Burtici fericite de septembrie-octombrie (47)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loremunteanu spune:

Neata!
Mimika, pe bebe nu-l ajuta cu nimic leganatul. El are nevoie doar de o rutina in tot, ce-i faci, insa nu de lenagat... Rutina in sensul ca dimineata cand va treziti, intai in schimbi, apoi ii dai papa, apoi iar schimbat, probabil, si nani... Bebelusii, la inceput de tot, fac kk, cam dupa fiecare masa...
Eu nu mi-am leganat niciodata copilul si nici nu l-am tinut in brate... Evident ca am fost criticata, ca cica nu-mi iubesc suficient copilul, insa eu asa am considerat ca-i mai bine pt amandoi... Doarme singur, nu sta in brate (cand ti-a lumea mai draga sau cand ar trebui sa se joace). La fel o sa fac si cu moaca mica din burtik.

Colostrul se usuca si are aspect asa albicios-galbui... Mai ramane si printre crapaturile de sfarc... Sa nu strangeti de sfarcuri ca sa scoateti colostru. Oricum nu se intampla nimic daca a inceput sa curga de acum; n-o sa ramana bb fara el; ce-i trebuie si ce-i bun pt bb apare dupa nastere.

Revin cu raspunsurile ca s-a trezit maimuta mica si nu mai pot sta la calculator. Are si diaree... Nu stiu de la ce... Eu am fost plecata doua zile din Bacau... Pupici si revin...

Loredana 18+ Maia-Raisa Roni-Cristian08.02.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Neata!

Monikus, colostru nu e obligatoriu sa apara (si nu are nici o legatura cu prezenta/absenta laptelui dupa nastere). Eu nu am avut deloc la prima sarcina. Daca apare, se intampla mai mult in ultimele luni dar sunt si burtici carora le-a aparut de prin luna 4.

xggg, multa sanatate. Poti lua sigur oscilococcinum, iar pt gat Stodal. Iti dau un sfat din suflet. Nu te lua dupa familie in privinta cumparaturilor. Sunt mult prea multe de luat si e cel mai frumos sa le alegi tu ca mama. Primele zile dupa nastere vei fi obosita, emotionata, stresata. Crede-ma ca nu-ti va arde de cumparaturi.

Inca cateva precizari ref la cumparaturi :
- pampersi new born eu am avut un bax mic, din care mi-au mai ramas vreo 2-3 pt ca incepusera sa-l stranga rau pe Matei;
- body-uri am luat doar cateva 0-3 luni, in rest am avut 3-6 luni. O sa le vina putin mai maricele la inceput dar dupa o luna-doua deja ii strang. Eu am avut vreo 10 body-uri, tot atatia pantalonasi, ciorapei si bluzite care se inchideau in capse de sus pana jos, caciulite (pe care le puneam doar dupa baita vreo ora). Scutece albe am avut vreo 5. Le asezam pe umar cand ii scoateam aerul si sub capul bebeului pt ca se intampla sa regurgiteze f mult in somn (era mai simplu sa spal scutecul decat cearsaful).
- cantar nu m-a lasat pediatra sa cumpar. Mi-a spus ca voi face o obsesie din a-l cantari (sigur as fi facut). E cate o sapt in care poate nu ia nimic in greutate si o alta sapt in care poate lua dublu fata de cat e normal.

Roxana, mami de printisor Matei iubit si drag (29.11.2007) si cu piciulina roz Maria 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lutoniana spune:

MangaGirl LA MULTI ANI plini de bucurie si numai ganduri bune !!!!

Cea mai fericita 20 + cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

Roxxy multumesc frumos pentru informatii. Eu sunt la prima sarcina si imediat ce aud ceva nou pt mine intreb ce sa-i faci?

Eu de-abia astept sa treaca timpul asta mai repede ca sa-l tin pe bebe in brate. Va dati seama ca de-abia astept sa cumpar si lucrusoare mai ales ca in familie nu sunt bebeii de ceva ani si deci nu prea am de la cine sa iau diverse. Poate e mai bine ca asa o sa imi aleg numai ce imi place mie dar o sa ma si rupa la buzunar.
pe toate

Monica 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelli spune:

Hello fetele, vin si eu pe net
Ieri am fost la dr. cu gandul ca imi vad chiriasul.L-am vazut dar era asa de agitat cu greu l-a putut masura si nu stim ce va fi, ne-a tratat cu spatele.In schimb,desi eram ingrijorata ca nu il mai simt, in burtica facea aerobic, deci nu e obligatoriu sa il simt tot timpul, ca are loc destul si nu prea ma lovesteMi-a spus ca s-ar putea sa fie de la cafea agitat, asa ca trebuie sa ma las
Asa ca trebuie sa mai astept o luna la urmatorul eco, dar cred ca ma duc si mai tarziu, acum de ex, mi-a facut 4D fara sa ii cer si pretul a fost pe masura.Trebuie sa il rog data viitoare sa imi faca strictul necesar ca pana la nastere mai e muult.Am de facut o alfafetoproteina si cam atat.
In legatura cu olita, pe Andreas l-am invatat de la 1,5 ani sa faca la toaleta nr.2, si imi era foooarte usor nu mai aveam nici olita de curatat.Mergeam la baie si ne jucam pe toaleta, citeam,trageam apa, ne jucam la chiuveta cu apa, ii placea.A venit bunica o sapt la noi, eram bolnava si l-a dezvatat, am luat-o dela capat.
Cu lista de shopping subscriu Biaz, e mult marketing si eu am luat multe care nu imi trebuiau, dar asa e, pentru puiut nimic nu e suficient.
Va rog sa imi spuneti ce se poate rontai fara sa ma ingras, eu sunt multe ore plecata de acasa si de multe ori trag pe dreapta, ametesc brusc, nu pot sa pap pufuleti sticksuri si biscuiti, ma dau dea dura pana la urma.

Adrianasi Andreas(28.07.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu0308 spune:

Buna dimineata burtici!

La multi ani Manga Girl!

M-ati dat gata cu listuta pt bebe!!!!!!!

Nu stiu cu ce sa incep!

Multumim fetelor!

Raluca 20+ mamica de viitor - Alexandru 09.09.09

Varsta BB Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns santorini spune:

'Neata, ce buna e o cafeluat mica!

Monica si gegeaam vazut ca vorbeati voi ca ati cumparat de laredoute.fr si nu se mai poate. Ieri cand citeam Cosmopolitanul am vazut o reclama la laredoute.ro, care cica a aparut acum. Nu stiu daca sunt toate produsele care erau pe cel din Franta (ca eu nu stiam de site dar puteti sa va uitati!

Manga Girl

Happy_Uka inca nu am abordat subiectul cezariana, ma gandeam sa discut mai incolo. Oricum stiu sigur de la o prietena care a nascut cu el acum doi ani jumate ca e maleabil in privinta asta! Eu nu l-am intrebat cat o sa coste la clinica, tie ce ti-a zis, ca si eu tot acolo vreau? imi pare tare bine ca ai intrat intr-o pasa mai optimista. Distractie placuta la bulgari si sa scapi de toate gandurile negre. Si eu de abia astept sa plec maine la munte (la Moeciu)! Si de asemenea de abia astept sa ne plimbam bebei prin parc!

Selen ai aflat ceva de cursuri?

Cat despre cumparaturi, ma uit innebunita pe site-urile cu carucioare, ca sunt atatea modele........Si vream sa va intreb absorbantele astea cum se fac, adica cam cate straturi de vata se pun la unul?

20+ cu
<http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=santorini&year=2009&month=9&day=13&babycount=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui x_ggg

Am racit.... oricat m-am ferit, un virusel care a atacat toata familia, m-a ajuns si pe mine...am noroc totusi ca nu ma doare capul..doar imi curge nasul, si, cel mai rau,ma doare rau in gat.
Ce as putea lua pt gat? dr mea nu raspunde la telefon si nu as vrea sa iau medicamente daca poate nu e nevoie... in rest...nu reusesc sa imi fac programare pt eco, a trecut deja o gramada de timp de la ultima si vreau sa vad si eu ca e bine bebele, ma tot pune naiba sa fac teste de gender prediction si tot iese baiat desi noi ne dorim o fetita. In legatura cu cumparaturile pt bebe, toata familia imi spune ca nu e bine sa iei nimic pt bebe dinainte, doar ce trebuie la maternitate... om vedea...

Imi iubesc copilul ... abia astept sa te tin in brate, BEBE!!!!! 15+

Buna dimineata!
Mie mi-a recomandat paracetamol sau eferalgan iar pt gat septolete sau strepsils. Eu am scapat cu mult ceai cu miere si lamaie si doar 5 paracetamoale. E de urmarit si prospectul ca mie imi dadese si Olynth la nevoie , dar am citit ca nu-i indicat in sarcina si nu l-am folosit. A... si mi-a zis sa stau si acasa cateva zile daca am posibilitatea. Se pare ca ajuta. Sanatate multa!!!

Iulia 16+ cu "probabil"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biaz29 spune:

Buna dimineata, burtici vesele si harnice! Tocmai scrisesem un mesaj lung si mi s-a sters. Aseara mi-a picat netul si am ramas in urma cu unele raspunsuri, dar o sa incerc sa recuperez astazi. Deci... pazea ca vin!

Bia mamica lui Busici (24 mai 2005) si19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramsan spune:

Buna dimineata dragi burtici!

V-am simtit lipsa cat nu am avut net Acum m-am intors la birou si va citesc cu drag cu coada ochiului, ca sa nu se sesizeze seful.

Nu mai stiu cine spunea de colostru...dar eu ii raspund. Nu exista o regula generala pentru aparitia acestuia pentru ca suntem diferite. Daca aveti senzatia de mancarime la nivelul sfarcului sau gasiti granule galbui pe sfarc, astea sunt primele semne de aparitie a colostrului. Nu stoarceti sanul pentru ca acest lucru genereaza contractii uterine!

Mangagirl - La multi ani cu sanatate maxima si bebe sanatos!

Trimit mesajul asta asa, fara sa editez semnatura, dar sa stiti ca am un baietel mare deja ca are 17 sapt. + si il va chema Tudor Gruia

Va pup!

Bebita din burtica 12+

Rares - puiutul mamei (8 nov. 2006)

Mergi la inceput