Burtici fericite de septembrie-octombrie (47)
Raspunsuri - Pagina 3
Ioanna81 spune:
poate fi o explicatie faptul ca prea multa sare favorizeaza retentia de apa si te umfli ca un pepenas. mie nu mi-a zis nimic de sare. culmea este ca acum simt nevoia sa manac mai sarat si mai condimentat decat inainte... da' ma abtin
Ioana
19+ cu 
ralu0308 spune:
Eu stiu ca nu ai voie sarat tare daca esti predispusa sa retii apa in organism.
Sarcina favorizeaza retentia lichidelor
Mai ales in ultimul trimestru de sarcina, 90% dintre femeile insarcinate se plang de aceasta problema. Apare pentru ca organismul are o nevoie crescuta de lichide, atat pentru lichidul amniotic in care sta bebelusul, cat si pentru transportarea sangelui cu oxigen si nutrienti, care acum are un volum mult mai mare. Din acest motiv, gravidele se confrunta cu umflarea mainilor, fetei si picioarelor. Daca e si problema ta, incearca sa respecti cateva reguli: nu sta prea mult in picioare, dar nici asezata (ideal e sa faci putina miscare la fiecare jumatate de ora); dormi pe o parte noaptea, pentru a diminua presiunea pe care o pune uterul pe vena cava si a favoriza, astfel, intoarcerea sangelui la inima; redu consumul de sare.
Raluca
20+ mamica de viitor
- Alexandru 09.09.09
Varsta BB Alex
monikus spune:
La ultimul ecograf dr mea ginecoloaga mi-a zis sa reduc sarea cat pot de mult. Mi-a zis ca nu face bine la BB. Mai mult nu mi-a zis
.
Va multumesc tuturor care incercati sa ma ajutati.
Monica
14+
monikus spune:
Dr mea ginecoloaga nu mi-a luat tensiunea niciodata. Cu toate astea nu am avut tensiunea mare niciodata. Iar in ceea ce priveste greutatea eu am dat jos 1 kg pana acum. Si nici picioare umflate n-am. Nu stiu. O sa o mai intreb cand ma duc la TT despre asta. Ma gandeam ca poate vi s-a zis si voua.
Multumesc fetelor pt atentie. Daca aflu ceva de la ea, va spun si voua ce explicatie mi-a dat.
Monica
14+
ralu80 spune:
Va multumesc mult pentru urari

Azi de dimineata am primit si un compliment de la fi-mea, asa ca de ziua mea: -mami esti frumoasa, ai bluza cu flori!!
selen felicitari pentru caruciorul roz.
raluca, roxana, Riana mea a facut varicela cand eu aveam cateva saptamani de sarcina, am tinut-o la soacra-mea cateva saptamani, dar contactul tot s-a facut...am avut noroc si nu am luat...asa a vrut D-zeu, sa fie bine...fiti optimiste, am auzit de multe gravidute care au facut varicela si bb a fost ok.
Monica eu tocmai am descoperit niste masline verzi umplute cu ardei si sunt atat de sarate, dar nu ma pot abtine si bag la greu.
Eu am programare luni la dr. Pop la Diagnosis si vroiam sa va intreb unde anume e clinica, ca pe site-ul lor am vazut doar o harta si nu mi-e prea clar cum dau de ei.
Raluca
21+ mama Rianei(2 iulie 2006)
ralu0308 spune:
Citeam acum pe net, cautand despre retentia de lichide si sare, un articor care pare destul de interesant. Mai ales ca raspunde la multele intrebari care s-au ivit pe parcurs:
DURERI DE SPATE
PROBLEME URINARE
PROBLEME CU SANII
CONSTIPATIE
CONTRACTII UTERINE
AMETELI, SENZATIE DE LESIN
PROBLEME CU GINGIILE
ARSURI LA STOMAC SAU INDIGESTIE
HEMOROIZI
CRAMPE MUSCULARE
GRETURI MATINALE
SANGERARI NAZALE
MODIFICARI LA NIVELUL PIELII
VERGETURI
EDEME GAMBIERE( LA NIVELUL GLEZNELOR SI IN MAINI).
Il gasiti aici:
www.avort-sarcina.ro/ro/articole/sarcina/probleme-fizice-comune-in-sarcina-si-modalitati-de-tratament.htm" target="_blank">Probleme fizice comune in sarcina si modalitati de a le trata
Raluca
20+ mamica de viitor
- Alexandru 09.09.09
Varsta BB Alex
moni_iulia spune:
La ce se gindeste un canibal cind vede o femeie gravida?
- La Kinder cu surprize.

Iulia
16+ cu "probabil" 
monikus spune:
ralu0308 foarte bun articolul. multumim
ralu80 tu oricum ai voie azi, doar e ziua ta
.
Monica
14+
monica_dicut spune:

ralu 

Sa fi sanatoasa si fericita si sa te bucuri de copilasii tai.
NU sti ce ascunzi in burtik
?
ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Monica
19+ cu
Mamica de INGERAS in ceruri 
Si minunea bebe 2 din burtica 
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi 
O noua viata
moni_iulia spune:
monikus, mie mi-a zis sa reduc sarea din cauza tensiunii (crescuse subit ca nu vroia bebe sa miste, dar la urmatoarelel masuratori a fost ok). N-ar trebui sa treaca un consult fara sa ti-o masoare. Nici medicul de familie n-o face?
Iulia
16+ cu "probabil"