. Dar am inteles de la Lyly_mar (o gasesti pe "Protejeaja-ti inima/senioare cu greutate...) ca a folosit la stimulare combinatia Clostybegit si Puregon. Intra pe subiect (nu se supara Galli, ca tot ea e "patroana")sau trimite-i PM.
Sper sa poti obtine informatii folositoare.
Ellyshor spune:
Galli, am activat PM-ul iubita. Apare activat, si l-am si folosit, deci e activat
Ma bucur ca gigelograma e buna , macar ai scapat de o grija...atunci care e problemutza de nu vine bebicul o data la tine mai scumpo? Hmmm...trebuie sa-l bagam intr-o sedinta!
Babyboom...vino la mami...acum
ryta spune:
salutare tuturor!
Am facut si eu stimulare cu clostilbegyt-in prima luna am luat cate 2 pastile pe zi z3-7,a doua luna cate una pe zi z3-7,a treia luna la fel ca a doua,bineinteles fara rezultat,zic eu.Dar am o nelamurire ciclu mi-a venit la 28 de zile si m-a tinut 3 zile ,am avut dureri dar fata de celelalte luni nu a fost abundent.O fi ceva in neregula?
Ellyshor spune:
Ryta...fara rezultate in sensul ca nu ai obtinut sarcina sau nu ai reactionat la tratament? La monitorizari cat de grasuti erau foliculii?
Incearca un test de BB, poate nu a fost cm ci doar te-a insemnat. Bafta multa!
Babyboom...vino la mami...acum
ryta spune:
citat din mesajul lui Ellyshor Ryta...fara rezultate in sensul ca nu ai obtinut sarcina sau nu ai reactionat la tratament? La monitorizari cat de grasuti erau foliculii? Incearca un test de BB, poate nu a fost cm ci doar te-a insemnat. Bafta multa! Babyboom...vino la mami...acum |
BUNA!
Da in sensul ca nu am obtinut sarcina.Pai in prima luna de stimulare am luat cate 2 pastile in z3-7 si am avut 4 foliculi26/26,29/26,33/32/33/33-end=9,5.Ovulatia a avut loc in z17,dar din pacate a fost hiperstimulare si nu a dat rez.In lunile 2 si a 3 am luat cate o pastila si nu am mai fost la monitorizare.
Am sa imi fac totusi un test sa vad.
Ms mult.
Va pup pe toate
amy2007 spune:
Buna dimineatza dragutelor ! Si eu merg iar la monitorizare azi sa vedem ce fac foliculasii. Ieri mi-am facut test de ovulatie si a iesit negativ. ma duc astazi sa vad ce zice si super-doctorita. Va anunt.
Voi ce mai ziceti, ce mai faceti? :)
_
Nu judeca niciodata pe nimeni, nu se stie cand viata te pune in postura celui pe care acum il judeci.
amy2007 spune:
Helllp. Am fost la monitorizare si desi am facut Luverisul lui (asta e in loc de Pregnyl), foliculii mei nu se sparg. Stie cineva de ce si ce trebuie sa fac? Ca nu mai stiu :((.
Si care e faza de fapt cu porcariile astea de foliculi, daca nu se sparg nu am ovulatie si nu pot sa raman sau cum naiba?
_
Nu judeca niciodata pe nimeni, nu se stie cand viata te pune in postura celui pe care acum il judeci.
ryta spune:
citat din mesajul lui amy2007 Helllp. Am fost la monitorizare si desi am facut Luverisul lui (asta e in loc de Pregnyl), foliculii mei nu se sparg. Stie cineva de ce si ce trebuie sa fac? Ca nu mai stiu :((. Si care e faza de fapt cu porcariile astea de foliculi, daca nu se sparg nu am ovulatie si nu pot sa raman sau cum naiba? _ Nu judeca niciodata pe nimeni, nu se stie cand viata te pune in postura celui pe care acum il judeci. |
SAlut!
Daca nu se sparg foliculii se pot tranforma in chisturi,
nu se sparg = nu e prezenta ovulatia
Iti tin pumnii sa se sparga .Eu am ovulatie in z17,tu in ce esti?
Lumy_Clt spune:
citat din mesajul lui amy2007 Helllp. Am fost la monitorizare si desi am facut Luverisul lui (asta e in loc de Pregnyl), foliculii mei nu se sparg. Stie cineva de ce si ce trebuie sa fac? Ca nu mai stiu :((. Si care e faza de fapt cu porcariile astea de foliculi, daca nu se sparg nu am ovulatie si nu pot sa raman sau cum naiba? _ Nu judeca niciodata pe nimeni, nu se stie cand viata te pune in postura celui pe care acum il judeci. |
Buna,
eu din cate stiu Luverisul nu are actiunea de a sparge foliculii, mie pt a ii sparge mi s-a dat Ovitrelle sau Pregnyl:
uite datele de pe site'ul oficial al importatorilor de la noi:
Luveris® (lutropina alfa) este
primul hormon luteinizant recombinat din lume, utilizat în tratamentul infertilitatii
feminine. Este indicat sa se utilizeze în combinatie cu hormonul foliculostimulant
(FSH) cu denumirea comerciala de Gonal-f®, în stimularea ovariana la femeile
cu deficienta severa de FSH si LH.
Luveris® este singurul hormon
luteinizant (LH pur), dând posibilitatea medicilor de a adapta cu precizie doza
de LH administrata în functie de necesitatile individuale ale fiecarei paciente
si totodata ofera flexibilitate tratamentului.
Hormonul luteinizant (LH) apartine
familiei de hormoni numita gonadotrofine, care sunt implicati în controlul normal
al functiei de reproducere.
Rolul LH în organism: Hormonul luteinizant
(LH) împreuna cu hormonul foliculostimulant (FSH) sunt utilizati în scopul dezvoltarii
unui folicul pâna la maturare, folicul ce contine ovocitul capabil de a fi fertilizat.
LH este responsabil de maturarea finala si se mentine la valori ridicate si
dupa ovulatie. Poate deasemenea sa ofere suport si inceputului de sarcina.
Luveris® este LH recombinat genetic si este echivalentul
hormonului luteinizant natural produs în mod obisnuit de organism. Luveris® este utilizat în tratamentul femeilor infertile cu deficienta severa de LH si FSH.
Ovitrelle® (coriogonadotropina
alfa) este prima gonadotropina corionica recombinata genetic in forma farmaceutica: preumpluta, utilizata in tratamentul anovulatiei, cea mai frecventa cauza de infertilitate feminina. Anovulatia este determinata de secretia neregulata a hormonilor necesari pentru producerea si eliberarea de ovocite.
Ovitrelle® se administreaza
dupa stimularea ovariana cu hormonul foliculostimulant (FSH).
Ovitrelle® este destinat si
femeilor fara ovulatie (anovulatie) sau femeilor care produc prea putine ovule
(oligo-ovulatie) pentru maturarea finala a ovocitelor la femeile ce vor fi supuse
unor tratamente de reproducere asistata (ART) cum ar fi fertilizarea in vitro.
Mai intai se administreaza alte medicamente pentru a induce cresterea si dezvoltarea catorva foliculi, pentru a produce ovule. Apoi Ovitrelle® se administreaza pentru a produce maturarea acestor foliculi.
Rolul hCG in organism: Rolul
primordial al hCG in vivo este de a sustine corpul luteum care secreta estrogen
si progesteron, cei 2 hormoni necesari pentru a sustine primul trimestru de
sarcina. Ovitrelle este gonadotropina corionica recombinata genetic, echivalenta
cu structura hCG-ului natural produs de organism.
Desi hCG poate avea actiuni similare cu ale LH-ului, Ovitrelle
este utilizat in clinica pentru a completa maturarea ovocitelor.
despre Ovitrell iti pot spune ca la noi inca nu are autorizatie de punere pe piata... e cam complicata treaba, dar cica situatia mai dureaza doar cateva luni.
sper ca nu te'am zapacit!
poop
amy2007 spune:
Sunt in ziua 16 la un ciclu neregulat (26-31 de zile). Cand ajung acasa imi fac un test de ovulatie. :( Mi-a zis d-na doctor sa fac in ziua 21 un progesteron seric parca, sa vad daca am avut ovulatie.
Daca nu, zicea de nu stiu ce laparoscopie,sa intepe ovarele, ca niciodata nu are timp suficient sa si explice ce vrea sa zica. :(
Ma enerveaza sa fac o mie de tratamente si sa nu se intample nimic .
_